arhiva: 17/11/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Femeia pasare
de valeria tamas la: 17/11/2005 20:42:00
/ femeia pasare/ / barbatul care ma iubeste/ are doua inimi/ doua dimineti / si doua nopti/ ascunse in sufletul lui./ intre cer si pamant/ traieste doar pentru a ma iubi pe mine/ femeia pasare./ in fiecare noapte ma astepta/ in cuibul lui cald / sa-mi inveleasca in patura sufletului/ trupul istovit/ si-n dimineti aduna cu sfintenie / in intreg cioburile de iubire./ barbatul pe care il iubesc / are doar cuvinte./ de fiecare data cand ne despartim/ raman cu urmele cioburilor/ cuvintelor lui insemnate pe trup.
comenteaza!
modifica
Ti-am desenat portretul in alb
de valeria tamas la: 17/11/2005 20:35:00
/ ti-am desenat portretul in alb/ doar pentru bucuria ochilor mei/ nimeni nu-ti va sti niciodata/ culoarea ochilor/ culoarea parului/ arcuirea genelor/ necunoscute, buzelor tale nimeni niciodata/ nu le va ravni sarutul./ / ti-am desenat portretul in alb/ sub puful pensulei doar eu ti-am atins matasea pielii/ doar eu ti-am mangait genele/ am intins culoarea pe gatul tau cu gingasia gandului/ intregul trup ti l-am desavarsit indelung/ incat de o vreme cred ca esti doar/ proprietatea propriei mele inimi./ / ti-am desenat portretul in alb / te-am incatusat sub culoare/ de acolo doar ochii mei te vor readuce la viata/ de cate ori foamea de tine ma va transforma in fiara./
comenteaza!
modifica
Dragoste de viata
de ana si maria la: 17/11/2005 18:48:00
dragoste de viata/ rau de lacrimi..durere,/ amar, suferinta!/ murdarie, chin.../ neputinta!/ ah, urata-i realitatea / si cruda e menirea:/ sa traiesti in nefericire!/ in valurile vietii/ catarge nu gasesti.../ miliardele de umbre/ in nestire ratacesc,/ iar golul le inghite/ pe rand... si se pierd!/ din marea deznadejde,/ un mic ochi clipeste.../ luceafarul din noapte?/ solzi argintii de peste?/ o stea cazuta-n marea.../ prea rece?/ nu...nu e rece!/ nu e stea, nici solzi de peste/ si nici crai dintr-o poveste.../ e calda,vie si...traieste!/ explozie de lumina/ din intuneric creste.../ da, e insasi viata1/ din moarte ridicandu-se/ si stralucind regeste,/ in golul at  ...continuare .
5 comentarii
modifica
nimic-totul
de Prophet_slim la: 17/11/2005 18:43:00
as vrea chiar astazi sa ma lepad / de ce e etic sau moral/ sa cad prin podeaua de carton/ sa ma ridic si iar, din nou/ sa gasesc usi unde nu se vad/ sa ma vad iar cu ochii mintii/ si sa mai cred ca nu-i nimic/ rau ce-am facut si sa.../ nu-mi amintesc de trecut.../ vreau sa traiesc pentru o zii si-apoi / sa mor fara de grija...fara de remuscari,/ fara...nimic.../ dar cu totul./ (19.01,17,11,2005)
1 comentariu
modifica
Ora de mate speciale
de Prophet_slim la: 17/11/2005 16:06:00
vantu-mi suiera prin vene/ el aude si nu crede/ ce mi s-antamplat chiar mie/ si ca mortii nu invie/ de ce viata e un dar/ nu chiar de margaritar/ fara tel dar cu speranta/ vesela ca un florar/ sau un batran ce da povata./ / de ce unii nu mai mor/ chiar de-a venit timpu lor.../ si traind in purgatoriu/ zilnic ne spalam pacate/ ale noastre, ale..., toate./ poate e obligatoriu./ / si strigand eu vreau sa plang/ si sa rad in acelasi timp/ ca am un picior stang/ si dreptul stang se face-n timp./ / suntem orbi ca nu vedem/ timpul trece, noi suntem/ diferiti pe zi ce trece/ schimbati, fara suflet rece./ nici de-ai vrea nu ai putea/ sufletul a ti-l schimba./ el e constient de asta/ vrea ce vrea, d  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ouă faberge
de Pheidippides la: 17/11/2005 15:54:00
o vitrină cloceşte ouă faberge/ trec umbre de vulturi peste chipuri apuse/ privirile sunt un altfel de borcan cu formol./ din guri de canal răzbate muzică de bâlci/ şobolanii se bronzează cu pătrăţele./ deschide+ţi pieptul, să intre puţin intuneric/ şi toată strada, cocteil să bei înainte de Ştergerea pe preş/ întoarce pe dos statuia lui don quijote/ şi prinde+ţi părul în coc lume/ să nu+mi coaguleze cerneala./
comenteaza!
modifica
Scor
de loredana tudor la: 17/11/2005 12:05:00
tristetile de azi/ n-au egalat inca, scorul/ cu tristetile de ieri/ mai sunt lacrimi neplanse/ si cuvinte de tacut/ mai sunt mangaieri de ucis/ la granita/ cu trupul / unui inger/ ne facem, cumsecade, datoria/ “ca ploaia”, scrie cineva-ntr-o alta carte…/ asa ca varsam taceri/ in urechile unui azi/ surdo-mut,/ reintrand pe frecventza trecutului/ sa prindem zvon de amintire…/ nu, tristetile de azi/ n-au egalat, inca, scorul/ cu tristetile de ieri/ -cum ai putea sa bati pe cruce/ de doua ori pe cineva?!/ istoria zice ca si o data/ e prea mult-/ mai avem palme de dat/ peste obrazul / desfigurat/ de nepereche,/ mai avem sageti/ netrase inca/ in ochiul ce-si inchide pleoapa peste amintiri/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
(DE CE) MA MUT LA BLOC
de loredana tudor la: 17/11/2005 11:59:00
(de ce) ma mut la bloc / Ştiţi ce are australia reprezentativ, după prima lună de şedere? ciorile, care au un croncănit aparte, de bebe fript la degete- doamne, de câte ori nu mi-a-ngheţat sufletu’ de spaimă în luna asta!-, papagalii, care-s exact ca două mahalagioaice, cu mâinile-n şolduri, bălăcărindu-şi una alteia familia şi neamul până la a 40-a spiţă, în mijlocul drumului, musai, şi...greierii./ greierii ăştia, dom’ne, cel puţin p-aici, pe la mine, sună ca broaştele; primele două săptămâni tot căutam lacul prin zonă, bucuroasă că am unde da la peşte şi că voi putea reedita clipele de neuitat, de pe malul oltului, cu tata şi cu nea silică-d  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Visul...
de the underqueen la: 17/11/2005 11:06:00
cred / ca visurile noastre / vin de undeva / de departe. / si cred / ca pana ajung la noi / se umplu de idei / desarte. / mai cred / ca visul in sine / nu poarta cu el / nimic in afara / de gandurile noastre. / dar cred / ca visurile / nu exista.
1 comentariu
modifica
De ziua ta
de cristi-chivu la: 17/11/2005 10:34:00
de ziua ta mi-as renega strabunii,/ si te-as iubi dement ca pe-o fecioara,/ m-as spanzura de cornul stramb al lunii,/ as otravi cu carnea mea o fiara./ de ziua ta i-as da lui d-zeu,/ un glonte-n frunte sa ramana lat;/ ti-as face din biserica muzeu,/ si din oscior de vipera palat./ de ziua ta cu moartea m-as lupta,/ si m-as tara-n genunchi pe rugii cruzi;/ si sclavul tau de-as fi m-as bucura / si ghidusii as face ca sa razi./ rog zei astazi sa-mi asculte vrerea/ curata si frumoasa sa ramai ,/ sa-ti odihnesti necazul si durerea/ pe gandurile mele capatai.
2 comentarii
modifica
Stie cineva sa vorbeasca tiganeste?
de karamel la: 17/11/2005 08:00:00
exista cineva pe aici care stie sa vorbeasca tiganeste? as vrea sa traduc textul unei melodii din tiganeasca in romana... pls, daca puteti sa ma ajutati.
48 comentarii
modifica
Apogeul petrolului - începutul sfârşitului civilizaţiei?
de epimeteu la: 17/11/2005 01:19:00
1.ce este "vârful petrolului"?/ <p>/ "vârful petrolului" sau "apogeul petrolului" (peak oil) este momentrul în care extracţia de petrol în lume îşi va atinge maximul. acest concept a fost introdus de către geologul american marion king hubbert . ideea e foarte simplă: devreme ce petrolul este o resursă neregenerabilă, cantintatea extrasă va fi din ce în ce mai mare, până la un moment dat când va fi atins un maxim (numit "vârful petrolului" sau "vârful hubbert") după care extracţia va începe, inevitabil, să scadă. În timp, cantitatea extrasă urmează o curbă, numită " curba hubbert " care e asemănătoare cu un clopot. / </p>/ 2.de ce să ne facem griji?/ <p>/  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...