arhiva: 28/05/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
MULTICULTURA CANADIANA (editie re-re-revizuita)
de Danila Prepeleac Jr la: 28/05/2005 22:32:00
pe cind ma pregateam sa plec in canada am citit ca toronto este cel mai multicultural oras din lume. hei, aici e de mine! si m-am pus pe studiat. am invatat toate cuvintele si termenele tehnice canadiene despre agricultura, viticultura, pomicultura, sericicultura, cultura fizica si alte culturi. am mai citit ca au si cel mai inalt turn tv din lume, o constructie inalta de vreo 500m. in sinea mea, gindeam ca acela trebuie sa fie foisorul de unde sunt supravegheate culturile, prin instalatii tv cu circuit inchis. / ultimul revelion petrecut in romania l-am dedicat in mod special urmaririi transmisiunilor televizate. asteptam cu nerabdare trecerea canadei in anul nou. dupa imaginile sclipitoar  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Doar merii
de Sanja Cristea Tiberian la: 28/05/2005 22:31:00
doar merii/ doar merii aurii ma mai vegheau,/ atat de aurii sa tot ii scuturi,/ pe cand bolnave palmele-mi strangeau / cenusa-atator mii si mii de fluturi/ o,cum tipau,cum hohoteau a plans/ toti merii mei si merele lor coapte/ doar eu taceam strangand si tot am strans / mormane de cenusa-n miez de noapte/ ardeau dasupra-mi stele si ardeau/ si palmele bolnave langa fluturi/ doar merii aurii ma mai vegheau/ atat de aurii sa tot ii scuturi.../ sanja-adriana
comenteaza!
modifica
pauza (partea a V-a)
de alex boldea la: 28/05/2005 21:52:00
eram mic si prost, acum am mai crescut
1 comentariu
modifica
pauza (partea a IV-a)
de alex boldea la: 28/05/2005 21:50:00
cred ca eu nu mai am loc
comenteaza!
modifica
povestea merge mai departe
de sabrina la: 28/05/2005 21:34:00
si inca ceva... as dori sa va stiu parerile despre muzica celor de la vama veche. astept pareri .
5 comentarii
modifica
despartire si regasire
de sabrina la: 28/05/2005 21:28:00
ne despartim de noi si ne regasim in clipa urmatoare.poate nici nu ne dam seama .../ ne descoperim pe zi ce trece ... singuri , singuri si cu ajutorul celorlalti , singuri si cu natura , singuri si cu o carte , singuri si cu o melodie , singuri si cu orice ... orice intram in contact./ sunt un copil.deschid ochii... vad lumea . imi vad familia . vad lucruri care imi starnesc curiozitatea ... ce e asta , ce e ala , de ce ... pun intrebari ... vad lucruri si imaginatia mea imi umple sufletul cu un joc continuu ... / cresc ...ma despart de copilul de acum cativa ani.dar parca ma amagesc ...sunt tot copil...dar ma regasesc.../ sunt o adolescenta .deocamdata nu-mi pretuiesc copilaria.nu mi-e dor  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Visez la o moarte în Parnas
de gina_alberta la: 28/05/2005 14:02:00
/ o, grabnic aş vrea să adorm în parnas/ Şi să mor liniştită acolo.../ doar glasu-mi să recite retrăirea vieţii mele/ Şi eu - neobosită s-adorm liniştită în parnas.../ o, ce onoare ar fi, ce binecuvântare!/ ce veste de viaţă - / a mea moarte în parnas!.../ Şi trupu-mi să zacă murind acolo,/ pe patul ce-a primit mulţi deseamă oameni.../ ce-aş vrea să mor în parnas,/ să cunosc moartea mai multor poeţi,/ ce onoare ar fi!.../ ... dar sunt doar o slugă a singurului gând,/ a idealului gând de moarte... în parnas./
1 comentariu
modifica
viitorul in Romania
de neutrinio la: 28/05/2005 13:04:00
buna tuturor,as vrea sa fac o scurta prezentare despre mine. am fost si eu student ca si multi alti in frumoasa noastra romania iar prin noroc am ajuns sa am aproape 2 ani vechime in londra unde ma descurc foarte bine si pot sa ma gandesc si eu la viitorul meu cu alta fata in comparatie cu romania. recunosc inca nu mi-am terminat faculta dar am fost nevoit sa plec cand am prins si eu momentul potrivit pt ca nu se mai putea din punct de vedere financiar. nu mai puteam face fata la cerintele administratiilor de camine cu spaga lor la bursele rezolvate si la obiceiurile secretarelor care asteapa sa fie tratate si ele cu nimic mai prejos ca si restul ...sa nu mai vorbim si de celelalte p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cine mai crede in Inviere?
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:07:00
cine mai crede in inviere?/ cine mai crede în înviere? cine mai crede in dragoste? cine mai crede in speranta?... sunt intrebari dureroase.../ dak te intreb ce faci maine imi vei spune programul tau obisnuit./ dak te intreb la ce te vei gandi maine, imi vei spune la programul mai sus amintit./ dak te intreb la cine te vei gandi maine, vei spune la iubitul/a meu/mea, in cel mai bun caz, sau la tine insuti./ ... si dak te-as intreba cine se va gandi la tine maine, ce imi vei raspunde?/ poate un prieten, un iubit, mama si nu te gandesti mai departe. de ce?/ pe cine ai uitat? crezi ca el te-a uitat? meriti asta?/ indiferent de raspuns, el nu te-a uitat pe tine desi a trecut mult  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Manifest vis-à-vis "Orient express"
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:05:00
manifest vis-à-vis “orient express”/ esti o fantoma a trecutului tau. fantoma a ceea ce ai fost. fantoma a ceea ce vei fi. unde iti este vitalitatea de alta data? / bantui pe coridoarele castelului. singur. parasit. cafeaua s-a racit, iar lumanarile din candelabru au ars pana la jumatate./ se aud rasete de copii care probabil se joaca. ecoul rasuna. iti astupi urechile. nu poti sa-i auzi. / prin crapatura geamului s-a strecurat vantul. intai timid, apoi cuceritor. flacarile din colt se zbat./ te asezi in jiltul vechi si-ti amintesti o seara calda de mai cand aveai 22 de ani. / erai centrul. privirilor., atentiei, gandurilor, pasiunii./ erai sufletul. jocului, d  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Jocurile adultilor
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:04:00
jocurile adulţilor/ la ce te gândeşti când spun „joc”?/ deja auzi râsete, te simţi relaxat şi-ţi aminteşti cum alergai cu băieţii când erai mic. plănuiai strategii, făceaţi hărţi şi căutaţi comori. aveaţi un conducător. el era căpitan, general sau pirat./ acum eşti mare şi nu te mai joci./ dar, totuşi, adulţii se joacă?/ răspunsul e „da”, dar nu unul hotărât, ci mascat, ascuns, spus pe la colţuri şi adevăr ştiut doar de anumite persoane./ ai jucat poker şi ştii ce înseamnă să „bluff-ezi”. aşa fac adulţii. cărţile din mâna lor n-o să le ştii niciodată. iar când este vorba de personaje importante, marii actori ai lumii,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Timp
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:03:00
timp/ bestie cruda si nemiloasa, de ce ne infasori in mantia ta si ne devorezi? ani. secole. milenii. eternitate. / te hranesti cu noi. cu tineretea noastra, cu vitalitatea si in cele din urma cu sufletul nostru./ ne urmaresti pas cu pas. ne insotesti in viata si ne coordonezi deciziile. ne luptam cu tine si pierdem, pierdem mereu./ am inventat solutii sa rezistam furiei tale./ te-am pacalit. aparent./ scrasnesc din dinti si inchid ochii. as vrea sa plang sa te impresionez, sa te opresti. teatru slab pentru un titan care a vazut totul./ plec privirea, plec capul, imi accept soarta./ eu am oprit rolul pe care-l joc, dar timpul nu s-a oprit./  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Uitare
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:01:00
uitare/ o clipă albastră mi-a adus aminte de ochii tai. ceasul a stat. privesc în gol şi tremur./ imi aduc aminte de noaptea când ne-am cunoscut. erou romantic. salvator. dansam lasciv pe muzica mea preferată. fumai lângă geam şi eu nu te vedeam. m-ai iubit. nu te-am crezut./ un fir de nisip rătăcit pe farfurie este încălzit de soare. mă pierd în visare./ telefonul nu sună. in uşă nu se aud bătăi. scaunul tău este părăsit şi nimeni nu îndrăzneşte să se aşeze. tigara fumega arsă până la capăt...neatinsă./ si eu te-am iubit. prea târziu!/ nu mai ţin minte. te-am uitat. mi-e frică de tine. ai spart echilibrul exact al lumii mele./ a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Noapte
de zeitza_venus la: 28/05/2005 11:00:00
noapte/ un fir de nisip albastru bătea în geam şi m-a trezit. e atât de linişte încât aud tăcerea. / 2 lacrimi rătăcite pe pernă mă privesc mustrător./ „nu mă certaţi! stiu că am promis că nu mai plâng! am încălcat şi eu o dată(!) promisiunea!”/ el n-a plecat aseară. a plecat demult şi parcă totuşi era ieri. nu m-am obişnuit cu mine, cum să mă obişnuiesc fără el? gândurile mele se cearta şi fac un zgomot infernal. aş vrea să strig, dar mi-e frică să sparg liniştea. asociez liniştea cu echilibrul...mă amăgesc.../ lumina albastră a invadat camera. mă dor ochii de atâta albastru. urăsc culoarea albastră şi te urăsc pe tine!/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Caut sponsor...
de cdnalsi la: 28/05/2005 04:39:00
ma numesc sebastian spanache, am 20 ani, sunt din timisoara, am terminat colegiul national de arta (liceul de muzica) "ion vidu", iar acum sunt student in anul i la facultatea de muzica / facultatea de vest timisoara./ din toamna 2005 se va deschide o facultate de jazz in cadrul facultatii tibiscus, care costa 600euro / an. caut sponsor pentru a-mi finanta cursurile.
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...