arhiva: 17/02/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ciobul
de bryzzz la: 17/02/2005 23:05:00
nu disper pentru tăişul scurt al securii/ ce m-ar vrea ciot căzut la picioarele urii,/ dar nu îndur ciobul din mine/ oglindind, cioparţită, iubirea de tine,/ perla zdrumicată din salbă/ ce-si plânge în mine bătaia albă../
comenteaza!
modifica
Măcăituri înstelate
de bryzzz la: 17/02/2005 23:03:00
ii inrtase in capul de raţă/ că-i tare de cioc şi isteaţă./ măcăiturile-i bolboroseau ca apele/ peste glodul ideilor/ frământat cu mărăcini/ şi schije din aşchii de coaste; / ele-şi cătau cauşul de limbă-nţepată, / sofisticată,/ cu sensuri perfide de vulpe şireată/ încolăcind a disperare/ fulare de portative şi de solfegii bizare/ pe umbre portocalii de serpentine amare./ n-avea nevoie de doi ochi,/ că-i făcuse cineva de deochi/ şi de-atunci pătrundea adânc orice sindrom/ chiar şi pe cel monocrom/ până dincolo de ciclopia-i vizată/ când căţeaua din ea fu turbată. / voia să-şi cânte poezie / metaforizând la unison / orice ton/ afon/ şi orice n  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cei mai frumos ani ai vietii tale
de Chriss la: 17/02/2005 21:09:00
care au fost cei mai minunati ani ai vietii tale? de ce?
29 comentarii
modifica
PENTRU TINE
de DONNA la: 17/02/2005 20:59:00
pentru tine/ ce ai vrea sa iti spun.../ necunoscutule atat de bland?/ durerea nu o poti schimba/ din boabe de sare.../ in boabe din mare.../ nici zambetul nu-mi poate preschimba/ inima-mi...tremurata de racoare/ in raze mici si pale...rupte mereu din soare.../ iar sufletu-ti ...nu-l pot lua/ acum in brate,/ cum din al meu - nu pot simti decat.../ firave, crude ace.../ ceasul inchis in turnurile noastre/ isi numara - arar.../ acum, in ultimele clipe, secundele.../ si ...tace/
13 comentarii
modifica
problematica aromanilor
de lxndr la: 17/02/2005 20:48:00
consider ca orice discutie asupra originii aromanilor trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:/ 1 aromanii sunt continuatorii populatiilor autohtone trace latinizate/ 2 acestia au fost intr-o continuitate teritoriala cu romanii din stanga si dreapta dunarii/ 3 datorita migrarii slavilor aceasta continuitate a fost rupta, o parte din populatia romaneasca migrand in sud, in locuri ocupate, in parte, tot de populatia romaneasca. / parerea mea, urmand paradigma de strat si substrat al lui b.p.hasdeu, este ca in balcani, exceptand pelasgii care ocupau acest spatiu anterior, substratul este traco-iliro-latin, peste care de-a lungul veacurilor s-au suprapus straturi de populatii migratoare  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Fereastra
de MySpringHope la: 17/02/2005 20:30:00
fereastra/ / m-am uitat destul de mult la fereastra.era mare,cu nişte geamuri dreptunghiulare cu-/ rate,cu rame maronii,iar vopseaua era cojita pe alocuri si iţi dădea impresia ca e veche,/ deşi probabil fereastra fusese vopsita cam atunci când m-am născut eu./ in fiecare dimineaţa,atunci când ma trezeam,fereastra aceasta era primul lucru pe care il vedeam.in fata ei-coroana unui plop ce depăşea cu mult inaltimea blocului si care ma fascinase dintotdeauna-singura parte dintr-o realitate pe care nu ajunsesem inca sa o u-/ rasc./ */ dupa-amiezile de duminica in noiembrie par,prin geamul acesta,mult prea greu de trait./ */ cred ca atunci mi-a venit pentru intaia oara gân  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Striga-ma, ca si cand
de Radu Herjeu la: 17/02/2005 19:44:00
striga-ma, / ca si cand m-as ascunde/ dupa fiecare colt al labirintului,/ striga-ma,/ ca si cand as putea fi/ si in stanga si in dreapta ta,/ in acelasi timp,/ striga-ma,/ ca si cand as putea raspunde/ mai inainte de a te auzi./ vreau sa simt sunetele/ spargand aerul in cioburi/ dornice de pamant./ se vor naste, astfel, drumuri/ nepasite./ striga-ma,/ ca si cand, la un moment dat,/ l-as putea gasi pe cel catre tine.
comenteaza!
modifica
Ce este MOARTEA? MOartea si Sexul in Est si Vest...
de samadhi la: 17/02/2005 15:50:00
moartea este cel mai mare secret al vietii.viata aduce cu sine multe secrete, dar nimic nu se compara cu moartea.moartea este varful inaltimii, care poti in viata sa-l atingi, un crescendo!!!/ ce este moartea? o intrebare ce sperie pe multi, un gand grotesc pentru altii, care au teama de a o privi in fata.... teama, un alt obstacol de a trece dincolo de moarte.... as spune ca cel mai greu este sa scapi de teama, deoarece ratiunea nu concepe parasirea corpului sub nici o forma. teama merge numai intr-o singura directie: la ego ! insa moartea isi pierde notiunea cand ai cunoscut-o, cand ai trecut de ea, si daca o poti intelege vei rade ca buddha, pentru ca de fapt este o iluzie, nici macar nu e  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Băiatul cel rău din Matizul argintiu
de Grettel la: 17/02/2005 15:42:00
sprâncenele negre si bogate se uniseră încruntate, iar buza de jos, mai groasă, ca la orice gura rotundă de înger, se lăbărţase morocănoasă./ aşa de grea îi părea fruntea, de parcă grumazul îi intrase adânc între umerii prea largi pentru spătarul părând fragil, iar cadrul de oţel strălucitor din jurul corpului său, sfâşiind dimineaţa îngheţată, m-a dus cu gândul spre eroice lupte. / spre "troia", de pilda. sau alt câmp de luptă. În care frigul e umed, iar aburii de sânge proaspăt îţi siluiesc fără milă mirosul până în esofag, până la greaţă, cu dulce şi înfiorător gust, ca însăşi moartea …/ ameţită, aproape că-i simţeam în ceafă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Filme indiene
de diadia la: 17/02/2005 14:55:00
dragii mei am si eu o mare rugaminte la voi.nu stiu cine mai e pasionat de filme gen:"o floare si doi gradinari","vandana","vagabondul"... .eu nu le cunosc dar sotul meu tare ar vrea sa le revada si nu reusesc sa-i fac rost de ele.cineva ne-a facut rost de "lantul amintirilor" si mi-a placut si mie.daca are cineva aceste filme si vrea sa mi le dea si mie,sau daca stiti careva de unde pot sa le download,gratis sau sa nu coste prea mult as fi tare bucuroasa.va rog sa-mi raspundeti.va multumesc anticipat.
158 comentarii
modifica
M-am nascut trist...
de iulian_nastase la: 17/02/2005 12:48:00
m-am nascut trist, cu ochii inlacrimati. plangeam ca un copil... doctorul m-a privit cu un aer familiar. suspect./ am supt de la cei mai provocatori sani, lasand deoparte mentalitati preconcepute. laptele avea un gust usor alterat si m-am vazut nevoit sa alertez protectia consumatorului./ nu mi-am recunoscut parintii decat in urma testului adn. m-am asigurat ca nu voi fi victima vreunei erori a maternitatii, in urma careia m-as fi pricopsit cu parintii altcuiva. zeci de astfel de cazuri vedem zilnic la ora 5.../ am semnat de primire in graba si am iesit zgomotos pe usa spitalului. viata parea frumoasa./ m-am urcat in primul taxi liber dornic sa-mi cunosc, cat mai repe  ...continuare .
3 comentarii
modifica
extrem comunicare
de fiXpiX la: 17/02/2005 11:35:00
de putin timp am inceput activitatea de gazetar de provincie, va dau si link asa sa ma dau si eu mare http://www.evalcea.3x.ro, si acum hai sa va spun si de ce e vorba. discursul meu preferat este despre paradigme, asa ca de ele o sa vorbesc, puctul culminant ar fi cum sa discuti cu persoane publice care isi pierd mintile, si nu mai sunt rationale, tip baroni locali, (chiar daca nu asta vreau sa spun exact) fara sa ii provoci, e foarte usor sa ii critici insa nu se obtine nimic...tipul se infurie si nu mai poti discuta cu el...numesc eu asta comunicare reactiva. au existat si exista inca persoane care in medii corozive si extreme au dezvoltat o extraordinara capacitate de comunicare si au rus  ...continuare .
comenteaza!
modifica
cat mai costa o iubire
de nimeni la: 17/02/2005 11:16:00
am constatat eu in ultima vreme ca orice iubire costa. si vroiam sa stiu cat ii costa pe altii. pe mine m-a costat o bucata buna de personalitate (a mea) lasata pe undeva in urma, nici nu mai stiu in praful carui drum. m-a mai costat o galeata de lacrimi (asta ca sa nu mai vorbesc de costurile amicilor care, aflati in preajma mea, si-au udat hainele la greu. m-a mai costat speranta. si asta risipita pe traseu. nu ca nu ar fi aratat frumos, aurie, pufoasa, reconfortanta uneori. si cel mai mult m-a costat pierderea increderii in oameni./ hai sa spunem ca am fost cazul acela nefericit, cand iubirea vietii se transforma in cosmarul vietii, dar chiar si in cazul fericit, cred eu ca timpul roade i  ...continuare .
39 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...