arhiva: 08/03/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Scrisoarea a VII - a (jaf de suras)
de Tudor-Cristian la: 08/03/2005 22:27:00
pustiit, dorul albastru se retrage la culcare./ razele de toamnă albă se înghesuie sub soare./ ca şi cum sub iarnă curge, nezeit, lichid maro,/ tot aşa şi eu recânt de la do până la do./ vine valea sursurând, malad şi întortocheat./ viaţa mea nu e un iad, gândul tău e un palat./ / am crezut că pot învinge poleirea de pe gură/ Şi cuvintele sperau într-o mantie aură./ căldura cerşea potopul zecilor de mii de sfinţi,/ ochii coborau pe scară, dramele n-aveau părinţi./ dimineţi tot condensau returnarea de iubire,/ de aici până acolo nu era nici o oprire./ cum să nu strivesc din hal, balul negru, acel bal ?/ pentru mantia de ură eu rămân un criminal !/ nu e muzi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Scriu degeaba
de Tudor-Cristian la: 08/03/2005 22:20:00
scriu poezii, degeaba scriu/ Îmi arde inima de viu/ amar disper dintr-un sicriu/ al tinereţii./ din versuri mâinile îmi plângă/ de dor o lacrimă se curmă/ cuvintele nu pot s-alungă/ curba tristeţii./ de ce mai ţip acum, mai sper ?/ de ce privesc mereu la cer ?/ de ce lumini din ochi nu pier/ Şi pleacă la atac ?/ mi-a răsărit vreun vis în zori ?/ plutesc cu capul alb prin nori ?/ exist cu-adevărat, exist ori.../ mă prefac ?/ răspunde-mi tu şi dă-mi iertarea,/ Îmi liniază disperarea,/ alungă-mi iar şi iar mirarea,/ dar fă un pact :/ te jură, spune o minciună,/ că stihurile vin din lună/ că lumea asta-i bună,  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Jar gol
de Tudor-Cristian la: 08/03/2005 22:18:00
nu vreau a demonstra nimic, aşa sunt eu :/ un visător cu gânduri şi sentimente pline./ trăiesc fără prefaţă, iubesc la apogeu.../ mă credeţi, poate nu, exagerez... , în fine,/ peste o zi pot fi ger şi neputinţă/ suflul mi- ngheaţă, gura se subţiază,/ nopţile vor cere ultima dorinţă :/ jarul nenăscut, dorul de amiază./ la timpul când dorul scris cu d mic/ contează şi cere drepturile care/ se nasc din chemarea fără nimic/ cerând dorul mic scris cu d mare,/ e vremea să „dor” în nopţi ancestrale,/ e vremea puterii născută din vis,/ e vremea să mergi cu picioarele goale/ peste jarul gol care te-a ucis./ putrzesc cărnurile de pe osul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Despre nostalgie, sau de ce revine moda.
de zaraza la: 08/03/2005 21:18:00
de ce suspinam nostalgic cand vedem fotografii vechi cu calea victoriei anilor 30? sau filme cu birlic? de ce a revenit la moda trio grigoriu cu “macarale/rad in soare/argintii…”? de ce zambim duios cand privim fotografia de nunta a bunicilor, in sepia, si ni se pare iar chic charlestonul? unele le-am trait noi insine, altele ne sunt cunoscute din cartea de istorie . dar inevitabil avem mereu senzatia de “good old times”, chiar daca epocile in sine n-au fost prea grozave, obiectiv vorbind. de ce timpul innobileaza chiar si kitchul de acum 50-40-30 de ani? oare vor deveni blocurile comuniste chic-ul secolului 22?
21 comentarii
modifica
Abandon
de RUDY VALENTINO la: 08/03/2005 16:36:00
mi te-ai pitit, calin, atenă,/ În colţul sferic dintr-o venă,/ Încheieturi de policar/ m-au răstignit, iar eu, icar,/ pe tâmple moi, de zeus stins,/ am respirat prin tine-nvins... /
comenteaza!
modifica
Ma zbengui prin clepsidrele naturii (parodie)
de RUDY VALENTINO la: 08/03/2005 16:30:00
ma zbengui prin clepsidrele naturii,/ romantic, eructez cand vad o floare,/ iar seara, sorb grabit din acra moare/ ce-mi cangreneaza, vested, cerul gurii./ fandez timid cu bicepsii in soare,/ becher strivit de ţâţele caldurii,/ mi se-ncordeaza, ilicit, toti nurii/ cand ma ocheste-n piept o trecatoare./ imundelor iubiri ordon sa taca,/ sa-si caute un nou samaritean/ ce pieptenul prin freza o sa-si treaca,/ vor racori natangul lor alean/ cu altul care dimineata pleaca,/ lasand doar arcuri rupte la divan./ poezia parodiata:/ stăpân mă cred pe tainele naturii/ de adrian munteanu/ stăpân mă cred pe tainele naturii/ când rup o creangă sau strivesc o floare,/ când gâza-n palma  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Unei studente eminente (epigrama)
de RUDY VALENTINO la: 08/03/2005 16:24:00
diplomă de excelenţă/ i-a dat domnul profesor/ fi'ndcă şi-a luat licenţa/ chiar la el, în...dormitor! /
comenteaza!
modifica
Atita stiu
de getasart la: 08/03/2005 13:34:00
atita stiu tu,maica preacurata sfinta, iubita de toti crestinii, intorce-ti fata luminata spre casa mea,spre robii tai. noi, fapte bune nu avem, suntem minati de interese fugim dupa averi lumesti uitind de calea mintuirii. te rog prea sfinta,te rog cu frica-n glas sa nu ne parasesti. n-avem nimic sa-ti daruim suntem plini ,doar de pacate. atita stiu, prea sfinta maica, puterea mare care-o ai pe linga domnul meu, iisus ne poate scoate la lumina, de vrei tu, maica ,sa il rogi.
comenteaza!
modifica
Te caut Doamne
de getasart la: 08/03/2005 13:23:00
te caut doamne in lumina fulgerului, in curcubeul ce apare in urma unei ploi de vara. incerc sa te gasesc in fiecare rasarit de soare. te caut doamne in plinsul meu de fiecare zi. doamne,nu-ti cer nimic. sau,...daca as putea sa-ti cer, te-as ruga sa-mi dai rabdare. rabdare sa citesc o ruga, rabdare sa ascult izvorul ce s-ascunde sub o piatra in padure, rabdare sa-nteleg fuga norilor pe cer, rabdare, sa trec peste durere, rabdare ,sa te pot vedea pe tine, rabdare,rabdare,rabdare.
comenteaza!
modifica
BANC: Pescarul si pestisorul de aur (interzis minorilor :)
de Misoginul la: 08/03/2005 12:38:00
un domn foarte bine imbracat, cu o pasarica pe umar intra in restaurant<br>/ vine chelnerul si il intreaba ce doreste?<br>/ o ciorba pentru mine si 2 ciorbe pentru pasarica mea, o friptura pentru mine si 2 cotlete pentru pasarica mea, o baterie de vin pentru mine si 1 sticla de gin pentru pasarica mea iar la desert, clatite cu ciocolata pentru mine si 2 kg de inghetata pentru pasarica mea ...<br>/ chelnerul se duce la seful de sala si spune:<br>/ "shefu' ..am un nebun care a comandat ...."<br>/ sheful de sala se duce, la client, spune ca chelnerul nu a inteles bine si mai ia o data ... aceeasi comanda.<br>/ i se aduc domnului cele comandate si dupa jumatate de ora domnul cheama chelnerul sa p  ...continuare .
18 comentarii
modifica
COZONAC MOLDOVENESC
de Misoginul la: 08/03/2005 12:28:00
umplutura/ <br>/ 1. nuca 250 g. miez macinat<br>/ sau<br>/ 2. rahat taiat feliute pe lungime (cat incape in palmele facute caus cu varf)<br>/ mod de preparare<br><br>/ cu 12 ore inainte de a-l face se pun:<br>/ - galbenusurile de la oua cu sarea cu coaja de la lamaie, cu stafidele si zaharul (amestecate putin)/ <br>- faina se pune intr-un vas sa ajunga la temperatura camerei <br>/ margarina se topeste intr-un vas pe foc (fara sa fiarba) si se amesteca cu uleiul.<br>/ in faina se face loc in mijloc si se toarna amestecul de oua, zahar, stafide, etc<br>/ intr-un pic de lapte caldut (nu fierbinte), aproximativ 1/2 ceasca de cafea cu lapte (aprox. 3 linguri) se dizolva drojdia.<br>/ s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ioana de Arc
de JNairda la: 08/03/2005 12:07:00
adolescentii, tinerii din ziua de azi sunt oamenii maturi din ziua de mâine. in ei existã un potential infinit care poate fi descoperit si exprimat sau dimpotrivã, inhibat. <br>/ de ce au ei nevoie pentru se împlini ? … ei au nevoie de o cetate ! ... ei au nevoie de o "citadelã interioarã". cãrãmizile din zidurile citadelei sunt formate din dragostea, grija, respectul, consideratia pe care le primesc de la pãrinti, de la frati si surori, de la prieteni, profesori, rude, ... de la toti cei care formeazã universul lor social. deasemenea credinta, idealurile frumoase si moralitatea înnãscutã sunt la baza zidurilor. cãrãmizile din zidurile cetãtii sunt puterea lor, tãria  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Netraitele Amintiri ...
de Misoginul la: 08/03/2005 11:49:00
uneori mi-e dor !<br /><br />/ mi-e dor de tot ce am trait, <br />/ de toate iubirile trecute prezente si viitoare ...<br />/ mi-e dor de tine, <br />/ de simplitatea unei strangeri de mana, <br />/ de caldura sanilor tai,<br />/ de mana ta, caus tainic, pe obrazul sufletului meu ...<br /><br />/ <br /><br />/ alteori ...<br />/ alteori mi-e dor de zambetul tau abia intrezarit, <br />/ furisat printre gene si lumea din jur,<br />/ in diminetile <br />/ cand soarele rasarea parca prea repede<br />/ alungand taina calda a noptii<br />/ iar lumina dadea navala peste trupurile noastre obosite ....<br />/ <br /><br />/ din cand in cand,<br />/ imi amintesc de toti pasii nefacuti niciodata<  ...continuare .
3 comentarii
modifica
METAMORFOZA
de ROXANA NAE la: 08/03/2005 09:53:00
metamorfoza/ ai transformat noaptea în zi,/ ai transformat clipele în ore,/ ai transformat universul în armonie,/ ai transformat notele în muzica sufletului,/ ai transformat căutările în dragoste adevărată,/ ai transformat inima mea în iubire,/ ai transformat deznădejdea în regăsire/ Şi toate astea pentru ca tu eşti sufletul meu!/ /
comenteaza!
modifica
TEATRU
de ROXANA NAE la: 08/03/2005 09:51:00
teatru / el: / cărunt mi-e sufletul arhaic/ născut pe la-nceputuri/ a devenit aproape laic/ se lasă împrăştiat de vulturi !/ ce preistorică mi-e firea/ adulmecând de veci iubirea/ ce zboară-nepăsare peste soare!/ ea:/ / oricât de laic tu vei fi/ iubirea mea, mereu o vei slăvi,/ cu stihuri şi mângâieri împărăteşti/ fiindcă noi credem în poveşti! /
comenteaza!
modifica
Legatura interzisa?!?
de Trijntje la: 08/03/2005 01:56:00
am fost invatata ca viata e grea , ca trebuie sa lupti ptr orice lucru in viata ,dar niciodata nu mi-am inchipuit ca viata ma va pune in asemenea sit...e mana destinului?e moral?e interzis?..nu stiu..../ am iubit..am iubit cu toata fiinta ..poate mai iubesc... si voi iubi un aventurtier..un don juan modern , al internetului...am petrecut clipe minunate clipe care m-au facut fericita ..mult prea fericita..am si suferit ..cat de mult?..nu stiu daca exista un termen de comparatie ..romanii zic ..ca un caine...dar momentul suprem a fost cand am aflat ca sunt insarcinata, am crezut ca darul acesta il va schimba ..acum 6 zile a venit pe lume fiul nostru o minune de copil ..si desi a fost prezent si  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...