arhiva: 23/11/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Destainuire "Noi"
de Gerhard la: 23/11/2005 22:00:00
pe cand noi doi nu eram doi,/ facuti ca-ntr-o sfera plina de lumina,/ ca o garoafa ce greoaie se-nclina,/ o nobleta gingasie-n raze albe de lumina.../ incepu sa-mi pari pura fiinta!/ ce din aripi bati la usa casei mele-n zbor,/ ce cu buzele moi-fine-mi trimeti inalt fior,/ ca sarutul nostru de iubire si credinta,/ noi iubito in sfarsit am luat fiinta...
comenteaza!
modifica
Va place FC DINAMO BUCURESTI ?
de floryn manta dynamo la: 23/11/2005 21:31:00
sunt curios sa aflu cati cafengii tin cu aceasta echipa ! / personal sunt un caine rosu pana si dupa moarte !
7 comentarii
modifica
Post de tv preferat sau emisiune de tv preferata.
de mya la: 23/11/2005 20:24:00
aveti vreun post de televiziune preferat? dar o emisiune de tv preferata? care sunt?
24 comentarii
modifica
ea...
de mikiduta la: 23/11/2005 20:04:00
ciudat...totul s-a întâmplat aşa de repede...credeam că este un vis dar.../ abia m-am apucat de lucru la noul meu serviciu..totul era ok...Într-o seară însă, într-un vis ciudat se făcea că furam ceva de mâncare dintr-o grădină de oameni gospodari, bine întreţinută. pentru cine furam? pentru copilul meu..nu aveam cu ce să-l hrănesc..am fost prinsă...dar nu mi s-a luat mâncarea, ci îmbrăcămintea de pe mine...nu am înţeles de ce./ Într-o după-amiază tristă de toamnă eram într-un tren de mărfuri..nu ştiu de ce călătoream cu el..dacă făceam asta...totul este aşa de confuz.../ am sărit din acel vagon murdar, atrasă de o grădină....nu era ca cealaltă...gar  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Povestea lui Uratel sperietoarea ciorilor
de capota costel petrica la: 23/11/2005 19:42:00
a fost odata ca niciodata, ca de nu ar fi nu s-ar mai povesti, si asta e o poveste adevarata adevarata si cine nu crede sa-i cresca o buba pe nas si sa-l ciupeasca puricii noaptea in somn./ / a fost un baiat mic negru si urat asa de urat ca si mama sa se speria de el cand il vedea dimineata prin casa, nu pot sa va spun cu ce semana baiatul asta da tare se mai speria lumea de el, asa ca unica meserie pe care putea sa o faca era sa stea pe post de sperietoare de ciori pe camp. asa ca uratel ca asa se chema baiatul isi lua cu el o bucata de paine dimineata deveme pana nu se trezeau si ceilati ca asa evita sa ii mai sperie dimineata pe toti si pleca la camp unde statea cat era ziua de lunga.  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Codul Da Vinci - o creatie literara, nu un documentar
de evelin la: 23/11/2005 18:19:00
este pt prima data cand conversez pe un astfel de forum. am intrat deoarece m-am saturat de toata nebunia asta cu codul da vinci ... in ce sens spun asta? cartea este foarte buna dar nu se vrea a fi un documentar este pur si simplu o carte de fictiune, de ce nu poate nimeni intelege chestia asta. la noi scandalul a pornit tarziu in franta este deja de ceva timp deoarece multi turisti poposesc acum prin locurile pomenite in acea carte. pana si autorul cartii a recunoscut ca el nu ar avea de unde sa cunoasca asemenea detalii si ca este o creatie literara. ei cam asta am avut de spus.
8 comentarii
modifica
Indigo 23
de Liona la: 23/11/2005 16:57:00
noaptea cerul pare mai deschis, mai sever şi mai luminos. mă reţinusem la serviciu şi mă întoarceam acasă prin aleea clasicilor. era deja întuneric, numai stelele şi luna mică îmi luminau drumul. vedeam doar felinarele sumbre şi singuratice cu becurile stinse ca de veacuri, busturile scriitorilor păreau a mă privi cu simpatie şi seriozitate, copacii îşi clătinau frunzele prin valurile slabe ale vîntului şi scaunele vechi şi uzate de tineretul de alte zile – acum erau pustii pe mica alee pavată. mă aşezasem pe o bancă, ridicasem capul spre cer şi priveam în van, gîndind că sunt acum singură ca o pană legănată de vînt în aer. Închisem ochii să scăp de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
intrebare
de bu la: 23/11/2005 15:06:00
ce e si cu viata aceasta!...parca toate lucrurile se repeta.......parca totul se invarte intr-un cerc vicios,un cerc care la cea mai mica abatere schimba totul:schimba oamenii,schimba viata,lasandu-ne de cele mai multe ori istoviti,dezamagiti si totodata punandu-ne sa fim exact cum spunea eminescu:"alti actori aceeasi piesa"/ ...si dragostea...ce ciudata e si ea....o cautam toata viata (fara sa stim ce) si daca nu te numeri printre putinii norocosi va trebui sa te hranesti mereu cu false iluzii cu false sentimente, cu falsa credinta ca poate e el sau ea...si in final nu ajungi decat la aceeasi concluzie:nu a fost sa fie nici de data aceasta! acum imi vine in minte o poezie de-a a.blandiana ..  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Nimic despre ...fericire.
de Alexandru Urzica la: 23/11/2005 14:58:00
nimic despre fericire/ oamenii, destul de des, atunci când se despart ori pur şi simplu îşi fac urări, îşi doresc unul altuia fericirea. Şi, mai frecvent, sănătatea./ zilele trecute, la o răscruce, un om drag mie avea să plece din viaţa mea punându-mi în braţe un bagaj: “să fii sănătos şi fericit...”/ dacă despre sănătate ştiu şi simt câte ceva, cu fericirea este mai greu. sănătatea o pot cuantifica zilnic, îi simt pulsul în trup, pe când fericirea pare ca apa care trece şi spală, îmi scapă printre degete, iar în viaţa asta ce mi se dă o singură dată şi nu ştiu foarte bine ce am de făcut cu ea, îşi deapană firul, cel mai adesea, la umbra  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Oglinzi
de frenzy la: 23/11/2005 13:12:00
urăsc oglinzile, de ce mă mint? dar oare oglinzile mă mint sau masca ce o port pe chip? inima mea, anatomic vorbind, sensibil barometru la orice impuls emoţional, tresare la orice fleac. chipul, impasibil, mască de lut sau imitaţie de fotografie ...? aş încerca să îmi zgârii obrajii cu unghiile să văd - simt durerea? sau port pe chip o simplă mască, insensibilă la durere? nebunie ... şi zâmbetul, singurul care poate vine dinlăuntrul meu. totuşi, câteodată nu mi-l recunosc, deformat, forţat, de păpuşă mecanică dezacordată. se spune că atunci când nu-ţi mai recunoşti zâmbetul în oglinzi te apropii de nebunie sau de moarte. oare ...?
comenteaza!
modifica
Delasare?
de Prophet_slim la: 23/11/2005 11:28:00
e placut sa te lasi purtat de val/ chiar daca asta e doar pentru fundal/ si crezi ca stii tot cand de fapt/ nici macar tu nu esti apt/ sa-ntelegi acest concept/ sa vezi ca te dai in fapt.../ iar totul in jurul tau/ sunt doar franturi de idei/ idei ce-odata erau/ poate idei de atei/ sau poate... / idei preconcepute/ de alte minti nepricepute/ care se vor cunoscute/ si care pot fi corupte.../ de la viata de la cursul firesc/ de la tot ce-i omenesc/ lucru ce innebunesc/ orice om si il vrajesc.../ lumea-i o mare minciuna/ asta a uitat sa spuna/ ca nu noi am venit in lume/ ci lumea a venit peste noi./ sa te lasi purtat de val/ chiar de-nnoti in aval/ e placut e ca si cum/ lasand deoparte conceptii  ...continuare .
