arhiva: 07/03/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Am vazut Marele Dictator
de gabriel.serbescu la: 07/03/2005 21:05:00
de doua ori, respectiv. odata parcurgand filmul si incercand sa-mi amintesc ce secvente au fost taiate de comunisti la difuzarea lui acum ceva ani buni, si a doua oara ca sa revad discursurile lui chaplin interpretand un hitler isteric transformat in adenoid hynkel, dictator fara egal al frumoasei tomainia, tara in care femeile sint superbe, au brate de fier, se numesc in general hilda, si le plac atat de mult narcisele, incat nu pot nici macar sa le taie./ ca si productie cinematografica este una plina de cusururi, scene taiate aiurea, imperfectiuni de montaj si fond sonor ambigu, la doar 14 ani de la aparitia sunetului in cinema, insa sint detalii care se pierd in fata prospetimii si  ...continuare .
comenteaza!
modifica
cui îi e frică?
de simona marcu la: 07/03/2005 18:23:00
am avut întotdeauna predilecţie pentru arce electrice şi aurore boreale/ un fel de norway.today fast forward/ eu la cota zero a celei mai imposibile demenţe/ încă port rochia aia cu buline punct com / ce îmi dezvelea genunchii la fiecare rafală de vânt/ aşa te-ai îndrăgostit tu de mine pironindu-ţi anii / pe un drum cu destination unknown / eram vagonul de marfă în care te ascundeai de câte ori luam micul dejun la pat/ eu în cămaşa ta roşie/ tu dând foc unei închipuiri gri/ mă chemai symonam/ 78 e anul în care cimino filma dear hunter ioan paul al doilea era ales papă/ şi se năştea primul copil creat în eprubetă/ probabil tot cam pe atunci tu orbecăiai print  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Conceptualizarea fenomenului maternitatii in Romania contemporan
de Ileana Vestemean la: 07/03/2005 15:53:00
cum este perceputa si traita maternitatea in romania acestor ani? exista mutatii in conceptualizarea acestui fenomen?/ mai este maternitatea parte a constructiei identitatii feminine, inscrisa intr-un firesc si un necesar? este o optiune strict personala? cum conlucreaza cu presiunile ce tin de implinirea profesionala?
9 comentarii
modifica
Scrisoare catre un prieten 3
de Radu Herjeu la: 07/03/2005 15:37:00
(continuarea scrisorii catre un prieten 2)/ astfel. cand celalalt face un anumit lucru care poate tulbura apele intr-o relatie, prima tendinta este de a da noi insine o interpretare gestului respectiv. interpretarea se bazeaza pe constientizarea motivatiei noastre daca am face acel lucru si, foarte important, pe baza experientei de viata si relationale cu alte persoane. astfel, explicatia data de noi are prea putina legatura cu celalalt si mult mai multa cu modul in care vedem noi lucrurile. din pacate, de cele mai multe ori, aceasta explicatie ramane cea mai puternica. al doilea pas este de a-l intreba pe celalalt, de a-i cere o explicatie (e un pas inainte, pentru ca multi oameni rea  ...continuare .
3 comentarii
modifica
poem
de zgribulici la: 07/03/2005 11:32:00
in neant de priviri duioase,/ de-un zambet cald, de cuvinte-ntelepte../ ma afund cu timpul, deodata cu era/ si nu mai astept nici vise , nici sperante desarte/ ci privesc incet, cum trece nemurirea.../ ca o ploaie de raze imi vin ganduri/ ganduri marunte si multe/ si-odata cu firea ta se aseaza,jucause/ deodata cuvinte/ caci tu imi dai viata si viata-mi da aripi,/ sa plutesc spre surasul adanc al necunoscutelor/ valuri,/ de-o mie de feluri e viata...iar cu tine inca de-o mie/ caci suflete pierdute odata..le regasim intr-o divina/ vesnicie./
comenteaza!
modifica
Iubirea ta
de ingerash la: 07/03/2005 11:08:00
un vames al ploilor/ in zilele fara sfarsit,/ un zambet al codrilor/ in imensul infinit./ o raza de soare/ pierduta in linia orizontului,/ o taina ce doare/ sau inceputul sfarsitului./ un singur nor, pierdut/ in imparatia cerurilor,/ un inger tacut/ pastrand taina muritorilor./ un suras intrebator/ ce-apare pe chipul tau stralucitor,/ o pasare cu aripile amortite,/ un actor ce nu stie sa imite./ o blanda tacere, dar impunatoare,/ o floare gingasa, fermecatoare,/ valuri cu miscari adormitoare,/ un gand ce niciodata nu moare./ singuratea unui om pustiit,/ un om ce nicidata n-a iubit,/ zborul unui mic porumbel,/ nadejdea, speranta din el./ (puritatea unui copil ce-a zambit/ o viata i  ...continuare .
1 comentariu
modifica
In zadar
de ingerash la: 07/03/2005 11:07:00
credeai ca ea e tot ce ti-ai dorit/ iar viata ti-a si dovedit/ dar tu de ea te-ai indoit/ cat te iubea tu n-ai simtit./ si ai placut-o, chiar prea mult/ dar iart-o caci ea n-a stiut/ nicicand n-a banuit ca tu/ ii vei atinge sufletu’/ si-acum sa fugi ai vrea/ departe de tot, departe undeva/ in urma sa lasi totul de-ai putea,/ sa uiti ce ai simtit candva./ desi mereu ea te-a iubit,/ tu n-ai stiut, tu n-ai simtit,/ nicicand nu te-ai gandit ca ea/ numai pe tine te iubea./ si tu ai iubit-o doar pe ea/ ti-e greu!...sa recunosti ai vrea/ ti- frica, tare frica sa iubesti,/ nici tu nu stii ce iti doresti./ si-acum inima i-o frangi/ o stii!....si plangi!/ iubirea voastra moare/ si nu stii,  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Rewind
de Paianjenul la: 07/03/2005 10:28:00
...incercati sa derulati rapid (sau cu incetinitorul, daca vreti) "filmul" vietii voastre, din momentul in care cititi aceste rinduri, pina in momentul nasterii. cit de departe reusiti sa va intoarceti in timp? ce memorie/amintire (din copilarie) marcheaza momentul in care ati realizat ca existati in aceasta lume?...
39 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...