arhiva: 06/04/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Eram doar o durere
de Sanja Cristea Tiberian la: 06/04/2005 22:20:00
eram doar o durere la margine de lume/ ingenunchiata-n mere in mere si pamant/ si se pornise vantul prin merii toti sa sune/ si m-am pornit atuncea alaturea de vant/ ma leganam in frunze bolnave de cadere/ si leganat in frunze si plansul meu era/ se ingrasase iarba de-atat de multe mere/ de-atatea multe mere cazute peste ea/ nici nu mai stiu cand plansul a inceput sa arda/ ardea salbatic plansul,toti merii mei ardeau/ si se pornise vantul in flacari sa se piarda/ si merele si merii in flacari se pierdeau/ eram doar o durere adulmecandu-si prada/ cu gust de mere arse, de mere si carbuni/ si se pornise vantul sa-mi mature livada/ toti merii mei de aur, toti merii mei nebuni
1 comentariu
modifica
Invitatie / antimanifest
de Gelu Vlasin la: 06/04/2005 22:14:00
in cadrul colectiei asociatiei scriitorilor din bucuresti - "biblioteca bucuresti" a aparut de vreo doua / trei zile o cartulie intitulata "ultima suflare" purtand amprenta modesta (dar egocentrica) a subsemnatului. / tirajul fiind confidential (dar cu siguranta demn de invidiat) va rog sa nu dati buzna in singurul loc unde poate fi gasita - adica la sediul asociatiei scriitorilor din bucuresti din strada nicolae golescu nr.15 si nici sa faceti comenzi la telefon/fax: (40)-(21)-2128208 sau e-mail: asbucuresti@pcnet.ro cu plata pe loc sau prin posta in sistem ramburs/ iubitorilor de "senzatii tari" le dau sfatul prietenesc sa nu-si iroseasca pretiosul timp lecturand poeme care nu contin  ...continuare .
comenteaza!
modifica
scenariu
de plum la: 06/04/2005 19:20:00
lucky no.5/ scena 1, interior club, noapte/ [perspectivă subiectivă] se aude muzică foarte tare. j stă la bar şi bea whisky. are privirea aţintită în tejghea. În dreapta lui, pe un alt scaun, se aşează cineva. j întoarce capul şi vede o tânără d cca. 26 de ani [chloe]. chloe e machiată strident şi zâmbeşte tot timpul. Îi face semn barmanului să îi aducă 1 băutură. scoate dintr-o gentuţă un pachet de ţigări. scoate o ţigară şi o pune în colţul gurii. se uită în stânga ei, la j. închide poşeta şi se apleacă zâmbitoare spre j:/ chloe: un foc?/ j ia de pe tejghea o brichetă şi îi aprinde ţigara. barmanul îi pune în faţă un pahar. chloe ia o gur  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pastel din amintire
de Mircea2005 la: 06/04/2005 18:16:00
Îmi amintesc ca şi cum ieri aş fi venit din depărtare…/ În mai plecam să adun marginile lumii-n cuvinte!/ de peste tot îmi culegeam săpând cu nepăsare/ desperecheate amăgiri, nenumărate morminte./ Şi mi se întindeau câmpii fără hotare din neştiute/ văi imaginare ce ascundeau în pântec câte o mare/ pentru care construisem obsedant de mărunte/ porturi din care să trimit corăbii căutătoare./ tremură în strigăt de seară trestia câmpului/ Şi ultimele păsări se-ntorc să adăste-n cuibare./ de pretutindeni se dilată aripa timpului…/ privesc în asfinţit cum cerul se umple-n culoare,/ cum bate-n peretele nopţii ora pendulului/ ce trimite toată vietă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
E-atât de greu
de Ica la: 06/04/2005 13:28:00
e-atât de greu să nu te văd nici azi,/ e-atât de trist că nu eşti lângă mine./ degeaba cresc pădurile de brazi,/ dacă eu respir numai prin tine!/ degeaba creşte dragostea, iubirea/ care-ai sădit-o-n mine, cu temei,/ dacă o arzi acum, îi vrei pierirea/ Şi-aprinzi în loc de dragoste, scântei./ Şi focul arde-ncet, încet, mocnit,/ mă mistuie şi-mi devastează esenţa/ Şi-n timpul care curge lin, necontenit,/ se pierde-n van - iubirea, existenţa.
6 comentarii
modifica
Scrisoare pentru un prieten 6
de Radu Herjeu la: 06/04/2005 12:55:00
(continuarea scrisorii pentru un prieten 5)/ cei pentru care totul e intamplare spun "si esecul este o intamplare, n-are legatura cu mine". asa cum nici asteptarea n-a avut mare legatura cu ei, cu ce erau. in principiu, cei care au asteptari sunt obisnuiti sa lupte. au fost crescuti de mici ca niste luptatori. de aceea isi pot permite sa-si stabileasca stacheta vietii mai sus. pentru ca au fost invatati sa creada ca depinde de ei si ca ei, fiind niste luptatori, pot reusi sa atinga acea stacheta. sunt oameni care au incredere in ei, in fortele lor (nu discutam aici realismul unei astfel de increderi... l-am atiuns in alta scrisoare). isi propun obiective inalte pentru a fi stimulate sa  ...continuare .
2 comentarii
modifica
La french page
de Daniel Racovitan la: 06/04/2005 12:31:00
ceea ce mamica voastra nu v-a spus niciodata despre frencezi:/ -- http://www.skovgaard.org/europe/france.htm ()/ amuzant si de multe ori trist de adevarat. :)
5 comentarii
modifica
Tartine a la Miki... simplu de tot... pt toate bugetele
de nemo la: 06/04/2005 03:50:00
se toaca rosiile cu cutitul, usturoiul de asemenea, apoi se amesteca./ se prajeste painea, apoi se unge cu unt./ se tartineaza painea cu amestecul de rosii si usturoi, dupa care se presara sare piper si oregano dupa gust./ se poate folosi si busuioc in loc de oregano./ pofta buna!/
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...