arhiva: 28/02/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
liniste
de gizu la: 28/02/2005 22:23:00
liniste,ca un vis demodat de om ajuns la final,/ aud cum scrasneste piatra/ din bratul taiat al dianei/ si visez corbi cu pajura dupa ei,/ inchizand lumina printre aripi/ si liniste-cimitir printre vii!/ demoni cu masti de lumina/ joaca o piesa pagana cu oameni/ de teama sa nu-l intalneasca pe iisus!/ oameni cu friguri de animal/ palesc straniu-dans mecanic fara privitori!
comenteaza!
modifica
liniste
de gizu la: 28/02/2005 22:16:00
liniste,ca un vis demodat de om ajuns la final,/ aud cum scrasneste piatra/ din bratul taiat al dianei/ si visez corbi cu pajura dupa ei,/ inchizand lumina printre aripi/ si liniste-cimitir printre vii!/ demoni cu masti de lumina/ joaca o piesa pagana cu oameni/ de teama sa nu-l intalneasca pe iisus!/ oameni cu friguri de animal/ palesc straniu-dans mecanic fara privitori!
comenteaza!
modifica
langa mine
de gizu la: 28/02/2005 22:01:00
langa mine pasteau stelele:foame linistita,/ despicandu-mi mainile in doua ca sa hranesc!/ viata arunca cu pas vesel fericirea/ pe marginea unui caldaram ce nu-l mai cunosc./ privirea imi traieste o zi:nimfa hidoasa/ cu ganduri imbatranite de zbor,tintuind cerul/ aproape de lume..prea aproape de tarm../ prea departe de mine.sufletul imi ia sfarsit/ cu fiecare amenintare a frunzelor-copile nestiutoare/ strivite de herghelia pasilor anonimi./ notez pe marginea unei file ca ploua-dorm greu/ lasandu-ma fara aripi in inalt,doar cu zambet ostasesc/ hotarata sa imblanzesc gravitatia!/ e aproape toamna...
comenteaza!
modifica
da-mi carlige si apuca-mi aripile din ochi
de gizu la: 28/02/2005 21:34:00
da-mi carlige si apuca-mi aripile din ochi!/ cu fericire microscopica m-asez langa odaia soarelui/ si-ncep sa numar:sir de stele/ inlantuite de gatul lebedelor tarzii!/ fara s-aud se face toamna:anotimpurile isi plang vestul.../ lumina boleste pe alei,/ frunzele alearga concret dintr-un vartej in altul-/ mozaic tarziu inghesuit in suflet/ ca cerbii incurcati in ape!/ in jur,oameni incercati traiesc aceeasi legenda:/ "moartea se ascunde indaratul unei cesti/ si ce ciudat ca tocmai o mana intoarce ceasca!"
comenteaza!
modifica
Scrisoare catre un prieten 2
de Radu Herjeu la: 28/02/2005 19:20:00
toti oamenii simt nevoia sa inteleaga lucrurile. si asta nu pentru ca ar fi manati de un imbold interior de a intelege tainele universului, de o curiozitate profunda... nu, pur si simplu, oamenii, din cele mai vechi timpuri, au simtit nevoia de a intelege pentru a putea gestiona universul lor imediat./ speriati de necunoscut, oamenii sunt nevoiti sa cunoasca. si nu e suficienta cunoasterea. e nevoie si de intelegere. pentru ca doar cunoasterea te face un spectator. intelegerea te face un actor. si oamenii asta au nevoie: sa poata juca un rol in viata lor. si asta nu pot face decat daca pot intelege lucrurile astfel incat sa le poata gestiona. si sa aiba astfel senzatia ca viata lor e sub cont  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Dorinta
de mymy la: 28/02/2005 17:18:00
as vrea sa te privesc din umbra/ sa stau in fata ferestrei tale/ fara sa ma vezi, fara sa ma simti/ sa fiu o floare care sa infloreasca/ numai in bratele tale/ sa-mi creasca radacini/ sa cuprind tot universul nostru/ privirea ta sa ma inunde/ ca o mare de simturi fierbinti/ sa inot in abisul clar al ochilor tai,/ sa ma inec in bratele tale,/ sa-ti sarut sufletul cu sufletul meu,/ sa-ti mangai corpul doar cu privirea,/ sa-ti fur intr-un mic suspin/ pasiunea care-ti arde corpul/ asculta declaratia inimii mele, iubite/ asculta soaptele mele/ intr-un vartej de simturi necontrolate…
comenteaza!
modifica
De dor de tine
de Emma Brad la: 28/02/2005 14:01:00
eu zăcând de dor de tine inimii mele amare/ Îi crescu aripi de ducă peste munţi şi peste mare/ va boci trist ca un clopot nu-ştiu-cui cerşind iertare/ va pleca răcnind nevrotic de a vorbelor duhoare/ Îmi este inima cumplită şi o simt ca o povară/ prinse dorul să mă ardă şi îl văd cum mă doboară/ Şi nime' doamne-n ajutor n-o sa poată să îmi sară/ aud ecoul minţii mele pe boarea vântului de vară/ dorul aprig zăboveşte, lacrimi râuri iarăşi varsă/ povestindu-mă răneşte şi nu pare că îi pasă/ mă privea rânjind prosteşte cu-a lui faţă albă, trasă/ Şi răcnea lovind din bice inima bolnăvicioasă/ se scălda în propriul sânge ce de valuri er  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Dragoste prin Internet
de admin la: 28/02/2005 13:15:00
unul din utilizatorii cafenelei m-a rugat sa public acest subiect (n-a vrut s-o faca in nume propriu):/ / unul din fenomenele technologiei este presupusa "dragoste prin internet." oare sa fie o dragoste adevarata? la urma urmei care este definitia dragostei -- si aici ne referim la dragostea intre un barbat si o femeie, dragostea romantica. cercetarea manualelor de psyhologie evidentiaza ca o astfel de dragoste -- dragoste prin internet -- nu exista. in fond si-n definitiv ceea ce unii cred ca este "dragoste" nu-i nimic altceva decit o iluzie, o alegorie a mintii, un trucaj care de cele mai multe ori il face pe om sa creada ca iubeste. din pacate aceasta "iubire" este doar o creatie a propr  ...continuare .
176 comentarii
modifica
Fragment...
de cassia la: 28/02/2005 11:14:00
am adormit pe jos intr-o piata... nu mai puteam sa-mi deschid pleoapele. / am visat sa ajung umbra pasilor perfecti, sa adulmec mirosul frunzelor sub pasii perfecti, sa simt consistenta aerului din urma, fata sau lateralele pasilor perfecti. e doar imaginatie, simturi, cateva cuvinte... / se inunda privirea norilor cu zambetul ochilor tai. e fantastic de cald langa tine... si zici ca ne mai trebuie o patura. nu-mi place caldura, dar imi placi tu...asa ca raman nemiscata. as putea sa zambesc in continuu, dar atunci ar fi prea mult. zilele curg insetate... (parca vroiam sa scriu asta, s-o notez undeva pe un carnet plin de nonsensuri) sunt ziduri fermecate peretii camerei in care am stat. /  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poezia ca o marfă...
de Cristian Fara la: 28/02/2005 08:32:00
tocmai plecasem / când mi-am adus aminte:/ "poezia e ca o marfă..."/ trebuie să ştii să o vinzi/ trebuie sa ştii să o cumperi/ dar mai ales / trebuie sa ştii când/ oricum înainte/ să iţi oboseşti sufletul/ cu întrebări despre fotografiile/ în care cineva te priveşte/ cu acelaşi surâs egal/ chiar dacă lipseşti sau nu/ de la masa de scris/ oricât ai căuta/ prin buzunarele timpului/ în hainele lui de duminica/ nu ai sa găseşti vreo oglindă/ în celelalte zile, da/ o nesfârşita repetare a morţii/ fiecărui cuvânt/ din algoritmul culorilor vii/ până la ultima metaforă/ care nu e niciodată/ cea pe care o şti/ "poezia e ca o marfă"/ te pot opri la frontier  ...continuare .
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...