arhiva: 14/05/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce e în mintea băieţilor?
de Adra la: 14/05/2005 23:53:00
frumuseţea nu înseamnă neapărat dimensiunile unei fete, înălţimea ei şi alte detalii legate de aspectul exterior. În ziua de azi, un băiat nu mai apreciază o fată după starea sa afectivă, după sentimentele ei.../ noi suntem catalogate imediat după aspect. iar asta cred că nu ne face tuturor bine. de ce băieţii se gândesc cum să se mai dea mari în faţa tovarăşilor cu noi şi ne tratează ca pe nişte păpuşi pe care le aruncă după folosire?/ În mintea lor chiar nu mai există nimic în afară de sex şi fotbal? oare să fim chiar aşa de neimportante in viaţa lor? cine greşeşte, noi sau ei?
12 comentarii
modifica
Chimia in viata cotidiana
de Adra la: 14/05/2005 23:34:00
de-a lungul anilor, încă din cel mai vechi timpuri, oamenii au căutat modalităţi prin care să ajungă la rezultate mai bune în toate domeniile. privind planul chimiei, deşi ei nu puteau înţelege ce au realizat, oamenii preistorici descoperiseră îmbălsămarea mumiilor, arte ale tămăduirii, iar alchimiştii se iveau cu teorii şi studii noi./ filosoful grec aristotel încearcă să descopere piatra filosofală sau elixirul vieţii. În secolul xvii se pun bazele chimiei experimentale. galileo galilei descoperă importanţa experimentului ştiinţific în fizică, iar robert boyle duce la bun sfârşit teoria acestuia, punând baze în experienţă şi observaţie în domeniul chi  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Scufita Rosie (demonstratie super cool) :D
de Adra la: 14/05/2005 23:16:00
date: scufita rosie este fetita cuminte./ analiza: din start ne dam seama ca este vorba despre o minora de care copiii, in rautatea lor, si-au batut joc cu aceasta porecla, probabil din cauza unei caciulite rosii crosetate de mamica ei, pe care fetita o poarta des din cauza unei sensibilitati fizice la frig in regiunea craniului. asadar avem de-a face cu o bolnava marginalizata si descurajata de societatea din jurul ei./ date: scufita merge zi de zi cu cosuletul cu mancare la bunicuta care locuieste in padure./ analiza: nici o bunica normala nu locuieste in padure. singura explicatie este ca aceasta bunica a primit in urma retrocedarilor cateva hectare de teren impadurit. este stiut ca tara  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Adolescenta
de Adra la: 14/05/2005 23:09:00
solitar, rătăcesc prin umbra propriilor vise;/ rămân uimită- privesc într-un etern abis,/ privesc acolo unde stau închise/ tainicele mele temeri, ca într-un infern stins./ la orizont, zăresc doar zâmbetul incert, / melancolismul prelins pe faţa mea precoce,/ din inocenţă, aud doar ecoul răsunător, perseverent/ Şi simt doar tremurul din voce./ ah, ce conştiinţă puerilă!/ Şi totuşi, ce maturitate!/ ce vârstă juvenilă!/ spre adolescenţă, viselor uitate!/
comenteaza!
modifica
Reintregire
de Iordache Dan la: 14/05/2005 21:12:00
sunt o bucata de carne zburatoare/ si plutesc pana deasupra ta, / merg pe un drum verde asternut prin aer./ are sa ploua cu mine drept in corpul tau/ si o sa ma misc in tine/ pana cand irisii nostri se vor suprapune/ si privirea noastra va fi una./ pana cand parul meu va creste in interiorul parului tau/ si fiecare fir se va deschide si va azvarli fluturi./ voi sta in tine pana cand pielea mi se va lipi de a ta/ pana cand vocea mea iti va mangaia cerul gurii./ eu si eu.../ eu si eu.../ te voi imbratisa din interior si inima mea va bate in a ta/ pana ce o vei deshide / sau pana cand ma vei trage afara/ pentru a ma privi in ochi, pentru a-ti privi in suflet.
comenteaza!
modifica
La religie toata lumea se pricepe...
de Am iesit de la Tine la: 14/05/2005 21:01:00
v-ati gandit vreodata sa faceti aici o conferinta despre fizica cuantica? despre mecanisme de reactie in chimia organica? despre biologia celulara? despre termotehnica si fenomene de transfer? despre gastro-enterologie? despre neuro-chirurgie? / ei, sigur ca nu! nu numai ca nu e monden, dar... hm ! cati specialisti in asa ceva si-ar pierde timpul pe aici ??? lasa, ca au ei site-urile lor, nu?/ toate ca toate, vad ca la religie se pricepe toata lumea. ca la politica. si nu inteleg de ce religia e tratata ca si politica./ eu nu vreau sa incing spirite. toti ar pricepe ceva fizica cuantica daca ar avea parte de bibliografia adecvata; valabil si pentru domeniile enumerate mai sus  ...continuare .
58 comentarii
modifica
Ce face femeia cu amantul nu face cu bărbatul!
de spinroz la: 14/05/2005 20:40:00
este un paradox al existenţei conjugale: cu cât o femeie îşi iubeşte mai mult bărbatul cu atât este reticentă în a accepta jocurile erotice propuse de soţ care ies din normal: sexul oral sa şi mai cu seamă cel anal. totuşi ceea ce nu acceptă să facă cu soţul nu ezită să facă cu amantul. se poate găsi oare o explicaţie psihologică la acest patern contradictoriu?
114 comentarii
modifica
ODA "BARBATULUI"(SCUZE FEMINISTELOR!)
de claudia enea la: 14/05/2005 15:50:00
pentru ca astazi am vazut "kingdom of heaven"...nu fac recenzia filmului, doar a sentimentelor mele fata de "barbat" si ceea ce inseamna el astazi pentru mine. sa fie clar...ma refer la barbatii, putini ,citi or mai fi, care nu s-au transformat in vagi tentative ale notiunii la care ma refer./ simt nevoia imperioasa sa le transmit,acestora, ca ii apreciez si invidiez si admir pentru ca:/ -au nascocit ideea si sentimentul de "a-ti da viata" pentru un petec de pamint, pentru onoarea femeii iubite, pentru demnitate sau pentru orice altceva in care au avut capacitatea sa creada pina la ...singe/ -pentru ca, toata viata lor sufera in tacere, singuri si mor de boli de inima mult inaintea noastra/ -  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Unde a disparut condica de prezenta???
de Jimmy_Cecilia la: 14/05/2005 14:21:00
e noapte deplina, mergem pe bâjbaite.../ nu mai stim cand si cine e online.../ am incercat sa aprind lumânari, dar nu prea merge.../ si de atta tim mi s-a terminat si stocul.../ va mai dura mult? e definitiv?/ cand va reaparea condica de prezenta?/ cand vom putea vedea din nou "utilizatorii online"?
19 comentarii
modifica
Eu sunt copilul cărţilor din mine
de L0r3 la: 14/05/2005 14:15:00
de câte ori deschid o carte nouă/ Îmi pare că-s stăpână pe-un regat/ o pipăi, cald, cu mâinile-amândouă/ să-i aflu suflul între foi legat./ Şi de pe mâini îmi trec lumina blândă/ În sufletul flămând să afle taina/ ce se desprinde dintre foi curgândă/ Şi-mi înveleşte clipa precum haina./ cum mă atrag în mreje, răspunzându-mi/ la mari probleme, adolescentine!/ trăind cu ele şi cu mine însumi/ eu sunt copilul cărţilor din mine. /
2 comentarii
modifica
Secundă adormită
de L0r3 la: 14/05/2005 14:14:00
trăind la fel lumina ne despică/ În două jumătăţi perfect egale,/ pe care clipa nu le mai explică/ sculptându-le contururi în spirale./ se împletesc cuvinte, necuvinte/ În largi vitralii reflectând ilogic,/ promisiuni uitate di-nainte/ Şi spaime netrăite cronologic./ e ca un dans, sălbatic, de-nceputuri/ ce sună pe podelele iubirii,/ simbolizând festin de reci săruturi/ În noaptea albă a dezlănţuirii./ secunda va fi beată de uimire/ c-a aţipit uitând ce rost mai are,/ Şi va zâmbi de-aşa dezmeticire/ pe care şi-o va şterge din contoare. /
1 comentariu
modifica
Tajmahal
de L0r3 la: 14/05/2005 14:13:00
am venit devreme/ pelerin singuratic, desculţ/ la poarta ,,lacrimii pe obrazul timpului``/ Şahul iehan fumează dus pe gânduri/ Şi eu mă furişez prin încăperi/ mirosind a mosc şi ambră de arabia/ e ceasul în care-l aştept pe blaga/ să-mi spună la ureche/ ,,catrenele fetei frumoase``/ promisă sunt lui...versului/
comenteaza!
modifica
CHIAR NIMIC NU MAI ESTE PE GRATIS???
de claudia enea la: 14/05/2005 14:10:00
am inceput sa obosesc de atitea sentimente contradictorii care ma pasc aici in fiecare zi. intr-o zi vad "the bright side of the sun", a doua zi "the dark side of the moon". oare cite mai incap in mintea, in sufletul meu???azi am fost mindra ca sint romanca, ca pot gindi si prin alta prisma decit "nothing is for free", ca pot sa-mi vad friptura din farfurie ca pe o friptura si nu ca pe "10 dolari,50 "ca era "in sale". nimic nu mai este frumos sau bun prin el insusi, ci prin valoarea materiala sau prin cit ai economisit cumparind acel lucru. am miinile reci si asta o sa ma coste cam 7,5 dolari sa-mi iau niste vitamina "c". cam asa se pun toate problemele aici. daca incerc sa zic ca nu e normal  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Minciuna - pana unde poate merge
de anisia la: 14/05/2005 11:41:00
am vazut un film zilele trecute in care el o "ruga" pe ea sa minta pentru el, asigurandu-i alibi intr-un caz de crima. individul era vinovat, dar prin tertipuri si manipulari sentimentale a scapat nepedepsit, dat fiind faptul ca femeia chiar a mintit (si nu numai!) pentru ca sa-l scape./ acuma vin si eu si intreb, spre disperarea unora care se minuneaza de unde imi vin toate aceste idei de conferinte "inutile si fara sens",... minciuna...pana unde ati merge cu ea? cat sunteti dispus sa mintiti pentru altcineva (fie ca sunt minciuni albe sau nu, cazuri serioase ca in filmul cu pricina sau nu)? vorba "si la bine si la greu" ne obliga sa mintim pentru cel de langa? integritatea, ce se intampla  ...continuare .
191 comentarii
modifica
mă doreai
de Tanasescu Nicolae Constantin la: 14/05/2005 11:32:00
îmi pisam nervii cu un colţ de piatră / pe timp ploios îmi doream să nu rămână vreunul neatins/ nu mai ţin minte cine m-a învăţat asta/ sau mi-a rămas în minte dintr-un vis spasmodic/ şi tu mă doreai/ mă doreai aşa cum nu ai crezut vreodată că se poate/ rupeai hainele de pe mine/ ploua orizontal cu lenjerii sfâşiate şi cu migrene / din perete în perete şi-napoi/ camera era un bol mic de sărbători ortodoxe/ în care ningea galben aprins/ du-mă te rog îmi spuneai toată ape / du-mă acasă/ apoi nu mai suport piatra din mâna ta/ nu mai suport visul/ nu/
1 comentariu
modifica
Intâlniri si vacante aristocrate
de Jimmy_Cecilia la: 14/05/2005 10:07:00
"clubul aristocratilor".. :)), un grup de prieteni, de trancanitori/ virtuali... raspanditi in 4 colturi ale lumii.../ câte o data reusim sa ne incrucisam pe drum...unul vine in franta, altul pleaca din franta in romania.../ 2 sau 3 persoane se duc in acelas timp in ro.../ ce-ar fi sa organizam ceva pt 2005, in românia sau in alta parte?/ sa ne luam din timp pt rezervare hotel, avion, ca sa beneficiem / de pretzuri scazute.../ in grup mare sau in grupuletze mai mici?/ intr-o parte sau alta a lumii?/ cine este partant? cine propune ceva?/ cine are vreo ideie?/ haideti sa ne dam cu parerea, sa gasim o solutzie sau doua...
