arhiva: 27/04/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ea plange
de alura la: 27/04/2005 22:49:00
ea plange/ sufletu-i acum e-n agonie,/ inima se zbate... ar mai vrea,/ ochii in orbite nu vor sa mai fie,/ visele nascute mor in ea./ fata-i deformata de suspine,/ pielea se desprinde de pe trup,/ lacrimile scurse nu vor sa aline,/ bratele din umeri i se rup./ trece printre ei ca o parere./ el e mort acum si-l va jeli./ nu mai e in ea decat durere,/ nu stiu daca viata va mai fi!/
1 comentariu
modifica
Suflet
de alexaghata la: 27/04/2005 22:45:00
/ suflet/ vremea se scurge in timp,/ timpul se scurge-n pustiu,/ pustiul se scurge-n neant,/ iar eu ma scurg printre ele./ cristina
comenteaza!
modifica
Miorita´n proze (text interactiv)
de gabriel.serbescu la: 27/04/2005 22:41:00
dealurile se intind verzi, cat vezi cu ochii, livezile-s manoase si gramezile de fan se gasesc la locul lor. greierii nu se mai opresc din cantat, pasarile sunt libere ca cerul, cerul e senin. in general e o zi splendida iar lacustele salta imprejur, sanatoase si mari, incat par caprioare./ uta rodea coada la un pai, si intins pe burta, cu sapca usor pe o parte, isi privea patria, codrii acesteia, si stia ca undeva in adancul ei, daca ar fi avut cum, ar fi putut vedea inclusiv aur. cu el se imagina deja traind linistit pana la adanci batraneti, iar nu practicand ingrat una dintre cele mai vechi meserii din lume, dupa vanatoare/recolectare, hotie si prostitutie./ cu aurul tarii si-ar fi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Coca Cola
de gabriel.serbescu la: 27/04/2005 22:32:00
¨ti-ar place sa stii cine ar veni la inmormantarea ta?¨/ intr-un decor felinian se alatura unui sarcofac festiv, exact asta e cuvantul care sa descrie rosul ce-l acompania, cainele, ah, eternul credincis, si rand pe rand solidarii unei cauze, indivizi in general in salopeta sau costumatii proletare, batranele satului, femeile satului, barbatii satului, grupurile satului si chiar persoajul unui comics, toti marsaluiesc asadar la inmormantarea asta, atat de personala, o ipostaza trista insa incununat de succes la final, caci o multitudine acompaniaza deja mortu´, purtat de o furgoneta de inghetata cu trei roti pe strazi inguste mediterane, cu umbra de soare puternic, catre plaja... cativa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Epilog
de Liliacus la: 27/04/2005 21:46:00
tu ma pierzi / in a mea minte.../ ma corupi/ imi furi un dinte.../ esti prea dura/ fi cuminte,/ nu-mi fura/ propria-mi minte...
comenteaza!
modifica
Nemtilor le plac tepele romanesti
de rockdani la: 27/04/2005 19:45:00
nemţilor le plac ţepele româneşti/ in cautare de adrenalina, un entomolog forensic din köln pleaca pe urmele lui dracula in românia. sătul de cercetat viermii si insectele de pe cadavrele in ancheta criminalistica, mark bennecke porneste la drum cu national geographic sa masoare lungimea unei ţepe la fata locului. si sa arate din nou lumii ca românia nu e numai „o tara saraca”, ci si aprig bantuita de strigoi. ca superstitia sta la loc de frunte si ca tepes-doamne e mai viu ca niciodata, ba chiar reper de baza al profilului spiritual românesc./ documentarul s-a dat in ultimele doua sambete la televiziunea germana la ore de varf. ca sa-l vada tot leatul german. tocmai cand ro  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Simplicitate voluntara
de Lascar Barca la: 27/04/2005 13:47:00
in ultimii 2-3 ani am auzit discutind despre asta cu ingrijorare./ un fenomen al societatii moderne sau doar al tarilor dezvoltate?/ tineri care renunta sa lupte pentru o viata mai buna dar si per-/ soane in virsta care s-au cam saturat sa tina ritmul.
2 comentarii
modifica
Darul
de ctanasie la: 27/04/2005 13:46:00
cu totii se adunara in ograda. venea pastele si, pentru prima data in ultimii trei ani, tatal lor le cumparase un miel. era unul mic, slabanog ca un caine vagabond, dar numai atata isi permiteau. oricum era cu mult mai mult decat avusesera de craciun. atunci au fost salvati de mila vecinilor./ nici cersitul nu mai dadea roade. lumea se obisnuise cu pruncii zdrentarosi care tot veneau prin targ pe la tarabe sa ceara ceva de mancare. acum nu le mai dadea nimeni nimic. sperau cu totii sa o duca mai bine de-acum incolo, caci incepea lucrul cu ziua, iar turmele de oi si cireada satului trebuiau duse la camp. o multime de oportunitati pentru tata si pentru cei mai mari dintre copii./ mai avuses  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Intalnirea din tren.
de flory9 la: 27/04/2005 11:07:00
in scartzitul prelung si jalnic al franelor,trenul opri in fata garii.cativa oameni ii asteptasera sosirea cu rabdarea celui obisnuit cu calatoria./ fata ce statuse pana atunci stinghera,se grabi sa urce in vagonul apropiat.inainta de-alungul culoarului ,in speranta ca va gasi un loc liber intr-unul din compartimente.cum era de asteptat,la ora aceea,trenul era aglomerat ;majoritatea erau navetistii ce se intorceau acasa dupa o zi de munca./ pentru ea era a doua saptamana departe de casa,timp ce si-l petrecuse in mare partein spitalul in care lucra.aici primise repartitia,dupa ce absolvise trei ani de scoala sanitara de asistente medicale.pentru ca munca in ture nu-i facea posibila intoarcerea  ...continuare .
1 comentariu
modifica
marea iubire
de giovanita la: 27/04/2005 05:58:00
credeam si cred in continuare ca am gasit marea iubire..in mod paradoxal persoana respectiva nici makar nu stie ..e un coleg de clasa..are foarte multi bani.dar iainte nu se afirma pana in clasa a 12a cand si'a luat o masina super tare nasol e ca eu inainte nu prea vorbeam cu el..dar nu de banii lui m'am indragostit ci de el...kiar e skimbat de la inceputul clasei a 12a..nu ii pot spune despre sentimentele mele ca nu cumva sa creada ca il vreau pentru bani
1 comentariu
modifica
La mormântul lui Mihai Eminescu
de gina_alberta la: 27/04/2005 01:11:00
/ " ideal pierdut în noaptea unei lumi ce nu mai este,/ lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii..."/ revino, iar iubire-a versului/ Şi lasă a ta mână/ infantil în lumea jocului/ Şi foaia o cunună!/ rescrie ale tale gânduri/ cu draga mulţumire,/ rescrie ale tale simţuri, / revino-n împlinire! / Îţi voi picta o noapte caldă:/ un lac şi-un tei înmiresmat,/ o foaie albă să decadă/ În mână-ţi ca unui împărat./ revino tu întru chemarea-mi,/ ce a o rosti nu ştiu,/ te rog revino, te rog iartă-mi/ de, dulce să-ţi spun nu ştiu./ luceafăr blând a cărui fiinţă/ domnea în scris singur şi unic,/ revino, ascultă a mea cerinţă,/ tu- singur luceaf  ...continuare .
comenteaza!
modifica
de ce nu scriu
de gina_alberta la: 27/04/2005 01:02:00
deschid un document word si scriu: neputinta de a scrie/ de ce nu scriu eu? nu scriu de furie...ma domina o furie cumplita cand ma gandesc sa scriu, ma podidesc ideile, ma las dusa de ele, apoi ma controlez si ma opresc. de ce? de ce ma controlez? m-apuc sa citesc! ”ca asa macar mai invat ceva folositor”, dar de ce nu scriu, de ce mai degraba sa citesc si nu sa scriu? ma subestimez. nu scriu din curaj...da! am curajul de a nu srie. asta pt ca as avea ce sa scriu dar nu vreau sa scriu. ma ignor./ odata mi-a zis un prieten ca nici el nu scrie ca nu poate, dar ca-i plac autorii care scriu despre neputinta de a scrie! desi, a scrie despre neputinta de a scrie mi se pare o contradictie! / da  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...