arhiva: 03/02/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ruga ingerului cazut
de Mircea2005 la: 03/02/2005 23:35:00
rupeţi-vă frunzele de pe mâini/ şi lăsaţi-le să cadă în morminte./ nu vor răsări din ele nici flori, / nici cruci, nici altare sfinţite./ lăsaţi-le să zboare/ în plutiri nesfârşite…/ nu, nu vă opriţi! rupeţi-vă frunzele/ din carne, din oase,/ din sânge, din toate…/ lăsaţi-le să plece prin ferestre deschise…/ veţi rămâne ca mine, cu braţe lungi/ de păsări măiestre./
comenteaza!
modifica
Romanii vazuti de romani
de wild wind la: 03/02/2005 21:02:00
a fi roman... / este oare o frustrare sau o mandrie? / traiesc departe de romania si pana sa ajung aici nu mi-am pus aceasta problema. / totul a inceput cand vecini de ai nostri despre care stiam ca sunt romani, care stiau ca suntem romani.. alegeau sa ne salute in engleza. / oameni crescuti in bucuresti, care au vizitat romania de la un cap la altul, care au adus cu ei linguri de lemn si icoane pictate pe sticla din moldova... aleg sa vorbeasca cu copii doar engleza, sa afiseze un steag strain la balcon si sa-si salute co-nationalii intr-o limba de circulatie internationala. / de unde acest comportament extrem?/ de ce? / ne este rusine cu noi?/
15 comentarii
modifica
unde se duc luminile care se sting?
de AiaBeata la: 03/02/2005 17:32:00
se sting luminile, rand pe rand, asa cum se pierd frunzele calatoare in nestatornicia vantului de toamna. se sting, triste, luminile orasului inecat in trezia zorilor care se instaleaza, fara grija, pe strazile orasului pe jumatate adormit. se duc luminile asa cum se imprastie pe cer amurgul, intr-un asfintit murdar ca o pata de sange, mancat, in cele din urma, de foamea nocturna. se pierd luminile in mine lasandu-ma pe zi ce trece tot mai orb la agonia de culori din jurul meu si, pierdut, ma regasesc intr-un mormant pictat de o mana stangace pe un tablou negru de furie si alb de goliciunea unor ganduri prea amare de inghitit. s-au stins si m-au lasat un cadavru printre vii, doar umbra unei f  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Un dinte racaia un covrig
de catalin andrei la: 03/02/2005 15:43:00
- mamă uite ce de maşini…/ …tăcere mută./ - de ce nu te uiţi mamă? de ce taci?/ cu degete handicapate şi chircite se şterge la ochiul turbat./ - uite una roşie, mamă cum mai fuge, abia o vezi./ - ha…abia o… hîîî...vezi. roşie…/ - mamă ţi-e foame!?/ - foame rău…/ - bine. venim mâine să ne uităm la maşini. hai să mănânci ceva./ coboară încet pe pasarelă şi traversează strada sfâşiată de nălucile metalice. fata împinge cu greutate căruciorul pentru handicapaţi. femeia senilă râcâie neîncetat cerul cu privirea goală. face spume la gură si mormăie ceva de neînţeles. se opresc la un colţ de stradă. / - e gol, poate ăl’lalt. să va dau mu  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Jurnalul
de paris_02 la: 03/02/2005 13:54:00
hei...! mi`am facut si eu jurnal/ ca sa`mi cronometrez iubirea/ si dac`acuma sunt pe val,/ imi sorb in tihna fericirea./ si povestesc cu el, in fiecare seara/ ii spun ce am simtit si am trait/ cum inima mie prinsa ca`ntr`o ghiara/ a unei fiare ce ma`ndeamna la iubit./ e un caiet ca oarecare altul/ cu absolut nu iese din comun/ dar n`am crezut vreodata ca voi face saltul,/ spre un prieten caruia secrete sa ii spun./ prieten? da! asa imi plae sa`l numesc/ caci el e singurul care`mi cunoaste fericirea/ si cred ca ceea ce cu el impartasesc/ candva imi va aduce nemurirea./ dar uneori asi vrea ca`ntreaga tara/ sa guste un strop din ceea ce am strans in mine/ sa povestesc numai o zi de vara  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Perspective
de valdobiade la: 03/02/2005 05:43:00
toate lucrurile sint cunoscute de toti oamenii,/ din diferite puncte de vedere./ mai multe puncte de vedere/ creaza stabilitate./ toate punctele de vedere / sint incomplete ori complete,/ asta creeaza stabilitate/ dar si haos in acelasi timp./ punctele de vedere se schimba/ cu timpul care trece./ ne deplasam si totul se deplaseaza/ in jurul nostru totul se misca./ si toate lucrurile sint relative/ si tot ce este absolut devine relativ/ si tot ce este relativ devine absolut,/ si totul este creatie de perspectiva./ fiecare persoana este importanta/ dar nu toti au o semnificatie./ exista semnificatii si ne-semnificatii/ pentru toate lucrurile./ cautarea ratiunii nu descopera scopul/ si  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Incepem lista neagra
de demelza la: 03/02/2005 05:19:00
propun sa incepem o lista neagra cu tot ce nu ne convine, cu toate capusele reale ale societatii care ne frig zilele./ ideia nu imi apartine neaparat 100%, dar imi place, desi am mai vazut-o lansata undeva intr-un site in care s-au ingramadit fel si fel de trecatori cu raspunsuri vulgare si au contribuit la indepartarea celor care aveau de zis ceva. iar aici am convingerea ca intampin o alta calitate/ si de ce sa nu o lansam aici la o cafea ?/ daca in viata de zi cu zi suntem obligati sa facem zambind mai departe doar ce nu ne convine, hai sa le spunem aici, sa le stea in gat medicului, avocatului, primarului sau celorlalti care vor sa ramana pe aceasta lista. / si de ce nu ??? ... poate av  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Funerariile PNT-cd!
de Octavian Mihaescu la: 03/02/2005 03:24:00
titlul subiectului: funerariile pnt -cd! / --------------------------------------------------------------------------------/ / moartea pnt-cd / protocol-hotarâre nr. 666 / al sedintei comune de doliu a comitetului central al pnt-cd / si consiliului ppcd, / in ziua de 02 februarie 2005. / participa la sedinta membrii si membri supleanti ai comitetului central al pnt-cd-ppcd, primii secretari ai comitetelor regionale de partid, sefii sectiilor comitetului central al pnt-c, membrii consiliului ppcd. / ordinea de zi: / hotarirea comitetului central al pnt-cd al, consiliului ppcd, declara doliului national si organizarea de funeralii nationale. / comitetul central pnt-cd, consiliul ppcd  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...