arhiva: 10/06/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
popa Ciocan III
de L0r3 la: 10/06/2005 23:34:00
murise costache, beţivul satului. Şi asta nu era cel mai important. treaba era că popa ciocan urma sa oficieze prima slujbă la căpătâiul unui mort, din activitatea lui duhovnicească. aşa că, bietul costache, urma să aibă o asistenţă numeroasă la funeralii, toţi sătenii fiind foarte curioşi să-l vadă pe noul preot ,,la datorie``. / costache bolise vreo trei luni de zile la pat, dar gurile rele vorbeau c-a murit ajutat de mariţa, nevastă-sa. aceasta, era un fel de bau-bau al satului, fiind una dintre cele mai îngălate fiinţe de pe faţa pămntului. de când o ştiau, oamenii, purta o haină până se împuţea în aşa hal, încât începea să se rupă, şi-atunci o ar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Sfidarea prăpădului
de L0r3 la: 10/06/2005 23:27:00
În noaptea aceasta năucă/ de vorbe închise în cercuri/ Începe durerea nălucă/ să scrie pe noi albe cecuri./ o noapte cu ceasuri de veghe/ o noapte cu ore păgâne/ cu stele ce stau la priveghe/ pe ceru-mi de lacrimi stăpâne./ Şi totul îmi pare că este/ sfidarea prăpădului vieţii/ cu fumuri albastre pe creste/ hotar dăltuind dimineţii./ ferestrele dorm obosite/ În visele lor înecate/ iar păsări de noapte cernite/ rostesc profeţii blestemate./
comenteaza!
modifica
Să nu mi-L iei pe tata
de L0r3 la: 10/06/2005 23:26:00
să nu mi-l iei pe tata m-aş prăbuşi deodată/ la fel precum copacul surpat din rădăcină/ mi-ar fi străină lumea şi eu prin ea degeaba/ un fluture de noapte zvârlit în zi lumină./ mă vărs în zid de lacrimi în jurul bolii tatei/ cu mâinile-amândouă aş trece-o peste mine/ să nu mi-l iei pe tata m-aş prăbuşi îndată/ Şi tot îndată cerul ar cade peste mine./ să nu te duci de-acasă eu sunt în drum spre tine/ chiar de-am să merg trei zile-n genunchi pe mărăcini/ să nu mi-l iei pe tata tu ştii că am nevoie/ de el, ca şi copacul de-a sale rădăcini./ Ştiu că-l iubeşti pe omul ce m-a zidit pe mine/ dar mult mai mult mi-e mie nevoie-acum de dânsul/ să n  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Intrarea Romaniei in U.E.
de Valeriu Cercel la: 10/06/2005 20:25:00
acum, drumu-i deschis,/ spre-o europa mare.../ se pare c-a promis,/ ca o sa-l si...repare!
2 comentarii
modifica
SEX-PERIMENT (nou experiment sexual)
de Valeriu Cercel la: 10/06/2005 16:18:00
sex-periment/ (nou experiment sexual)/ am scris acum câteva zile,/ o poezie,”despre sex”,/ la care cei cu fantezie,/ s-au cam simţit loviţi la plex,/ se aşteptau şi ei sa-nveţe,/ citind o strofa sau chiar doua,/ ce n-au ştiut din tinereţe,/ sau poate… vreo figura noua;/ nimic însa nu s-a’ntâmplat,/ caci poezia fiind decenta,/ citind-o, mulţi s-au dezumflat,/ senzaţia fiind absenta./ tot cam pe-atunci, pixu’mi hai-hui,/ a scris şi “darurile lui”,/ ce au citit-o, fiind cam rece,/ sa nu va mint, parca vreo zece;/ aşa ca far' sa fiu atent,/ din doua titluri chiar banale,/ “el” a facut experiment,/ cum facem noi, pe animale,/ Şi-a demonstrat, simplu vor  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Un subiect serios: mineriade
de stancosty1 la: 10/06/2005 11:24:00
iată o veste care pare mai serioasă: iliescu este chemat la pna, nu ca martor, ci ca cercetat, în legătură cu revolutia şi mineriadele./ sper că schimbarea de macaz nu are iz politic, pentru că, oricum, nu prea mai are importantă acum condamnarea unui bătrânel, care dacă mai este mult chemat pe acolo face apoplexie./ importantă este întelegerea faptului că modul în care iliescu si acolitii săi au făcut "politică" în 89-90 a aruncat românia cu ani si ani în urmă si dacă s-ar fi făcut lucrurile cum trebuie, acum eram în rândul tărilor membre ue./ se spune des că starea actuală a româniei este datorată epocii ceausescu. eu cred că un "merit" la fel de mare l-a av  ...continuare .
8 comentarii
modifica
depanator de aure
de Alina Livia Lazar la: 10/06/2005 05:59:00
ne pare rău,/ la semnalul următor vor înflori cactuşii./ abonatul e momentan în căutare de umbre în deşert./ luaţi o pauză în sec gustul rămuros al pierzaniei./ pentru înţelegere vă răsplătim cu o carafă de sânge./ râd strugurii de setea în care au fost aruncaţi./ nu disperaţi./ încercaţi mult mai târziu iluzia./ e timp chiar şi pentru ea după alte câteva coline de farse./ nu viraţi./ daedalus stă gelos la pândă./ nu vă plângeţi de milă./ nu se va întâmpla nimic în timpul buletinului de ştiri./ doar poate o reclamă la tors. masculin/ conjugat în fuioare de vânzare./ dacă auziţi un clinchet, puteţi lăsa un bocanc, drept semn al trecerii./ dacă a  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Joc in doi
de Micha3la la: 10/06/2005 05:41:00
îţi cer o sărutare,/ iar tu/ îmi smulgi o îmbrăţişare./ tu însuţi eşti/ doar adiere,/ un gînd răzleţ/ de rouă./ nu vei lăsa nicicînd/ în sufletul meu dâre,/ vei dezgheţa ploaia din nori,/ şi vei isca- tornade./ prin intemperii de dor/ jucăm / un joc în doi,/ eroi universali / al războiului renumit,/ amor. /
1 comentariu
modifica
Imagini socante care ne-au influentat
de Lascar Barca la: 10/06/2005 05:24:00
din cind in cind,prin massmedia ne intilnim cu imagini care ne/ socheaza si apoi ne ramin in memorie pentru totdeauna./ papa in vizita de lucru si haidamaci ciomagind multimile care se/ imbulzesc.../ in piata tiananmen un tinar in fata unui tanc..../ in afganistan,dintr-un avion in zbor se distribuie picioare de lemn..../ voi le-ati vazut?mai aveti si alte exemple?v-au marcat?
58 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...