14 comentarii
modifica
gustari calde
de lilimarlene la: 14/05/2005 09:24:00
se portioneaza aluatul impartindu-se in patrate mici, se aseaza bucatile de cabanos sau branza,se "infasa" umplutura si se dau la cuptor pentru 15-25 de minute.sunt ideale atunci cand aveti putin timp pentru prepararea unei gustari!/ pofta buna!
comenteaza!
modifica
Gânduri grele (glosă)
de gina_alberta la: 14/05/2005 04:02:00
/ când gânduri grele te doboară/ te-ntrebi de meriţi să trăieşti,/ văzând că lumea din jur zboară/ Încerci de zbor să te codeşti./ de fapte bune tu ai parte !/ tu ştii şi cauţi să gaseşti / doar urmări negre, necurate/ din lumea faptelor cereşti./ În întuneric te-ocroteşti/ de lumina de-afară/ Şi de necazuri îti vorbeşti/ când gânduri grele te doboară./ Şi din mulţimea de speranţe/ cu gânduri bune, îngereşti,/ de-un pas greşit, fără de nuanţe/ te-ntrebi de meriţi să traieşti./ Şi zborul lung se lasă mort,/ de aripa-ţi ce se doboară/ de lovituri fară complot,/ văzând ca lumea din jur zboară./ din neputinţa de-a zbura/ voinţa n-o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
descrierea unui tablou de-al meu
de gina_alberta la: 14/05/2005 03:58:00
doresc extremele, indelung le gandesc si le sfidez! ma hranesc perfid c-un echilibru mediocru si universul ma inregistreaza asa, cand eu din gaura de sarpe sfidez o-ntreaga existenta si ma hranesc cu extreme...de orice natura ar fi ele: violente sau nonviolente, ma-ngrop in ele sa resimt adrenalina in gandul tiuit de frica, intr-o fractiune de pulsatie apusa cand inima apoi respira cu naduf, in constiinta durerii fizice de a-mi fi frica de propriu-mi eu, in virtutea inconstiintei cand realizez ce este viata lor si ce este viata mea./ nu pot exprima mai clar sau mai confuz persoana mea, nu pot pune la indoiala aceasta: sunt o extrema antagonica alteia./ “de-ndata ce totu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
descrieri ale halucinatiilor
de gina_alberta la: 14/05/2005 03:56:00
...pentru un moment am vazut realitatea...asa cum e ea in realitate,insasi...e oribila,e deformata....nu este nimic precum vedem noi .............in plan material unele lucruri mari sunt mai mici, altele sunt imense si parca...parca totul are personalitate,totul este insufletit,totul! cum este realitatea, cum am vazut-o eu in realitate, chiar daca numai pentru un moment? - e asa cum un bun vazator isi strica ochii uitandu-se printr-o pereche de ochelari de dioptrii mari!...............si-atunci, ce traim oare? pasim pe-un drum ce ni se pare drept, pe cand el, in realitate e plin de denivelari. de ce? -nimic nu e perfect, ba chiar totul este imperfect! ce e ciudat?  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: