arhiva: 03/05/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Când mor ţăranii?
de spinroz la: 03/05/2005 23:47:00
când mor ţăranii?/ (În memoria tatălui meu ) / tatăl meu a murit într-o duminica,/ pe când se odihnea, era ziua lui de odihnă…/ cum zicea el: / ,,e ziua lăsată de la dumnezeu, / să se odihnească cei ce lucrează pământul din greu. / căci în această zi, a şaptea, s-a odihnit şi domnul, / după ce a făcut omul!’’ / era o zi rece de noiembrie,/ una mie nou sute nouăzeci şi nouă, în data de şapte / pe la ora prânzului… / era frig afară şi la el venise frigul tiptil pe la spate. / dar nu de-afară venise … ci îl aduse cineva de departe… / tocmai mâncase la bucătărie/ şi voia să treacă pragul în dormitor, la odihnă, / dar n-a mai reu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Surprinde-ma!
de Georges Valch la: 03/05/2005 23:32:00
vorbim mereu despre oameni şi locuri fiindcă firesc acestea sunt coordonatele oricărei povestiri; nu pentru că doar oamenii şi locurile ar fii singurele repere din lume care ar avea vreo poveste ,ci din cauză că doar omul este singurul care are puterea, înţelegerea şi curiozitatea să citească poveşti - adevarate sau nu , banale sau incitante istoriioarele se scriu, numai fiindcă alţii catadicsesc să le citească. dar omul rămâne totuşi un egoist, pentru care incitantă rămâne numai existenta sa şi cel mult a celor din preajma lui. se spune că viaţa începe atunci când ochii sunt gata să o vadă - de aceea poate eu cred, că trăim cu adevarat abia atunci cand setea n  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Va place Opera?
de Georges Valch la: 03/05/2005 23:15:00
fiindca eu, intre două aghioase descopar că opera este un lucru minunat. mi-e rusine cu asta fireste, pentru ca ma vreau un om de cultura. dar asta simt. tu?
84 comentarii
modifica
To bei or not to bei?
de Georges Valch la: 03/05/2005 23:09:00
Întâi beau o gura din poşirca aflată în pahar; la fundul acestui pahar, stă adunată drojdia, întocmai ca în mintea mea toropită cu acest vin îndelung chinuit de fierbere. niciodată nu vei putea scoate din mine mai mult decât scoate acest pahar de băutură ieftină. căci, ce înseamnă oare micile emoţii, pe lângă nesfarşita-mi şi beata nebunie? sunt un naiv care încă mai cred că datorăm beţiilor noastre, cea mai mare parte din luciditate. dar tu? ce crezi?
23 comentarii
modifica
Suflete pierdute...
de Georges Valch la: 03/05/2005 23:02:00
... sunt pretutindeni. doar eu pun un pret pe al tau! vinde-l! pentru ce ai fi dispus sa-ti vinzi sufletul? nu fi ipocrit. pentru ca eu te pot pune in legatura cu cel care chiar iti ofera un pret pentru sufletul tau de 2 bani. daca ma refuzi, tu esti cel care pierzi aceasta sansa. daca chiar iti doresti ceva, cere-mi. nu am sa-ti propun asta inca odata! tu decizi! si de trait... crede-ma - traim numai odata!
41 comentarii
modifica
SECRETUL - cum il tratati?
de anisia la: 03/05/2005 21:21:00
secretul este acel ceva pe care fiecare dintre noi il tinem ascuns de restul lumii. odata impartit cu o alta persoana, isi pierde valoarea. un secret in doi, nu mai este un secret!/ mi-a fost reprosat de multe ori de-a lungul anilor ca "ce, nu ai incredere in mine? spune-mi care-i secretul tau..." este stiut ca fetele/femeile au tendinta de a-si impartii si cele mai mici taine. baietii/barbatii sunt mai "inchisi"./ aveti un secret doar al vostru insiva neimpartit la nimeni? aveti secrete ce le-ati incredintat altcuiva spre pastrare? sunteti o persoana de incredere atunci cand vi se impartaseste o taina? va simtiti usor neindreptatiti sau poate chiar ofuscati, daca nu sunteti luat de partas  ...continuare .
68 comentarii
modifica
cum fac rost de bani ca sa fac facultate in Bucuresti?
de nevermore la: 03/05/2005 16:21:00
hello people. / adolescenta in clasa a 11-a.mama pensionara pe caz de boala(pensie la pamant) & tata mort. ma consider inteligenta si sunt sigura ca as putea urma o facultate in bucuresti. / status: no money de azi pe maine, deci no money pt facultate in bucuresti./ cam astea ar fi datele importante care imi guverneaza viata la moment. urasc faptul ca sunt supusa circumstantelor si depind in halul asta de bani, cand firea mea e libera si ambitioasa, spiritul puternic si mintea agera. / vreau la ase si am nevoie de sfaturi cum sa ma descurc cu banii .poate cineva outthere a trecut prin aceeasi problema. please help.
16 comentarii
modifica
E admis sa inseli?
de sabinadaisy la: 03/05/2005 16:03:00
ma intreb intr-o doara...sau poate nu..e admis sa inseli?/ asa te duci in delegatie si intalnesti pe cineva ...o faceti cu pasiune ..etc../ de catva timp traiesc o experienta stranie...vad un tip la metrou in fiecare dimineata...am intrat in vorba cu el....il doresc nebuneste...el nu vrea..am fost prea..hmmm cum sa zic ..."directa"...are prietena cica si nu vrea..dar totusi cand ma vede ii simt repiratia trepidand..si hormonii mei o iau razna../ copii ce sa fac??
141 comentarii
modifica
Arde neaua sus la vise
de newborn la: 03/05/2005 15:37:00
arde neaua sus la vise/ peste fruntea-pom din zori/ si prin crengile deschise/ vantul curge uneori./ dar atunci in soapta vine/ sa ma apere cu ploi/ frunza coapta de la tine/ ce-o-mpartiram amandoi./ arde neaua sus la vise - / poate altfel nici n-as vrea/ sa las portile deschise,/ sa ma pierd in casa ta./ poate cerul va sa taca/ daca uiti nisip sa fi;/ poate marea-ntreaga seaca/ pe la noi de nu mai vi./ peste tine-asterni uitare,/ noi ramanem dezlegati.../ va ramane inca sare/ sa mai creasca exilati./ arde neaua sus la vise,/ “poate” nici n-a existat/ iar de portile-s inchise,/ lacatul se cere spart./
comenteaza!
modifica
septembrie incert
de muma padurii la: 03/05/2005 01:36:00
...realitatea se destrama, la fel si visele noastre dispar în volute fine, izvorite parca dintr- o tigarã uriasa./ ...vietile noastre, ca niste margele agatate pe fire nevãzute, ce leagã cerul si pamintul, se inoada, se rup, se amesteca într-o împreunare serpeasca, în asteptarea clipei cînd vom putea trai alaturi de îngeri sau vom sta de vorbã cu dumnezeu , la o ceasca de cafea, într-o dupã amiaza de varã tîrzie./ ...de ce aceastã nesfîrsita pasiune pentru distrugere si despartire, aceasta atractie malefica de a rasturna ordinea fireascã a lucrurilor, de a murdari iubirile inocente ? cîteodatã mã simt ca un pradator sîngeros: musca si fugi, pare a fi legea mea. zdrente  ...continuare .
6 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: