arhiva: 19/02/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ganduri
de blink la: 19/02/2005 23:22:00
ganduri…/ / intr-o zi frumoasa de primavara m-am gandit sa pun capat totului. citind complicate tratate de filosofie, imi rasari ideea de a puna capat totului. atunci, norii lanosi ce pluteau pe cerul ca marea si vantul ce purta miresme de nou jucand rol de aperitiv atmosferic nu mai avura nici un sens./ mai demult am avut ca tema, pentru ora de literatura, un eseu cu subiectul „totul”. ce reprezinta? nimic...toata lumea incearca sa ajunga la acest „tot” – material/intelectual - printr-o carte, printr-o avere, printr-o formula matematica etc. o carte, spre exemplu, nu contine „totul”. nu poate contine totul...nu poate inchide in paginile ei „totul” despre tot. (un alt  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pentru prieteni...
de Aandreea la: 19/02/2005 16:57:00
incredere...in tine...in cei din jur...intr-o idee. notiunea de "incredere"..la fel ca multe altele...reprezinta pentru fiecare...altceva.absolut normal...nu? a avea incredere...cred eu.. necesita mult curaj...nevoie...si de ce nu...putina inconstienta.cred ca toti am avut la un moment dat .."incredere"...si ca..ceva sau cineva..ne-a determinat sa-i gasim alt inteles.mai mult sau mai putin dezamagiti,ne-am luat un moment de respiro...si ne-am gandit..."mai incercam...mai merita"? oare poti sa-ti iei masuri de precautie? oare poti sa-ti injumatatesti "increderea"...sa-ti selectezi persoanele in asa fel incat "portia" de incredere" sa nu lase loc de dezamagiri? oare.."frica..grija"...reusesc sa  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Lacrimi si pietre
de wild wind la: 19/02/2005 16:55:00
lacrimile mele,/ siroaie de durere/ aluneca margaritare.../ si pietrele suspina cu mine/
comenteaza!
modifica
Unei femei
de wild wind la: 19/02/2005 16:52:00
lava urii tale ... imi arde tamplele./ serpii cuvintelor imi rod ... celulele toate./ imi simt picioarele reci / de mucegaiul sufletului tau.../ lasa-mi sufletul sa zboare/ sa te urasca in voie.../ mi-a inghetat sangele-n vine / calcata de picioarele tale de fiara. / / linistea ta... e pacea mea.
comenteaza!
modifica
Despre cum visez
de Deea Syra la: 19/02/2005 15:29:00
liniste…/ o liniste/ ca si cum m-ar gandi un arbore./ de curand, (daca toamna trecuta poate fi numita “curand”), am retrait unul dintre visele copilariei mele, sau mai bine zis, a perioadei in care “lumea intreaga nu era decat o parte a eului meu : de mine, de simturile mele, de mintea mea depindea existenta ei. datorita miscarilor mele lucrurile apareau si dispareau. intorcandu-ma,apareau; lasandu-le, se desfaceau inca o data. daca inchideam ochii, toate culorile mureau ; daca-mi astupam urechile, nici un sunet, zgomot sau armonie, nu mai rupea tacerea spatiului.”(giovanni papini – “un om sfarsit”). eram obsedata de ideea ca eu nu exist decat pentru a descoperi una d  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Verb
de Alina Livia Lazar la: 19/02/2005 12:34:00
cat o zi de post sunt cerceii ce spanzura/ valea din haul crescut intre noi/ dovezile vin si cazul se naste rotund/ cu logica rece a crimei/ cuvantul s-a lovit de oglinda si/ s-a vazut in cadere cum verb/ impartea paine lumii si gurilor/ satuilor si saracilor cu duh de sange/ nu plange,mama,in noaptea de/ dragoste a copilului tau/ bazaconiile din targ ti-or aduce din nou/ inapoi/ acasa/ naframa
1 comentariu
modifica
Delir Nocturn
de Scarlett la: 19/02/2005 12:32:00
delir nocturn/ / (my heart is full of black cats)/ va veni ziua urii când tot universul de zahăr/ îmi va sta la picioare întins în spaţiu/ perfect, iluminat de sufletele/ curse peste peretii de smarald. arsă,/ în lumea culorilor secrete, imposibile,/ de nimeni descifrate, va zăcea întoarsă/ pe cuie suspendate, iubirea mea. pretinsă / păpuşă renascentistă de porţelan/ cu ochi de zahăr/ ars, lins de pe degetele unei fetiţe/ fără mamă şi fără zei./ multiplicitatea nopţilor sufocate de/ machiaj, îmi spală retina fisurată (cu lapte)/ spre a uşura pretinsul travaliu/ teatral, purtător al veşnicului fals încoronat/ de dantele cu miros de magnolii înserate./ pe f  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De ce critica femeile barbatii ?
de Tudor-Cristian la: 19/02/2005 11:23:00
observam in jurul nostru cazuri nenumarate in care femeile critica barbatii ! / mai intai sunt cele divortate, care cred ca toti barbatii sunt la fel si judeca pe cei din jur prin prisma experientei personale. de ce ? nu au puterea sa vada ca fiecare om e un univers aparte ? ca mai sunt si familii normale prin jurul nostru ? sau merg dupa principiul : nici eu, dar nici voi !/ apoi sunt cele care se lamenteaza incontinuu, se plang mereu - casatorite fiind, dar nu fac nimic pentru asta. le face mai bine postura de suferind, in care "culeg" intelegerea si compasiunea unora, decat sa "rupa pisica" ? de ce nu divorteaza, sau de ce nu incearca o schimbare radicala in casnicie ? / eu cred ca suf  ...continuare .
54 comentarii
modifica
Februarie Mort
de Tudor-Cristian la: 19/02/2005 10:52:00
februarie mort, înmormântare veche,/ e noapte mereu, ger în mintea mea./ ochii şi inima-mi iar fac pereche/ cu gânduri de gheaţă şi vise - câteva./ / nu mai mi-e dor, aproape plutesc,/ am scăpat de obsesiile virgine./ dorinţele-ascund un bol pământesc/ lipsite de vechile doruri de tine./ / cred că fericirea e o stare aparte,/ dăruită numai celor ce plâng./ trebuie să suferi fiindcă rar te/ Întâlneşti cu pustiul coborât din rug./ / acum nu mai pot să cobor în ar -/ doarea clipelor de prea mult./ Ştiu că trebuie să devin un hoinar/ să învăţ să cânt fără să ascult./ /  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: