arhiva: 25/04/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Romancele - neam de curve ??
de Sad_Sand la: 25/04/2005 20:18:00
nu pot sa inteleg cum italienii, care au ce-i drept mai multi bani ca o buna parte dintre noi barbatii romani pot sa ia fetele noastre drept carpe sexuale :) si sa faca absolut ce vor cu ele, toate astea dupa o plimbare prin oras alimentata cu un suc si poate o shaorma la primul butic. o sa spuneti ca nu toate fetele sunt asa , iar eu o sa va raspund ca trebuie sa fie si exceptia care sa confirme regula. ce e de facut .... ?
109 comentarii
modifica
Despre E -uri
de anuk31 la: 25/04/2005 17:26:00
despre e-uri , pe intelesul tuturor!/ e=aditivi alimentari/ conform manualului procedural al comisiei codex alimentarius fao/oms(1973), "aditivul alimentar semnifica orice substanta , chiar si de natura microbiologica, care nu este consumata in mod normal ca aliment si care nu este folosita in mod normal ca ingredient tipic al alimentului, chiar daca are sau nu are valoare nutritiva, a carui adaugare in produsul alimentar este legata de un scop tehnologic(si senzorial) in fabricarea, ambalarea sau pastrarea produselor alimentare cu efect cert sau de la care se asteapta efecte convenabile (directe sau indirecte) asupra propietatilor acestora.termenul de aditiv nu include contaminanti sau s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Biblia, adevarul este sublim
de JNairda la: 25/04/2005 16:47:00
biblia este cartea de capatai<br><br>/ a oricarui crestin, ortodox, catolic <br><br>/ sau orice altceva; daca ne-am nascut <br><br>/ intr-o familie crestina ea este sursa <br><br>/ de inceput a inspiratiei noastre<br><br>/ si calauza noastra.<br><br>/ / / doamne da-ne noua adevarul absolut si<br><br>/ da-ne forta si puterea de a-l urma <br><br>/ amin<br><br><br>/ cautatorii adevarului<br><br>/ matei 5:6 ''ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati!''<br><br>/ matei 12:50 ''caci oricine face voia tatalui meu care este in ceruri, acela imi este frate, sora si mama.''<br>  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Jenny (III)
de francu la: 25/04/2005 16:15:00
(continuare la calator si e3)/ / 29august1999/ cred ca toti avem revelatii, toata viata; de fiecare data, la o anume varsta, anume lucruri, fapte, evenimente, ne apar dintr-o data mult mai clare, evidente, asa cum trebuie sa ii apara unui copilandru jocul de cuburi cu care se chinuia in primii ani ai vietii.../ in graba, as putea defini asta ca experienta, dar termenul nu este adecvat, ceea ce pomenesc nu e indus de patina vietii, de rutina sau exercitiu. e pur si simplu o revelatie, e ceva izbitor, deosebit, e ca si cum m-as trezi azi si as constata ca pot vedea si cu mainile, sau ca inteleg deodata foarte bine limba persana. / cui nu i-ar parea inspaimintator sa priveasca fiinta ala  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Despre copii
de carma la: 25/04/2005 15:21:00
daca tot am discutat despre tot felul-infidelitate, abstinenta, provocari,ce ar fi sa discutam si despre copii?/ ii avem sau ii dorim../ ce profil psihologic ar trebui sa avem pentru ca sa meritam un copil?/ cineva imi spunea ca un copil reprezinta o povara, o responsabilitate prea mare./ este un cuplu fericit daca nu are copii?/ daca este fericit poate fi si implinit in acest caz?/ cind o femeie sau un barbat isi doreste cu adevarat un copil?/ atunci cind iubeste cu adevarat..cumva?.../ cind sau de ce un barbat/femeie nu-si doreste un copil? care ar putea fi cauza?/ as dori parerea vostra/ carma
23 comentarii
modifica
Doua Romanii
de Tudor-Cristian la: 25/04/2005 13:12:00
eu vad doua romanii : una este cea perceputa cu ochii si simturile romanilor de acasa, cu problemele de aici, cu dificultati, atat materiale cat si conceptuale, cu balcanismul definit atat de bine de capra vecinului; a doua este cea vazuta cu ochii romanilor plecati : aici sunt traditiile, locurile de vis, palinca, aerul curat, mancarea cu gust, caldura oamenilor, frumusetea peisajelor./ care este romania reala ? romanii plecati vin in concedii aici, se simt bine, dorul de tara ii mistuie adesea. romanii din romania s-au saturat de stres, de saracie, de mentalitati ce nu se mai schimba, de greutati./ unii romani din romania vor sa plece sa aiba o viata mai buna, alti romani de dincolo vor  ...continuare .
63 comentarii
modifica
ingeri
de sheshadow la: 25/04/2005 10:05:00
si luna curge-n plinul ei suspin/ plangand, amaru-i dulce-n dor sublim/ si se topeste-n visu-mi neincetat/ iar noi, sub dorul ei, usor, dormim./ caci numai norul fuge desenand/ pe cer de rozuri si de-azur patat/ cu simplul negru, calu-i galopand/ si calaretul lunii-ncet plangand./ iar noi, sub visul lor, usor, dormim./ in aur pur si-amor de-argint pornim/ nimic nu-i sta in cale, omul sfant/ si totul se-mpreuna-n cer senin./ pe cai de sinceri salcii si cosasi/ in puful papadiei, pui golasi/ doar noi in cantul lor, usor, dormim/ ai vietii morti si-ai mortilor codasi.../ dormind, pe suplul nor, usor, venim/ nimicul imposibil, nor pe nor/ fie-va voia mea si plansul lor.
comenteaza!
modifica
Despre ziariştii răpiţi în Irak
de stancosty1 la: 25/04/2005 09:34:00
În ultimele zile, după ultimatumul dat de răpitorii ziariştilor români, o mulţime de lume ţine să se afle în treabă./ după ce, pînă acum, au luat chestia asta în glumă (lasă, că rezolvă tătucu' băse...), acum, cînd au văzut că se îngroaşă gluma, au început să cârcotească, astfel încât, mi-a fost dat să aud, pe un post de radio, afirmaţii de felul: "tătucu' băse să facă bine şi s-o trimită pe fie-sa în locul ziariştilor ..."/ ca de obicei, românul este neserios şi judecă pripit şi sentimental, inclusiv cei care organizează acum mitinguri, marşuri şi alte forme de presiune şi persuaziune la adresa celor care iau deciziile mari ale ţării./ dar  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Oglinda Sparta
de Georges Valch la: 25/04/2005 07:24:00
nu e nici ultima noapte de război şi nici prima noapte de dragoste. dar sunt ultimele ore pe care le mai petrec într-o modestă stare de siguranţă, înainte de a mă avânta din nou în necunoscut. nu mă pot consola măcar cu faptul că întrezăresc asta ca o închipuire; o presimţire aşa cum adesea îmi era dat să percep cu o zi înainte de fiecare prabuşire a mea. fireşte că astfel de gânduri negre le alungam încă de la început, fiindcă credeam că tocmai obsesia lor este mijlocul prin care mă apropii mai repede de îndeplinire. acum însă, e certitudine; mă paşte o nenorocire pe care eu am pus-o la cale şi nu destinul - prin tot ceea ce în timp am facut mai haotic  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Scripta Volant
de Georges Valch la: 25/04/2005 07:21:00
am încercat să mă întorc la carţi care mi-au fascinat adolescenţa…nu mai găsesc acum în ele nimic din acea vrajă care m-a ţinut mut de admiraţie pe atunci. odată în plus, descopăr că nu pot să rămân fidel nici unei idile. chiar dacă aceste scrieri nu m-au inşelat şi nu s-au îndepartat niciodată de mine, aşa cum femeile au facut-o adesea. Încerc să descopăr acum, măcar o urmă din mareţia pe care demult i-am atribuit-o lui martin eden. Şi sufletul meu este o smochină uscată şi chircită, pentru că azi găsesc că singurul lucru care mă mişcă din viaţa acestui idol al primei mele tinereţi, este… moartea. dacă mă gândesc bine la femeile a căror trai  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Fara Titlu
de Georges Valch la: 25/04/2005 07:18:00
privesc în sus şi mă gândesc la tine;/ eşti una dintre stelele din cer/ care-mi surâzi în nopţile senine/ cu raze dulci năimite din eter./ privesc în sus, gândindu-mă ce bine/ e că exişti şi-mi dai lumina ta/ Şi că trimiţi speranţe să-mi aline/ un pic din greutatea de-a uita.../ privesc în sus şi mă gândesc că mâine/ i-o altă zi, o altă bătălie,/ o altă scenă-n viaţa mea de câine:/ doar tu eşti lucrul bun, ce va sa fie./ privesc în sus, gândind cât va mai ţine/ această picătură de nectar/ ce soarta a-ncropit-o pentru mine/ lasând-o să-mi alunece-n pahar./ privesc în sus; gândesc ce dragă mi-eşti/ ce mult te vreau a mea pentru vecie/ cât te iube  ...continuare .
3 comentarii
modifica
jocul
de Tanasescu Nicolae Constantin la: 25/04/2005 00:34:00
timid îmi piteai săruturi în pumnii tăi mici/ mă puneai să ghicesc stânga dreapta iar eu îl alegeam mereu pe cel vinovat/ apoi neaşteptat vroiai să fii purtată la ureche/ şi nici nu simţeam cum fug cu tine răscolind toate frunzele pământului / ca într-un joc de-a viaţa şi de-a moartea se isca un vârtej până la cer/ apoi ne-nveleam în două morminte vii de frunze moarte/ chicoteam acolo-n întuneric şi ne mustram când ne mişcam/ să nu cumva să ne descopere străinul / uriaşul cu mulţi ochi şi degete lungi scruta zările şi nu ştia că noi ne-ascundem/ chiar la picioarele lui bolnave/ / şi într-o zi inevitabilul s-a produs/ acum stăm departe unul de celăla  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: