Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 24/10/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De la lume adunate si inapoi date!
de om la: 24/10/2005 22:30:00
frumusetea cafenelei rezida si in faptul ca suntem imprastiati prin toata lumea! avem un backgroud comun mioritic, dar suntem in contact cu diferite obiceiuri care declanseaza in noi diferite reactii: de amuzament, de mirare, de teama, etc. eu v-as propune o cyber-calatorie prin lumea asta mare. orice mesaj postat aici poate sa fie confirmat/corectat si/sau intregit cu noi comentarii./ de exemplu, in legatura cu deochiul, eu am fost surprins sa aflu ca si chinezii isi pun rosu (de regula o curea ) ca sa fie protejati de spirite malefice ! iar indienii isi pun si ei rosu pe frunte (chackra de primire a informatiilor)…de ce rosu? hmmm…/ alt episod, de data aceasta haios, pentru mine este fa  ...continuare .
95 comentarii
modifica
moda
de sory la: 24/10/2005 21:11:00
stie cineva ce blugi sunt la moda? dar incaltaminte?/ se mai poarta varful ascutit?
4 comentarii
modifica
sa ne recunoastem defectele
de A_Carmen la: 24/10/2005 19:51:00
ce defecte avem si ce putem face sa ni le corectam? mai avem vreo sansa in acest sens? ne mai putem schimba? cum luptam cu defectele noastre? suntem constienti de ele?/ ideea mi-a venit din ultimele comentarii de pe conferinta cu rautatile gratuite. asadar, am sa incep chiar eu:/ sunt agramata, analfabeta, obsedata de sex, proasta, ma masturbez, sunt din pitesti.../ sa vedem cine isi va recunoaste: rautatile (alea gratuite), cine infatuarea, ingamfarea, complexul, dificultatea de comunicare in real -compensata prin umflarea muschilor in virtual... nu va mai intreb daca va masturbati, ca ati raspuns deja (unii), dar va invit sa va recunoasteti si analizati propriile defecte./ sau voi primi r  ...continuare .
102 comentarii
modifica
Trup vs. spirit
de Shtevia la: 24/10/2005 15:44:00
am citit deunazi intr-o carte o intrebare care m-a facut mult sa ezit sa raspund. intrebarea era: daca o persoana foarte draga voua -mama, de exemplu- este foarte bolnava si ati avea de ales: sa ramana corpul ei fizic, dar tot spiritul, toate amintirile ei sa dispara pentru totdeauna, sau sa ii fie transferate toate amintirile, sentimentele, trairile, emotiile unui calculator, unui robot, ce ati alege? sa o aleg pe mama, care sa nu ma recunoasca, sa se teama, eventual, de mine, sa nu isi aminteasca nici macar data cand m-a nascut, sau sa aleg o masinarie, care sa imi spuna la ce varsta am facut primii pasi sau care au fost primele silabe pronuntate si sa imi dea si reteta mea favorita de praj  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Întâlnirea cafegiilor - pe 26 noiembrie 2005
de rac la: 24/10/2005 15:17:00
ca o contiunuare a conferinţei "am putea face posibilă întâlnirea cafegiilor?", sau ca o materializare a concluziilor desprinse de acolo, vin şi pun la "gazeta de perete" (formularea este valabilă în măsura în care admin va publica cele de aici la loc vizibil) datele, chiar dacă nu toate, ale preconizatei întâlniri între utilizatori de pe www.cafeneaua.com./ Întâlnirea este pe 26 noiembrie, ora 10.30 în incinta bucureşti-mall (de pe calea vitan), la etajul ii, în "ţarcul" de lemn de la "spring time". când se urcă scările rulante, dai exact acolo./ motive: este un loc larg, în care se poate respira. ora 10.30 este una bună, pentru că e la numai la jumătate de oră  ...continuare .
262 comentarii
modifica
Scrisoarea de Dragoste
de Mesagerul la: 24/10/2005 13:37:00
copilul meu,/ / În ultima vreme am tot aşteptat de la tine un mesaj…dar nu am primit nimic. În cutia postală nu mai primeşti decât facturi de plată, ce-ţi întristează inima. / aşa că am hotarât să-ţi scriu./ ce mai faci?/ am încercat să-ţi trimit un mesaj…să-ţi spun cât de mult îmi pasă de tine. nu vreau să te simţi vinovat…nu e dorinţa mea, cred că ştii asta…dar, am tot aşteptat…te-am urmărit peste tot astăzi./ te-am văzut vorbind cu prietenii tăi. am sperat că vei vorbi şi cu mine… ./ am aşteptat…/ am atâtea daruri pentru tine… răsăritul soarelui călduros peste dealuri. ideia mea. briza răcoroasă de aer…tot ideia mea./ adu-ţi a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Che Guevara
de Hanibal la: 24/10/2005 13:29:00
unii dintre voi vor zice probabil cine dracu mai e si asta . in mintea mea se afla in topul personalitatilor politice ale sec.20 un revolutionar de cariera care a devenit el insusi simbolul revolutiilor moderne si al luptei de clasa. al carui concept politic este che guevara adept?al comunismului de tip marxist-leninist desigur. este revolutionarul pur fara interese meschine, a condus revolutia din cuba in urma caruia a ajuns la conducere fidel castro. a mai condus revolutii pe intreg teritoriul americii de sud(bolivia,chile,argentina etc) deasemenea in africa(gongo, sudan).era un ghimpe in coasta celei mai mari puteri imperialiste statele unite care prin intermediul c.i.a. a decis in mod jos  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Tanjind
de ima la: 24/10/2005 13:19:00
azi groaznica-i lumina vie/ ce imi patrunde prin feresti/ si simt ca bine-ar fi ca mie/ din cand in cand sa-mi mai zambesti./ in ochii mei asa de sumbri/ de mult nimic nu mai inoata,/ hai vino viata sa ii umpli/ c-o lacrima, macar o data./ de-ar fi sa plang o vesnicie/ si tot parca n-ar fi de-ajuns/ sa-mi spele ochii care tie/ iti par atat de nepatruns./
comenteaza!
modifica
Sens
de ima la: 24/10/2005 13:18:00
atunci cand gandu-mi obosit/ va trece pragul mortii,/ sa stii ca n-a fost in zadar,/ indeplinirea sortii./ si anotimpurile toate/ ce se vor scurge inainte,/ sa stii ca inca-ti vor aduce,/ din cand in cand de mine-aminte./ iar de-ai sa vrei sa te gandesti/ ce sens au toate cele,/ sa stii ca merita trait/ de-s bune si de-s rele./
comenteaza!
modifica
Unui poet
de ima la: 24/10/2005 13:16:00
sa nu ma uiti as vrea, din suflet/ sa nu stergi intalnirea mea/ si sa nu uiti ca azi chiar frigul/ a fost nimic pe langa ea./ sa nu ma uiti asa de mandra / si rece ca tacerea grea/ si sa nu uiti ca doar pamantul/ statuta-n loc ma mai tinea./ sa nu ma uiti te rog nici maine,/ cand alte muze te-or curta/ si sa nu uiti ca doar ea plange/ incet, cititnd din cartea ta./
comenteaza!
modifica
ANTITERORISMUL
de carapiscum la: 24/10/2005 13:13:00
proiectul si modelul "nero"/ • o retrospectiva interesanta/ am intitulat aşa aceasta tema plecând de la mai multe considerente pe care le voi supune atenţiei publice, considerente care desigur sunt deja luate de mult in calcul si de alţi oameni cu scaun la cap in lumea întreaga. este o tema extrem de vasta ce preocupa la modul absolut omenirea moderna, o tema care face „deliciul” întâi al agenţiilor de presa (libere sau in/crezute libere), apoi al tuturor consumatorilor si devoratorilor de „senzaţii tari”./ Ştim prea bine ca societatea capitalista in general, ca si cea „copistă” in particular, este conceputa sa existe pe fundamentul unui extraordinar sistem de p  ...continuare .
39 comentarii
modifica
Drogurile. Ati incercat?
de ender la: 24/10/2005 11:02:00
1) ma intalnesc cu un fost amic pe care nu-l vazusem de mult, si ne-am tot povestit ce am facut in ultimii ani. la un moment dat imi spune: / "- in anglia am incercat prima si ultima oara un drog. o tigara cu o bobita de hasis in ea."/ "- si cum a fost?"/ "- ca si cum as fi ras o jumate de votca in scurt! m-am jurat ca nu mai incerc asa ceva..."/ 2) luni de dimineata ma indrept spre servici, si la coltul strazii, pe un un cos de gunoi stau aliniate patru seringi inguste, folosite. in apropiere se afla o scoala generala.../ am citit pe un topic din acest forum un citat de cioran, cum ca orice viciu nesatisfacut este o insemnata pierdere pentru fericirea sufletului. oare?/ eu cred ca orice vi  ...continuare .
