arhiva: 10/02/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poveste de viata
de Emma Brad la: 10/02/2005 22:24:00
i )/ prin norul de fum mă privea lung, cu ochii lui plini de nepăsare, ca un lac îngheţat./ era un bătrânel mărunţel şi ghebos, cu înfăţişare ironică, grăsun, cu chipul plin de răutate şi cu plete lungi înnegrite. te privea ca şi cum ar fi vrut să-ţi facă rău./ "bietul om" ai fi zis privindu-l de la distanţă."amarât şi cu vlagă cât un pui de găină!"/ pielea îi atârna pe scheletul descărnat şi părea că sufletul îi zace la o distanţă de câteva picioare./ se cocârjă într-un colţ întunecat, cercetând un petic de hârtie scos din buzunar. molfăia între dinţi un ciot de creion şi rânjea ca un dobitoc./ Încercai să-mi ocup timpul cu ceva mai pu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Coruptie
de mouseman2 la: 10/02/2005 22:04:00
avem sau nu avem nevoie de ea ?/ de ce exista la noi in romania si de ce oamenii acestei tari sunt asa de incorecti?/ oare banul este mai puternic decat caracterul romanului?/ de ce daca ai bani poti face ce vrei si daca nu ai bani dar esti bazat in ceva nu ai nici o sansa in a te ridica din mocirla decat tot prin coruptie?/ oare coruptia este transmisa genetic la romani?
1 comentariu
modifica
e toamna
de Danuta la: 10/02/2005 21:20:00
/ e toamnă şi c-o ultimă suflare cad frunze pe pămînt,/ ultimile ţîrîituri de greier se aud pe reci adieri de vînt,/ e toamnă şi timpul se scurge înşelător printre noi,/ Şi nu mai e mişcare, sîntem singuri, seci şi goi./ e toamnă şi se frîng crenguţe uscate de gutui,/ În monotonia nopţii, tu, poveşti nu-mi mai spui,/ crizantemele stau înţepenite în gradina pustie şi mare/ Şi dimineţile ceţoase ne apasă tot mai tare./ e toamnă şi cînd merg pe alei strivesc iarba încă moale,/ e frig, doar o lacrimă fierbinte se prelinge pe obrazul amorţit/ e toamnă şi vîntul vîjîie asurzitor printre rămurele goale,/ mă-nvăluie ami  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Din nou, Trianon
de stancosty1 la: 10/02/2005 13:59:00
aţi văzut că nu doare aşa de tare?/ aseară, antena 1 a difuzat versiunea scurtă a filmului "trianon" şi n-a căzut cerul./ lasând la o parte sutele de mesaje "furioase" (cred că erau aşa, pentru că nu li s-a dat citire), s-a dovedit că filmul face mai mult rău dacă nu este difuzat, decât dacă-l vede o ţară întreagă. / asta nu înţelege doamna muscă, care, vezi doamne, trebuie să respecte legea, de parcă n-ar şti câte filme şi alte materiale piratate ne inundă şi la care nu a mai sărit să aplice aceeaşi lege. de altfel, în logica ei, ar trebui să amendeze şi antena 1./ aseară, se făcea că nu înţelege întrebarea care era totuşi foarte clară: de ce nu s  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Imi va fii dor
de Marya la: 10/02/2005 10:50:00
s-a inlacrimat pamantul.../ am sa mor---/ acel ceva de care-mi va fii dor,/ e ploaia,marea,vantul,noaptea,cerul si iubitul.../ e rasaritul--/ soarele pe-ntinsa zare,/ cand stelele se sting cu disperare/ lasand in urma lor tacere./ cand valurile iti aduc in piept durere,/ atunci cand porti in suflet fericire,teama/ si te-ntregesti cand marea se destrama/ ca un emir ce-ti cade la picioare/ ce iti saruta gleznele si...moare.../ imi va fii dor de ploaie si de vant,/ de vorba lor lipsita de cuvant---/ de nori !/ de dansul lor frivol si rece,/ de monstrii ce se-arata uneori,/ din trupurile lor plutind pe cer,/ de noaptea care-mi este bun strajer../ si de iubitul meu,de-mbratisare,de sarut,/ de tot  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Nascut vinovat
de Marya la: 10/02/2005 10:49:00
timpul este orb../ profitand,ne-am format gandurile indecente / sub tumultul forfotei cotidiene/ acolo unde legile societatii se pierd ori se uita !/ minciuna a ucis ploaia/ parasind urmele murdare in spatele prezentului../ apoi,..succesiunea bizara prin care fugim de la o extremitate la..infinit poate ;/ imagini derulate din moment in moment/ dandu-ne forma unor atei eleganti/ ca niste viitori tutori----dezorientati ;/ cu idei multicolore,cu rasete,cu inmormantari/ victima pentru care nu a existat nicicand un asasin ,/ crima vorbita pe care o purtam in sange ,cu care ne-am nascut.../ vinovatia aceasta poarta numele unui existente !/ -1997- /
comenteaza!
