arhiva: 25/11/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
In atentia departamentului de resurse umane
de Mr.T la: 25/11/2005 23:20:00
in ultima vreme am fost la mai multe interviuri. am un loc de munca, unul destul de bun chiar, dar sunt o persoana complicata si nemultumirile inerente oricarui job la mine se amplifica in timp, pana cand, la un moment dat, simt nevoia sa-l schimb. am avut pana acum patru joburi si de fiecare data am plecat pentru ca doream sa scap de ceva si nu ca sa ajung undeva, asa cum ii sta bine unui adevarat profesionist care vrea sa faca cariera. am avut motivatii negative, cum ar spune sociologii. am schimbat joburi precum au votat romanii din ’90 incoace. nu ca sa-i puna pe unii la putere ci ca sa-i dea jos pe altii./ dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre interviuri. cand vrei sa te ang  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cand te-am intalnit
de valeria tamas la: 25/11/2005 19:24:00
/ iubito,/ când te-am întâlnit/ aveai alge şi peşti în păr/ iar gura ta era sărată/ ca apa mării./ nu ştiam dacă eşti / om sau peşte,/ căci trupul tău ieşea din valuri/ asemeni sirenelor./ doamne ce sărate săruturi/ mi-ai dat/ că o viaţă de om va trebui / să răspund cu sete săruturilor tale./ doamne , femeia ta e peşte/ mi-a zis abătut prietenul meu;/ în burta ei stau peştişori la poartă.../ ce nebunie mi-am zis.../ nouă luni să asculţi o simfonie / lacustră.../ doamne ce dulce sună/ plînsul copilului nou născut; / nu-i ţipătul păsării dinaintea furtunii/ ci strigătul omului în faţa vieţii./ doamne, am să-ţi sărut umil tălpile/ că mi-ai dăr  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Lepadatura
de Acum la: 25/11/2005 17:27:00
framant in gand/ cateva cuvinte rasarite din mormant,/ la teme slobozesc cuvinte în ceata,/ spre vesnica pomenire unui loc cu racoare si verdeata,/ greata: cand din spatele banci-mi rasar in coma/ vorbe negandite cu vagi arome de voma./ prin doua scaune zac dupa coit sastisit,/ explicit imi umbla creierul dupa zvonuri de irosit;/ pe trei idei fericite zvant o alocatie,/ raman mereu pe uscat in cautare de emulatie; / constipatie vremelnica a mintii -/ cineva ti-o plateste,/ tigara te fumeaza de la capatul ce orbeste,/ daca incerci sa-ti incalzesti ochiul cu o arsura,/ sa elimini orice urma de timpurie uzura/ a plamanului cu care rasufli din greu litere si fraze;/ visul se inalta din  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ce nu-ti place la seful tau?
de thebrightside la: 25/11/2005 16:06:00
nu se califica urmatoarele raspunsuri:/ "ca exista."/ "ca mi-e sef!"/ "sunt propriul meu subaltern" :)/ mai mult de atat, imi veti spune voi./ eu va spun ca deocamdata nu am nimic sa-i reprosez sefului meu. asta doar daca nu punem la socoteala faptul ca de fiecare data cand ma vede, ma intampina cu "ohh. bine ai venit pe la noi!" (sesizati nuanta)./ in cel priveste pe fostul sef, nu-mi placea ca:/ - ma punea sa fac ore suplimentare platite cu 1$/100 ore/ - ma punea sa fac ore suplimentare platite cu 1$/100 ore/ - ma punea sa fac ore suplimentare platite cu 1$/100 ore/ - era naiv (traia cu iluzia ca voi face ore suplimentare pentru el pana la adanci batraneti)/ / /
16 comentarii
modifica
Vreau...
de Star la: 25/11/2005 13:48:00
e noapte si dimineata totodata. nu ma despart de radio, poate o sa adorm, poate nu...m-as uita la scrumul care se balanseaza, nehotarat, in varful tigarii din care sorb cancer, dar nu mai am tigari. sunt intr-o gaura neagra, intr-un haos caruia nu-i dau de capat, viscerele imi tipa, fata imi devine palida si nasul rosu. probabil din cauza lacrimilor care nu contenesc sa cada...poate pentru ca e ultima ploaie din mai, cea mai lunga si confuza luna din existenta mea scurta si nenecesara. poate imi plang de mila din cauza starii de confuzie in care ma aflu. sa te iubesc, sa-mi smulg inima si sa o calc in picioare, cum am mai facut o data si nu imi mai doream sa se repete? sa cad in genunchi si  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Mereu ploua in mai
de Star la: 25/11/2005 13:38:00
/ mereu ploua in mai/ o ploaie de cuvinte/ flori pale, juraminte,/ nu stii ca te astept./ mereu ploua in mai/ nopti albe si morminte/ parfumul tau fierbinte/ si inima-ti in piept./ mereu ploua in mai/ ai ochii uzi de roua/ si mainile-mi sunt doua/ sarutu-ti cald, inert/ mereu ploua in mai/ si dragostea e noua,/ si curcubeul ploua,/ culori se scurg incet./ mereu ploua in mai/ si ochii mei sunt tristi/ calzi, plansi si obositi/ nu stii ca te astept/ tu ai plecat tacit/ am suflet obosit/ si totul e inert./ mereu ploua in mai/ tristete, flori si soapte,/ nori negri, haos, moarte/ si picuri grei din piept.
comenteaza!
modifica
desene de creta
de dreamchaser la: 25/11/2005 12:26:00
noi eram doua desene de creta intinse intr-o zi de toamna pe marginea unui trotuar.si in loc de dumnezeu noi ne-am luat un copil drept parinte.el printr-o miscare fireasca si cu un strop de imaginatie ne-a conturat pe trotuarul gol sprijinandu-se in cateva bucati de creta colorata cumparate mai demult dintr-un supermarket.copilul nu stia plansul decat din joaca asa ca ne-a daruit un zambet larg, fortandu-l sa incapa pe fata.nu a reusit de prima data asa ca a sters totul si ne-a desenat din nou , insa de data aceasta a inceput cu zambetul, asa cum credea el ca ni se cuvine si abia apoi a desenat si restul raportandu-se tot timpul la primul zambet, primul desenat.pe tine te-a facut asa frumoasa  ...continuare .
4 comentarii
modifica
o cana
de dreamchaser la: 25/11/2005 12:25:00
odata aveam o cana.era tot ce ma asteptam de la o cana.avea culoarea perfecta.avea forma ideala pentru a fi prinsa usor intre maini.era delicata cum numai o cana de rangul ei putea fi.era cana mea de fiecare zi.cana mea de cafea, cana mea de ceai, cana mea de cola.cineva intr-o zi a ciobit-o.nu a spart-o, as fi preferat sa o fi facut-o.doar a ciobit-o.m-am uitat la ea asa ciobita cum era si atunci cred ca a inteles prima data ca mi-a cazut in dizgratie.viata ei de cana se apropia de sfarsit.trebuia sa faca ceva.sa renunte la profesia ei nobila si sa-si incerce norocul in alta parte.sa fie de exemplu o vaza.o vaza de flori.e drept ca nu ar mai fi fost in centrul atentiei mele, florile fiind fo  ...continuare .
2 comentarii
modifica
URME IMPRASTIATE
de panait istrati la: 25/11/2005 11:45:00
urmele colbuite de apasatilor mei pasi/ de prea mult umblat prin lume/ au obosit demult si au ramas/ undeva, in urma, neputincioase/ de a mai tine masura/ cu umilita mea faptura/ ce alearga neincetat/ sa multumeasca toti nemultumitii/ care nu au motive sa fie nemultumiti/ si sa imbuneze toti ne-bunii/ ce ar trebui sa fie buni./ imi caut urmele imprastiate / prin locuri calate odata/ de piciorul meu care a mai crescut/ s-au suparat urmele mele/ si au luat-o inainte/ fara se se uite inapoi/ si fara sa ma astepte si pe mine,/ alerg sa calc pe propriile urme / dar ele nu ma mai vor/ pentru ca am calcat/ si pe urmele altora/ si am ramas in urma lor/ /
comenteaza!
modifica
ULTIMUL REFUGIU
de panait istrati la: 25/11/2005 11:43:00
nu !/ cand mi-e greu/ nu ma plang pe mine !/ plang o fetita cu zulufi blonzi/ si cu ochii mari si albastri/ precum cerul verii intr-o seara / de cuptor./ ah,doamne !/ as fi facut orice/ pentru acea fetita cu ochi de safir/ as fi rastignit deziluzii/ as fi preamarit sperante,/ as fi tintuit norocul cu piroane/ de fier, asudand/ caci mi-e foarte greu/ sa mi-o amintesc plangand !/ tu, copilarie,/ eden oniric si departat/ intaiul strop de lumina,/ extaz nevinovat/ te-ai spulberat gonita/ de un vant delirant,/ de un vant nebun. /
1 comentariu
modifica
MIRARE
de panait istrati la: 25/11/2005 11:40:00
ma misc cu nesiguranta fireasca a victimei/ si mi se pare/ ca sufletul mi s-a descarnat de trup/ si s-a dezbarat violent de toata fiinta mea/ incat si sfielnica mea umbra / se despleteste molateca/ si fara sens peste tot/ ca trecerea printr-un canal de deziluzii umane/ a unei fantomatice gondole./ de cand ai plecat/ totul mi se pare straniu si incert/ amintirea e/ ca un tavalug insuportabil/ de arsita pustietoare/ si de dor fara satiu pentru tine./ valuri de stari contradictorii ma impresoara/ inundandu-mi putin cate putin/ plaja ferfenitata a umilitului meu suflet/ cu dansul lor dezlantuit de flux-reflux/ serafica muzica a adoratului tau glas/ mi se mai prelinge, inca, stinsa / in strafu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
CREZ POETIC
de panait istrati la: 25/11/2005 11:37:00
poezia mea utilizeaza/ -pe cat este cu putinta-/ toate resursele materiei verbale/ si cauta sa se rasfranga in ea/ cu buna credinta/ unele precepte morale./ legaturi launtrice subtile/ determina corespondente infailibile/ ce socheaza prin virtutile lor inexorabile/ de a surprinde si contrazice/ teoriile irevocabile./ toate iau un revolut reviriment/ intr-un anumit moment/ cand incerc sa inculc cuvantului/ valori conotative/ si sa dau vorbirii nuante expresive./ / / / / /
comenteaza!
modifica
traditii si credinte populare
de cirtitoru la: 25/11/2005 10:09:00
intr-o lume ce tinde spre globalizare din instinct, nu si pentru ca asa impune economia mondiala, cita importanta mai au traditiile si credintele populare? ne asumam sarbatorile altora, uitindu-le pe ale noastre, inversam ordinea valorilor, considerind ca ale altora sint mai bune, ne bucuram de craciun si de paste doar pentru ca patronul ne da mai multe zile libere, nu pentru frumusetea acestor sarbatori. oferim martisoare, ferindu-ne, uneori, sa le purtam, doar pentru ca asa se cere. facem liste cu femeile care ar trebui sa primeasca flori de 8 martie (notam inclusiv felul de floare -- mai scumpa pentru sefe si pentru cele fata de care avem obligatii) uitind ca, de fapt, incluziv vinzatoarei  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Elogiul lui Leopold von Ranke
de ktimea la: 25/11/2005 10:07:00
elogiul lui leopold von ranke/ developez poze la lumina dublumaţului. bezna nu mă prea ajută în acest proces, dar m-am obişnuit deja. Înaintea mea e o oglindă uriaşă care face ca încăperea să pară mai mare decât este, oarecum diformă, şerpuitoare şi frântă la mijloc. prima dată când am păşit în camera asta, era lumină şi eu vedeam un om venind spre mine în timp ce înaintam. acum abia că mă văd, din cauza întunericului sufocant, dar şi consolator. uneori când o rază de lumină intră prin vreo crăpătură—chiar şi după atâta timp—mă sperii de propria-mi imagine. ochii îmi atârnă din faţă; mi s-au redus încă mai de mult, devenind două punct  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Trubadurul mahalalelor?
de Pasagerul la: 25/11/2005 09:34:00
mihai margineanu/ mai este cineva care nu a auzit de ele?/ cintecele lui circula pe email, se pot da jos de pe emule./ la virsta de 37 de ani a lansat primul album "gore din chitila", care contine 15 cintece din "folclorul urban" interbelic, album interzis minorilor dupa cum scrie pe coperta./ si melodiile dar mai ales versurile te binedispun cind le asculti./ spre exemplificare, versurile cintecului "ma iubeste femeile", unul din putinele care pot trece cenzura:/ ma iubeste femeile/ si e moarte dupe mine,/ toata ziua imi sade pe cap,/ nu stiu ce sa fac/ ca sa scap/ dom'ne toate ma cere,toate ma vrea,/ zice ca le place destinctia mea,/ eu nu stiu ce-i aia,dar daca-or vrea/ le-o dau pa toata  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Draga mea...
de zion la: 25/11/2005 07:54:00
draga mea, cand va mai incepe o zi,cand vei fi in tumultul ei,/ in amurg sau in orice clipa a ei,/ cand iti este greu,cand esti trista si singura/ aminteste-ti de iubirea mea fata de tine.../ este o iubire mai adanca decat oceanul si mai cuprinzatoare / decat cele mai profunde nevoi ale inimii tale/ voi raspunde la intrebarile pe care de atatea ori le-ai gasit fara raspuns./ iti voi aduce linistea dupa care tanjesti de atata timp/ langa mine vei cu adevarat fericirea si vei afla pacea launtrica/ cheama-ma si-ti voi raspunde, iti voi fi alaturi si te voi ajuta.
comenteaza!
modifica
"outsider"
de sentiment la: 25/11/2005 03:03:00
lumea zburda zgomotoasa/ imprejuru-mi/ timpul se destrama plangand/ in brate-mi/ lumini si umbre se petrec/ in monotonia secundei/ si plang adancit in cuvinte/ outsider..../
comenteaza!
modifica
"eu"
de sentiment la: 25/11/2005 03:01:00
am strans imagini si iluzii/ si le-am inchis in mine/ ca-ntr-un templu de piatra/ am cules cuvinte si deceptii/ si le-am ascuns in mine/ ca intr-un sanctuar de fier/ am adunat si griji si moarte/ si le-am trait in mine/ ca intr-un sambure de-abis/ am semanat iubire si tristeti/ si le-am uitat in voi/ ca-ntr-un ocean de amintiri/ am adunat si ploi si uri/ si le-am purtat cu mine/ ca si o pasare de prada/ si pot sa spun/ ca am varsat din mine/ un strop de adevar/ si-o mare de sperante/
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...