arhiva: 07/12/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Mută mortu' pe Academiei !
de Emirul Caton la: 07/12/2005 23:14:00
lîngă casa mea a început zilele acestea construcţia unui bloc de apartamente de lux. era o casă veche de mahala unde, după moartea bătrînilor ei locatari, se instalaseră nişte ţigani, care au adus după ei alţi ţigani. / trăiau, din cîte se părea, din "reciclarea" gunoaielor, aşa încît curtea spre care dădea fereastra biroului meu era mereu plină de gunoaie. din cînd în cînd se ardeau resturile lor şi un fum gros şi pestilenţial umplea cartierul. drept closet aveau o gaură în pămînt, sub cerul liber, aşa încît adesea, cînd mă uitam şi eu pe fereastră, un ţigănuş pe vine îmi făcea amical cu mîna. vara devenise un adevărat pericol, roiuri de mu  ...continuare .
10 comentarii
modifica
renuntare...
de andleia la: 07/12/2005 22:04:00
daca eu mi-as dori de azi sa vad prin tot peretele ce te-nconjoara si dincolo de ceata dimprejurul tau, eu n-as putea decat sa risipesc intreg noroiul vietii tale si toata ura ta-mpotriva lumii si-mpotriva gurii pe care tu, silit, ai sarutat-o-n nopti fierbinti de vara rece.../ daca eu mi-as dori sa schimb, de azi, intreaga-a ta traire rece, eu n-as putea sa fac din tine decat o ciorba reincalzita din vechea mea mancare de peste.../ si daca mi-as dori de azi sa nu ma mai iubesti... e prea tarziu si drumurile-s reci... chiar mult prea reci ca tu sa te induri sa pleci pe ele si sa ma lasi cu gandurile mele...
1 comentariu
modifica
visare
de andleia la: 07/12/2005 21:59:00
as vrea sa te ascund in mine, sa te respir pe mai tarziu si sa te-ngrop, adanc, in vine.../ as vrea sa retraiesc in visul tainic ce azi s-a rastignit intreg in mine si e intreg altar privirii care azi se naste-n tine.../ as vrea sa tresar incet, fara suspin de roua, incat durerea ta s-o uiti si sufletul sa ti se rupa-n doua, iar eu sa-l cos incet cu ata verde si sa-ti aduci aminte de privirea ce se pierde.../ si dac-as vrea de maine sa te uit, sa nu te pot trai decat in mine, sa nu te pot visa decat in amintire si sa te risipesc, incet, pe-o ramura de nemurire...
comenteaza!
modifica
depresie
de andleia la: 07/12/2005 21:54:00
zambetul tau ma face sa ma simt atat de inutila, / si poate ca de n-as mai exista/ ti-as face azi un bine/ in lumea asta cruda si senila.../ privirea ta atat de sincera si rece/ nu ma incalzeste si nu m-ajuta/ sa depasesc trairea mea uscata si-nlemnita.../ as vrea sa ma atingi cu nemurire/ si poate doar asa tacerea toata/ de azi s-ar gramadi in mine/ si mi-ar uita intreaga soarta...
comenteaza!
modifica
Poveste anabista cu Vasile si faianta roz
de Viorel 1963 la: 07/12/2005 14:25:00
trupurile erau ude. de transpiratie? de la dus? vedea boabele de apa rotunde, pline, încerca sa le numere. nu reusea. de cîte ori ajungea la un numar considerabil, sesiza usturimea. pierdea numaratoarea, o lua de la capat, iarasi se încurca, înjura, revenea. blestema ziua cînd a citit anuntul. si faptul ca seful schimbase alifia. e groaznic cînd ajungi sa te doara-n fund de conditia ta umana./ erau sase luni de cînd soma. ajunsese la capat, plin de datorii (evident, gina), scapase de carti, c.d.-uri, casete, dragusanu, nici cu tefi nu mai mergea bine. singura, gina facea legatura cu zilele apuse. din pacate, asta costa din ce în ce mai mult. se preta la munci necunoscute, mici com  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Darul Sfantului Nicolae
de Ploaia la: 07/12/2005 08:29:00
cu capul aşezat pe genunchii tăi, ascult infiorată batăile inimii, care acoperă înşelătoarea linişte a timpului…privirea ta caldă, plină de mine, ne învăluie într-o căldură de dor./ miroase a iarnă, a crud şi a violet, a tine şi a noi…/ mâinile tale mă îmbracă alintându-mă, într-un ciorchine de mângâieri fierbinţi, pe care-l strivesc cu savoarea acelei iubiri pe care doar o dată în viaţă ţi se oferă şansa s-o trăieşti…/ */ * */ prezentul acesta doare, doare amar.../
comenteaza!
modifica
Vis
de Ploaia la: 07/12/2005 08:25:00
vis de iarnă, vis de dor/ mă cuprinzi încetişor,/ mă alinţi şi-mi dai fiori,/ nu, nu, nu, nu vreau să zbori;/ vreau să vrei să mă-nfăşori/ din înalt să te cobori,/ lin de tot să te strecori,/ fii al vieţii noastre izvor!
comenteaza!
modifica
Dor de Tine, dor de Noi
de Ploaia la: 07/12/2005 08:18:00
zbor, zbor, zbor... mereu acolo unde ma chemi..., pentru ca stiu ca ma chemi. iti ascult soaptele si le astept ca pe mangaierea stropilor de ploaie... mereu acolo unde gandul tau il intalneste pe al meu, zi si noapte in acelasi loc, plin de lumina inceputului. te inconjur cu mine, ma inconjur cu tine...e atat de bine...mi-e dor, mi-e dor, mi-e tare dor de noi...
comenteaza!
modifica
Iarasi pacatul
de Iris Tanasescu la: 07/12/2005 07:42:00
femeie, simti iarasi pacatul .n-au reusit profesorii care au spart greva, dar au scris editoriale intitulate « suflet de dascal », n-au reusit retardatii care emiteau lumina automultumirii vorbind despre ce ai tu de facut, n-au reusit rivalii de moarte ce vorbeau linistiti intre ei despre dusmanii comuni si despre rautatea acestora, n-au reusit « acuzatii » care radeau de tulburarea acuzatorilor, n-au reusit banii, parfumurile, masinile, a reusit el. iarasi. nicio minciuna nu doare ca a lui si tu simti iarasi pacatul de a fi trista. inveseleste-te femeie, pacatul poate merge mai departe, poti deveni acra, ironica, cinica , o catea ..si daca ei n-au reusit, el de ce poate ?
comenteaza!
modifica
GALUSTE CU PRUNE
de DESTIN la: 07/12/2005 04:34:00
se fierb cartofii, se curata de coaja se paseaza pana obtinem un piureu. se adauga faina cat cuprinde...a deveni un aluat mai moale ca aluatul de paine sau (aluatul a nu se lipi de maini)./ separat se incalzeste putin pesmetul impreuna cu zaharul tos./ aluatul se imparte in 6 parti aproximativ egale, se ruleaza ,apoi se rup bucati din aluat si se da forma sferica.sfera obtinuta astfel se desprinde putin la mijloc facand loc fructului ( pruna uscata sau o jumatate de pruna proaspata)./ cand toate galustile sunt gata pregatite se dau drumul in oala cu apa fiarta la care se pune putina sare.se fierb cca.20-30 min. / se scot din apa si se tavalesc prin pesmetul impreuna cu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
cu cine seamana copiii?
de carla nemes la: 07/12/2005 01:02:00
auzisem o data intr-un autobuz doua batranele discutand de zor. teoria lor, daca bine am inteles eu era ca primul nascut baiat seamana cu mama, si primul nascut fata semana cu tata....exista o astfel de regula in romania? voi cu cine semanati? dar copiii vostri???
comenteaza!
modifica
Desteapta-te romane - un imn, o ţară, o societate
de Kon Stantin la: 07/12/2005 00:47:00
de ziua naţională a româniei televiziunea pro tv a propus publicului privitor şi ascultător mai multe variante de punere pe note a acestor versuri. consideraţi că este o iniţiativă bună? credeţi că astfel tot mai mulţi cetăteni vor învăţa versurile imnului naţional? ne mai reprezintă aceste versuri pe noi ca popor?/ / "deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,/ În care te-adînciră barbarii de tirani!/ acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,/ la care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani./ acum ori niciodată să dăm dovezi în lume/ că-n aste mîni mai curge un sînge de roman/ Şi că-n a' noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ triumfător î  ...continuare .
2 comentarii
modifica
o clipa
de cristal21 la: 07/12/2005 00:26:00
e pace pe pamant,/ s,-o liniste ce doare.../ doar norii sunt in jur/ si salcii ganditoare .../ ce lacrimile-si varsa,/ batranului pamant.../ ce ars este de soare / si scorojit de vant./ / nici luna nu apune.../ nici soarele nu mai rasare./ nici macar pasarile .../ nu ma-nvie,/ cu triluri lungi incantatoare./ nici macar tu nu vrei sa vi../ zeita a iubirii.../ ce viata imi redai cu o sg privire./ ce va fi dincolo de azi?/ ce va fi dincolo de maine?/ stanca va mai fi oare stanca?/ iar roua, oare va mai cade?/ dar oare ma voi mai trezi?/ din vis la realitate?/ sau voi dori pe veci gandul.../ la tot ce a fost candva...!?
comenteaza!
modifica
Vorbe vechi...
de celdesubdush la: 07/12/2005 00:07:00
Încep cu vorbe vechi pe o cale nouă spre tine, a câta oară? dincolo de rănile ce, poate, ni le-am făcut reciproc, dincolo de tandreţea ta ostenită, dincolo de ironia mea stângace, pâlpâie, misterioasă flacără, tinereţea … doar în suflet./ vin de departe şi de demult şi n-am putut spune nicicând că m-am bucurat de graţia zeilor. am trecut prin ani aşa cum mi-a fost dat să trec, cu tristeţi şi bucurii, am fost, pe scurt, un om obişnuit. dar într-o zi m-am temut pentru viaţă, nu numai pentru o singură zi şi zilele celelalte au pornit în galop nebun, sufocându-mă, nelăsându-mi putinţă de odihnă./ admir oamenii care pot să iubească şi să ierte, făr  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...