modifica
Ochi si aripi
de Marya la: 10/02/2005 10:48:00
mersul elegant al unui fluture pipaind nisipul----/ s-a oprit insetat imortalizand marea./ vietatea supta de zgomotele fluide si-a pierdut aripile/ ca un reflux in strangerea lor/ doua palme ce inchid un trup rafinat si firav,/ colorat si pudrat asemeni unui fir de miere zaharisit ./ sfere ganditoare,vargate si exagerate ochii lui se arunca in vazul tuturor/ dandu-le forme,culori,tipete.../ un intreg depozit intr-o biata faptura/ ramasa cu privirile spre cer,/ cu insiruirea trupului sugrumat ,/ inert , ca o madona---/ un fir neinsufletit..facand plaja.../ -moartea fluturelui- 1997 - /
comenteaza!
modifica
Cantec
de Marya la: 10/02/2005 10:46:00
/ cand linistea rasuna adanc a moarte,/ cand dansul noptii searbad se rasuceste palid,cand frunzele pe strada roiesc si se-nconjoara,/ cand falfaie-n manunchiuri si se opresc la colturi,/ cand latra ragusit si surd, un caine luna,/ iar ea-i arunca gales lumina ei morbida,/ cand toate-acestea-n cercuri de vant si de-ntunerec/ se-mprastie pe srada..,/ eu tac ;/ si daca tac..nimic nu imi da viata ;/ nimic nu ma trezeste/ cand monoton si calm te-apropii tu in noapte.../ in dans perfect de umbre lipsite de nuante ;/ si cand iti lasi sarutul celor mai fine buze/ dezlantuite-n soapte,sa mi se-ncurce-n plete../ atunci vii langa mine---/ esti proaspat,suferind,ametitor si rece/ precum un zeu al mari  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Tradatori ai naturii
de Marya la: 10/02/2005 10:44:00
descriere : / / tradatori ai naturii / / atatea zboruri nedeslusite/ tintind infinitul fara destinatie.../ destule vietuitoare au trecut peste conventii si legi/ fara a avea vreun pasaport,../ vreo identitate.../ de cate ori nu n-au injurat in limbajul lor sarac si banal,/ ca un strigat dezgustat de inteligenta umana;/ si de cate ori nu l-am oprit cautarea disperata a vietii,ca niste tradatori ai naturii;/ pacalindu-ne reciproc,dandu-ne aripi pentru a privi de sus prin ochii lor---/ pentru a ne alatura si noi zborurilor nedeslusite/ tintind infinitul----fara vreo ..destinatie./ -1997- /
comenteaza!
modifica
Trirot
de mircios la: 10/02/2005 05:00:00
groapa/ era odata, undeva, un om. pentru ca era mai mereu ametit, dintr-o cauza sau alta, lumea spunea ca bea. intr-o zi cum mergea el asa ametit, dupa obisnuinta, a nimerit intr-o groapa. si acolo a ramas. de ametit ce era, a adormit. si a trecut o noapte peste lume si s-a facut dimineata./ racoarea zorilor l-a facut sa se trezeasca. si pentru prima oara de cand se stia el, a simtit cum intr-o dimineata se trezeste treaz. a scormonit prin toata groapa, dar nu a mai gasit pic de ameteala. a gasit ceva, totusi, ca nu are cum iesi. s-a sucit, s-a invartit si desi nu-i venea sa creada ca e treaz se tot gandea cum sa iasa ca sa poata sa spuna si el cuiva./ incet, incet, s-a mai domolit. s-a ase  ...continuare .
1 comentariu
modifica
AUSTRALIA -ATRACTIE PENTRU TURISTI SI MIGRANTI
de Ekklesia la: 10/02/2005 02:56:00
australia este un "hot spot" atat in ce priveste turismul (votat pe locul 1 in preferintele turistilor) cat si in ce priveste imigrarea. cu o populatie de aproximativ 20 milioane de oameni la o suprafata enorma...si mai mult cu o populatie relativ "imbatranita", are si se pare ca va avea nevoie in viitor de migranti. / australia este o tara prospera cu o economie eficienta, cu oportunitati de afaceri foarte bune si mai ales cu un nivel de trai ridicat. astfel, in anii trecuti, melbourne a fost votat alatururi de vancuver (canada) ca fiind the "most livable city in the world", iar celelalte orase principale se pare ca s-au regasit in primele 10 locuri. / clima australiei este superba de as  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Rugaciunea fantanarului singur
de Mircea2005 la: 10/02/2005 00:46:00
lasă-mă să fiu fântânarul fântânilor tale,/ să-ţi sap în inimă până la cer./ nu te feri, voi pune o floare/ În locul stelelor ce pier./ voi face în pieptul tău şi o fântână/ cu nepieritoare visări înstelate./ lasă-mă numai să caut izvorul/ fântânilor tale curate./ sunt cântecul cuvintelor tale./ de ştii să faci gândul să tacă/ auzi rugăciunea fântânarului singur,/ ce la poarta inimii tale aşteaptă./
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: