arhiva: 18/05/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dragostea platonică: un "mit" dărâmat?
de Intruder la: 18/05/2005 23:53:00
secolul xxi si-a intrat in drepturi. de la platon si pana azi, s-au purtat razboaie, s-au pierdut si s-au castigat teritorii, s-au nascut si au disparut cativa dictatori, geografia lumii s-a mai schimbat pe ici pe colo, s-au inventat o gramada de lucruri mai mult sau mai putin folositoare dar dragostea a urmat omenirea peste timpuri si spatii asa cum un caine isi urmeaza stapanul.../ definim dragostea platonica - o dragoste mai presus de dorinte carnale, de pasiune, de sex la urma urmei. este o iubire a ideilor, a spiritului, a idealului atins cu orice pret...probabil ca de atata gandire si constiinta nu mai este loc de nimic palbabil.../ dupa mine, daca dragostea este pur platonica, nu-i nic  ...continuare .
414 comentarii
modifica
Efectul Placebo...
de Honey in the Sunshine la: 18/05/2005 22:40:00
de multe ori suntem niste ipohondrii ai starilor sufletesti. cate dintre suferintele si bucuriile noaste ni se datoreaza in principal noua? si aici nu ma refer la "impartirea vinei" ci la importanta pe care, constient sau nu, mintea noastra o da si nu o da evenimentelor din viata noastra./ de ce anumite chestii ne ating iar altele ne lasa reci desi e social acceptat ca ar trebui sa ne intristeze peste masura?/ si daca e adevarat ca "only your mind can hurt you" de ce nu ne vindecam noi insine nostalgia, depresiile, timiditatea, anxietatatea, melanconia, dorul de cineva?/ ce ar putea cauza pentru voi un astfel de efect placebo? de unde gasiti puterea de a nu va lasa doborati de voi insiv  ...continuare .
30 comentarii
modifica
pe-un bocanc de plai
de alex boldea la: 18/05/2005 17:43:00
asta cred ca era bunicel
5 comentarii
modifica
Colind
de Dan Lucian Stefancu la: 18/05/2005 17:37:00
iubesc colindul,/ dar mai iubesc/ şi nori/ şi zori/ şi flori/ şi oameni nemuritori,/ şi ori de câte ori/ mă gândesc/ la tot ce iubesc/ îmi pierd cuvintele…/
comenteaza!
modifica
sa fii iubit...un "statut" riscant
de Dara3 la: 18/05/2005 17:15:00
toata lumea vorbeste de fenomenul iubirii, dar se ignora statutul de-a fi iubit.mie mi se pare foarte riscant...sa fii iubit=plafonare.in momentul in care stii ca cineva "te iubeste", pierzi lupta cu tine, competitia cu propriul tau eu.te plafonezi! la fel, cand o persoana isi manifesta prea mult sentimentele (fata de tine),iti creaza o stare de tensiune. trebuie sa te controlezi mereu, sa nu faci ceva gresit pt a n-o rani. e foarte obositor. ne putem permite oare sa ne lasam iubiti? eu nu pot sa-mi permit...
8 comentarii
modifica
Decretzeii
de stancosty1 la: 18/05/2005 13:00:00
am avut ezitări, dacă să înscriu comentariul meu la "politica si actualitatea", sau la "societate si moravuri". am decis în final că e o temă de actualitate în primul rând, desi tine si de moravurile (usoare) ale unora./ aseară (17.05.05) am văzut la tvr un documentar, intitulat "decretzeii", cu privire la decretul de interzicere a avorturilor, dat de ceausescu (am scris cu bună stiintă cu minusculă), în 1966./ spre surprinderea mea, atât documentarul, cât si comentariile care au urmat, au bătut câmpii, fiind de fapt o apologie a avortului./ documentarul este un amalgam eclectic de imagini si comentarii uneori de-a dreptul stupide./ se afirmă acolo, de exemplu, că decretu  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Intalnirea din tren II
de flory9 la: 18/05/2005 08:42:00
reusi sa se strecoare printre calatori ,pana ajunse in apropierea ei. apuca bara de fier si isi lipi mana de mana fetei.surprinsa de atingerea neasteptata,se retrase,cedandu-i astfel din locul ei./ -" calatoriti la arad?"/ -"da."/ -"si d-voastra?"/ -"si eu."/ cu trupul vibrand de emotia apropierii lui,fata incerca din rasputeri sa-si stapaneasca emotia.../ -cum te cheama?"/ -"valy?"/ -"de la valentina?"/ -"nu.de la valeria. si tu?"/ -"eu ma numesc dan."/ convorbirea continua fara sa bage de seama la ceea ce era in jurul lor,fiecare cucerit de placerea de-a-l cunoaste pe celalalt./ trenul isi continua goana,scurtand mereu din timpul ce le mai ramasese impreuna./ _"cand te mai pot vedea?"  ...continuare .
comenteaza!
modifica
delasare
de plein-air la: 18/05/2005 00:21:00
tintesc sus si imi spun ca poate / poate/ reusesc sa-mi sfasii trupul si gandul si visul/ nimicnicia vietii ma asteapta/ coltii ei/ ma cauta precum marea-si cauta tarmul/ si eu/ tintesc... asa se pare/ ca toti ceilalti, in mare ma avant/ sa pierd cu mine si notiune/ si speranta/ si gand/ se zice "sa ma dau"/ dar cine sunt ca sa "ma dau"/ cu ce drept?/ sperante-amare se duc si ele-n sus ca sa pluteasca/ poate ca-si vor seva divina/ iar gandul meu demult inchis in lada amintirilor/ mi-aduce-aminte ca poate.... mai exist/ exist, da, exist; si cu ce pret? cu unul scump/ caci multa vreme am crezut ca pietrele pot vorbi/ si ca cerul e asa... albastru/ iar oul si gaina... asa au si venit: unul dupa  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...