arhiva: 10/11/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Coreea de Nord. Pentru ei
de Mihnea Cristescu la: 10/11/2005 20:51:00
empatia este, probabil, cea mai importantă premisă pentru o viaţă adevărată. nu sunt cuvinte mari. trebuie să-ţi pese de cel care suferă. dar, mai ales, trebuie să-ţi pese de cel care suferă şi e departe de tine din vreun punct de vedere (etnic, generaţie, păreri, naţionalitate, rasă). pentru că a-ţi păsa de cei ca tine, de ai tăi, este doar normalitate, nu şi calitate./ unele lucruri despre coreea de nord: / lipsa libertăţii de orice gen (definitoriu: este practic interzisă părăsirea ţării); săptămânal, fiecare cetăţean este obligat să ia parte la cursuri de îndoctrinare şi la şedinţe de autocritică; aparatele tv şi radio sunt în aşa fel confecţi  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Decat sa planga mama, mai bine ma-sa!
de maan la: 10/11/2005 17:44:00
ce parere aveti? / acceptati drept scuza faptul ca ati ucis un om doar fiindca acela si-a asumat riscul de-a va incalca proprietatea?/ acceptati de-asemenea nesansa de-a ucide un om nevinovat, doar fiindca vi s-a parut ca va pune viata-n pericol?/ (teama de-a fi tu-insuti ucis, justifica deci moartea celuilalt?)/ cea mai buna aparare e atacul!/ da, dar in ce conditii?/
137 comentarii
modifica
Bat clopotele a mirare
de Iuliana S la: 10/11/2005 15:49:00
departe în noi/ bat clopotele a mirare./ au înzăpezit demult cerurile/ dar noi tot le ieşim în întâmpinare/ cu un zâmbet, două,/ un mănunchi de iluzii/ şi o viaţă bună de stat pe gânduri./ de o vreme am început să şchiopăt,/ mi s-a agăţat drumul de gleznă/ e un drum bun,/ cu urme de oameni/ le iau de mână/ şi ne-om aşeza în fereastră/ aşteptând să se-ntâmple ceva./ să-mi cadă toamna în tâmple,/ să-ţi plouă a frunze/ să plec, să plâng, să râd,/ să prind zvon de întoarceri./ să adormi şi să mă prinzi/ într-un alt vis,/ unul cu grădini de fluturi albi/ şi cu veşti despre mine./ mai e timp până se crapă de ziuă/ - şi dacă nu mai e/ iau o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Calatorie spre pamant
de Mik la: 10/11/2005 13:35:00
undeva, în întuneric se auzea muzica universului, neatinsă./ un bătrân şi un copil stăteau pe marginea unui râu./ vremea se pierduse printre nori... / fără să se privească unul pe celălalt, cei doi luară simultan câte o piatră şi o aruncară în apele râului tulburându-le. / bătrânul îşi ridică vremea şi intră în râu. sub privirile curioase ale copilului, acesta luă o singură piatră, cam de mărimea pietrelor celor două la un loc şi o ridică asemeni unui trofeu… sau asemeni unei jertfe destinate cerului. apoi vântul, amestecându-se cu foşnetul râului, deveni ei./ Întunericul, întrerupt o clipă, îngădui ruperea unei stele care n  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Contradictia Contradictorie
de dream_walker la: 10/11/2005 10:14:00
contradictia contradictorie/ • cine spune ca viata este usoara, minte! se insala amarnic pentru ca asta ar inseamna ca nu a trait cu adevarat greutatile vietii, inseamna ca nu a iubit cu adevarat, inseamna ca nu a gresit niciodata fata de altcineva nici de propria persoana, si este greu sa nu le faci pe vreuna din ele./ • cine spune ca viata este grea, minte! inseamna ca acea persoana care spune aceste cuvinte nu a avut timp sa simta bucuriile vietii, minunile naturii si mai ales nu a avut timp sa iubesca cu adevarat. / • cine spune ca destinul face rostul omului pe acest pamant amarat, minte! minte teribil pentru ca omul isi face propriul destin, el dec  ...continuare .
4 comentarii
modifica
De ce iubim barbatii (feedback mircea cartarescu )
de alex21 la: 10/11/2005 09:45:00
pentru ca au un farmec aparte atunci cand iti zambesc pervers , simapatic sau diabolic pe strada gandindu-se mai apoi / ar putea sa ajunga in pat cu tine. pentru ca nu toti barbatii sunt asa ... / pentru ca macar o singura data am cautat cateva din trasaturile / paternale in persoana langa care ne-am trezit . / pentru ca in copilarie, baieteii erau cei de treaba care ne lasau sa jucam fotbal si baschet cu ei.. / sau pentru caerau baietetii cei antipatici/ care incerau sa ne sperie cu serpi si broaste raioase dar niciodata nu reuseau. / pentru ca dupa ce ne loveau din greseala sau intentionat cu mingea de baschet / veneau cu toti amicii lor baieti sa ne consoleze. / pentru ca in adolescenta ei  ...continuare .
25 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...