arhiva: 25/10/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
DEZMARGINIRE
de Emirul Caton la: 25/10/2005 23:54:00
/ cine a fost bunicul tata / ma intreaba fiul meu./ treapta care-a fost urcata / si pe care acum stau eu/ ce facem aicea tata/ ma intreaba fica mea/ ia…, cioplesc si eu o treapta / sa urci tu si el pe ea/ noapte, fulgerata de iubirea / celu-i cel iubesc si-i sunt / steaua calauzitoare / ada-i linistea din gand/ fapta lui ne da lumina / ochii lui ne da aripi /  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Departe de tine ...
de celdesubdush la: 25/10/2005 22:28:00
când mă ţineau departe de tine, uram dimineţile liniştite. nu setea de dragoste, senzaţia de vid, apăsătoare, nici locul gol de lângă mine, mă umpleau de o disperare, ci amintirea zâmbetului tău atât de senin, aproape copilăresc şi ridurile fine din colţul ochilor, de om care ştie să preţuiască viaţa./ te-ai strecurat în sufletul meu fără să ştiu şi abia după atâtea luni de zile de când încerc să scap de imaginea ta înteleg, prea târziu poate, cât suflet am pus în această apropiere. / simţeam şi atunci magia apropierii tale, acel ceva inefabil ce mă atrăgea ca un magnet deosebit de puternic. / ce să te fi îndepărtat? nici tu nu ştii … te c  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Premiile Cafeneaua 2005 - Sectiunea Literatura
de Honey in the Sunshine la: 25/10/2005 22:20:00
cafegii spranjiti prin lume, am fost chemati sub steag!/ deja de cateva zile se vorbeste intens pe forum despre premiile cafeneaua 2005. / etapa i a acestei "gale" de sfarsit de an este "premiile cafeneaua 2005 - sectiunea literatura". sarcina voastra, useri fideli ai cafenelei.com, e sa propuneti cat mai multe texte, dintre care doua vor fi premiate./ cele doua categorii sunt:/ -eseul/proza anului/ -poezia anului/ pentru ca lucrurile sa mearga repede si frumos (asa cum numai noi putem sa le facem) va rugam sa nu postati textele intregi pe aceasta conferinta (am incarca-o inutil) ci doar link-urile la textele respective, pe care, dintr-un motiv sau altul le apreciati, specificand si cat  ...continuare .
345 comentarii
modifica
revarsare de senzualitate
de rotsin la: 25/10/2005 22:17:00
si tresar ca o nevrotica la fiecare sunet de sonerie si la fiecare zbarnait al telefonului si la fiecare imagine de tv in care apar un el si o ea imbratisati asa cum noi am fost pret de cateva ore, andrei. / pielea ta, andrei, interminabila ta piele a carei senzatie ramasese inca in palmele mele..si corpul tau lipit de mine si toata noaptea asta plina de zvarcoliri ca si cum alergam unul dupa altul in incercari mai mult sau mai putin reusite de a ne sincroniza temperaturile si reactiile; mainile tale mari atingadu-mi sanii cu senzatia aia incredibila de nesiguranta desi iti ofeream tie totul; tot ce aveam pielea mea, si buzele mele si picioarele mele incrucisate cu picioarele tale si bazinele  ...continuare .
10 comentarii
modifica
si curand spatiul avea sa fie prea mic....
de rotsin la: 25/10/2005 22:08:00
era deja in luna a saptea si ma uitam la ea din varful patului ca si cum ar fi fost o fiinta straina de lidia mea si de mine. in ultima vremea incepuse sa se schimbe dramatic; burta i se umfla din ce in ce mai mult; mainile ei cu degete lungi si subtiri se umflasera si devenisera de nerecunoscut. cine era fiinta asta de langa mine...buzele erau carnoase si usor rasfrante in afara ca si cum ar fi urmat sa devoreze o uriasa bucata de carne. gleznele asemenea....ziceai ca sunt ale unei femei de cincizeci de ani care toata viata muncisera pe camp.. se ridicase din pat sa mearga la toaleta...in ultima vreme se trezea aproape din ora in ora noaptea sa mearga la toaleta....si o priveam cum se dadea  ...continuare .
2 comentarii
modifica
viena
de sory la: 25/10/2005 20:45:00
urmeaza sa vizitez viena o perioada scurta si ma gandeam oare in doua zile ce merita sa vad in viena?
6 comentarii
modifica
C.F.R.
de nagiko la: 25/10/2005 20:29:00
ce va inspira initialele cfr ?/ pareri legate de caile ferate romane, nostalgice , inveninate...sau
10 comentarii
modifica
Exerciţiu de imaginaţie
de rac la: 25/10/2005 19:57:00
duminică am fost în vizită la un prieten şi am întâlnit-o pe honey..., era prietenă cu gazda, care era... maan!/ intruder este soţul surorii soţiei mele, deci îmi e cumnăţel, daniel şi gaga mi-au fost colegi de facultate, iar zaraza îmi este colegă de serviciu..., ca şi anisia, de altfel. irma este vecina mea, gigi este fostă colegă de liceu.../ aţi ameţit? hai să vă explic micul meu exerciţiu de imaginaţie (încă nu am înebunit, vă asigur)./ oameni buni, stând aşa de mult pe acest drag site, m-am implicat mult... uneori se vede, alteori nu. dar..., îmi place aşa de mult, încât am început să asociez unii din utilizatorii cafenelei cu persoane pe care le  ...continuare .
420 comentarii
modifica
Viata la Tara
de Dona G la: 25/10/2005 14:45:00
viata la tara e nemaipomenita,stiu ca e asa. din vacante.e o liniste de ti se sparg timpanele, ti se usuca gura si-ti vine lenea...totul e spart pe alocuri de galagia copiilor , de mugetul din natura.de vacutele si taurasii ce-si manifesta prezenta ca si acum o mie de ani. se mai scutura cate un nor, se mai zbate o pala de vant prin frunze si prin baticuri rasarite ca dupa ploaie./ viata incepe pe camp si se sfarseste in ulita , seara, dupa ce totul a fost indeplinit exact , ca o armata plecata la razboi.se scot de prin cotloane instrumente de facut placere...acordeoane si...vinul./ deocamdata atat.../ va pup pe toti!
22 comentarii
modifica
Ce filme v-au facut sa rideti?
de Pasagerul la: 25/10/2005 10:58:00
recunoscind drepturile de autor conferintei "ce filme v-au facut sa plingeti" (ce sa-i faci, e greu sa fii original), haideti sa vedem ce va face sa rideti./ nu ma refer la un zimbet fortat, ci la ris in hohote./ citeva exemple personale, in afara de clasici(stan si bran, chaplin,etc...) :/ "meet the fockers"/ "a fish called wanda"/ "analyze that"/ unele din seria monty python/
102 comentarii
modifica
La revedere Arman
de aldanad la: 25/10/2005 10:31:00
sculptorul franco-american arman, celebru pentru colectiile sale de obiecte denuntand societatea de consum a trecut la cele vesnice, ieri, 24 octombrie 2005, la varsta de 76 de ani. / nascut la nisa, armand pierre fernandez a adoptat numele de scena ‘arman’ ca omagiu adus lui vincent van gogh, ce-si semna picturile doar cu prenumele. / armand a fost cosemnatarul (impreuna cu yves klein) manifestului noului realism. / incepand cu anii ’60 el aduna deseuri ale vietii cotidiene in recipiente de plexiglas, denuntand consumul de masa ce caracterizeaza societatea actuala. / de asemenea, artistul a condamnat violenta razboiului, in opera sa ‘speranta pentru pace’, prezentata la beyrouth.  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Aranjament floral
de Rostul Visarii la: 25/10/2005 10:19:00
petale strivite intr – un ocean de urme,/ frunze moarte lipite de tampla,/ stropi inghetati pe arborii goi,/ nori pictati pe panza unui amator;/ corul robilor impresionisti/ stinge tunetul indiferent/ al lungilor migratii./ sunt amintiri ce trec/ un aranjament floral./
comenteaza!
modifica
Zeii tai...
de Rostul Visarii la: 25/10/2005 10:17:00
zeii tai sorb ambrozie, oamenii mei se hranesc cu idei./ amintirea fructului oprit – cel mai vechi semn de aducere aminte;/ aruncati din paradis/ si prometeu a trebuit sa fure focul./ zeii tai negatie de depasit in lupta cu titanii/ vi l – am vandut pe hercule./ interdictie invizibila, intangibila,/ zei incalcati de ordin incarcat cu forta de penetratie asupra mintii./ zeii tai au cucerit egiptul antic sub forma animala/ refuzand sa o paraseasca trupului de om i se adauga cap de animal;/ zei adorati locuind in centru,/ oameni rupti violent ocupand periferia/ exersam, atenti privind cel mai vechi serial social,/ ne supunem hranindu – ne cu idei,/ inventivi prin delegatie incercam sa scut  ...continuare .
