arhiva: 30/04/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Atunci,acolo,undeva...
de bluearisto la: 30/04/2005 22:29:00
de ce-mi zîmbesti acum/ cu un surîs viclean?/ de ce îmi întinzi mîna / cînd sti ca o retragi?/ aud muzica veche / de harpa ruginita / pianul care plînge/ de dor si dezacord./ priveste:cerul arde!/ tristete si mîhnire!/ si inima mai bate/ din cînd în cînd;/ la geam.../ acum:toate-s departe.../ si soarele se-aprinde/ si arde peste valuri/ de-amintiri în sirag.
comenteaza!
modifica
Gica
de Ovidiu Scarlat la: 30/04/2005 21:43:00
gicĂ/ ÎŢi este cunoscut. Închizi ochii şi-l vezi: are 60 de ani, mai mult sau mai puţin dar ştii că-i pensionat. a lucrat în construcţii, era şef de echipă pe şantier. spune oricui vrea să-l asculte că datorită lui multe blocuri au fost ridicate… mulţi oameni au locuinţă, un acoperişi deasupra capului… e o realizare, nu? dar în sinea lui ştie că defapt supraevaluează activitatea prestată în 40 ani ani de muncă (“când or fi trecut?”). “de furat, eu n-am furat!” ca dovadă, apartamentul la etajul 1 dintr-un bloc muncitoresc, unde locuieşte, nu este “aranjat”, nu a folosit materialele de construcţii de pe şantier (fie vorba intre noi, nu că n-ar f  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Efemer
de Ovidiu Scarlat la: 30/04/2005 21:27:00
efemer/ am văzut un astru,/ licărea sihastru/ În al zilei zori de zi/ mi-a părut prea aspru / când cu-a sale mâini plăpânde/ noaptea a ascuns/ stelele şi luna,/ toate nu mai sunt./ “iată că vin eu!”/ spune tare mândrul soare,/ “totul va fi bine/ când sunt eu!”/ iată-n stânga vetrei,/ Şade-un moş pletos/ pe a carui frunte,/ timpul scurs s-arată./ el şopteste-ncet / În barba-i pieptănată:/ “ce e viaţa-n lume?/ tocmai a fost luna/ Şi cu mii de aştrii,/ iar acum un soare / liniştit apare -/ dar-n al zilei mijloc,/ calm nu va mai fi/ Şi cu-a sale raze / totu-n jur va arde./ asta-i traiul pe pământ./ ce s-a terminat acum / timp lung nu va trece  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Bad boys
de zeitza_venus la: 30/04/2005 18:58:00
bãrbaţii…/ de unde sã începi sã descrii aceste creaturi odioase...voiam sã spun magnifice! nu poţi trãi cu ei, nu poţi trãi fãrã ei !/ de ce? de ce dintotdeauna au existat poveşti cu zâne şi feţi- frumoşi care au trãit fericiţi pânã la adânci bãtrâneţe? sau ele erau prinţese? este oare vreo diferenţã? dar ce s-a întâmplat cu zmeul cel rãu? de ce el nu primeşte atenţie?/ aţi uitat, fetelor, cã fiecare dintre noi observã aşa, uşor cu coada ochiului pe bad-boys. stii tu, tipii ãia rãi de care mama ţi-a spus sã te fereşti întotdeauna. si tu te uiţi pe sub gene, sã nu vadã cã-l studiezi şi te întrebi cât de periculos este şi î  ...continuare .
22 comentarii
modifica
dumnezeirea
de itzik la: 30/04/2005 16:30:00
in primul rand asa vrea sa incep su o kestie foarte interesanta si frumoasa/ relatia personala a omului cu dumnezeu(dumnezeul lui avraam,isak si iacov)" este de fapt mantuirea omului si nu integrarea intr_o religie ca religia penticostala, baptista,reformata, catolica,ortodoxa,budista,musulmana,etc ca toate se vor unii intr-un final./ eu nu voi vorbi foarte mult doar cateva cuvinte si anume despre "dumnezeire" doarece multi oameni sunt intr-o incurcatura mare in vremae de azi si nu inteleg, si anume exista un sigur dumnezeu(dumnezeul lui israel) care sa manifestat in mai multe forme si anume un exemplu , pe pamant ca fiu, in cer ca tatal, iar in oameni ca duhul sfant. / e  ...continuare .
7 comentarii
modifica
dorec
de laudricassa.ro la: 30/04/2005 12:41:00
as vrea ... sa plec / sa ma retrag/ sa fug de aici din tara/ sa ma ascund / pe undeva , sa uit/ de tot ce sa intimplat acum o dinioara/ dar viata inca nu sa dus si vintul tot adie / asa cum zborul pasarilor este/ speranta noastra vie
comenteaza!
modifica
CER SENIN!
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:46:00
un nou popas umil în zborul tău/ spre zări la care niciodată n-am visat/ dar le purtam în mine ne'ncetat/ ca pe un crez păgân, năimit în mine/ dintr-o speranţă samavolnică că mâine/ vom fi, faţă de astăzi mai aproape şi mai buni/ ne vom purta în suflet, căci e luni/ e'un început şi am acea speranţa/ că-nsemn acum mai mult ca o vacanţă/ În viaţa ta; aş vrea să fiu pe veci acel ceva/ care-ţi rămâne'n suflet, venind de undeva. / lăsăm 'napoi doar o parere, din tot ce-a fost;/ nu ne'mbătăm cu vise efemere, e fară rost/ Şi tot aşa de pueril cum sunt chiar eu,/ un venetic plebeu, care sfârşesc şi-ncep la fel de greu/ oricare lucru; nevolnic rost îi caut a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
CUPTOR
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:45:00
e luna lui cuptor, a doua zi/ Şi poate n-ar conta, dacă n-ar fi/ un pic mai altfel; dacă n-ar trezi/ pe undeva în mine sidefii/ neclare şi târzii păreri de rău/ Şi amintiri de-atunci pe care vreau/ să uit că încă au mirosul tău/ căci vin spre mine dintr-o vreme când erau/ la fel de-adevărate cum acum/ sunt toate-aceste clipe de calvar/ când fiecare şi-a găsit un drum/ dar eu de-al meu, n-am nici macar habar./ nu-s rânduri scrise pentru că regret/ eu am ales, tu ai ales şi-i doar trecut/ dispare ca o ceaţă şi repet/ că nici nu mai contează ce-am pierdut/ de vreme ce n-am câştigat nimic -/ - căci ce puteam dealtfel să câştig/ când n-am fost altceva decât muji  ...continuare .
comenteaza!
modifica
DIMINEŢI ALE UNEI TOAMNE
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:43:00
prima zi fără ea. Îmi trec prin cap un milion şi încă ceva de lucruri patetice, infantilisme pe care iubita mea le-ar renega cu siguranţă. dar nu mă pot împiedica să le gândesc, tot aşa cum de obicei nu mă puteam abţine să-l mânii pe dumnezeu în gând, oridecâteori mi se întâmpla să trăiesc o nedreptate. pentru că deşi m-am născut poate ateu, dintr-o simplă toană a evoluţiei, ai mei, societatea şi rigorile m-au făcut creştin. nu-i nici o dovadă care să ateste că sus în cer, e mai bine. dar ce ne-ar mai ridica oare dacă ne-ar lipsi şi această frumoasă banuială? În sufletul meu, timpul a născut o ranchiună pentru divinitate, atunci când viaţa s-a do  ...continuare .
6 comentarii
modifica
CALEA VICTORIEI II
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:38:00
calea victoriei... un furnicar infernal de oameni şi maşini - un râu care se scurge haotic spre nicăieri, venind de niciunde. În toată această harababură, cel mai neinsemnat ramâi tu: omul de sticlă. privirile lor, dacă nu te ocolesc, măcar te ignoră. eşti a şase miliarda parte dintr-o lume. fiecare dintre ei işi poartă resemnat povestea şi crucea, la fel cum tu faci cu ale tale. dar oare tu, tudor, gheorghe tudor draguşanu, cât iţi aminteşti din povestea ta? cât vrei să-ţi aminteşti din ea? până nu de mult, o urmă de ţărână pe tălpi era menită să-ţi amintească de unde-ai pornit. te-ai lepădat acuma de ea şi în zadar scrutezi în zare cu ochii minţii  ...continuare .
comenteaza!
modifica
FILOZOFIA FARA AERE
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:25:00
cred că educaţia este un lucru foarte nefericit: cei şase, şapte sau şaptezeci de ani aşa zişi "de-acasă" nu ar trebui sa fie pentru individ acel tratament insipid care caută să extirpe din el ultima farâma de personalitate, inoculându-i în cap idei care nu aparţin nimănui din cauză că ele aparţin tuturor. educaţia este dacă vreţi, prima formă prin care societatea işi face loc în intimitatea individuală. de aceea scara de false valori rămâne neschimbată de secole, iar persoana returnează mereu şi mereu societaţii lucruri deja expirate. e adevărat că rostul omului este prin excelenţa unul social, oricât de introvertit ar fi acesta. dar eu cred că această ap  ...continuare .
7 comentarii
modifica
METEOR
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:20:00
din calea ta m-am dus: nu merg pe nici o cale/ dar n-am nimic de plâns,căci drumul meu/ nu-i nici mai greu, / nici mai uşor şi merg agale/ spre zări pe care tu în a ta cale,/ Ţi le-ai dorit mereu/ Şi n-ai avut curaj să le-ntâlneşti:/ Şi te-ai minţit -- ai ocolit mereu,/ cătând poteci,năimite-n mintea ta/ Şi-ai bântuit pe ele fără rost,/ din răsărit în asfinţit/ crezând naivă cum te ştiu,că-n loc va sta/ Şi timpul şi povestea ta năroadă,/ dar cin' s-o creadă, alta decât tu – / orgoliul tău zălud şi mintea-ţi crudă/ ce se credea stăpână peste toate./ acuma o cometă fără coadă/ eşti tu; iar eu un meteor / picând în goană şi cu ciudă…/ prive  ...continuare .
comenteaza!
modifica
NEBUNIE
de Georges Valch la: 30/04/2005 09:19:00
un dram de nebunie purtăm toţi; / când neputiinţa vorbei ne doboară/ ne-am vrea'nţeleşi - şi vii sau morţi,/ În serios sau într-o doară/ ne străduim cu disperare să răzbatem / spre gândul celui ce'nţelege/ doar ce vrea el să înţeleagă.../ de ne abatem, / e fiindcă nu e nici o lege,/ care să pună mintea noastră-n mintea lui; / care să-i scurme'n suflet când îi spui,/ cât îl iubeşti.../ căci cum să-i dovedeşti, / dacă-i departe; / dacă pierdut în noapte/ stai şi-l vrei aproape, / dar el colindă cerul spre o parte/ din lume care nu-i deloc a ta şi nici a lui; / el pleacă - tu rămâi/ Şi ziua-i seacă; / fiindcă el e acolo,/ Şi tu aici, neînţeles pe  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pastile departe de casa...
de whistler la: 30/04/2005 06:23:00
se apropie pastile, sarbatoarea care a dat nastere unei religii: crestinismul.../ departe de casa, fiecare emigrant o serbeaza mai mult cu lacrimi de dor.../ tuturor romanilor, oriunde va aflati, din canada bc, hristos a inviat!/ www.iatcu.bravehost.com
5 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...