101 comentarii
modifica
Don Quijote si morile contemporane
de orhideea albastra la: 24/10/2005 10:44:00
don quijote şi lupta cu morile de vint a ramas pentru etenitate un simbol al unui razboi utopic cu realitaţile. ne sperie poate permanenţa acestei lupte care tinde sa ne acapereze uneori vieţile. zi de zi, ducem fiecare dintre noi o lupta, fiecare dintre noi are moara lui de vint. / constant ne provoaca la confruntare: coruptia, mita, indiferenta, incultura etc./ sub o forma sau alta fiecare din aceste mori ale societaţii ne afecteaza viaţa. nu stiu o experienta mai trista şi mai umilitoare decît aceea în care pentru a obţine un drept al tau, inclusiv dreptul de a fi tratat cu respect, trebuie sa bagi mina in portofel.totul se cumpara./ uneori dragostea, alteori demnitatea şi d  ...continuare .
comenteaza!
modifica
si ce-ar fi sa ne pierdem prin lume...
de gothic death la: 24/10/2005 02:12:00
am discutat cu mai multe persoane pe aceasta tema. putini sunt cei care mi-au raspuns afirmativ la aceasta intrebare. eu sunt mereu pierduta prin lume. unii ma intreaba chiar, de ce dracu nu stai si tu intr-un loc. poate dorinta de cunoastere, de schimbare, caci urasc monotonia, curiozitatea sau imprejurarile ma imping sa bantui mereu. ceea ce este mai ciudat, e ca ma simt prinsa intre 2 lumi, nemaiapatinand de nicicare. ciudat, mi-am zis de cele mai multe ori... am plecat din locul in care m-am nascut, in care am inceput sa merg, sa vorbesc, unde am ras si plans de multe ori..locuri unde am intalnit si m-am atasat de oameni inca dragi mie... din dorinta infinita de a-mi realiza vise, am z  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Sclipire de viaţă
de berisor la: 24/10/2005 01:26:00
cuprinzându-ţi tot cuprinsul,/ infinit de foc, şi fum, şi spadă,/ străpungându-ţi cu durere inima-nroşită,/ te resemnezi ca un copil în gânduri ce te-alintă./ Ţi-e rece sângele în vine/ Şi stinsă ţi-e a vieţii pată de lumină;/ se sting şi licuricii în lumină,/ Şi soldaţeii cei de plumb ai sufletului se-nchină,/ În ceaţa deasă, rece, fără pic de milă.../ Şi e-o lumină neagră, orbitoare/ când moartea ne cuprinde-n braţul ei,/ ne repezim spre infinitul vieţii, spre lumină,/ Însă picăm în al destinului abis întunecos./ un an, şi totuşi doar jumate ţi se-nchină,/ cu bucurii, nefericire multă,/ te stingi în propria-ţi suflare de cristal...,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Oferă-mi un zâmbet
de berisor la: 24/10/2005 01:23:00
păstrează-mi o lacrimă,/ păstrează-mi o privire,/ nu-mi cumpăra singurătate,/ oferă-mi un zâmbet... şi un gând bun./ pentru tine păstrez şi eu o lacrimă,/ păstrez o privire calmă,/ dar îmi sărut ca iuda singurătatea/ nu-mi ofer nimic din ceea ce mă desparte de tine./ sunt gol şi tremur în faţa singurătăţii,/ mă pierd în gândul că eşti aici,/ culeg din micul meu univers interior,/ optimist, bunătatea şi liniştea./ poţi exista şi poţi trece fără să mă vezi,/ dar exişti, pentru tine înalţ stele,/ ma poţi iubi, dar totuşi „ne” desparte ceva.../ e doar un loc mai îndepărtat./ păstrez eu pentru amândoi o lacrimă/ Îmi caut privirile-ţi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ego
de berisor la: 24/10/2005 01:22:00
Îmi place să mă trezesc aievea zâmbind,/ după nopţi cu vise şi lună şi stele,/ mi-ar place să bată vântul de la răsărit/ să-i pot înţelege glasul batrân,/ În tălpile goale mi-ar place să fug,/ sau să păşesc prin roua rece şi fină,/ iar soarele privindu-mă-n ochi să îmi spună:/ „fură copile o rază din mine!”./ mi-ar place să pot chema ploaia cea rătăcită,/ cu suflet redându-i curcubeul pierdut,/ vreau nopţi întregi cu stele şi lună plină/ să pot visa la ea cu iubire,/ să-i pot săruta ochii şi umerii dezgoliţi,/ la piept să o strâng cu gingăşie,/ aş sta nemişcat să-i contemplu privirea/ Şi frumuseţea ce-o am lângă mine./ Îmi place m  ...continuare .
1 comentariu
modifica
O inimă comună...
de berisor la: 24/10/2005 01:21:00
amintirile noastre se scriu împreună de la un timp/ Şi tot ce ne înconjoară e încântarea trăirii,/ descoperim laturi comune în noi,/ şi inima e martoră a evoluţiei noastre. / ne ţinem mereu de mână şi ne învăluim în parfum.../ Îmbrăţişarea e apă şi aer,/ clădim realitatea viselor în care ne cufundăm,/ şi fericită inima cântă în noi.../ / trăim prin aceeaşi respiraţie ritmată şi adâncă,/ facem aceleaşi lucruri în momente comune,/ gândul ne este aceeaşi sămânţă de roză,/ iar inima bate cu putere în noi.../ / Învăţăm să preţuim speranţa şi să îi dăm culoare,/ Învăţăm împreună ce e răbdarea,/ ce e dorinţa şi nevoia de săru  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Regret poetic
de berisor la: 24/10/2005 01:19:00
un gând bizar mă macină stângaci,/ mă judecă frânturi de amintiri în fugă,/ În lumea monocromă, vagă,/ ma las târat de-o sacră-amărăciune./ În marea-ntunecime-a neantului sărac/ sunt luminiţa ce în veci nu se va stinge,/ iar dacă zbor pribeag fără un nume/ materia va plânge de mă sting./ Şi-n mintea-mi limitată de angoasă/ apocaliptic mi se izolează gândul,/ sfârşitul tot îl văd în rimă,/ dar n-am cuvânt să-l mai descânt./ apus pe-acest tărm, renasc în van la nesfârşit…/
1 comentariu
modifica
Poet şi poezie
de berisor la: 24/10/2005 01:17:00
din orizonturi vii de lumi ascunse,/ din foc, şi apă, şi pământ,/ altar de suflet în formare/ eu mă ridic, materie plângând… renasc…/ păgânul gând de ceară caldă,/ aievea sfeşnicului braţ de lut,/ din colţ de lumi culegător de slove,/ adunător de rime pe-un tărâm./ pământ cu formă ancestrală,/ nemărginitul peisaj de gânduri şi idei,/ lumina mea, creaţia mă cheamă,/ Şi pus pe lemn mă rastihneşte-a fi poet./ poet şi poezie mi-e botezul,/ pe pajişti de cuvinte iau contur,/ Şi mâna-mi cea nevinovată naşte scrisul/ iar sufletu-n cântare mi-e sfinţit./ dar timpu-apocaliptic mi se-arată-apus,/ Şi ruga mea rămâne-n veci cuvântul,/ cu eul frâ  ...continuare .
1 comentariu
modifica
CAUTARE
de berisor la: 24/10/2005 01:15:00
caut...nu stiu ce/ ...poate un cer pierdut in lumina de ieri/ sau un suras uitat in ochii tai/ ...sau poate o ora din trecut/ ramasa in tine fara faptura/ …caut poate una din serile/ in care nu eram decat noi doi, fericiti/ …sau macar una din zile/ in care doar ne tineam de mana/ …caut acele momente/ in care ne uitam in viitorul comun/ …zile in care/ ne juram dragoste vesnica/ …caut sufletul care iubea/ tot ceea ce insemn eu/ …caut acea stea/ care s-a nascut odata cu iubirea noastra/ …caut macar o lacrima/ din cele pe care le varsam cu iubire/ …sau o clipa de fericire/ din miile petrecute-mpreuna/ caut misterul / care m-a facut sa tin la tine/ ... oare cat ai iubit si tu sufle  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O povestioara cu drag pentru tine Madalina!
de berisor la: 24/10/2005 01:07:00
...era in bucuresti. sosise dupa un drum lung si obositor.era o vreme cam trista afara, ceea ce il facea nostalgic si ganditor. avea o tristete imensa in suflet./ mergea in capitala pentru a ajuta o comunitate de oameni care isi iubesc mult tara! asa era si el! isi iubea tara si ii iubea pe acei oameni! totutsi in sufletul lui mocnea cea mai grea suferinta din viata lui. era retras putin si nu prea lua initiativa sa comunice cu cei din jurul lui. ajuns pe dealul acela cu atatea cruci si turle, unde grupul se rastranse sa se roage si sa aprinda candele si lumanari, el se aseza in genunchi... nu se ruga... privea in jurul lui cu un suflet gol si cu mare tris  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: