arhiva: 12/06/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Caut SPONSOR!
de L1v1u la: 12/06/2005 22:58:00
vreau sa infiintez un campionat de fifa 2005 online!taxa de inscrie pt fiecare clan va fi de 200.000 !vor fi 3,4 sau 5 divizii a cate 16 clanuri!vreau sa acord si ceva premii!voi face o treaba serioasa!caut sponsor urgent!contactati-ma la id de messager liviu_dog sau la adresa de email liviucoada@yahoo.com !
comenteaza!
modifica
ochiul din felie (reteta inspirata din serialul beverly hills)
de seth4chat la: 12/06/2005 21:54:00
se iau 2 oua se bat (gen omleta) se pune compozitia in o farfurie intinsa, se iau feliile de paine si cu ajutorul unui pahar mediu se face o gaura chiar in mijlocul feliei(se apasa cu gura paharului pe felia de paine pana taie prin paine) feliile de paine se pun pe o farfurie si se stropesc din abundenta cu vin alb dulce.se tavalesc prin compozitia de omleta si se pun pe tigaia incinsa .in mijloc (unde a ramas gol dupa indepartarea miezului taiat cu paharul)se pune chiar pe tigaia incinsa un ou intreg (gen ochi). se lasa la rumenit si apoi se intoarce pe partea celalata. / / acum va inchipuiti ca sunteti in beverly hils si pofta mare....................
4 comentarii
modifica
Economia vietii
de Lacrima la: 12/06/2005 21:49:00
mă învaţă lumea ce este viaţa,/ mai bine, cum s-o preţuiesc./ Şi ce valoare să îmi pun mie/ cu ce monedă s-o plătesc./ vă mulţumesc, vouă poeţi,/ voi filozofi şi scriitori./ sunt sfaturi bune, înţelepte./ de ele aş ţine cont ca să exist/ de nu ar fi o mică precizare/ pe care am trecut-o în biografie:/ sunt filozof, dar şi economist/
comenteaza!
modifica
Vorbe
de Lacrima la: 12/06/2005 21:46:00
ceea ce spun eu, / este un mare./ fiecare vorbă a mea,/ este o picătură, / ce-i umple albastrul./ fiecare dintre noi/ umple câte o mare./ este atâta apă în lume/ Şi atât de puţină sete./
comenteaza!
modifica
rece
de niko la: 12/06/2005 21:31:00
totul se continua in perioada./ totul nu se termina.intotdeauna intrebari fara raspuns.oamenii traiesc sa moara.de ce?o alta intrebare la care nu primesc altceva decat nimic./ seara.seara simt ce simt.poate sunt o falsa ''mater dolorosa'',desi nu sunt mama.poate ca sunt asa ca sa ma enervez pe mine de fiecare data cand incerc sa fac ceva ce.../ da,seara mea nu e ca a ta...poate tu dormi,poate tu visezi,poate tu plangi sau poate stai ca mine...sau poate ''tu'' sunt eu.sau poate seara mea e ca a ta sau a ta e ca a mea./ nu mai stiu unde sunt.nici macar nu mai stiu ce fac atunci cand fac ce fac.sa fac asta ca sa mai pot face ceva cand doar gandesc,imi imaginez,poate,ca fac ce faceam inainte.../  ...continuare .
3 comentarii
modifica
o incercare...
de teo_05 la: 12/06/2005 18:36:00
rugina mi se scurge-n inima,/ amara, dureroasa/ incerc sa zbor... inchid ochii/ sa simt..../ unicitatea zborului meu./ zbor spre o alta lume../ spre lumea in care ar trebui sa traiesc/ in care raiul si iadul sunt doar porti de intrare.../ spre vesnicul tu.../ demoni, ingeri, dumnezei se ingramadesc in mine./ le dau glas pe rand,/ incercand sa te iubesc,/ sa te las sa suferi.../ doar in tine sublimul si grotescul se iau de mana/ surazand amar..../ lasa-ma sa ma ingrop in tine.../ esti intruparea celor 7 pacate,/ incalcarea celor 10 porunci../ as vrea sa te vad gol de tine..../ doua suflete dezvelite/ in / intunecime
comenteaza!
modifica
Pygmalion
de andleia la: 12/06/2005 14:20:00
lasă-mă să te scrijelesc cu unghia,/ s-adaug apă şi ţărână,/ să-ngrop în tine moartea şi urgia/ Şi să te ţin în mână./ lasă-mă să te adun dintr-un pământ,/ te-oi plămădi apoi din praf,/ o să te las să îmi fii sfânt / Şi nu voi mai putea să scap./ lasă-mă să mă joc cu viitorul tău trup,/ să te creez cu toată fiinţa mea,/ o să îmi fii păcat şi-o să mă-nfrupt/ din suflul tău şi viaţa ta…/ lasă-mă să te iubesc cu gândul,/ iar ochii mei plimba-vor-se peste conturul tău,/ Şi cât va mai trăi pământul/ te voi lăsa să îmi fii zeu…/ lasă-mă să te creez cu mâna,/ să te ador până la paroxism,/ să pot să-mi joc în tine eu ţărâna  ...continuare .
2 comentarii
modifica
...Fara...
de andleia la: 12/06/2005 14:19:00
…poate că toamna a venit, gândindu-mă la ea. Şi ploaia a venit, gândindu-mă la ea. Întreaga lume a venit, gândindu-mă la ea. doar tu nu ai venit, gândindu-mă la tine. eu, cu puterea minţii mele, am chemat şi toamna, şi ploaia, şi lumea întreagă. iar ele au venit. doar tu, singur tu, ai rămas departe şi rece, prea departe de gândul meu, surd la chemarea mea. dacă veneai, tu ai fi fost zeul meu suprem şi te-aş fi ascultat, iar iubirea mea ţi-ar fi fost altar. dar tu nu ai venit. acum, eu cred că am pierdut şi zeul din tine, şi omul din mine. când mă voi trezi, o să-nţeleg că ai pierdut: şi zeul din mine, şi omul din tine. atât. eu, deocamdată, rămân cu g  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cer de la viata...
de andleia la: 12/06/2005 14:18:00
cer de la viaţă fericire… cer de la viaţă viaţă… Şi te cer de la viaţă…. / cadou etern, atât de plin de inţelesuri şi de iubire. lumina ta m-ar ţine trează şi mi-ar reda adevărul. aşa că te cer de la viaţă, te cer lumii, zilei şi nopţii, te cer de la cer. să te pot adora în mine, să mă fac altar pentru tine şi tu să devii cerul meu cald. aş vrea să-ţi fiu pământ şi tu să mă săruţi, albastru şi sălbatic, la marginea lumii…aş vrea să fiu profanul şi tu să mă vindeci cu puritatea ta sacră. aş vrea să fiu ce e rău, şi tu să îmi fii binele… Şi degeaba vreau. degeaba cer să fiu o păcătoasă. chiar dacă aş fi rea şi aş fi păcăto  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Departare
de andleia la: 12/06/2005 14:15:00
azi pot sa plec de langa tine,/ pot sa ma-ndepartez incet-incet,/ pot sa imi vad acum de mine/ sa nu ma doara nici un zambet.../ iti intorc spatele cu nonsalanta,/ si singurul motiv viabil e plictisul,/ ma-ndepartez de tine si apas pe clanta/ si ies pe usa sa vad cuprinsul.../ nu am nevoie azi de tine,/ pot sa stau singura-n picioare azi,/ azi pot sa spun ca mi-e iar bine/ si chiar nu-mi pasa daca ai sa cazi./ nici flori sau ciocolata sau parfum,/ nimic nu ma intoarce inapoi;/ nimic, decat de la tigara fum si scrum,/ atat am fost noi amandoi./ si prea fragil a fost trecutul,/ si prea de necuprins e nepasarea,/ si prea plictisitor a fost sa stau cu mutul/ si prea de netrecut e marea... /
comenteaza!
modifica
Refuz
de andleia la: 12/06/2005 14:14:00
nu cred in poezia ta moderna,/ in albul vers al vietii tale/ si in bataia aritmica a unei inimi prea flamanda;/ iti spun eu azi: nu cred in tine!/ nu cred ca esti atat de special,/ nonconformismul tau miroase a tabac;/ de fapt, eu stiu ca-n perna ta/ un "eminescu"-n patru versuri isi face de cap.../ nu cred ca tu ai coborat de sus/ si ca deodat' ai fost cuprins de vreo divinitate;/ iti spun eu azi: tu nu esti sfant/ desi ai vrea sa le supui pe toate.../ nu cred ca te-ai numi chiar faust/ si ca in sange iti scrii numele;/ in schimb, te cred ca esti pacat/ si ca pacat iti este numele./ ti-am zis: deloc nu cred in tine azi/ si azi refuz sa te iubesc;/ priveste cerul de azi, mut,/ si-aduti aminte  ...continuare .
1 comentariu
modifica
3 luni
de andleia la: 12/06/2005 14:12:00
i/ eram doar fericire./ si fericirea mea era atat de dulce/ incat eu am crezut ca esti ce nu eram/ si ca nu sunt decat un inger,/ cazut dintr-un mult prea inalt, intins albastru.../ eu chiar credeam ca esti al meu,/ noi chiar eram o fericire. 12/10/2004/ ii/ venit-a ziua neagra-n care / noi doi am incetat sa existam./ venit-a noaptea alba-n care/ nici somnul nu m-a colindat, / nici stafia iubirii tale nu m-a bantuit/ si nici macar o lacrima amara / eu n-am varsat pentru noi doi./ atat amar a fost in mine, / si-atat de dor mi-era de tine/ ca n-am putut sa plang deloc./ pana nu te-ai intors, eu nu te-am plans.13/10/2004/ iii/ azi imi e din nou bine./ caci azi tu esti din nou cu mine,/ caci  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poem de tratare
de andleia la: 12/06/2005 14:11:00
inca ma mai tratez dupa tine/ si se pare ca nu-mi ajung/ nici toate limbile de pe pamant,/ nici toate orele din saptamana,/ si nici macar zilele din luna/ ca sa te pot uita./ pe cat incerc, parca mai mult nu te pot uita,/ si parca din ce in ce te simt in mine,/ si parca din ce in ce privirea ta ma doare,/ si-ncet, incet, privirea ta rapune.../ asa incet se stinge-n mine/ bataia stranie-a inimii mele,/ si parca se opreste-n buza / aerul ce-ar trebui sa il respir!/ ma uit in oglinda si ma simt atat de rupta;/ ascult pe altii si nu-i inteleg;/ in orice forma te caut tot pe tine/ si-ncet, incet, ma prabusesc in mine.../ incet se misca ceasul catre moarte/ si toata durerea mea se zvarcoleste-ncet  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Comunisme reale in democratie
de Pajeu la: 12/06/2005 10:48:00
să vă mărturisesc… privind astăzi la ţărişoară nimic nu mă mai miră. pe la televizor i-a fost dat la tot românul care aflându-se în obscurul văzului să urmărească felurite chipuri zise / demascate de presă ca fiind ale corupţiei si care au făcut dus – ntors pe la pna zâmbind / zicându-şi emfatic nevinovăţia. unora li s-au pus cătuşe, altora sechestru pe averi „căpuşe” iar tuturor bănuiţilor interdicţia de a părăsi ţărişoara adică un consemn pe la frontieră. preşedintele băsescu le cere emisarilor europeni ca atunci când vorbesc despre marii corupţi / corupţie să îi nominalizeze (chiar nu-i ştie preşedintele ori organele abilitate nu au (  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Despre Ceausescu si urmasii lui
de Pajeu la: 12/06/2005 10:46:00
– despre ceauşescu şi urmaşii lui – / mă gândeam, privind anul trecut alternativ la filmul negru al încremenirii în sinergiile “istoriei roşii” specifice ante meandricului decembrist 89 şi la imaginile unui descătuşant decembrie 89 când tiranului agramat nicolae şi toantei elena analfabetă li s-a opus la început timişoara înţeleaptă mai apoi toată ţara dumirită, cum a putut îndura acest popor atâta idolatrie şi atâta spoială a poleielii “menirilor” cu care evazionau cei doi tirani şi ticăloşii profitori din jurul lor realitatea sumbră a ceea ce de fapt şi de drept erau vremurile ticăloşite iar ei nişte netrebnici loviţi de damblaua dictaturii  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Zile si Nopti in cautarea lui Emil Cioran
de Pajeu la: 12/06/2005 10:39:00
zile şi nopţi/ în căutarea omului emil cioran / / Într-o dimineaţă m-am trezit singur în om… / aveam însă un presentiment ciudat de straniu şi străin, de nedefinit aş putea să-l gândesc, care stătea să năvălească peste mine, fără a mă nivela ori denivela pe mine, eu, singurul aflat în om… / nu aveam nici măcar o insinuare a sentimentului normalităţii iar oroarea de care sufeream eu, de unul singur era poate drama fericirii lui iov… solitudine … strigăt sfâşiat de întunerecul din penumbra omului cu adevărat nou al zilelor dorite care răsturnat pe-o pleoapă a zeului agoniza, dogorind augurul, văpaia dimineţii…/ adâncul prăpastie  ...continuare .
comenteaza!
modifica
azi, acum 9 ani
de mosu dochia la: 12/06/2005 05:28:00
atunci cand l-am inmormantat pe tata am crezut ca mai bine muream odata cu el. si nu doar pentru ca de atunci ma simt orfana, ci pentru ca acel punct din viata a fost momentul in care am 'vazut' clar, pentru prima data parca, cat de multa josnicie exista printre noi si cat de putina intelegere au multi pentru suferinta personala./ ...preotul: aha, acolo stai... ai masina? da, parinte. dacie? nu... da' ce, olcit? nu, un golf... aha, merge... da' vas faci? desigur... pai sa-mi dai 220000 lei (in '96) plus sa-mi dai prosop si batista (parca). si doua vase. si sa nu uiti baietii. and so on./ l-am rugat sa faca slujba cat poate de scurta, ca tata n-a fost credincios si e mai mult pentru traditie  ...continuare .
18 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: