arhiva: 29/12/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce planuri aveti pentru 2006?
de anisia la: 29/12/2005 23:32:00
ce v-ati propus sa realizati, sa impliniti, sa incepeti, sa traiti? ce va doriti sa va aduca noul an??
16 comentarii
modifica
ex oriente lux
de Intruder la: 29/12/2005 23:10:00
am sters'o. / nu era proza, ci o mamaliga literara...
1 comentariu
modifica
sunt aici
de Lady Allia la: 29/12/2005 22:19:00
sunt aici,/ dar în căutarea ta/ poate ai uitat unde m-ai lăsat/ sunt aici/ ascunsă între clipe şi/ pierdută între eternităţi de întrebări/ silabisind anii numelui nostru/ unde sunt?/ aici...uită-te sunt aici/ ascunsă în pleoapa privirii tale/ ce curge pe miile de scrisori/ cu scrisuri inutile,/ dar care mi-au ghidat paşii/ sufletului spre terase imaginare de/ roşu şi verde, de albastru şi alb/ unde pierdută-n şezlong/ stă aşteptarea/ clipelor în care paşii uită să păşească.../ sunt aici/ ascunsă între ieri şi azi/ între pleoape prea grele/ de clipe şi timp
comenteaza!
modifica
muchia unui zambet
de Lady Allia la: 29/12/2005 22:17:00
cad stele azi/ si numar galaxiile din gene/ ce-mi stau pe muchia unei lacrimi/ sa cada...sau nu.../ mi-e teama sa o las ca sa cada/ mi-e teama s-o tin prinsa-n geana/ mi-e teama s-o tin suspendata/ intre azi si maine/ intre ieri si zilele de dupa/ intre a fi si a nu fi,/ dar am sa o mai pastrez un pic.../ pana in clipa in care/ ai sa o culegi tu cu un sarut/ si ai sa pui stelele inapoi pe cer/ iar galaxiile vor sta pe/ muchia unui zambet
comenteaza!
modifica
pasul tau
de Lady Allia la: 29/12/2005 22:16:00
pasesc acuma pe covorul tau de iarna,/ iar pasii mi se tem sa nu il murdareasca/ de amintiri bolnave...sau poate de vreo urma/ as vrea ca pe zapada sa infloresc doar crini de luna/ sau trandafiri albastrii ca si azurul/ cad fulgii netezindu-mi palma/ si se transforma-n boabe/ de-argint ce le asez frumos pe parul tau/ iar visul e ecoul frumos de peste maine/ in care eu cu tine/ calcam pe un covor/ de iarna si zapada si culegeam cirese/ si flori din chipul tau/ ce dainuieste inca in suflet ca o haina/ in care ma imbrac cand este frig si rau/ sa-mi fie iarasi bine/ pasind in pasul tau!
comenteaza!
modifica
ninge afară
de Lady Allia la: 29/12/2005 22:14:00
ninge afară, iar copacii sunt dezbrăcaţi de umbră,/ iar zăpada stă pe trupul lor ca un copil alintat/ doar vântul o mai aruncă printre raze de lună/ şi pe trotuare inundate de paşi repezi/ ninge afară, iar sufletul mi-e dezbrăcat de tine,/ iar zăpada îmi stă pe umeri ca două aripi de înger/ doar vântul o mai ridică în văzduh uneori/ lăsând-o apoi să-mi cadă pe chip ca o ploaie de lacrimi/ ninge afară, iar umbrele sunt acoperite de lumini,/ iar zăpada le conturează marginile argintate de felinare/ şi eu fac inimioare în care îmi scriu gândurile/ conturate pe sufletul meu...ahh! ninge afară/ ninge afară, iar mie mi-e frig de dorul de tine însă ştiu/ c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
numai ingerii stiu - II
de Lady Allia la: 29/12/2005 22:13:00
când totu-n jur e rece şi noaptea simţurilor/ se joacă cu noi de-a baba oarba, iar/ stelele sunt prea departe să le vedem.../ doar o fâlfâire senină şi caldă te poate cuprinde/ în braţe de visare şi deplinătate/ doar aripile îngerului te pot mângâia/ ca să iţi ia lacrimile să le risipească/ în ploi de argint sfânt şi în zâmbet/ doar albul profund al purităţii necondiţionate/ te poate cufunda într-o mare de fericire/ te poate alinta în cânturi şi în priviri frumoase/ când totu-n jur e uitare şi mâzgă de lacrimi şi durere/ doar îngerul ştie să te poarte pe aripi prin/ galaxii de lumină unde ploaia este veselă, iar/ durerea se joacă şotron uitând s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Adina...
de celdesubdush la: 29/12/2005 18:14:00
vorbeam acum ceva vreme despre femeile care au marcat, într-un fel sau altul, evoluţia mea ca bărbat. adina e una dintre ele. poate relaţia cu ea nu a fost cea mai importantă, poate nici cea mai de durată, dar cu siguranţă a fost cea mai intensă./ nu ştiu dacă m-aş fi apucat să scriu despre adina dacă n-aş fi revăzut-o recent într-unul din cluburile la modă din oraş./ ea a fost flacăra, surpriza, nebunia fiecărei clipe pe care am trăit-o împreună./ deşi de fel sunt o persoană conservatoare, adinei părea să nu-i pese de asta. era foarte tânără când am cunoscut-o, extrem de voluntară şi uşor băieţoasă. cu toate astea, ardea în ea mocnit o voluptate p  ...continuare .
10 comentarii
modifica
taierea brazilor si taierea mieilor
de arfy la: 29/12/2005 17:44:00
as dori sa pun in dezbatere aceste doua obiceiuri.../ stiu ca o sa primesc doua alternative de raspuns, dar vreau ca numai unul sa invinga la aceasta dilema..../ oare nu am putea renunta la obiceiul fara pom natural de craciun, iar de paste numai cu oua si...carne de ..oaie?/ astept raspunsurile dumneavoastra dragi forumisti....
comenteaza!
modifica
Ucigand amintiri...
de Andreea L la: 29/12/2005 16:25:00
amurg...delir...gheatza.....singura, in fatza imensului cufar burdusit de amintiri.eram inarmata cu cheia grea a uitarii convinsa ca voi sfarsi cu neputintza de a lasa in urma trecutul ...o singura cheie rotita usor ,cu putin peste 180 de grade..si totul avea sa dispara.toate clipele ce imi aruncau valul lor sumbru sufocandu`mi prezentul , prabusindu`mi viitorul, aveau sa se piarda in noianul momentelor ce vor fi predate unui alt timp ,lasandu`ma goala si totodata renascandu`ma.erai intr`o colaborare perfecta cu universul meu, daruind fiecarui element al sau ecoul mut , ce rasuna usor in templul sufletului meu oferindu`ti eternitate ..nu de putine ori aveam o sete nebuna de a`mi exersa calita  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Dor de mare
de silver la: 29/12/2005 15:53:00
pentru că verile nu sunt decât dimineţi ale toamnelor, pentru că iernile nu sunt decât morţi lente ale durerii, mângâierea palidă a unei şoapte de vânt sau razele luminii din spatele unui apus la marginea mării pot condensa fugar într-o fărâmă de ceas enigmatica vârstă a iubirii./ deschise din nou pentru suflete ostenite, ferestrele mării sunt albastre ca inocenţa din ochii copiilor şi cântecul sună amar ca valurile./ scurgerea lentă a nisipului prin noi, clepsidre ale altui veac, întunecă iluzia de viaţă ce o purtăm în noi./ păşesc peste scoici de parc-aş pluti pe covoare de puf şi umbra mea e departe, lăsată în amintire pentru o altă poveste. sing  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mesaj de la Ea pentru Noi
de Reborn-dragos la: 29/12/2005 15:02:00
mesaj de la diana pentru dragos,andrei,george!/ / / m ati bulgarit/ m ati spalat si voi cu sapun / acum a venit timpul meu sa ma razbun/ vin cu 3 marmote si cu n pinguin/ de va ciupesc,ah ardeti in chin/ m ai vin si cu o coasa si cu 3 lopeti/ va lovesc de nu va vedeti/ ah ce dulce va fi clipa/ va mancati si voi fiecare pita/ oricat ati incerca sa va cereti scuze / mai bine ati gasi catre egipt calauze/ ah va urmaresc pe toata planeta / chiar de ar fi sa merg cu trotineta/ 1,2 si 3 copii peste mari si oceane veti fugi/ spre mari spre zari veti pleca / mila mea nu veti vedea/ draga mos craciun fi om bun / da i pe mana mea / sa le rup fata/ c au fost rai cu mine !/ faz` di  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Si atunci m-am ridicat
de oprish vasile la: 29/12/2005 14:56:00
si atunci m-am ridicat./ afara-i cald si-i intuneric/ si vintul bate rar,/ cu scirtiit de usi,bizar,/ invaluit in negre,rare,soapte./ si frig nu-mi e/ si-as vrea sa-mi fie,/ sa simt fiorul rece sloi/ si carnea,oasele-mi prea moi./ si-i cald si greere nating/ si-i luna dreapta,soare strimb,/ priviri frumoase,ochi deschisi,/ cu buze lucii,ochi intredeschisi./ s-atunci mi-am ridicat miinile cruce,/ rotindu-ma cu fata spre caldura,/ prinsei in ochi negura deasa,/ in mina vintul rar care-mi rasuna./ privirea larg rotii in jur/ in bezna lumii moarte,/ cu petec de lumina eu vazui/ trupuri de ingeri secerate./ /
comenteaza!
modifica
poem murdar...
de andleia la: 29/12/2005 14:30:00
de-ar fi zapada de afara sincera,/ de-ar fi ora cu trei secunde mai inalta,/ de-ar fi tacerea mai presus de nemurire,/ poate c-as reusi sa cred in tine.../ de-ar fi minciuna mea mai alba,/ de-ar fi sarutul tau mai mincinos,/ de n-ar fi sufletu-mi atat de ros,/ poate c-as reusi sa ma adun de jos.../ de n-ar mai fi atata zloata,/ de n-ar mai fi atata zgomot,/ de n-ai mai trece prin aceeasi veche clipa/ pe post de amarata viata.../ de nu s-ar repeta secunda,/ de n-ar mai fi in tine gandul,/ poate ca mintea si pamantul/ te-ar face sa rostesti cuvantul.../ de n-ar mai fi necuratire,/ de n-ar mai fi, de astazi,nemurire.../ daca, de azi, din ochiul meu s-ar naste tacere,/ poate de maine n-ar mai fi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Prietenie/dragoste pe internet
de doctors la: 29/12/2005 14:29:00
presupunand ca ati discuta mai mult timp cu mai multe persoane pe internet(pe care nu le-ati cunoscut in prealabil),ce anume v-ar determina sa continuati cu o relatie de prietenie si chiar de dragoste cu unele dintre acestea si in viata reala si dupa cat timp?
67 comentarii
modifica
5
de Mircea Berlad la: 29/12/2005 13:33:00
adu-mi si perna si patul si pe tine/ si hai, iubito, in zilele senine/ sa asteptam ca ploaia sa ne bata-n geam,/ sa fim cuminti asa cum nu eram.
comenteaza!
modifica
4
de Mircea Berlad la: 29/12/2005 13:30:00
mirosi a dimineata cu tigari, cafea si soare,/ te savurez navalnic pe-ndelete,/ iar tie, regina femeilor cochete,/ nici nu-ti mai pasa de cedare.
comenteaza!
modifica
3
de Mircea Berlad la: 29/12/2005 13:26:00
priveste-ma de parc-as fi cel asteptat,/ lasa-ti povara zilelor chiar la intrare,/ te voi purta grabit spre pat,/ noi nu putem fi o eroare.
comenteaza!
modifica
o poveste despre ea
de cella seni la: 29/12/2005 11:07:00
... nu ştiuse niciodată prea multe. acasă nu se vorbea, erau guri de hrănit, apoi la şcoală ajungea ultima şi pleca prima: indiferent de anotimp. era mereu de lucru, slavă cerului!/ ajunsese la o şcoală profesională, de croitorie. ei îi trebuia "o meserie", nu "aiureli", după cum decretase taică-său. maică-sa ar fi vrut s-o facă asistentă, sau măcar "poştăşiţă", dar nu... "ce, vrei să bată clocaurile?! ...'tu-vă dumnezeul mamilor voastre! s-ajungă o stricata ca a lu'palaghiţ...?!?"/ nu fuseseră prea multe de comentat. oraşul era la o jumătate de oră de mers cu autobuzul, dar şoseaua ce-l lega de sat nu era asfaltată, pentru că oricum mai încolo de sat înc  ...continuare .
3 comentarii
modifica
vis cu dracusori colorati
de cella seni la: 29/12/2005 11:02:00
azi- noapte m-au zvârcolit şapte draci/ era ca duminica de dinainte de ne-naştere/ mă afundam adânc în fotoliul din odaia ta mamă/ şi îmi striveam dinţii în scrâşniri amarnice de durere/ salvează-mă de nedumerirea unei inexistente vieţi normale/ naşte-mă din nou femeie fără cusur pământean/ alungă-mi obsesiile de copil matur prea devreme/ spune-mi o poveste cu miri şi mirese bogaţi/ să devin odată mai uşor impresionabilă de prezent/ erau draci violeţi sângerii şi albaştri draguţi iubitori/ îmi şopteau că astea erau culorile copilăriei ratate / în familia nostră doar bizari poeţi târfe şi alcoolici/ e un tablou uşor de închipuit / nu-ţi trebuie pic  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Vis si realitate
de 3pointshooter la: 29/12/2005 10:34:00
uneori ma visez neputincios in fata rasaritului care se revarsa de pe buzele tale ,din privirea ta , din surasul tau care imi prelungeste agonia blanda , atenuata doar de speranta ca te voi intalni candva .cu pleoapele inchise , ascult murmurul clipelor/ care imi transporta epava fara mila , undeva tot mai departe de focarul din inima ta ./ ridic privirea de pe trupul tau si ma trezesc apatic , intr-o lume banala , cuprins de/ disperare si de o forta nebuna care ma indeamna sa strig : unde esti ?
1 comentariu
modifica
Despre fericire
de artica la: 29/12/2005 10:25:00
cati dintre noi sunt fericiti? imi plac serviciul pe care-l am, familia, prietenii?/ este fericirea o stare continua? / luam viata asa cum este si ne bucuram de ea?
22 comentarii
modifica
Eu si voi...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:17:00
eu sunt un alt bacovia/ ce nu se-ntelege nici pe sine,/ va rog sa-mi intelegeti melancolia/ si sa-mi spuneti ce mai vine!.../ vreau sa vad marea/ si sa sper la un ceas de eternitate,/ spuneti-mi voi ce e uitarea/ si ce inseamna moarte!.../ vreau sa vad pamantul/ si sa sper ca fi-voi floare,/ spuneti-mi voi ce e cuvantul/ si ce-nseamna o lume de splendoare!.../ caci,eu nu vad nimic din ce vedeti voi,/ caci sunt "un mort cu ochii vii",/ dati-mi si mie timpul inapoi/ si aratati-mi ce inseamna a trai!.../ cristian-paul basarab,7 decembrie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
E trist sa nu te simti iubit...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:15:00
e trist sa nu te simti iubit,/ sa nu poti zbura spre cer,/ atunci,o clipa ti se pare c-ai trait/ si-apoi ramas-ai doar stingher.../ in casa ta sarmana/ aprinde-o lumanare pentru toate ce-ai pierdut,/ vor cadea lacrimi din icoana/ si ceara pe amintirile crudului trecut.../ si pune coroane de flori acolo unde e pustiu/ si rosteste aceleasi rugaciuni./ da ceasul in urma cand e prea tarziu/ si mai spera la minuni!.../ fa curat acolo unde praful e mai mare/ si-aprinde felinarul pe locul cel murit,/ e trist cand in casa ta nu mai intra soare,/ e trist sa nu te simti iubit.../ cristian-paul basarab,24 octombrie 2003,cluj-n.
comenteaza!
modifica
La ceasul antic din odaie...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:13:00
la ceasul antic din odaie/ o clipa moare cu-o alta secunda,/ din orice nor trist cade aceeasi ploaie,/ plange dumnezeu si ne inunda.../ si iarna-i grea si plansu-i mult,/ iar prin case,aceeasi tacere sarmana,/ viata noastra a fost viata de demult,/ coboara lacrimi din icoana.../ din suferinta cresc imense flori,/ rosii,la fel ca rana ce vrea a se deschide,/ ne-aduc-aminte de frati si de surori,/ ca drumul vietii,cu moarte se inchide.../ si printr-un taram intins,dar mort/ se-nalta-ncet luna cea sarmana,/ din tot,in veci se naste tot,/ si din nimic,o dulce rana./ cristian-paul basarab,10 septembrie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
Pescarusul...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:11:00
nu mai sunt copil,/ nu mai sunt nici om,/ toate pe lume trec,/ toate dispar si mor.../ nu mai sunt copil,/ nici om nu mai sunt,/ doamne,da timpul inapoi/ si fa alt cer si alt pamant!.../ doar vantul alearga printre ramuri,/ iar eu ma simt pescarusul paradisului pierdut,/ in departari mor ultimele valuri/ si prin stanci sa-ngroapa timpul ce-a trecut.../ ma doare,ma doare/ ca cerul e prea mare,/ ca pamantu-i prea mic,/ doamne,doamne,adu o ploaie/ si fa sa creasca flori peste nimic!.../ doar eu sunt un pescarus albastru/ ce priveste trist la voi,/ ma doare ca stau prin atata cer si prea putin pamant/ si ca nu pot intoarece timpul inapoi.../ la noapte voi dormi pe varf de stanca/ si soimii napras  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Porumbelul...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:09:00
a murit porumbelul alb/ si-a disparut suflarea pacii,/ l-am gasit,l-am ingropat/ sub racoarea unei salcii.../ si-am asezat o cruce/ pe copacul cel mai frumos si mai inalt,/ aici s-a stins simbolul sperantei,/ a murit porumbelul alb.../ s-a pierdut si ramurica de maslin/ ce-o purta mereu pe capu-i dalb,/ am facut cimitir sub salcii,/ a murit porumbelul alb./ cristian-paul basarab,27 iulie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
Lebede negre,lebede albe...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:08:00
la margine de lac/ o salcie canta nemarginirii,/ frunzele-i suna prin vant,/ chemand clipele iubirii.../ lebede albe si negre,/ lebede negre si albe/ plutesc pe valul apei usor,/ pe lacul clipelor ce mor.../ si prin fire impleticite de stuf/ o barca se pierde-ntre ape,/ in amurg se-aude melodia/ lebedelor negre si albe;/ si lacul intinderilor pustii/ e lacul meu si-al celor ce-or veni,/ e lacul celor ce traiesc si mor/ pe sub salcii,langa ape,/ lebede negre,lebede albe;/ la fereastra dintre clipe/ bate vantul,plange ploaia,/ nu pot veni,iubite,/ nu cunosc nici cerul si nici marea!.../ la fereastra dintre salcii/ nu vad decat nemarginirea unor ape,/ plansul papurei si tremuratul unei barci,/ l  ...continuare .
3 comentarii
modifica
La podul dintre maluri...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:06:00
ploaia cade peste noi/ si trist imi ploua la fereastra,/ as vrea sa dau timpul inapoi/ si sa fiu iar floare-albastra.../ pe tarmul pustiu al marii/ ma simt o scoica uitata,/ si fiecare val m-aduce-n pragul disperarii,/ caci nu pot a respira de-atata apa.../ in departari a pierit ultima raz' de soare,/ departe,la podul dintre maluri,/ salcia trist se scutura de floare/ si pluteste moarta printre valuri.../ doar barca geniului atat de rece,/ trece-usor prin atata nemiscare,/ totu-i mort pe unde trece,/ toate-au disparut in departare.../ si ma tem ca singur sa nu mor,/ cand din tot ce vad,nimic nu mai traieste,/ eu nu pot fi nemuritor,/ caci n-am iubit si nimic nu ma iubeste.../ si lun  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Lebada...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:04:00
sunt o lebada tarzie/ pe lacul florilor de nufar,/ un minut ploua cu melancolie,/ si malacolia-i casa-n care sufar.../ ce mizera-i clipa de prezent/ si-i plin de noi prin cimitire,/ viata ne e crucea zidita in ciment,/ si pe cruce-i scris:melancolie.../ eu sunt lebada ce n-o-ntelegi/ si n-o plangi cand ea n-o sa mai fie,/ mortii-s incoronati ca regi/ si pe lacu-mi e scris:melancolie.../ ce neinsemnata-i clipa din trecut,/ caci florile de salcie se scutura la mal,/ eu sunt lebada ce n-o-ntelegi/ ce-a pierit in turbarea unui val.../ m-am plictisit de-atatea flori de nufar,/ m-am plictisit de-acelasi lac nepasator,/ salciile plang si sufar/ si aripile mele mor.../ din lumea mea,tu nimi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Contemporanilor mei...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:02:00
un vant trist imi bate la feresti/ si nimic nu ma-ncalzeste,/ din viata-mi,apus-a inc-o zi/ si nimic nu-mi trebuieste.../ stele plang in cer/ si lumanarea arde-ncet in caminu-mi trist,/ ma ard si eu in focul singuratatii/ plangand la icoana unui crist.../ din momentul in care m-am ivit in lume/ am primit un suflet de bacovia,/ m-am gandit mereu la voi,dar voi,la mine ba,/ caci nu mi-ati inteles melancolia.../ si fiecare lacrima e rodul suferintei mele,/ si fiecare-al vostru zambet mi-e o uscatura,/ v-am chemat de multe ori,dar nu m-ati vrut,/ caci n-ati inteles clipa-mi ce trecura.../ "daca voi nu ma vreti,eu va vreau!",/ dar nu m-amestec in dorinta voastra de a alege,/ faceti precum  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Atat de frumoasa si totusi muritoare!...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 10:00:00
atat de frumoasa si totusi muritoare!.../ prin ale tale buze,caldura-ti am simtit-o,/ am apropiat mana mea rece de mana ta fierbinte/ si ochii-mi,de ochii tai,iubito!.../ cu lumanari aprinse prin odaie/ s-a descatusat spiritul romantic,/ am simtit mangaierea lungii tale rochii/ si vorba-ti dulce in stil frumos si antic;/ si noaptea imi esti raza cea de luna,/ ziua,o raz' de soare,/ ma doare,iubito,de cum esti:/ atat de frumoasa si totusi muritoare!.../ si eu nu pot asta a-ntelege:/ de ce frumusetea-i trecatoare?.../ tu ramai precum ai fost:/ atat de frumoasa si totusi muritoare!/ cristian-paul basarab,13 iulie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
De ce nu mai sunt copil?!...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:59:00
unde-mi esti copilarie?.../ in sangele meu,sigur nu mai esti,/ eu pastrez stejaru-n amintire/ sub care,fiind baiet,citeam povesti.../ de ce nu mai sunt copil?!.../ in suflet pastrez dorul de izvor,/ mi-aduc-aminte cum stateam intins pe iarba/ si cum pasarelele cantau in cor.../ unde esti,tu,phoenix,pasarea sperantei/ cu-a ta ramurica de maslin?!.../ o clipa vin' doar pan' la mine,/ de ce nu mai sunt copil?!.../ cristian-paul basarab,11 august 2003,cluj-n.
comenteaza!
modifica
Toamna...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:57:00
imi bate toamna la feresti,/ ma saruta trist si vantul,/ dorm pe scanduri umede si reci,/ mi-e frig si ud mormantul.../ e noapte-afara si in casa/ si plang-amar,siguratate,/ scartaie curentul pe la usa,/ e toamna si e moarte!.../ sunt trist precum bacovia/ ce-n singuratati amar se zbate,/ sunt steaua neagra in noaptea alba/ ce sa lumineze nu mai poate.../ si lira ma acompaniaza-n deznadejde,/ cu sunete crispate ca de moarte,/ intonand cantecul amar si rece/ al clipei de singuratate.../ ma doare tot trupul/ de-atatea scanduri umede si roase,/ sunt bolnav de doua cuie ruginite/ si de sicriele frumoase;/ ma dor talpile/ de-atatia pasi prin frunze moarte,/ sunt bolnav de mii de bube,/ s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O lacrima-n priviri...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:56:00
din sarmanele noastre vieti/ ramane doar o lacrima-n priviri,/ ramane amintirea clipelor ce-au ars/ si-acest trist,ultim suvenir.../ o raza de soare ne-ncalzea candva,/ dar atunci trecutul nu era prezent,/ mereu ningea cu ingeri si se lumina/ si timpul trecea mai lent.../ dar...,vremuri,vremuri moarte/ sunt prezentul acestei lumi atat de tremurande,/ ce se-nchina prin vechi ruine/ si gusta din suspine!.../ o lacima-n priviri/ e dovada ca suntem oameni pe pamant,/ e curajul nostru de a trece de la ura la iubiri,/ de la viata la mormant;/ si-un bun-ramas s-ar fi cuvenit sa spunem/ celor intamplate si traite,/ caci,din viata,facut-au lacrima-n priviri/ si din cei vii,morminte.../ o lac  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ninsoare cu ingeri...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:54:00
ninge cu ingeri peste vechi morminte,/ ninge cu ingeri peste cei indurerati,/ peste cei flamanzi si singuri,/ parasiti de parinti,copii si frati.../ plang ingeri l-al caselor feresti/ si ne-nvata a ne ruga,/ ca,doamne,sa iubesti/ pe cel ce voieste a-ngenunchea!.../ vantul moare prin crengile batrane,/ in noaptea ingerilor ce coboara pe pamant,/ sfintind a noastra pane/ prin lacrimi sfinte si cuvant.../ si ninge iar cu sfinte plangeri/ peste toate cate sunt,/ ninge iar cu ingeri/ prin univers si pe pamant./ cristian-paul basarab,26 aprilie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
De vorba cu tine...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:52:00
iubit muritor,/ te-anunt cu tristete si durere/ ca azi mi-e clipa/ ca sa mor.../ draga muritor,/ azi vei invata/ sa primesti,sa oferi/ si sa suferi de dor.../ scump muritor,/ azi vei putea/ sa plangi,sa te rogi/ cand stele de pe cer vor fi sa se cobor.../ dulce muritor,/ azi vei reusi/ sa zambesti,sa ierti,/ sa fii mai iubitor.../ iubit muritor,/ sa nu uiti o clipa ce ti-am spus,/ sa nu fi trist,/ caci totu-i trecator.../ iubit muritor,/ vreau acum ca sa te rogi,/ ca,prin dumnezeu,/ sa fii,azi,nemuritor.../ cristian-paul basarab,20 ianuarie 2003,cluj-n.
comenteaza!
modifica
Tara si popor...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:50:00
copacul/ demn se-nalta-n livada mea,/ si numai el/ sta drept in asta lume rea.../ in a noastre piepturi/ pastram durerea si mizeria,/ pastram umilinta,/ prostia si durerea!.../ asta tara,/ e casa prostitului popor,/ e taioasa ghilotina/ a unor suflete ce mor!.../ in asta tara/ nascutu-ne-am cu totii/ si trait-am ca sa plangem/ pentru tarana rece-a mortii!.../ zborul negrului cocor/ aduce natiei romane,/ placerea de-a fi prostit popor/ si gustul amar al durerii cea pagane!.../ si toate sunt cum sunt,/ si sufletul nu simte fericirea,/ si-n inima tristului pamant/ se naste amagirea.../ pan' la final,/ toate,mereu,asa 'or trece,/ dar,ne-am plictisit si saturat de tot,/ de-a fi popor m  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Numele meu...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:48:00
viata ne e topor,/ iar lacrimile-s izvor de mangaiere,/ ele-s istoria prostitului popor,/ ele-s istoria plina de durere.../ nu am casa,/ nu am masa,/ nu am tata,/ nu am mama,/ nu sunt om si nu sunt eu,/ singuratate e numele meu.../ nu sunt nici sarac,/ nu sunt nici bogat,/ nu sunt fiinta si nu-s eu,/ durere e numele meu.../ nu am paine,/ nu am nici pat,/ n-am caldura/ si-s uitat,/ mi-e dor de ce-am fost eu,/ deznadejde e numele meu.../ si singur stau/ si plang mereu/ prin praful din sicrie,/ sunt mort demult si nu sunt eu,/ moarte e numele meu./ cristian-paul basarab,13 ianuarie 2003,cluj-n.
comenteaza!
modifica
Sarman nebun...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:47:00
nu stiu cum sa-ncep/ povestea unui sarman nebun,/ povestea unui om,/ cu lacrimile-adunate-n pumn.../ cu tacerea ce i s-a nascut in suflet,/ cu durerea ca o flacara fierbinte,/ povestea unui sarman nebun/ e ecoul unui urlet.../ lumina atat de rece,ii orbesc privirea,/ si pasii-i,tot inapoi,parca se duc,/ ceru-i innorat deasupra lui/ si dulce-i amagirea.../ cu capul plecat,cazut in palme/ si gandirea zdrobita de pacat,/ esti "vis-al mortii eterne",/ sarman nebun,vei fi demult uitat.../ rostesti cuvinte vagi,/ incercand sa tragi de timp,/ cuvinte,putrede cuvinte,/ vezi-l,doamne sfinte!.../ cand totul e deja prea bun,/ nu mai stii de limite,/ si-ajungi prea departe,/ si-ajungi sarman ne  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mai aproape de cer...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:45:00
mai aproape de cer mi-e gandul/ si sufeltul mi-aproape de stele,/ dumnezeu imi e cuvantul/ si lumina-n visele mele.../ mai aproape de cer imi e privirea/ si-n mine e dumnezeu/ ca sa-mi spulbere amagirea/ mereu,mereu.../ o natura duioasa/ mi-e linistita si sfanta casa,/ si-un cer luminos/ ma mangaie cald,frumos.../ mai aproape de cer imi sunt toti si toate/ si fericirea domneste-n stele,/ vreau sa nu mai stiu de moarte,/ decat sa fie lumina si caldura-n gandurile mele.../ si-atunci,totul mi-e eternitate,/ mai aproape de cer,mai departe de moarte,/ si-atunci,totul mi-e iubire,/ caldura sfanta si-ocrotire.../ aer sfant/ inspir pe drumul fericitului pamant,/ mai aproape de cer,/ mai dep  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Eminescu...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:43:00
cu secole in urma,un om scria/ despre-un romantism de vis.../ mihai eminescu se nastea/ din geniul necuprins.../ azi,intr-o lume mult prea goala,/ nimeni,de nimeni nu mai stie!.../ eminescu-i chip de ceara/ nascator de poezie.../ sa nu uitam sa slavim/ toate cele ce s-au scris!.../ eminescu,vesnic te iubim,/ geniule nestins!.../ te plang pana si carpatii,/ c-ai lasat moldova indoliata.../ plang copiii,poporul,fratii/ in ipotestiul de-altadata.../ tatal nostru care ne esti cuvant,/ nu ne despoia,nu ne saraci!.../ luceafare,coboara iarasi pe pamant,/ frumos,dulce sa ne scrii!.../ cand,cu lacrimi ne hranim,/ "toate-s vechi si noua toate"!.../ eminescu,-ti multumim/ pentr-o limba romana  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pe buze reci...(dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:41:00
pe buze reci imi las intreaga viata,/ aici,langa-o moarta prea frumoasa,/ o privesc cum tine lumanarea-n mana moale/ si cum ochii nemiscati ii sunt o stea radioasa.../ as vrea sa-i mai spun o vorba de bine,/ si-as vrea sa-i simt iarasi suflarea,/ sa se trezeasca-n frumusetea vietii,/ contemporana iar cu fluturii,cu oamenii,cu marea;/ dar ce pot face eu?ce pot face?.../ nu pot face nimic din tot ce-as vrea,/ privesc la paru-i negru-nvaluit/ si,doamne,ce m-as intoarce iar la ea!.../ dar,e moarta,e moarta in tacere/ si-asezata-ntre patru lemne-nlacrimate,/ ce trista-i,doamne,lumanarea milei tale/ si ce mult te iubesc,mama,de-aicea,de departe!/ cristian-paul basarab,23 februarie 2005,cluj  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Bingo!
de Maria Palaria la: 29/12/2005 09:39:00
aho , aho, ..., na c-am uitat continuarea. nu-i bai, multi vor fii cei care in zilele astea imi vor reaminti preaminunatele cuvinte./ dragii mei cafegii, (apropo, beti cafea?), vroiam sa va urez un an nou, da nu cred ca-i bine spus asa; atunci voi reformula...va urez ca in anul care vine sa aveti parte de lucruri bune, bla, bla, bla, si mai ales sa aveti numai zambet in ochi, inima si pe buze./ si vroiam sa va rog sa nu mai fiiti atat de "rai" cu cei care nu pot sau nu stiu cat stiti voi./ io ma retrag pe anul asta, vroiam sa merg la ski dar cred ca pana la urma ori ma duc la pescuit ori voi canta in ploaie.
2 comentarii
modifica
Azi si maine...
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:39:00
suferinta cruda de azi/ mi-e bucuria sfanta de maine,/ cand orice durere trece-n uitare/ si viata ia viata din sfanta paine;/ sa nu uiti niciodata de speranta,/ nici macar atunci cand te crezi invins,/ sa nu-ti pui nici o clipa,capul in pamant,/ si-asa,sa vrei sa crezi ca steaua ta s-a stins!/ atunci cand te uzi de-atatea lacrimi,/ sa-ti aduci-aminte de un zambet de copil,/ si-astfel,sa-ntineresti pana la el,/ pana la a te simti iar copil;/ si daca vreodat' va ploua cu ingeri,/ vei afla atunci ca esti om bun,/ ca viata-ti e mereu o floare-albastra/ ce va creste-n urma ta pe orice drum./ cristian-paul basarab,9 ianuarie 2005,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
Romania martira....
de Cristian-Paul Basarab la: 29/12/2005 09:37:00
intr-o lume fara inteles,/ noi suntem sclavii amagirii.../ din toate,doar praful s-a ales/ si-a ramas,azi,cenusa firii.../ o povara ne sta pe umeri,/ si crucea-i grea,si crucea-i rece!.../ clipele nu poti sa le numeri,/ martira-i viata care trece!.../ cat se poate,stati langa parinti,/ sa simta si ei grija voastra!.../ ei se vor preface azi in sfinti,/ si-n locul lor,o floare-albastra.../ cu gandul hranit de un suspin,/ eu sunt actor comico-tragic;/ ori rad,ori mor de-un rece spin,/ tot visator la astrul magic.../ istoria-i sambur' de ruina/ cand nu mai vezi nimic pe harta!/ ne-ntrebam cine e de vina/ ca moartea a ajuns o arta?!.../ cu ceara scursa peste pleoape,/ omul nu accepta ca  ...continuare .
comenteaza!
modifica
zece intrebari
de Intruder la: 29/12/2005 09:03:00
am gasit mai demult pe internet chestionarul de fata. din pacate nu tin minte sursa dar, oricum am ajustat putin intrebarile. / va propun sa raspundeti la intrebarile de mai jos: / 01. esti scriitor (scriitoare). ce titlu i-ai pune primei tale carti?/ 02. ce slogan ai alege pentru a face publicitate la un sortiment de cafea? / 03. defineste intr-o fraza cuvantul maestru. / 04. cum reactionezi cand ti se propune o situatie complet noua?/ 05. numeste o personalitate din trecut sau prezent de care te simti cel mai apropiat(a). / 06. ce descoperire ti se pare cea mai importanta? / 07. ce ti-ar placea sa fii daca ai lua viata de la-nceput?/ 08. ce ai regreta daca ai deveni mem  ...continuare .
39 comentarii
modifica
Cine umbla dupa iubire, n-o va gasi; cine-o da,o primeste inapoi
de Devillsocks la: 29/12/2005 05:21:00
fire de cenusa si strop de lacrima,asa m-am nascut si te caut pe tine bob de speranta,si raza de lumina; te caut pe tine sa-mi indragesti fiinta,sa-mi dai in suflet speranta si lumina.te caut pe tine sa ma inveti sa numar secunde si sa le traiesc prin mine si prin tine…te caut pe tine sa-mi simt mainile si ochii … si buzele…/ semnat:un nimeni /
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...