arhiva: 16/04/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Portret de fericire
de caliopea la: 16/04/2005 23:24:00
daca fericirea ar fi femeie, ce ar putea ea oare spune? ar trebui ca vorbele ei sa fie cele mai alese, atat de potrivite incat nimeni n-ar putea sa le mai spuna vreodata in alta insiruire./ si ce ar putea ea oare sa faca? gesturile ei ar trebui sa fie cele mai tandre si calde atingeri, iar faptele – fara cusur./ si oare, cum ar putea arata? ar trebui sa fie, cu siguranta, faptura cea mai frumoasa care a existat vreodata. / si atunci, nimeni n-ar mai putea vorbi, caci oamenilor le-ar fi rusine de vorbele lor asa de nepotrivite. si nimeni n-ar mai vrea sa atinga, si n-ar mai incerca sa “faca”, caci oamenilor le-ar fi frica ca nu pot sa “faca” cu perfectiunea faptelor ei. si oamenilor  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Renasc
de Milosescu Ioana la: 16/04/2005 19:58:00
vreau marea uda,/ sa-mi gadile degetele cu sare/ iar valul sa-mi izbeasca genunchii seci,/ apoi incet sa ma acopar/ cu tine mare,/ dezchizand ochii, sa vad/ apa in care ma scald./ pentru a renaste.
comenteaza!
modifica
poezie fara strofe
de claudia enea la: 16/04/2005 17:32:00
nu stiu de ce si cui vreau sa-i spun ceva...ceva asemanator cu o noapte adinca si neagra in care te pierzi intentionat. ceva fara un sens anume, dar care doare, ceva nici vesel nici trist, nici strigat, nici in soapta.poate ca tie, celui aplecat pe clapele astea miraculoase, deci, celui singur...de fapt si mie vreau sa-mi spun acelasi lucru.sa gasesc un cuvint nemaiauzit, inventat special pentru momentele in care ai impresia ca cineva te asculta. un cuvint ca un sarpe cu clopotei, ca o privire de copil bolnav, ca un fir de iarba abia rasarit.un cuvint milos pentru atita singuratate fardata ca o baba sulemenita la un priveghi cu pretentii.un cuvint curajos si vertical ca un soldat care stie ,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Sa vorbim despre vicii.
de Tudor-Cristian la: 16/04/2005 16:44:00
ce sunt acelea vicii ? cum le stapaniti ? ce "victorii" ati repurtat asupra lor ? cat de rau va fac ? sau bine ?/ eu, de exemplu, dupa 20 ani, acum doi ani (pe 12 martie 2003) m-am lasat de fumat ! vreau sa va spun ca in ultimii doi ani pana sa renunt la tutun ajunsesem sa fumez 2-3 pachete pe zi... si nu ma simteam deloc bine. de asemenea, de un an beau numai cafea decofeinizata, ori capuccino. un pahar de vin mai beau - de ce sa nu recunosc. alte vicii ? poate internetul... in rest sunt cuminte./ va astept si pe voi cu parerile, dar mai ales cu experientele voastre intr-ale viciilor.
70 comentarii
modifica
cine sunt... si incotro ma indrept
de dilimmache la: 16/04/2005 15:35:00
ma gandesc cum sa incep ceea ce vreau a spune... poate ca cel mai potrivit ar fi prin... a spune.../ deci... cine sunt? - un om, mai exact o femeie, inca o copila, care doreste sa patrunda cat mai adanc in tainele vietii... - o persoana care doreste ca viata-i sa fie mai linistita de acum inainte si totusi agitata, caci... cum altfel mi-as putea da seama ca traiesc? - o persoana care incearca din rasputeri sa se adapteze acestei lumi, societati, vieti, dar care este innebunita dupa nou, cunoastere, mister.../ unde doresc sa ajung? - acolo unde nu a ajuns nimeni niciodata si unde nu va ajunge cu siguranta... la acea ultima speranta care se afla in mine, la acea mica farama a mea, la dumnezeul  ...continuare .
18 comentarii
modifica
ce gindesti inainte de a adormi???
de claudia enea la: 16/04/2005 15:08:00
in general, dupa ce termin de numarat de cite ori pot degetele de la miini ma apuc sa numar cam tot ce imi cade sub privire: tigarile din pachet, crapaturile din asfalt, frunzele din palmier sau dalele din gradina. asta cica ar fi o boala ,dar mie imi da senzatia ca imi exersez creierul si ma asigur ca toate sint la locul lor intr-o relativa ordine. problema este ca se intimpla sa nu mai am ce numara sau sa ma plictisesc de lucrurile din inventar si asa incep sa ma gindesc(o, nu din nou, doamne!)/ uite, de exemplu, inainte de a adormi-lucru care imi ia cam o ora, imi trec prin minte toate minunatiile:mi se face mila de cei in scaune cu rotile, ma intreb de unde vin atitea culori, oare ce o s  ...continuare .
10 comentarii
modifica
un cangur in ..plus
de claudia enea la: 16/04/2005 14:10:00
simbata seara din nou, si tot degeaba...trece timpul asa, de parca nu ar avea ceva , altceva mai bun de facut...saptamina asta nu m-am plictisit aproape deloc, lasind la o parte scoala. aventura mersului cu trenul dimineata in "city" este inegalabila./ ce mi-a fost dat sa constat dupa o luna si mai bine de circulat la comun este de certa natura clasificat "up-lifting" pentru moralul meu cam subrezit de proaspata agorafobie "achizitionata" in australia./ lucrusrile stau cam asa:o mini-lume in miscare, o gradina zoologica la cutie. doamnele fac acrobatii irezistibile in , reusitele sau nereusitele incercari de a-si vopsi unghiile, obrajii, buzele, fata si ce ar mai gasi ele de vopsit in timpul  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cod moral pentru persoane cu functii publice
de ADAM la: 16/04/2005 07:57:00
propun celor care doresc cu ardoare transformarea romaniei intr-un stat civilizat,sa contribuie la intocmirea unui cod moral pentru viata publica; sa adunam sub titlul de mai sus reguli de conduita din toata lumea si din toate timpurile,care au contribuit la evolutia civilizatiei,enuntate de intelepti,filozofi,in carti fundamentale religioase, in legi ale tarilor civilizate si ale uniunii europene etc. ,prin prelucrarea si sistematizarea carora de catre oameni competenti,juristi,filozofi,sociologi, si sub coordonarea academiei romane ,sa se intocmeasca un cod moral,obligatoriu si eliminatoriu pentru persoanele cu functii publice. codul sa fie obiect de studiu in toate scolile./ incep cu selec  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...