arhiva: 29/10/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
reflexie
de cristi-chivu la: 29/10/2005 23:59:00
cand pumnul meu o piatra o sa tina,/ si vremea va preface-o-n tarana;/ cand voi simti din ea o radacina,/ un ram si-un pom razbindu-mi vii prin mana,/ atunci voi fi ca moartea de-ntelept,/ caci asta numai moartea poate face,/ si ea imi va sufla si mie-n piept/ spre a-mi aprinde lutul,cand voi tace.
comenteaza!
modifica
Despre terorism si antiterorism!
de cristi_ieseanu la: 29/10/2005 22:28:00
e primul meu comentariu de la inscrierea pe site si nu as vrea sa plictisesc dar am cateva opinii diferite despre ce se afirma in materialul despre antiterorism. prezentarea cum ca marile puteri hotarasc in defavoarea celor mici si se manifesta un sclavagism modern e partial gresita. bineinteles ca sunt si interese dar refuz sa cred ca sunt numai interese economice. marea britanie a acordat independenta indiei si imediat a izbucnit razboiul dintre pakistanul care s-a separat si india. noile state aparute dupa decolonizare nu au fost in stare sa se gestioneze si a inflorit coruptia, au aparut dictatori care in numele poporului isi torturau poporul. sunt o multime de exemple in africa de exemp  ...continuare .
6 comentarii
modifica
sperante
de Alexandra_beps la: 29/10/2005 19:45:00
"iubire"/ iubire tu esti viata,/ tu esti puterea creatoare/ sub care inimile noastre / renasc ca florile in soare./ / iubire tu esti cununa vietii/ fericirea fara tihna/ iubire tu esti un temei al armoniei/ iubire tu esti universul insusi./ iubirea e un munte / pe care-l urci razand/ dar pe care se intampla / sa-l cobori plangand/ beps/ / sunt clipe si clipe ,/ sunt oameni si oameni,/ sunt ganduri si ganduri,/ alege din fiecare/ si incearaca sa nu uiti nimic/ nici clipe,nici ganduri,nici oameni./ beps/ suni de seara ca intr-o dimineata/ parca esti dintr-o alta viata/ dintr-un vazdu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Prin Iasi
de aquarius la: 29/10/2005 17:59:00
poate sa-mi spuna si mie cineva cum e zilele astea prin iasi? eu am fost studenta la iasi din 1983 pana in 1989. doamne ce frumos era orasul la vremea asta. imi aduc aminte piata care era plina de crizanteme de toate neamurile. iar copoul era acoperit cu frunze cazute. ma plimbam prin copou si-mi taram picioarele prin frunzele moarte cum fac copiii. mereu ajungeam la camin cu pantofii plini de praf si plina de mirosul unei toamne pe care numai in iasi poti s-o traiesti. si mai trebuie ceva... sa ai 20 de ani si nici o grija in portofoliu.
4 comentarii
modifica
Ce e de fapt realitatea?
de andrutzika la: 29/10/2005 14:39:00
am vazut de curand un film care mi-a schimbat radical conceptia despre viata, despre mine, despre realitate. se numeste "what the bleep do we know?" si e un fel de documentar./ de fapt ceea ce credem noi ca e real nu e real deloc. abstractul, sufletul nostru e mai real decat tot ce credeam noi pana acuma ca e real. si daca realitatea este de fapt in interiorul nostru...oare nu putem schimba tot ce e in exterior schimband in interior?/ inca o idee interesanta era ca celulele au si ele constiinta lor. iar noi le influentam constiinta. daca ne plangem ca nimic nu ne iese...ca suntem ghinionisti, acelasi sentiment il are fiecare celula si se comporta ca atare; sau daca ne certam tot timpul...  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Unora le place jazz-ul
de Pasagerul la: 29/10/2005 12:00:00
am impresia ca exista citiva amatori de jazz, nu multi se pare, pe cafenea./ m-am gindit sa deschid aceasta conferinta pentru a schimba impresii, si de ce nu, chiar muzica./ eu am inceput sa ascult jazz de vreo 4-5 ani, mai intens in ultimii 2 ani. gustul l-am capatat ascultind o statie de radio locala care transmite mult jazz si de la postul de televiziune mezzo care transmite si jazz in afara de muzica clasica.nu am un gust format sau un gen anume pe care il prefer.daca aud ceva care imi place, incerc sa dau jos de pe internet, daca nu gasesc ma duc sa cumpar(da, uneori mai si cumpar!), din pacate jazz european se gaseste mai putin in magazinele de specialitate. in ultima instanta, comand d  ...continuare .
101 comentarii
modifica
Va simtiti in siguranta in cartierul dumneavoastra ?
de niremar la: 29/10/2005 06:58:00
eu locuiesc in sua de vreo 12 ani, sant pe cale de a ma intoarce pentru sarbatori in bucuresti dupa o absenta de 7 ani din romania./ imi este teama pentru o fata care se intoarce mai curand in tara, si care a mai fost acostata la ea in cartier, si a avut mare noroc ca s-a ales numai cu ceva vanatai./ care mai este situatia in bucuresti ? va simtiti in siguranta sa umblati pe strazi ? aici in sua ma simt in siguranta locuind in suburbie, nu sant expus la atmosfera de oras. / bine, ultima oara cand am fost in nyc cu un fost camarad din armata, era sa o luam amandoi pe coaja. asta era la 3 dimineata cautand o discoteca, deci o cam cautam cu lumanarea. amandoi am fost in iraq si nu am  ...continuare .
15 comentarii
modifica
alibi pentru perioada de sterilitate poetica
de Caragea la: 29/10/2005 06:41:00
cu dumnezeii/ lor nu pot să mă joc chiar/ dacă aş avea un picior frumos ca al tău pe care / ar circula tot felul de ochi şi îngeri fabricaţi / de pleşu mi se dădeau / semne despre blasfemia care mă încerca la universitate / calul alb a derapat scoţând scântei călăreţul / cu tricorn purta / cartea în mâini pe care mi-a aruncat-o în faţă / din galop 2000 de stele mă înjurară cu douămiideglasuri: / şaizecist ignorant în timp ce mă tăvăleam pe tarabele unde cultura / face trotuarul din mine curgeau idei / perimate metafore desuete cheile daciei şi portofelul din care / un colţ al buletinului îmi spunea cu gura strâmbă: 03.05.1968 ai naibii zeii voştri / văd  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Parodie umana
de Valeriu Cercel la: 29/10/2005 03:06:00
amicul meu, chiar ca ma doare(!),/ m-a pedepsit ca am greşit;/ mi-am cerut scuze de rigoare/ pe care el, nu le-a primit;/ noi am copilarit, de mici/ parca eram facuţi de-o mama,/ am fost la şpriţuri, la gagici,/ prieteni buni la catarama,/ ce s-a’ntâmplat, am sa va spun:/ aiurea-aşa mai ştiu şi eu,/ nu din adins ca-s baiat bun,/ l-am calcat moale… pe bombeu,/ deci nu a fost intenţionat/ Şi nici macar nu m-am gândit,/ dar el s-a…foarte şifonat,/ ca m-a’njurat şi m-a lovit,/ strigând ca-s rau şi ca-s al dracu’,/ iar el e bun si e cuminte,/ de am un ochi umflat, saracu’/ Şi-n plus, în minus am un dinte;/ da’ nu ma doare de un dinte,/ sau ca mi-a dat la mo  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Rivalii...mei iubiti...
de DONNA la: 29/10/2005 01:03:00
traduceam o carte poliţistă de data asta, cu totul prinsă de acţiuni misterioase întâmplate în paralel în bătrâna anglie şi în prea depărtatele insule andaman.../ era ziua taniei, colega mea de apartament...împlinea aceiaşi 23 de ani pe care îi împlinisem şi eu..la „un moment dat” şi mă gândeam, aşa cum se gândise şi radu h. într-o povestire cu ...sens, oare de cine erau „daţi” aceşti ani?/ tania crede cu toată tăria unui om crescut la ţară că „nu merită să trăieşti” dacă nu există viaţă după moarte...”mai bine să mori aici şi acum”.../ pai de ce, mă întreb eu..că doar tocmai ăsta ar fi un motiv să trăieşti acum şi aici, p  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...