arhiva: 20/05/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cine stie rog sa-mi raspunda
de bombonikK la: 20/05/2005 22:54:00
cine stie daca se poate falsifica un test de sarcina cu urina... si daca da cum... insa cu urina ta... rog urgent un raspuns
14 comentarii
modifica
Ce credeti despre mostenire?
de bluearisto la: 20/05/2005 22:38:00
ce credeti voi despre cei plecati în occident si care sînt dezmosteniti de catre parinti, frati sau surori? este normal sau nu?/ astept cu impacienta parerile tuturor!
119 comentarii
modifica
Ce atentii duceti la rude si prieteni cind vizitati România?
de Antoaneta la: 20/05/2005 20:01:00
in fiecare an soacra mea pleacä in tarä pentru citeva säptämini sä-si revadä prietenii si rudele. si in fiecare an aceeasi problemä: ce cadouri le duc? räspuns de dat e foarte greu, mai ales cä efectul acela miraculos cum asteaptä copii (si de ce nu si adultii) de cräciun cadourile , de a "aduce ceva din vest" a dispärut de mult, in românia se gäseste acum orice. vizita in tarä isi pierde de multe ori farmecul in lupta cäutärii de astfel de cadouri, care sä le aducä prietenilor si nouä multumire sufleteascä. imi povestea odatä un prieten cä l-a vizitat dupä ani de zile un coleg de facultate, care, venind din sua, a trecut pe la el , färä nici un cadou, doar cu noua l  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Putem vorbi de o Europa cu radacini crestine?
de irina fiorentina la: 20/05/2005 19:49:00
cu ocazia pastelui ortodox m-am aflat la aceeasi masa cu fosti colegi de facultate, romani si cu alte persoane, chiar si italiani, catolici dar nu practicanti. a fost o sarbatoare ecumenica daca se poate spune si am putut impartasi bucuria sarbatorii crestine impreuna, fara discriminari religioase sau de status social./ unul din fostii mei colegi s-a demonstrat preocupat pentru faptul ca noua constitutie europeana nu ar stipula in mod exact radacinile crestine ale populatiei europene. sa fie oare adevarat, europa unita trebuie considerata cea formata de state crestinate in timpuri indepartate? sau poate ar trebui sa ne intoarcem si mai mult in timp la adevaratele origini, cand inca barbarii  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Semne
de Radu Herjeu la: 20/05/2005 16:21:00
a-ului/ ospiciile sunt pline ochi/ mormaim, gangurim, transpiram,/ dam din degete, cantam serenade in aerul uscat,/ ne dam capetele in leagan,/ uta, uta,/ stanga dreapta/ privirile ara pamantul/ sa nu ne fure ceilalti sufletul,/ cateodata tipam/ dar ne punem palma la gura/ ca sa nu iasa si ecoul,/ ne trezim si adormim razand,/ si iar ne trezim si iar ne-adormim plangand,/ ziua se scurge intre vise,/ presaram frunze pe banci/ ca sa fosneasca in locul nostru / cand se opresc oamenii,/ uneori, cand nu ne vede nimeni,/ ne ciocanim cu unghia/ ca sa vedem daca mai traim,/ multumiti, ne-ntoarcem cu spatele,/ spate-n spate, tacere-n tacere, singuratate-n singuratate,/ lumea e-a noastra,/ con  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Despre dublul sistem de valori
de gina_alberta la: 20/05/2005 15:56:00
e de admis ca fiecare persoana are un sistem de valori in functie de care judeca probleme, relatii, situatii….sistem care, fiind personalizat, este in conformitate cu “prejudecatile”, judecatile, logica, intuitia individului , dar si cu dorintele lui, aspiratiile lui, scopurile …deci spus mai pe scurt acest sistem de valori este schema firii lui inteligibile, si a felului sau de a fi, precum si a perspectivei sale de judecata./ acest sistem de valori este o forma de afirmare a personalitaii individului…si fiind astfel privit sistemul poate fi mai puternic ori mai slab alcatuit, in functie de aceasta…..mai puternic sau mai slab in privinta soliditatii argumentelor care ii stau la  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Proteze supleante
de lupisor la: 20/05/2005 00:15:00
ies pe strada. parcă intru / într-o copilarie autistă./ nimeni nu vede pe nimeni,/ nimeni nu aude pe nimeni/ pentru că:/ nimeni nu vorbeşte cu nimeni!/ prin pereţii lacrimii se văd / doar umbre care se pierd în ceaţă,/ replici ale unui seism / de proastă calitate./ -nimeni nu vede pe nimeni-/ bine că, măcar, ceaţa este clară./ Înot în forma de lacrimă,/ prin lacrimă şi ies în altă stradă./ o stradă care stilizează / rostirea trăirilor anxioase/ ale trecătorilor./ o stradă protectoare,/ un fel de curvă bătrână/ un fel de pată ocultă/ care, odată ce ai călcat în ea,/ nu ţi se mai dezlipeşte de tălpi./ -nimeni nu aude pe nimeni-/ nu ţi se mai dezlip  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Caii negri (poem multicolor)
de lupisor la: 20/05/2005 00:13:00
mi-au răsărit cai negri pe la tâmple/ cai negri, cu coame ca niste munţi,/ cu pielea de nectar, cai sălbatici, / negri care / aleargă / liberi/ aleargă pe câmpii uniforme,/ virgine/ in căutarea unei plăceri nebănuite/ plăcerea de a alerga fără să întrebi de ce .../ gloabele stau măcelarind fânul.../ şi sapă gropi/ dar caii negri/ aleargă / liberi/ aleargă/ / de sub copitele lor / ca niste stele de criţă/ se nasc noi margini ale infinitului/ se nasc alţi cai / podoabe de pus in părul/ iubitelor/ se nasc frunze de cer/ albastru cu gust vesel/ copaci cu braţele pline de iubire/ lacrimi de lumina/ pulpe de stele/ tălpi de soare/ ziua de mâine/ gloabele stau măc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Noapte de verde
de lupisor la: 20/05/2005 00:12:00
poem dedicat prietenului meu poetul daniel giurca/ / noaptea,/ doina neinceputa,/ mirosind a femeie parguita,/ cu talpile goale si lenese./ */ noaptea,/ -dansul ielelor-/ prin fanul copt,aratandu-si/ tatele crude si grele / de rasul licuricilor./ */ noaptea,/ roua stelelor / scurgandu-se/ pe subsuoara povestilor/ aromind a iubire/ tot goala,dar salbatica/ si verde,de fapt... /
comenteaza!
modifica
Intre timp (Mektoub 2)
de lupisor la: 20/05/2005 00:09:00
poticnit in respirare,/ calul hohotea spre cer./ coama inca il mai doare,/ lupii inca il mai pier./ pasii lui,ropot de ploaie/ sarutand covor de roua, / spre dorinta isi dezdoaie/ spaime de potcoava noua./ de-ntelesuri ne-ntelese/ pielea lui e tabacita/ si din lanuri ies mirese/ cu zabala ratacita. /
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...