comenteaza!
modifica
La unele şcoli greva continuă
de onik la: 23/11/2005 10:52:00
la nivel naţional cele patru federaţii sindicale ale salariaţilor din învăţământ au decis în baza voturilor venite din teritoriu că greva continuă./ "profesorii care au declarat că vor să facă grevă în continuare, nu vor intra nici de mâine (astăzi- n.r.) la cursuri. este vorba de 17 şcoli gimnaziale din municipiu, 17 licee şi numai câteva unităţi din mediul rural, printre care cele din măstăcani şi vânători unde greva a fost totală", ne spune preşedintele executiv al sindicatului Învăţământului preuniversitar, valeriu diculescu./ printre instituţiile unde greva se menţine se numără Şcolile nr. 3,10, 28, 17, 25, 27, 43, grupurile Şcolare "metalurgic",  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ora Magica
de castelana79 la: 23/11/2005 09:57:00
e ora astrala/ cu misterioase irizari/ de violet./ / e acea ora de sanziene stelare / cand astrii-si vorbesc/ apropiindu-si orbitele./ acum iti poti strecura gandul/ prin aura altei dimensiuni/ cu orizontul intors / ca o scoica / in strafundul spiralat/ al eului tau./ acum te poti contempla,/ regasindu-te/ sub o alta forma/ sub cerul altui fel de timp,/ in mreaja altei zodii./ e ora mov - astrala/ la poatra dintre cer si pamant./ sfincsii asteapta / incifrate mesaje,/ dar sirius/ si-a inchis deja pleoapele./ sanziene astrale danseaza - / misterioase irizari de magie si vis./
1 comentariu
modifica
Greva profesorilor o nenorocire pentru elevi!!
de daniela_sorina_albeanu la: 23/11/2005 09:30:00
din ce-am citit si vazut pana acum, nici un profesor nu-si face probleme de ce vor face elevii pe care la vara, ii asteapta examenele de capacitate sau de bacalaureat si facultate! observ ca-i preocupa orice altceva in afara de elevi! ex. salariile mici, hainele cu care apar in fata elevilor si alte probleme. exista o mare categorie de intelectuali care se confrunta cu salarii mici dar nu-si intrerup activitatea./ oare profesorii din invatamantul preuniversitar stiu cum se facea scoala altadata? (ce insemna odata sa fii profesor cu adevarat?).au auzit macar de "legea lui spiru haret"? stiu ca in facultati nu s-au intrerupt nici macar o ora cursurile?nici acolo nu se inoata in bani si nu sunt  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Coşmar
de miradis la: 23/11/2005 09:14:00
În marea linişte ce încă ne-nconjoară,/ din când în când se rupe un catarg./ blestemul a căzut şi pentru a câta oară,/ am rămas iarăşi izolaţi în larg!/ picior peste picior e aşezat destinul/ Şi lumea întreagă pare că-i la fel./ pe ape sunt şi-i prea departe ţărmul/ ce-şi ţine orizontul numai pentru el./ mă îndoiesc de mine şi mă-ndoiesc de tine./ mă depăşeşte gândul că vom fi pierdut / Şi ultima speranţă ce-n viaţă ne mai ţine,/ că mâine va fi şansa unui nou început./ pe marea liniştii singurătatea mai înalţă,/ din când în când regretelor un val,/ mi-ar trebui să mai aştept încă o viaţă,/ s-ajung cu visul meu până la mal./  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Printesa ghetii
de miradis la: 23/11/2005 09:07:00
cand prin ferestre se zidesc amurguri,/ risipind in clepsidre nisipul ce s-a scurs,/ ramane doar drumu-n abundele desisuri,/ s-ascunda diminetii albastrul tau suras./ iubirii noastre tocmai i-am cantat prohodul./ -durere expandand printre simturi parfumul-/ fire de panza de paianjen ne mai leaga,/ departe a stins lumina inca fumega./ atat de rece esti, si-i atata hau,/ doar stalactitele te iubescului tau / cazand suna fals cand sparg vioi,/ linistea de gheata deschisa intre noi./
comenteaza!
modifica
Ireversibil
de miradis la: 23/11/2005 09:04:00
sunt in aceeasi noapte de tine departe,/ de drogul numit...tu/ stii, mult timp am avut/ pe buze / amprenta sarutului tau, / parfumul buzelor tale,/ ale stingherelor diminetilor mele.../ te intreb daca esti,/ celula cu celula/ eu, mereu indoitul/ cel-ce-neaga iubirea/ ca si cum ecoul mugetului ei/ ar fi rapus printre ziduri/ tacerea demult./ …nu…/ nu-mi spune ca iti pasa/ n-as fi sperat nimic mai mult./ de-albastrul zarii, n-ai intrezarit apusul/ si nici noaptea/ ce urma,/ printre stele cazatoare/ caderea noastra/ spre stele... /
8 comentarii
modifica
Copiii zilei de ieri
de alexbrie la: 23/11/2005 09:03:00
ne-am nascut din lipsa de prezervative. copiii uitati ai istoriei, copiii zilei de ieri. parintii si bunicii au scris istoria. noi? noi o citim. o invatam si o recitam pe de rost, la bac. apoi o uitam, orbiti de grijile prezentului. copii ai decretului si nu numai, am facut ochi pe cand lumea din jurul nostru si-i inchidea. am crescut cu scrisori catre mos gerila, in care il rugam sa ne aduca banane si portocale. am invatat repede ca cei cu pile la alimentara erau mai placuti de mosul./ mintiti in stanga si din dreapta, deziluzionati dupa fiecare alegere quaternara, ne dam seama ca suntem doar pioni ai istoriei, simple cifre in sondaje, statistici si demografii. privati de scop, de ideal, d  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Nevasta-ta sufera. Cum procedezi?
de maria de la medgidia la: 23/11/2005 08:52:00
este un text plin de umor subtil, pe care l-am primit de la o prietena pe mail si am vrut sa-l share cu voi... nefiind text persona, am lasat si numele autorului real pe care nu-l cunosc (s-a pierdut probabil in negura redirectionarilor).../ la sfarsit, dupa ce il cititi, ramane intrebarea: "nevasta-ta sufera. cum procedezi?" exemple de situatii reale... in care sa predomine umorul, nu tragicul... mai degraba la situatii tip pms decat decesuri sau mai stiu eu ce.../ enjoy/ maria/ nevasta-ta sufera. cum procedezi?/ / autor: julius constantinescu/ vii de la serviciu. sau de la magazinul din colt./ sau, pur si simplu,de la baie. nevasta-ta/amica-ta e intinsa pe pat si plange de se zgudu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
BUDINCA DE PESTE
de iatcu iulian la: 23/11/2005 08:49:00
smintina, cascavalul si ouale batute se amesteca intr-un vas./ intr-o tava unsa (cu ulei sau unt) se toarna un strat subtire de "sos" peste care sa pune un strat de peste. se repeta operatia "sos" / peste / "sos"./ se lasa la cuptor pina se rumeneste - nu mai mult de 1/2 ore/ nota: uneori se lipeste de tava - chiar si-asa e buna
comenteaza!
modifica
simplu gand
de Senina la: 23/11/2005 02:34:00
momemt de impas, o clipa moarta, suspendata.oamenilor va iubesc! imi place sa va privesc cum va miscati, va transformati, in habitatu vostru natural.dar nu vreau sa ma vedeti, sa-mi vorbiti, sa ma influientati.ma obositi!nu vreau decat sa va privesc, sa va admir, sa va iubesc si sa zambesc spre voi cu ochii cu inima cu gura, dar voi nu stiti, nu ma vedeti.totusi eu sunt acolo.va iubesc egal...hmmm totusi poate pe unii mai mult..insa calitativ sentimentu e acelasi pt toti va asigur.oamenilor! va vad in fiecare zi ingramaditi unul in celalalt, va invadati unul altuia spatiul dar va lipseste cu desavarsire compasiunea veritabila...ironic de aproape si totusi de departe sunteti unii pt ceilalti.f  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O VIATA DE PROBA
de alexis la: 23/11/2005 02:19:00
gandesc ca toti cei care scriu ca mine, din rusinea de ale spune celorlalti ,sunt oameni cu o personalitate gresita.as putea scri comercial ,insa nu ma lasa inima ,un fel de manea a stiloului ,asa ca m+am hotarat sa scriu degeaba si fara sens si am sa va demostrey ca va ajunge o capodopera a geniului / imi trebuie un subiect:::___stau gandesc ca il voi gasi usor.ceasul imi aduce aminte ca stau de ceva timp sa ma gandesc la un subiect chiar daca el e scris degeaba .adica sa scri aiurea asa fara nicimacar o noima/ cand eram mai mic am gasit in mintea mea frageda si nevinovata pe atunci, o maxima chiar inteligenta:traim sa ,invatam ,sa traim.de atunci sunt intelectual ,adica mai bine  ...continuare .
comenteaza!
modifica
(DE CE) AM BULETIN DE BUCUREŞTI
de loredana tudor la: 23/11/2005 01:56:00
/ -paulicăă! paulicăăăă...mă, băiatule, mă, unde te pitişi acu, când am eu nevoie de tine?/ oniţa, tânăra văduvă a lu gheorghe ceferistu', îşi roti privirea prin curtea din faţa casei, plină de pomi roditori şi de flori de toate neamurile şi culorile, ştiind că nu-i nici urmă de paulică –băiatu' ăl mare- prin ogradă. o cam amăra năzdrăvanul ăsta al ei, era de pomina satului cu trăznăile care curgeau gârlă, de cum se crăpa de ziuă până dădea lumea drumu' la câini, pe uliţă, spre miezul nopţii. nu era copil rău şi nici prost, ba, mai deunăzi, învăţătoarea satului îi spusese să facă ce-o ştii şi cum o ştii şi să-i facă parte de ca  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poveste din tara mea (pentru oameni mari)
de Valeriu Cercel la: 23/11/2005 01:06:00
Îmbatrânit şi prafuit,/ de tinereţe-mi amintesc,/ de-mi vine chiar sa ma acresc,/ atât am fost de chinuit/ de oameni, cum e şi firesc/ Şi foarte românesc;/ era-ntr-o toamna când m-au luat/ Şi m-au calcat şi m-au strivit,/ atât de mult m-au înjosit,/ e chiar de neimaginat/ Şi asta pân’ au obosit,/ c-atât au învaţat;/ apoi, m-au luat din nou la strâns,/ tragând nadejde c-am scapat,/ mai tare înca m-au presat,/ ultima lacrima am plâns/ Şi-un strop de apa nu mi-au dat,/ dar tot nu am cedat;/ eram prea “dulce’’ pentru ei/ Şi asta nu le convenea,/ caci m-au lasat în legea mea/ sa fierb vreo doua luni, chiar trei,/ pâna la primii fulgi de nea/ când iarna înc  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Furia
de Rkn la: 23/11/2005 00:32:00
i/ / / sunt aruncat în ceaţă, nimic nu e de spus.../ Şi mii de kilometri de viaţă m-au parcurs./ Înzăpezit pe piscuri, de gheaţă, fără gest.../ sângele se scurge, în ocean... spre vest./ din foile prea sfânte şi ude în mormânt,/ cârpele se ard în scumpul lor pământ;/ de vină-n adăpost nu-şi mai găseşte viaţă/ nici colţii împuţiţi, surâsul lor de gheaţă./ / e greu a-i scrie versuri când ochii sunt pământ,/ e greu a-i prinde paşii când ştii că nu rămân,/ Ţi-e greu să priveşti când ştii ce o să fie,/ mai greu e să iubeşti când inima-i pustie./ / / ii/ / / a  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...