1 comentariu
modifica
tata, doar fotografii (4)
de Dan Iancu la: 25/10/2005 10:14:00
aniversările răboj ostenind pietre/ rostogolite peste degetele/ unui sisif personal/ adăstînd între acte/ întrebînd/ ce dracu' tot mai întrebi parcă n-ai şti/ că răspunsul e un soi de ecou/ al unora mai vechi petrecuţi deja/ în nunţi memorabile/ cu stele făclii/ ...şi crucile de marmură roz de la intrare cu urme de crapături şi epitafuri scrise cu creionul ca pe pereţii veceurilor dragostea scatologica descărcare. nu, aici pămîntul s-a lăsat pînă spre aproape nivelul celorlalte mări şi oceane de tină din care venim în care ne tot ducem pînă la glezne pînă la brîu pînă la gît şi peste încît zmeul zmeilor suntem noi, tată. auzi? / uneori te şi în  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tata, doar fotografii (3)
de Dan Iancu la: 25/10/2005 10:10:00
depărtarea ca vata îndesată în gură/ să fie obrajii umflaţi/ nu chiar ca-n serialele americane/ despre morţi şi sicrie/ despre paleta de culoare / despre iluzia că nu e chiar rece/ un iceberg de piele/ din care se vede doar costumul atât de nepurtat/ nu m-a obligat nimeni, chiar nimeni nu mi-a spus că trebuie să-ţi vezi tatăl taiat vena galbenă prin care formolul palpită. levierul de despicat burta. aerul inchis al camerei. aerul închis cu mortul să moară şi el. de cîte ori dorm acolo deschid larg fereastra spre parc. moartea se mai agaţă de poze şi tencuială. incep să nu mai aştept să vină de-afară. explicaţii tîrzii despre cum este nefiinţa fiind./ înc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tata, doar fotografii (2)
de Dan Iancu la: 25/10/2005 10:09:00
mi se par timpurile/ nişte piei necurăţate de carne/ puţind a imagini rămase/ aşchii sub unghiile zilelor de după/ numărători/ bile de lemn zornăind în dreapta tatălui/ de-a stînga e doar gardul prefabricat/ iarbă cît încape/ mă gîndesc să-i pun un prun la cap să-i ţină oasele moi de-a lungul uitării ce va să ne vină. mama numără pachete, douăsprezece să fie, japoneze pate de ficat, o felie de cozonac. coliva unu la unu, cîtă nucă atîta dulceaţă, doar grîiul pisat uşor ca lupta lui cu nimeni. s-a prăpădit înainte de vreme cînd nu mai pricepea nimic din schimbare. i-a golit fiinţa de însemnele creşterii. steagurile nu mai însemnau mare lucru. nici  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ochii soacrei
de Valeriu Cercel la: 25/10/2005 03:02:00
dupa o grea şi lunga operaţie,/ ce soacra-mea-a avut-o la retine,/ facea şi ea o mare comparaţie,/ cam cum vedea, si-acum, ca vede bine;/ barbatu-meu s-a bucurat nespus,/ ca ma-sa a scapat de ochelari/ Şi galeş, la ureche mi-a propus/ cum face el, da’ numa’n zile mari:/ -ce-ar fi iubito-acum ca mama-i bine,/ sa stea la noi vreo luna-doua…trei!?/ Ştii cât de mult îi place ei de tine,/ doar ţi-a şi spus ca tu eşti fata ei!/ -când nu vedea, avea ochi pentru mine, / Şi se simţea atât de bine, zau!/ acum ca vede, ma gândesc ce bine/ ar fi sa vada ca-nainte…rau!/ valeriu cercel/ precizare:/ În rai, sînt doua locuri speciale,/ pentru o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
sant artist sau nu ?
de amon la: 25/10/2005 03:01:00
poate suna cam aiuria titlul ,dar nu stiu ce sa mai cred despre mine. dar sa va spun despre ce e vorba ./ acum vreo 6-7 ani lucram la o fabrica ca mecanic si am gasit o revista straina si an ea era o poza cu macheta faimoasei cathedrale notre dame de paris , era construite din scandurele mici cred, ori cum am remarcat unele nereguli arhitecturale .nu prea stiam eu de arhitectura gothica, dar vazusem filmul cocosatul de la notre dame si miam dat seama ca sar putea face o macheta mai dataliata a chatedralei ./ asa ca mam gandit cum sa o fac si am zis ca o pot face din bete de chibrite si am anceput lucrul la macheta .nu stiam nimic cum sa o fac sau cu ce sa o lipesc nam avut scule ,adica  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...