arhiva: 10/05/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Trancaneala Aristocrata "3"
de fefe la: 10/05/2005 23:48:00
potretul trancanitorilor/ de anisia/ 13 aprilie, 2005/ trăncăneala dacă vrei/ poţi s-o capeţi de la ei,/ că le merge gura lele/ începând cu d-na belle,/ care cum deschide-un ochi/ cum apare cu-n deochi./ iar de-o-ntrebi de care, cine/ un răspuns are pe vine./ nu e singură pe-aici/ şi pe-aproape-i fefelici,/ ori plantează o ferigă,/ ori pune de-o mămăligă;/ fefelina noastră dragă/ pentru toţi are o... creangă/ de măslin, când se-ntărâtă/ firul vorbei cea nătângă./ ivy fuse-odat’ p-acii/ dar de-un timp ne părăsi,/ stăpân nou de când şi-a luat/ pare că…ne-a cam uitat./ jimmy însă e de strajă/ şi ne-ncântă cu-a sa vrajă,/ din deşert ne-arat-o lume  ...continuare .
3223 comentarii
modifica
Dupa 60 de ani
de gabriel.serbescu la: 10/05/2005 23:04:00
/ exista epoci care-si poarta cu sine propriile intrebari, dileme proprii si logic, propriile raspunsuri sau rezolvari de probleme. o intrebare actuala, inca, e: ce se simte cand se afirma sint crestin? o alta, la fel de densa si de emotiva ar putea fi ce se simte cand esti musulman? o intrebare foarte intima pentru noi toti e ce se simte cand se declama sint roman, insa cea mai noua intrebare e: ce se simte cand se spune sint european. raspunsul e cat se poate de simplu, nu se simte nimic./ printul de asturia, mostenitorul casei regale spaniole, intr-o incercare temerara de a explica care ar putea fi rolul monarhiei in societatea laica spaniola ce se proiecteaza in viitor, admitea ca  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Un nou business explodeaza in Vest: ORGANICS
de Danila Prepeleac Jr la: 10/05/2005 22:48:00
printre zecile de radacini prin care imi incarcam bateriile sufletesti, retezate prin venirea in canada, se afla si piata de zarzavaturi. cineva ar putea spune ca abundenta din mall-uri sau flee market-uri nu sufera comparatie. dar mie nu piata in sine imi lipseste ci aromele specifice care, dupa mutarea la oras, imi aminteau ori de gradinita de legume de la tara, ori de podul casei parintesti, ori de magazia unde se uscau diferite ceaiuri sau plante care urmau a fi utilizate la craciun. nu mergeam lunea in piata pentru ca adevaratul taran roman nu lucra dumineca si produsele din piata nu erau proaspete. ce diferenta fata de aprozare unde gaseai aceeasi marfa de la o zi la alta, degradandu-s  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Aveti fobii??
de Belle la: 10/05/2005 21:10:00
adica frica/teama de ceva anume si/sau groaza de un anume eveniment... cam asa ceva/ mie de exemplu mi-e frica de fluturi, si nu ma refer la fluturii aia mari si scarbosi de zboara noaptea, chiar si fluturii de zi frumos colorati si delicati ma "isterizeaza" daca sunt la mai putin de 1m de mine/ cineva pe-o alta conferinta spunea: "cine manifestă teamă este nevrotic ... dacă teama se amplifică devine psihotic"/ in acest caz cred ca ar trebuit sa-ncep cu "hi, sunt belle si sunt psihotica and proud of it" ;))/ mentionez ca "sujetul" nu urmareste nimic, nu fac vreu studiu si nu "pun la incercare" pe nimeni si nimic... am deschis tema pur si simplu din curiozitate
116 comentarii
modifica
Referitor la "VIN AMERICANII"
de Danila Prepeleac Jr la: 10/05/2005 19:29:00
de-alungul vremurilor, intre atlantic si urali s-a defasurat un “meci de tenis” aproape continuu. “fileul”, care uneori a luat chiar forma unei “cortine de fier” s-a aflat, cu unele exceptii, in zona europei centrale. din cand in cand acesta era inchis sub forma unui ring de box unde rachetele deveneau missile, mingiile bombe, iar meciul devenea un razboi sangeros care se termina prin doborarea adversarului. aproape toti cei care initial asistau treceau din proprie initiativa, sau fortat, de partea unei echipe. / dupa “a doua partida mondiala singeroasa”, speranta romanilor s-a indreptat catre sua pe care o vedea ca arbitru principal de fileu. nu a fost sa fie asa. america s  ...continuare .
4 comentarii
modifica
BUM-PARTY in bucatarie
de rockdani la: 10/05/2005 18:46:00
te si miri ce le mai trece prin cap micutilor adolfino ca sa scape de plictiseala. gaselnita cea mai noua/ a kinder-ilor din germania e party-ul cu bombe in mikrowelle, adica in cuptorul cu microunde. / sfaturi nepractice: fiecare da mana de la mana, din banii de buzunar. se cumpara un cuptoras cu / 33 de euro si „munitie” de 17 euro. cu cat mai trasnita munitia, cu atat mai „lustig”, adica mai mare veselia. / se poate incerca cu orice, de la oua crude, la nesarata mozarella. la nevoie, e buna si urda sau branza de burduf. chips-urile trosnesc de minune si dickmans, cand incep sa se coaca, le plesneste stratul subtire de ciocolata de deasupra si apar buflea prin gemuletul cuptoru  ...continuare .
2 comentarii
modifica
despre sustragerea dragostei in vederea cunoasterii autentice
de gina_alberta la: 10/05/2005 12:50:00
ca suntem motivati de dragoste in toata existenta noastra sociala este negresit adevarat.de altfel orice natang va putea constata asta,daca n-a facut-o inca!eu insa o voi demonstra imediat restrangandu-mi dragostea si chiar limitand-o la propria-mi persoana./ observ apoi ca-s inconjurata de oameni prosti.chiar si eu daca as putea iesi din mine m-as vedea din afara plina de greseli.si afirm acestea cu cea mai mica doza de bun simt si privind obiectiv, caci, iata prima constatare: fara dragoste, adica in lipsa ei privim obiectiv lucrurile, semenii, la care ne raportam astfel, in cazul meu, simtindu-ma o instanta judecatoreasca cu dreptul moral si datoria morala de a sesiza adevarul./ aici isi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Scrisoare despre iubire 3
de Radu Herjeu la: 10/05/2005 12:29:00
cum sa scrii o scrisoare de iubire cuiva care nu te iubeste? contrar credintei larg raspandite printre muritori, iubirea nu e un sentiment unilateral. ea nu are sens atunci cand merge de la un om la altul, fara sa se-ntoarca la cel de la care-a plecat. iubirea are sens atunci cand e o stare, cand e un univers pe care-l impartasesc cei doi. atunci cand e un pod... nu poate exista un pod care sa lege un tarm de... nimic... podurile leaga doua tarmuri... iubirea nu poate, nu trebuie, n-are sens sa acopere abisul dintre doua persoane doar intr-o directie. abisul n-are directii... abisul e omniprezent, e o stare intre doi oameni./ te iubesc. cat de des folosim cuvintele astea. ca si cand am  ...continuare .
45 comentarii
modifica
de-o vreme sexul incepe... devreme
de sa fim seriosi la: 10/05/2005 01:27:00
ieri, am gasit in ziar niste statistici despre viata sexuala a tinerilor. si am ramas sincer uimit. 22% din tinere isi incep viata sexuala la... 14-15 ani. in canada. mie cel putin mi se pare un procentaj enorm. / si aparent si numarul de avorturi este in plina... dezvoltare./ am discutat recent cu cateva persoane despre acest... fenomen care se raspandeste parca din ce in ce mai mult anii astia si am ajuns la concluzia ca sunt mai multi factori care il influenteaza : televiziunea (si nu vorbesc neaparat de pornografie) care 'zilele-astea' face totul sa para din ce in ce mai normal... prin emisiuni, videoclipuri, filme, etc. mai e apoi si chestia de varsta, cand hormonii sunt cat casa.  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Sandra Mae iubeste! Si tace...
de Sandra Mae la: 10/05/2005 01:10:00
iubesc un barbat... desigur, ar fi putut fi o femeie. sunt open mind. dar intamplator e barbat. chestia e ca doare tare. e unul dintre cei care scriu aici. l-am urmat ca o umbra, desi nu scriu. de aceea sunt cu voi aici. ajutati-ma sa-l cuceresc, pls. voi cunoasteti mai bine apucaturile astea de scriitor.
171 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...