arhiva: 16/11/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Portret de liana dormind
de valeria tamas la: 16/11/2005 18:55:00
intindere alba/ cu plete de aur/ rotunjimi abisale/ irizari fluide/ fluctuante chemari./ / nuferi dormind/ pe albastre intinderi/ rosu mac inflorit/ la umbra de gene/ curgatoare chemari/ tandre atingeri / iubire plutind/ intre cer si pamant./ / tu, pasare, / odihnindu-ti somnul / pe umerii mei.
2 comentarii
modifica
Ne-am despartit intr-o seara
de valeria tamas la: 16/11/2005 18:52:00
/ ne-am despartit intr-o seara/ tu nu mai erai tu / eu nu mai eram eu/ doua trupuri/ purtau doua nume/ trupul numele-tau/ trupul numele-meu/ paseau alaturi/ fara patimi/ fara dorinti/ fara vise / ca doua albii de rau/ in care secasera apele/ murisera pestii/ si pietrele taceau/ asa cum tac toate pietrele/ ne-am despartit intr-o seara/ eu nu mai eram eu/ tu nu mai erai tu/ si doar undeva departe/ ramasese iubirea/ ca o frumoasa poveste/ dupa care insa/ se pusese ultimul punct. / /
1 comentariu
modifica
copilul
de dreamchaser la: 16/11/2005 18:01:00
copilul plange din palme.el nu plange cu ochii.cu ochii doar zambeste.dar cateodata isi prinde tamplele intre maini chiar atunci cand ii curg lacrimile.lacrimile i se lipesc de ochi si crezi ca din ei izvorasc.dar nu-i adevarat ,toata lumea stie ca orice copil plange cu palmele.
4 comentarii
modifica
PRIETENIA-CEL MAI DE PRET LUCRU AL OMULUI
de ELECTRONU la: 16/11/2005 17:55:00
nu este ceva palpabil da' o simtim cu totii zi de zi , face parte din viata noastra si totusi cateodata o neglijam. ce inseamna oare pentru tine cititorule , prietenia? cu sguranta ca avem cu totii prieteni pt care ne-am da si viata. ce ai fi dispus sa faci pentru un prieten aflat la necaz? dar pentru un amic? prietenia = speranta , bucurie , implinire....? sau prietenia = dezamagire , incertitudine...?
121 comentarii
modifica
Lupii?...
de Prophet_slim la: 16/11/2005 17:22:00
s-antrebat cineva oare/ cine n-are in catare/ de ce singuri se simt lupii/ si plangand urla la luna?/ singuri vor poate sa fie/ si sa nu aiba stapan/ vantul sa le sufle-n blana/ sa simta viata din plin./ dar pana la urma ei / cand raman fara idei/ revin si ei la normal/ la un viitor banal./ poate ca schimbati acum/ invata pe altii/ cum e s-o iei pe-acel drum/ al singuratatii./ singur daca o sa ramana/ n-o sa aiba nici o rana/ nici o bucurie dar/ nici ranit fara de har./ cand durerea e prea mare/ la luna ei cer iertare/ caci au fost odata oameni/ si vor doar impacare./ luna singura-i aude/ chiar de vorbele sunt surde/ ea e singura acum treaza/ si peste ei vegheaza./ (1.11,15,11,2  ...continuare .
comenteaza!
modifica
muzeul de singuratati
de Iuliana S la: 16/11/2005 15:46:00
o zi ca oricare alta,/ undeva, în camere rezervate din timp,/ cu pereţi atent amplasaţi/ - convingătoare iluzie de siguranţă - / vieţile noastre se lovesc a gol./ uite, cineva a colorat zidurile/ să nu cumva să încurcăm din greşeală/ camerele şi să ne trezim/ prinşi în sufletul altcuiva./ singurătatea mea a albastră/ la câţiva paşi distanţă e una gri./ a ta e verde/ şi uneori strigă înafară şi înăuntru./ am început să vorbim în culori/ să ne împiedicăm în senzaţii de albastru,/ verde, galben, roşu…/ zăpada n-are ce căuta aici/ culoarea asta nu s-a inventat încă/ şi uite şi o umbră/ s-o fi strecurat prin gaura cheii./ ia un loc, / a mai rămas u  ...continuare .
2 comentarii
modifica
...
de aisha8604 la: 16/11/2005 15:06:00
noapte.../ va rasari din nou acel soare ../ cald si enetrn .. nesfarsit ?/ si totusi nu-l mai vreau ... ma inspaimanta lumina/ lui../ dar un nor .. un nor mi-a rasarit/ in clip in care nu mai e nor , / e o floare../ si fara inceput, fara sfarsit,/ m-am adancit in mine dezgolita.../ e un vis dulce de copilarie inocenta / si regret .../ in care azi si maine-am sa mai cred./ regretul naivitatii pierdute in durere si depresii/ amare../ il simt ... un suflet tacut se pierde in noapte .../ ce gluma, viata ... ce gluma sunt eu .../ dar imi place ; / asa m-am crescut , asa am vrut sa visez :/ in alb si negru ./ totu-i un vis , ma voi trezi/ si ma voi trezi din vis in cosmar .../ vo  ...continuare .
comenteaza!
modifica
*****
de Valeriu Cercel la: 16/11/2005 14:58:00
ma calca lumea în picioare/ uşor, mai tare, apasat/ Şi fara nici o suparare/ direct în faţa sînt scuipat;/ se-arunca cu gunoi pe mine,/ chiştoacele cu bobârnace,/ fara respect, câte un câine/ chiar treaba, ma iertaţi, şi-o face/ Şi dupa toate-aceste fapte,/ rar poate ma mai consoleaza,/ la ore mari din zi sau noapte,/ câte-un beţiv ma-mbraţişeaza;/ apoi, nu zic de camioane…./ dar toate le trec cu curaj,/ chiar când privesc pe sub jupoane/ de jos, ca un mizer…pavaj!/ valeriu cercel/
comenteaza!
modifica
Birourile
de Shekrah la: 16/11/2005 14:23:00
peretii sunt galbeni si moi...respiratia lor fierbinte imi arde coastele, imi striveste tamplele. da, stiu, m-am intrebat si eu de o mie de ori de ce, de ce respira peretii astia nenorociti? de ce, de ce sunt aici? la urma urmelor habar n-am ce inseamna "aici", cum am ajuns unde am ajuns, ce fel de a fi mai e si asta. nu stiu...nimic. nimic!/ din cand in cand un suflu rece strabate miile de birouri si fuge ca o umbra peste fata mea, imi racoreste o clipa coastele uscate de caldura infernului in care traiesc...de cate ori ma tulbura adierea asta placuta imi aduc aminte...era noapte, era iarna. era un geam aburit si o caldura placuta inauntru. un geam prin care priveam cerul plin si apa  ...continuare .
1 comentariu
modifica
poemul
de dreamchaser la: 16/11/2005 13:02:00
intr-o zi am scris un poem cu inocenta unui copil,/ cu teama unei pietre/ apoi l-am luat, l-am privit si de beat ce eram l-am scapat din mana/ si s-a spart, litera cu litera pana la ultima virgula/ mi-a fost mila de el si l-am adunat,/ l-am pus la loc dar nu mai era el/ era un poem spart, stiut doar de mine/ intr-o noapte am scris un alt poem cu limba de moarte./ poemul m-a luat in brate si m-a privit indeaproape/ dar de beat ce era m-a scapat pe podea/ si i s-a facut mila de mine/ s-a aplecat in genunchi si m-a adunat/ clipa cu clipa, litera cu litera/ iubire fara iubire/ n-a stiut cum sa ma faca la loc/ si m-a facut altul nou/ m-a anagramat, gena cu gena/ si apoi m-a lasat sa traiesc./
comenteaza!
modifica
Cununi de stele
de Ica la: 16/11/2005 10:56:00
din lacrimile mele am împletit cununi,/ să le trimit spre tine, ca tu să le aduni/ să-ţi faci noian de stele,/ Şi dragostea, şi visul le-am împletit în ele./ tu le-­ai privit cu milă din cercurile-nalte/ Şi ai călcat pe ele, nu te-ai uitat în spate/ să vezi cum se destramă şi se retrag duios./ Şi totul pentru mine e încă dureros.
comenteaza!
modifica
Balada celui negasit
de Maria Palaria la: 16/11/2005 08:52:00
poarta, poarta/ lemn vopsit,/ soarta, soarta/ m-ai mintit/ cand m-ai lasat pe munte, / printre oi marunte,/ cu ciobanu-n frunte, / printre vremuri crunte./ lemnu-i lemn din totdeauna,/ omu-i da viata cu mana, / oaia-i da tot lui si lana, / domnul cu el a-ncheiat saptamana./ eu tot stau si ma gandesc/ zilele mi se sfarsesc/ lana n-am ca sa pot da/ viata n-am sa mi se ia./
comenteaza!
modifica
ZONE GEOGRAFICE
de alex porc la: 16/11/2005 07:29:00
dacă într-o zi s-ar întuneca soarele/ Încotro ai merge, spre apus sau răsărit?/ dacă într-o zi apocalipsa ar înflori/ pe ramurile desfrunzite ale/ memoriei umanităţii/ unde te-ai rătăci de frică,/ în apus sau în răsărit?/ Şi dacă pur şi simplu/ ar dispărea rasa umană/ tu unde te-ai neantiza,/ în apus sau în răsărit?/ informaţie suplimentară:/ eu voi fi în răsărit,/ sărutându-ţi absenţa./
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...