arhiva: 06/10/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Casa Noastra
de Rkn la: 06/10/2005 23:15:00
biserică mai stearpă nici n-ar putea să fie,/ cu vânt trecând scrijelitor ca gândul pe hârtie./ fără soare, fără vară; doar nori de îndoială,/ o umbrelă-a neputinţei pe vocea siderală,/ care lasă să pătrundă tot ce-i străin, murdar/ În casa noastră reclădită din resturi de coşmar;/ Şi-nconjurată-atât de-ades de mâl ş-atâta jale,/ vârtej constant de adăpost prin veri torenţiale;/ ca un pas al vremii uitat prin nemişcare,/ Într-o lumină prea toridă... prea amăgitoare.../
2 comentarii
modifica
Născut într-un sat de pescari
de silver la: 06/10/2005 20:13:00
târziu în noapte gândurile ei se succedau rapid, amestecându-se ca într-un "caleidoscop" rotit prea repede. bărbatul plecase şi dacă n-ar fi fost fumul de ţigară ce mai persista încă în aer, ar fi putut să jure că nici n-au stat de vorbă. / se ridică furioasă: "fiara. a îndrăznit să-mi spună asta. cine se crede, cum a putut să-mi facă tocmai mie una ca asta?"/ auzi telefonul sunând în hol şi porni într-acolo ca în vis. se mişca încet târând papucii care scoteau un zgomot ciudat, de parcă s-ar fi aflat într-o casă pustie. / ajunse lângă măsuţă şi gândind "n-am chef de politeţuri la ora asta" ridică receptorul şi îl aşeză uşor la loc în f  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Harry Tavitan canta “Blues pentru speranta”, la Brasov
de Harry Tavitian la: 06/10/2005 18:22:00
sambata, 8 octombrie 2005, cunoscutul pianist de jazz harry tavitian va participa la brasov, la concertul “blues pentru speranta”, in beneficiul bolnavilor incurabili. concertul va fi gazduit de teatrul dramatic “sica alexandrescu”, si va incepe la ora 18. / harry tavitian (pian, voce) va concerta impreuna cu jimi el lako (vioara, chitara), octavian barila andreescu – bas si ovidiu condrea – baterie. programul va contine piese din repertoriul traditional de blues, dar si blues cu influente etno si piese de etno-jazz. / harry tavitian ne-a declarat: “programul pe care il vom prezenta e o raritate, fiindca dupa 1989 eu am cantat destul de putin blues. daca inainte de 1989 cantam  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Abstinenta?
de flori de camp la: 06/10/2005 18:02:00
v-ati gandit vreodata sa traiti sau ati trait in abstinenta? care credeti ca sunt efectele acesteia asupra starii fizice si psihice? credeti ca e bine sa ne satisfacem nevoile fiziologice sau sa traim in abstinenta pana la gasirea "jumatatii"?
73 comentarii
modifica
De ce iubim cainii.
de Joe King la: 06/10/2005 16:56:00
monologul masculinistului./ / -de ce iubim cainii? nu, nu e nicidecum un titlu care sa aminteasca de un alt titlu al unui best seller. trebuie sa marturisesc ca nici macar nu l-am citit dar astept cu nerabdare sa descopar daca exista mai mult de un motiv. sau nici ala, cu timpul. de ce iubim cainii ? de ce blacky stramba / din nas daca muschiuletul de vaca nu e " well done " ? si de ce mamitica lui ii face altul, pe loc? mamitica lui scumpa care il tine nemincat pe ernest, barbatul ei obosit dupa opt ore infernale de nefacut nimic la birou . si care, el, ernest cel mare si obosit maninca resturile de la masa de ieri. niste mazare arsa cu debretini reci in ea. blacky e un pinscher de a  ...continuare .
3 comentarii
modifica
"Nebuni dupa Occident"
de Daniel Racovitan la: 06/10/2005 12:47:00
evenimentul zilei scrie: / "multi romani pleaca in strainatate cautand o viata mai buna. unii dintre ei se intorc insa cu grave afectiuni psihice. medicii spun ca de vina este neadaptarea la viata din vest/ din ce in ce mai multi muncitori intorsi din strainatate o iau razna. unii chiar incearca sa se sinucida. se intampla in vaslui, un pol al saraciei din moldova. din spania, italia, turcia sau israel, oamenii „aterizeaza” direct la psihiatrie. marturiile apropiatilor: „stranierii” se iau la bataie fara motiv, aud voci sau se cred urmariti de mafie. numarul cazurilor a crescut brusc, spune un medic. specialistii vin cu explicatia: viata in vest e dura, iar multi dintre cei care p  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Au evacuat sala de asteptare
de Iuliana S la: 06/10/2005 12:10:00
azi nu mai avem unde merge./ au evacuat sala de asteptare,/ unde obisnuiam sa ne intalnim/ cu ceilalti./ s-a spus ca e prea multa aglomeratie,/ gandurile nu circula disciplinat,/ dupa orare / si n-au destinatii precise. / n-ar strica sa o luam incet pe jos,/ pana la urmatoarea statie. / uite, ca sa nu murim de singuratate,/ ne vom umple buzunarele cu pietre;/ le vom zambi si le vom povesti/ impresii de pe drum,/ pana ce vor incepe sa semene/ a urme de chipuri omenesti.
comenteaza!
modifica
AM SA TE-NTALNESC!
de Realdo la: 06/10/2005 09:03:00
am sa te-ntalnesc!/ / zilele fadele/ anul acesta/ toamna aceasta copacii stiu/ sa moara frumos/ prin frunzele lor/ scurm cu un os/ imi caut / cu zambet tamp/ zilele fadele/ orele meteorele/ trec si kilometrii/ intre mine si tine si toate/ se-aduna/ ma rog fii buna/ pastreaza-ne/ orele meteorele/ strugurii fùlgurii/ o sa-i lase in urma/ in turma/ norii gri/ in odaia ta rosie/ vreau sa-mi trec noaptea alba/ sa-mi nasc/ mugurii fluturii./
comenteaza!
modifica
Ce credeti despre yoga
de Tofan Ana Isabella la: 06/10/2005 09:00:00
inseamna doar ineptiile gurului bivolaru sau este un sistem copmlex de exercitii care pot imbunatati memoria,circulatia si in genere armoniza sulfetul si corpul, energiile yin si yang...? practicati anumite exercitii? eu am practicat unele exercitii mai usoare si intr-adevar se vedea un progres dupa cca 15 minute.
155 comentarii
modifica
Orasul
de K_ la: 06/10/2005 02:17:00
i/ soarele îşi trimitea razele puternice prin geamurile ce încă purtau urmele ploii din seara precedentă. prin draperiile albe, lumina rece şi opacă scoatea în evidenţă cele mai mici detalii. pe patul dublu, ea stătea îmbrăcată într-un pulover portocaliu şi o pereche de blugi. de-o parte şi de alta a ei stăteau, privind-o stăruitor, purtând sutane călugăreşti, doi tipi, ale căror nume nu le putem cunoaşte. fata era înaltă şi slăbuţă, iar părul buclat îi cădea peste umerii firavi şi peste sânii suficient de mici ca în poziţia respectivă să fie aproape inobservabili. ea, se uita, când la unul, când la altul, păstrând un zâmbet detaşat şi inocentin.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
BLUE
de K_ la: 06/10/2005 02:14:00
i/ stăteam în sala de spectacol. nu mai era nimeni în faţa mea, nici în stânga, nici în dreapta. singurele becuri aprinse din sală sunt cele de pe pereţi, care luminează vreun indicator de ieşire sau vreun extinctor. era primul spectacol care se dădea în sala respectivă după multă vreme, aşa că vroiam să-l văd. ultimul fusese excepţional, dar nu mă aşteptam la acelaşi lucru şi de la acesta. a sta în sala asta nu era o dorinţa raţională – dorinţa nu este niciodată raţională. vroiam parcă să văd mai mult sala decât piesa; containerul, nu conţinutul. mai mult, era o nevoie de a şti că nu-mi scapă un astfel de eveniment. nu mă aşteptam la ceva care s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Camera 21
de K_ la: 06/10/2005 02:13:00
i/ „...ceea ce trebuie să înţelegi este că toate filmele lui lynch au ca temă centrală abuzul. diane a fost abuzată, nu mai este nimic de făcut şi acum mai trebuie să şi moară pentru asta. ca dovadă, la sfârşit, cine se întorc s-o chinuie? tocmai cei în care trebuia să aibă încredere şi care au trădat-o”/ nu-mi venea să cred. omul ăsta, victor, îmi ţinuse un seminar de o jumătate de oră despre mulholland drive. dintr-un film mai mult decât criptic, el reuşise să facă o analiză detaliată, simbol cu simbol, scenă cu scenă, element cu element. nici scenaristul nu cred că ar fi fost atât de convingător – nu cred că altcineva ar fi putut să fie atât  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Operatorul
de K_ la: 06/10/2005 02:11:00
o zi/ mikal este operator de când se ştie. astăzi, el a fost trezit de ceasul deşteptător şi după câteva momente s-a ridicat din patul mic, dar călduros. ca şi în orice altă dimineaţă, se simte odihnit. se îndreaptă spre baia neîncăpătoare, unde zăboveşte câteva minute; îşi spală mâinile şi faţa cu multă grijă şi săpun; dinţii urmează a fi periaţi, din ce în ce mai repede. se priveşte în oglindă pentru câteva momente, după care se întoarce în dormitor. pe masa de acolo îşi pregăteşte sandwichul şi ceaiul de dimineaţă, pe care le savurează în linişte, fără a se grăbi. Îşi alege o cămaşă şi o pereche de pantaloni negrii; nu poartă  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Obsesia
de K_ la: 06/10/2005 02:09:00
la 50 de metri de pământ, în bătaia vântului stau şi beau o bere. singur, fără nici un om căruia să simt nevoia de a-i spune toate astea. motivul e simplu: mi s-ar părea penibil. nu ştiu de ce-mi place să stau aşa departe de sol, doar tot timpul am fost un fricos – poate să-mi placă doar izolarea. a, da, şi apusul! apusul e extraordinar. ar trebui ca asta să fie romantic? mă îndoiesc. ar trebui doar să fie frumos? nici măcar. e doar complicat şi mie mi-au plăcut mereu lucrurile complicate, lucrurile la care nu se gândeşte nimeni. privesc cu un fel de curiozitate spre orizontul uşor întunecat şi nu mă pot abţine să spun: sunt doar ecuaţii diferenţiale, sunt  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...