arhiva: 13/04/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce ne da putere?
de athos la: 13/04/2005 22:14:00
daca tot au fost plangeri ca e mare lancezeala pe la cafenea,m-am gandit sa deschid un nou subiect de discutii./ personal,ce-mi da putere dimineata sa ma scol(in afara de ceasul desteptator...),e gandul ca tre sa-mi intretin copiii in primul rand./ as dori sa aflu si parerile voastre legate de acest subiect./ deci,ce va da puterea sa o luati de la capat in fiecare zi?
147 comentarii
modifica
Nemurire(intreg)
de Irina Grigorescu la: 13/04/2005 21:20:00
este 1 septembrie 3415 – prima fila din jurnalul meu. poate va mirati ca inca mai folosesc acest tip de calendar ce a fost inlocuit cu cel asgardian dupa faimosul nick asgard in anul 2733 cand o echipa de profesionisti a observat, o data cu alinierea planetelor din vara aceluiasi an, ca fusesera facute cateva greseli in legatura cu anul si luna cunoscute pana atunci. ce as putea sa spun? sunt o persoana conservatoare desi multa lume ma numeste “alienatul stelelor” datorita reputatiei mele de explorator spatial./ de mic am fost pasionat de astronomie. in fiecare dimineata cand ma trezeam priveam cerul martian in toata splendoarea lui; era singurul moment (inca mai tin minte ora –  ...continuare .
2 comentarii
modifica
iluminare
de florin-liviu la: 13/04/2005 19:10:00
eram / de vreo câteva zile/ într-o teribilă pană de idei/ nu pe una/ ci pe două roţi/ apoi am făcut încă o pană/ apoi a patra/ a cincea/ şi aşa mai departe/ - de fapt / aşa mai aproape -/ până când/ până când/ o frumoasă pasăre albă/ şi-a luat zborul/ spre / dincolo/ şi spun/ cine nu mă crede pe cuvânt/ poate ar trebui să caute să mă creadă/ sub acesta/
comenteaza!
modifica
Am obosit
de Caterin la: 13/04/2005 18:28:00
/ / rămân aici lângă cutia albă de carton,/ ...fotografie veche şi mută,în care/ umeri zdrobiţi în podea mai cântă vise.../ Ţi-am purtat culorile,jucând curcubeul şi ploaia/ şi am rămas ,simplu..../ ... (un)dinte obosit peste-o buză bătrână,/ unic şi viu.......... / pentru drum?!...îţi dau un suspin./ nu-l întoarce!/ pot să te văd plecând nicăieri..../ vreau să-ţi ating cerul...../ uneori ,când adun stele,/ când carne străină mă cheamă-ntr-un rai  ...continuare .
116 comentarii
modifica
Cedarea cetateniei romane ????
de Amalia Ring la: 13/04/2005 17:50:00
hallo,/ am o problema si poate cineva este in masura sa ma ajute./ statul german nu este de acord cu dubla cetatenie. asta inseamna ca trebuie sa renunt la cetatenia romana pentru a obtine cetatenia germana. pastrarea cetateniei romane este posibila numai in cazul in care am motive intemeiate.(care sunt acestea nu poate nimeni aici sa imi spuna)./ in romania am o proprietate (casa) si mama in intretinere./ nu stiu , insa, daca acestea sunt motive suficiente si intemeiate./ multumesc anticipat./ amalia
7 comentarii
modifica
Voi n-auziti?
de Radu Herjeu la: 13/04/2005 15:18:00
padure de ganduri rastignite/ care m-ar fi putut izbavi/ de pacatul credintei in voi,/ se-ntinde pe versantul stang/ dezgolit de un rau/ care s-a retras, insingurat,/ in mare./ cerul n-are suficiente degete / pentru a mangaia pamantul/ care a scapat nemarcat / de pasii vostri,/ indepartandu-se./ nici daca plang n-o sa ploua,/ din cruci nu putem face poduri/ si nici din tarana, castele de nisip./ in genunchi, / intind palmele tabacite de cuvinte,/ intre mine si voi s-a innoptat,/ vuieste linistea/ in golul din mine.
2 comentarii
modifica
Umorul
de 26octombrie la: 13/04/2005 15:17:00
in ultima vreme se intampla un lucru ciudat (si urat, dupa mine..): toate discutiile interceptate de mine despre "ce calitati ar trebui sa aiba partenerul de viata" contin un teanc de precizari (cu cat scade nivelul individului, cu atat descrierea fizica e mai precisa, uneori pana la a preciza inaltimea exacta!), in principal statutul social pentru un barbat si nurii pentru o femeie. aproape intotdeauna se cauta o anume zodie, o anume culoare de ochi... totusi, si aici voiam, spiralat, sa ajung, din ce in ce mai putine persoane considera umorul ca o calitate necesara!! oare ne-am prostit noi sau m-am prostit eu, crezand ca e o calitate esentiala??! luminati-ma, rogu-va!
30 comentarii
modifica
intrebari !?!
de anca g la: 13/04/2005 15:04:00
voi cum va purtati in societate? va pasa de cel / cei de langa voi?/ conteaza si altcineva pe lume? (in afara de persoana iubita...in primele saptamani ?... daca nu cumva ati avut cu adevarat un noroc imens....in afara de copiii vostri?....in afara de frati, parinti?......)/ e normal sa imi pese de ce se intampla in jurul meu? e normal sa imi pese de .... matusa / unchiul / vecina pe care ii ajut din cand in cand?..... mai trebuie sa imi pese de "fosti" care ma cauta inca? ar trebui sa ii ascult pe 'ai mei' cand isi dau cu parerea?/ si "cafeneaua" ... cum o definiti? este un mijloc pentru cei care au plecat din tara - mai cauta un punct de legatura.... sau este un 'loc' unde unii alti  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Mi-am pierdut într-o zi sufletul!
de Cutia de chibrituri la: 13/04/2005 12:54:00
mi-am pierdut într-o zi sufletul!/ l-am căutat speriată,/ mică şi singură,/ prin tot universul!/ l-am căutat în prezent,/ am scormonit cu unghiile trecutul,/ degeaba.../ dar spre seară, răpusă de lacrimi,/ atunci când speram cel mai puţin,/ l-am regăsit, cald şi liniştit,/ în căuşul palmelor tale/ care îmi mângâiau obrajii./
comenteaza!
modifica
X!,Y?.
de alex porc la: 13/04/2005 07:11:00
(Îmi pare rău, dar nu vrea să-mi recunoască setările din word.)/ feerie În douĂ acte/ personajele:/ actorul / actriŢa / spectatorul / spectatriŢa / bufonul / hamlet / puck/ dyonissos/ bacantele/ caligula/ wittgenstein/ vocea autorului/ vocea cortinei/ [scena este o sala de spectacole, sugerata doar: în stânga scenei pe un podium se gasesc o masa cu doua scaune fata în fata (paralel cu scena), un mic bufet în spate în partea dreapta, iar în partea stânga o usa rosie. pe bufet se afla o carte de bucate. În dreapta scenei, patru-cinci scaune în rând (perpendicular pe scena). pe cele doua scaune de lânga masa stau actorul si actrita, amândoi în floarea vârstei, îmb  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Decor
de Pepsy la: 13/04/2005 00:08:00
o cană cu apă/ vărsata pe covor<!--break-->/ un tablou căzut din ramă/ mobila răsturnată/ cioburi peste tot/ şi biletul lipit pe uşa de la baie / în care îmi scriai/ că ai plecat definitiv.../ aşa mi-am dat seama/ că decorasem urât casa /
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...