arhiva: 02/02/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
progresul in medicina - bun sau rau?
de nasi la: 02/02/2005 23:34:00
nu de putine ori ne minunam in fata progreselor tehnologice. de multe ori se intimpla sa nu reactionam insa, ne-am obisnuit cu ele. ne-am obisnuit cu ritmul rapid de dezvoltare. / dar ca sa ma rezum strict la domeniul medical... transplantul de organe nu mai este o procedura extraordinara. mai ieri, leucemia era o boala incurabila si in ziua de azi nu sunt putini cei care au supravietuit si continua o viata (relativ) normala. cancerul? nu cred ca ar fi cineva surprins daca in citiva ani se va pune la punct o tehnologie sau va fi descoperita vreo formula chimica care sa-l combata.... atitea si atitea interventii medicale (de la banalul antibiotic la operatii complicate) care salveaza vieti./ d  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Intrebari fara raspuns....
de Aandreea la: 02/02/2005 21:36:00
s-au scris atat de multe despre acest subiect incat am fost pe punctul de a renunta(poate ca ar fi fost mai bine).nu am scris despre asta niciodata cu gandul ca alte persoane vor citi....am scris pentru mine..pentru senzatia (minunata si in acelasi timp dureroasa) de usurare...pentru acest sentiment greu de inteles..numit..iubire. ciudat...singurul "sinonim" care imi vine acum in minte este "uitarea".o "uitare" mai mult sau mai putin voita...o uitare pe care iti doresti din tot sufletul sa o uiti....amuzant..nu? m-am intrebat de atatea ori..de ce oare constienti fiind..ne expunem...devenim vulnerabili...uitam cat de mult am suferit...si iubim ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.oare "iubirea  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Subtilitati ironice
de Lysa la: 02/02/2005 19:13:00
subtilitati ironice erau inlaturate/ cu indiferenta,/ de lupta continua a celor implicati/ eu, tu si cei patru pereti/ ma priveai nauc/ cu trupul contorsionat/ muscand din pamantul imbibat in scursuri/ imi plesnea capul si-mi venea sa urlu/ m-as fi aruncat la podea cu fata in palme/ dar stiam ca vazandu-ma prabusita pe jos/ cu fata stupefiata/ ai fi fost descumpanit/ "ne vedem la tribunal !, iti strig/ cand tu ma priveai dispretuitor pe sub sprancene/ strangandu-ti catrafusele/ te priveam manioasa cum coborai in fuga cele cateva trepte/ inima batea cu putere a spaima/ agatandu-se de amintirea celui dintai sarut/ pamantul parca se invartea sub pleoapele stranse cu putere/ din care ince  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Sah mat
de cruelty la: 02/02/2005 18:55:00
doi oameni treceau podul, aveau patine cu rotile/ i-am vazut dar nu mi-am dat seama ca vor cadea/ in abisul de sub micul, ingustul, grotescul pod/ trei oameni se uitau cum cad, timpul isi pierduse simtul practic/ doi corbi dansau in vazduh, ca o ceremonie lugubra/ parca aud clavirul la care incerci sa imi canti ceva/ dar prin vocea-ti stridenta nu aud decat ploaia/ un soare se zbatea sa iasa din nori, fara succes, cu mult efort/ stii, de fapt, noi suntem cei doi oameni, tinandu-ne de mana/ suntem mici, uitati de timp, cadem in abis, si cei doi corbi/ ne canta un mars funerar, singurul pe care-l auzim/ caci urechile ne-au fost acoperite, suntem singuri si muti/ o panza de paianjen  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...