arhiva: 19/11/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Discret, discretie, discreditat
de anisia la: 19/11/2005 23:38:00
radacini comune, implicatii diferite, consecvente neasteptate - iata cum pot caracteriza cele trei notiuni, la prima vedere./ va invit sa discutam pe larg despre cum percepeti notiunea de "om discret". ce este discretia pentru dvs ? ati fost vreodata discreditat? cum v-ati simtit?
49 comentarii
modifica
V-atzi gandit vreodata la sinucidere?
de Homosapiens la: 19/11/2005 21:13:00
sunt, de felul meu, un optimist. si, in general, rezolv problemele cu mult tact si calm. dar am avut, cu catziva ani in urma, o niste probleme pe care nu imi imaginam ca voi putea sa le rezolv. atunci am avut o tresarire la gandul ca as putea trece in partea cealalta. nu imi este frica de moarte sau mai bine zis nu mi-e frica de nimic care ar putea sa ma afecteze fizic pe mine. mai teama imi e sa nu pot fi langa cei dragi atunci cand au nevoie de mine./ atzi avut vreodata acest gând sau ar trebui sa ma duc la psiho-pupu?
181 comentarii
modifica
"Bobul de mazare"
de Intruder la: 19/11/2005 19:51:00
cred ca toti ati citit povestea "printesa si bobul de mazare" de h. c. andersen. pentru cine a uitat-o, am s-o redau pe scurt: / a fost odata un print care dorea sa se-nsoare cu o printesa adevarata. a cautat peste tot, dar, ca orice print care se respecta (si foarte snob, probabil), n-a gasit nicaieri o fata pe placul inimii sale. / intr-o seara ploioasa, o printesa s-a ratacit de alaiul ei...nu stiu cum a fost posibil, dar asa-i povestea...:) ea, a ajuns pana la urma la castelul unde locuia printul. a batut in poarta si cand i s-a deschis, s-a plans ca-i obosita si ca este o printesa ce s-a ratacit. a cerut gazduire. printul cand a vazut-o, i-a placut de ea. s-a dus la mama sa si i-a spus  ...continuare .
42 comentarii
modifica
Accentul si integrarea in societate
de anisia la: 19/11/2005 17:48:00
odata stabilit intr-o noua tara, omul este nevoit sa invete limba de circulatie a tarii respective sau sa o practice la nivelul la care o cunostea dinainte. oricat de mult s-ar stradui, bastinasii il recunosc de la primele vorbe ca nu este un nativ./ cum v-a afectat (sau va afecteaza) accentul diferit pe care-l aveti atunci cand vorbiti limba tarii in care locuiti in procesul de integrare in societate? considerati/credeti ca odraslele voastre, nascute pe teritoriul acelei tari, vor avea accent diferit ori vor vorbi ca si un nativ? credeti ca veti scapa vreodata de acest accent - element de recunoastere a imigrantului?/ haideti sa comentam acest aspect, ca o parte a procesului de integrar  ...continuare .
106 comentarii
modifica
"Poate ca sunt mult prea aproape ca sa ma vezi"
de NiceSmil3 la: 19/11/2005 14:05:00
cuvânt cuvânt cuvânt cuvânt cuvânt cuvânt cuvânt./ aceasta a fost o introducere de cuvinte./ mai tarziu o sa-mi fie rău pt ca totul e închis: uşa, eu, el, gandurile si aerul dintre noi. doarme. / oare ce vrea?/ intind bratul si ii ating coapsa, e rece. / oare ma asteapta?/ acum e mai tarziu si intr-adevar mi-e rau. mi-e rau de teama, mi-e rau de neputinta, mi-e rau de nelinistea cu care eu il privesc si el nu ma vede./ mai târziu am sa vărs pentru ca toate sunt in continuare închise./ trezeşte-te, mi-e rău!!!/ oare mă aude?/ doarme in continuare. ma intind cu spatele lipit de spatele lui si atunci el se trezeste, nu-mi mai e rău pentru ca toate mă cuprind : el, pacea si lin  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Salut , tuturor !
de day la: 19/11/2005 13:38:00
sunt pentru prima oara pe sit si am vrut doar sa va salut , desi nu stiu daca este necesar si chiar nu vreau sa plictisesc, dar asa am fost educata sa salut atunci cand intru undeva.../ sper din tot sufletul sa-mi ostoiesc nevoia de comunicare fara sa supar pe nimeni si fara sa fiu ranita de altcineva...daca cineva-mi va ura : "bun venit! " ,doar o singura persoana, va fi de ajuns sa stiu ca nu a fost in zadar. voi face cu siguranta remarci mai mult sau mai putin gresite,imi cer anticipat iertare pentru ca sa nu mai fie nevoie s-o fac ,si vreau sa va spun ca nu va fi nevoie decat s-o spuneti fara sa "tipati" sau altcumva.sunt o persoana extrem de pasnica...o sa vedeti daca ma primit  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Naivitatea feminina?
de vashita la: 19/11/2005 09:54:00
oare exista asa ceva sau gurile rele nu au ce sa mai vorbeasca?/
96 comentarii
modifica
ce as face azi daca nu ar trebui sa muncesc
de blacksea la: 19/11/2005 02:24:00
1.as infiinta un post de radio similar cu discovery de pe cablu./ 2.as incerca sa ii conving pe cei de la howstuffworks.com sa ma lase sa traduc site-ul lor. apoi l-as propune material didactic in scolile( generale) din ro/ 3.as selecta probleme importante din cercetare ( celule stem, nanotehnologie, energie din valuri/vant etc. ), le-as pune pe intelesul tuturor ( simplifica si traduce din limbaj stiintific ) si apoi as face brainstorming-uri de masa : pe net, in televiziune si presa, in scoli etc.
comenteaza!
modifica
amprente pe aerul dintre noi
de Alina Livia Lazar la: 19/11/2005 00:19:00
plăsmuiri de sânge spulberatic/ de trei ori trag clopotele de cozi/ neînnoptatele zori din toamnă şi dimpreună cu lumea/ */ am ajuns în vie/ tălpile mele mustuite au învăţat să ajungă la timp/ în toamnă/ m-am întins pe pământ printre rânduri/ n-am stăruit pe bucla nici unui semn de întrebare/ doar am alunecat pe ea ca pe un derdeluş/ în spatele urechii mă gâdila vocea pământului/ ciorchinii îmi atârnau deasupra frunţii/ ca nişte ursitoare/ când m-am trezit, un copil aşeza într-un paner/ globulele sângelui meu/ mamă, noi doi vom tescui răbdarea/ şi vom îmbăta lumea asta mică a noastră/ cu horn şi podgorii/ apoi am ciufulit împreună zo  ...continuare .
3 comentarii
modifica
silabisim fiecare pe limba în care iubim
de Alina Livia Lazar la: 19/11/2005 00:14:00
aşa cum ţi-am mai spus şi-n alte vieţi în care am trecut unul prin celălalt -/ eu - ac vesel, uşor închipuit, tu - aţă albă, înaltă şi subţire -/ noi trebuie să coasem gura lumii şi-n tăcere/ să ne coborâm dumnezeul,/ să fim deci serioşi cu joaca de-a noi,/ să demontăm luna şi-n locul ei să prindem/ în cuie, răstignită,/ perechea ochilor noştri clipindă./ (această scriere coboară folosind pluralul pentru că în mine locuieşte umbra unui om, cu pomul lui de popas cu tot,/ cu ghete,/ şi cu o carte al cărei titlu nu-l pot vedea/ pentru că o ascunde sub aripi)/ oamenii nu mă lasă să îţi scriu scrisori:/ însă eu pe ascuns seară de seară/ ca  ...continuare .
20 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: