arhiva: 09/12/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Scriitorii exilului, patrie de-a-ndoaselea
de gabriel.serbescu la: 09/12/2005 22:36:00
in introducere, despre suflet/ printre vocabulele importante, exista una a carei cariera, deosebit de lunga, provoaca reflectii melancolice. e vorba de suflet./ principiu cosmic, provenit din lumea inteligibila, toate doctrinele antice impregnate de misticism se sprijineau pe el. / preocupat nu atat sa-i defineasca natura, cit sa-i hotarasca rolul in viata credinciosilor, crestinismul l-a readus la dimensiuni omenesti./ in lumea moderna, a reusit, putin cate putin, sa recastige teren si sa-si consolideze pozitiile., era citat chiar si in plina voga a a materialismului, iar filozofii, atat de reticenti in ceea ce-l priveste, ii rezervau totusi un locsor in sistemele lor./ cui ii mai pa  ...continuare .
19 comentarii
modifica
tu cauti ...
de dana_white_flag la: 09/12/2005 22:22:00
... tu cauti ... si nu stiu ce ... poate nici tu nu stii ... ai trecut mai departe ... dar daca intorci privirea ai sa ma vezi ... sunt eu ... privind la zborul pasarilor ... in incercarea disperata de a te gasi …/ am gresit … am gresit cand te-am iubit caci am tulburat linistea sufletului tau … tu … cel ce strabati lumea si timpul … tu care esti facut sa cauti fara sa gasesti … ai obosit umbland lumea-n lung si-n lat … ai vrea sa stai si nu poti … te temi ca sufletul tau s-ar topi de dragostea mea … ai vrea sa pleci, dar m-ai pierde …/ am gresit … am gresit ca te-am asteptat … ti-ar fi fost mai simplu sa-ti spui ca nu ai avut noroc … si sa pleci mai departe … ar  ...continuare .
3 comentarii
modifica
tărâmul nimicului
de Lady Allia la: 09/12/2005 19:28:00
ochii mi se deschiseră a nu ştiu câta oară goi de tine...oofff, iar mi-am pierdut clepsidra în care te-am închis şi, iar te-am lăsat să te prelingi într-o lacrimă nebună pe perina care mai păstrează încă umbra minunată a unui înger iubit. mă ridic încet, iar paşii mi se îndreaptă către fereastra rece pe care se preling lacrimile unui cer negru./ plouă! iarăşi plouă şi picăturile sunt grele asemeni unui dor adânc şi dureros, iar sufletul meu încearcă să acompanieze picăturile: pic, pic, pic,...,o rutină obositoare ce parcă vrea cu tot dinadinsul să mă înnebunească./ totul este picături de ploaie, picături şi atât! picături mici şi reci, bobiţe d  ...continuare .
comenteaza!
modifica
aiurea...
de andleia la: 09/12/2005 19:07:00
as vrea sa vad azi in tine o tresarire de iubire, o tresarire de suflet, o tresarire de tot... pana sa simt ca te iubesc si ca, de azi, eu nu mai pot... / as vrea sa vad in tine lacrima ce s-a uscat pana acum in mine, lacrima mea batuta de ganduri si ploi, suvoiae de suferinta ocrotite in mine... / as vrea sa saruti tu in tine tot ce a fost de demult prin mine... sa stai in palma mea, fara s-asculti de nimeni... si fara sa suspini apoi...
comenteaza!
modifica
ganduri
de andleia la: 09/12/2005 15:23:00
tacerea ta imi spune azi mai mult decat privirea, si doar cuvinte rasturnate pe o foaie azi ma alina mai mult decat durerea.../ ochiul tau inchis, si plans, si trist... e azi doar plans si trist.../ trupul tau tremura in sine si lacrima pustie te alina si te spala de toate cele spuse si nespuse, de tot ce am grait o data si tot ce te-a ranit o data, de mine... / azi, rasaritul pare fad, si gandul nud ce ma strabate e doar cu referire la ce-a fost... la tine...
1 comentariu
modifica
o cale de a ma apropia de sufletul meu
de Scarlet la: 09/12/2005 12:23:00
sunt pe un drum,ca toti de altfel,nu vreau sa ma intorc catre trecut cu toate ca o fac -cu un fel de sadomasochism ma intreb "de ce nu am trimis o scrisoare?, de ce nu am iubit un om ?,de ce am pierdut un prieten?.."/ voi privi inainte, voi merge pe drumul ales, dar ce se intimpla cu sufletul meu? / voi ajunge sa zic la un moment dat <nu regret nimic, daca mi s-ar da viata din nou as face tot aceleasi lucruri, as iubi aceiasi oameni,as scrie aceleasi scrisori, as avea /renunta la aceiasi prieteni> ?/ as vrea sa gasesc o cale de a ma apropia de sufletul meu-suna frumos dar cit e de real?/ are si alb,si negru si gri pe alocuri ,poate m-as speria de ce gasesc acolo, poate mi-e frica ca voi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Invatamantul romanesc si elevii
de Yuki la: 09/12/2005 08:09:00
de ceva vreme apar la stiri tot felul de reportaje despre ce se intampla in unele sali de clasa. scenele sunt filmate de un elev cu telefonul mobil ( desi interzis in multe scoli): elevi negociindu-si nota cu profesorul, spargand tabla cu pumnul cand nu primeste nota dorita, amenintand profesorul cu bataia incurajat de ceilalti colegi, eleve care se dezbraca in clasa, si nu in ultimul rand cazul tragic de la scoala centrala din bucuresti cu eleva omorata de prietenul ei. / ce se intampla cu acesti copii, cine ste de vina pentru comportamentil lor, ce masuri trebuiesc luate pentru a stopa aceste situatii?/ v-as intreba pe in ton de umor, ar trebui profesorii sa ceara si ei la salariu un spor  ...continuare .
33 comentarii
modifica
Spuneti NU lui Big Brother.
de epimeteu la: 09/12/2005 01:17:00
<p>/ Încet dar sigur, big brother se insinuează în viaţa noastră de zi cu zi. oriunde am merge, vedem peste tot din ce în ce mai multe camere de filmat. dacă intrăm într-un magazin, sau într-o bancă, dacă mergem cu metroul sau pur şi simplu ne plimbăm pe stradă - zeci de ochi electronici ne privesc şi ne înregistrează fiecare mişcare. noţiunea de intimitate şi de drept la propria imagine şi-a pierdut practic orice semnificaţie. nu am ajuns chiar ca în japonia, unde s-au introdus camere de supraveghere până şi în toaletele publice, dar nici mult nu avem! / </p><p>/ de curând, poliţia a introdus un sistem de supraveghere video a traficului pe şoseaua bucureşt  ...continuare .
8 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...