arhiva: 17/06/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nasterea rasului
de Valeriu Cercel la: 17/06/2005 19:56:00
râsul şi umoru-n sine,/ pare-se c-au aparut,/ din “pacatul” cu renume,/ de la bunul început,/ ca-n gradina cea de vis,/ doar cei doi, singuri pe lume,/ nu aveau nimic de zis,/ nici prin gând sa faca glume;/ nu ştiau nici ce-i ruşine,/ nici ce-i viciu ori narav,/ ce e rau sau ce e bine,/ nici macar, un banc firav,/ pân’ veni ala cu coarne,/ pus pe glume nesarate,/ ca-ncepu ca sa le toarne,/ poante vechi şi rasuflate;/ eva, fiind mai natafleaţa/ nu s-a prins şi a muşcat,/ iar adam şi el de faţa,/ lua parte la pacat,/ ca, luând o muşcatura/ a ramas înţepenit!.../ de-o aşa caricatura,/ eva-n râs a izbucnit…/ Şi a râs aşa vârtos…/ (primul râs la om şt  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dorinta....
de gandaKmiK la: 17/06/2005 19:39:00
am sa te-asez pe-un scaun / si pletele peste cap am sa le-asez./ in fata mea scaunul am sa-l pun,/ iar umbrele am sa le sorb sub el;/ si am sa stau sa te privesc,/ incet sa te gandesc.../ si-astept./ iar din soare am sa rup o raza/ in maini sa ti-o asez incet;/ picioarele am sa le mut pe rand,/ pana cand din vis ma voi trezi razand...
comenteaza!
modifica
Legenda sasului päcälit!
de Simonanomis la: 17/06/2005 13:56:00
legenda sasului päcälit/ (plagiat adaptat vremurilor noastre)/ / pe drumul de costisä, din stuttgart la sibiu/ venea un om de-afaceri, purtând pe cap chipiu,/ n-avea nici cal, cärutä, mergea pe jos hai-hui/ plângându-si a sa soartä, zicea în gândul lui:/ "mai lung îmi pare drumul, acum, la-ntors acasä,/ as vrea sä zbor, dar contul din bancä nu mä lasä,/ cä-i gol si chiar pe minus, färä sä fiu de vinä/ am si carnet, dar n-am bani, nici batär de-o masinä!"/ este -mbräcat în zdrente, de bunä calitate,/ camasa-ruptä-n coate si pantalonii-n spate,/ pantoful stâng e putred, cel drept de câine ros,/ dar pe jacheta ruptä mai scrie hugo boss!/ ce-o fi pätit särmanu  ...continuare .
2 comentarii
modifica
filme
de sakamonku la: 17/06/2005 13:54:00
uneori esti atat de gol pe dinauntru...nu mai simti nimic;sentimente de orice fel au disparut de mult...esti rece si atat,nu mai simti nimic.parca e prea mult pt un om ;atatea lucruri mari sau marunte ne macina incat esti terminat sau pe cale sa te termini,sa dispari...parca mergi pe un drum si,incet ,incet dispari,devii invizibil,nu mai ai rost si nici culoare...nu mai ai zambet,liniste,de fapt nu ai nimic,devii un nimic!/ ai sentimentul acela ciudat ca traiesti viata altcuiva,ca nu esti tu ci altcineva cel/cea care e aici si traieste;tu doar privesti cumva de la distanta.nu mai ai chef de nimic,nu mai poti vorbi,de fapt poti dar nu vrei si nici nu stii de ce.nimic parca nu e bun ,nu e l  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De la Tica la politica: revendicarea fabulei cu un soarece fiert
de Simonanomis la: 17/06/2005 13:54:00
revedincarea fabulei!/ foaie verde de pistatie/ am primit o reclamatie!/ cum de am putut sä spun:/ cä ticä-i soarece român !/ ca românii nu sunt hoti !/ asta-i drept , dar nu chiar toti!/ se stie cä unii furä , / cä n-au ce bäga în gurä !/ altii bagä-n buzunare , / sä nu cada din picioare!/ dar sunt si români corecti/ stiu c-asa-i , români cei drepti!/ vreau sa spun , procentu-i mare/ pentru românasii care,/ îsi väd de treabä si muncesc/ toata viata se spetesc./ pentru ei eu schimb zicala/ cä de nu ma bate boala !/ eu am zis ca e român , / fiindcä se rima cu : "spun"/ stiti cum e sa mearga versul , / am zapäcit universul!/ de spuneam cä e oltean,/ sau puiut de ardele  ...continuare .
comenteaza!
modifica
"Tica-i fiert in mamaliga!" - fabula cu haz de necaz
de Simonanomis la: 17/06/2005 13:52:00
fabula/ / (prelucrare dupa o poezie stiutä din copilarie)/ de simona anomis/ a fost odata , un mos si-o babä ,/ mosul gras si baba slabä , / chiar de-ar vrea unii ca el , / sa fie cel subtirel ,/ si bäbuta , cea grozavä ,/ sä fie grasä , nu slabä , / dar asa spune povestea , / celor doi li s-a dus vestea ,/ ca n-aveau daca socoti ,/ nici copii si nici nepoti!/ erau doar ei singurei , / ca doi pui de porumbei/ si si-ar fi dorit urmasi , / o droaie de copilasi , / si-alta droaie de nepoti , / mici si mari , slabi , grasi , frumosi , / s-au rugat la domnul mare , / sa le deie ascultare , / si mäcar o vietate , / micä , färä-nsemnätate,/ sa fie copilul lor ,/ cä se prapadesc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Tmiditatea
de Tofan Ana Isabella la: 17/06/2005 12:07:00
ce te faci daca adeseori esti pusa in situatii atat de jenante incat iti vine sa intri in pamant de rusine. ce poti face ca sa-ti invingi slabiciunea si sa mergi mai departe. uite ,eu mereu incurc lucrurile,si nu mai stiu ce sa ma fac. daca de exemplu doresc sa vorbesc cu cineva,in loc sa-l abordez, ma pierd. adeseori in situatii limita ,nu mai stiu ce e cu mine. nu am incredere in mine, adeseori ma consider persoana cea mai nepotrivita ...voi ce credeti? / din cauza timiditatii ,nu am ajuns unde mi-as fi dorit sa ajung in viata. ma consider o ratata.
27 comentarii
modifica
Vrajitorul din ROZ
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:57:00
nu am intentia sa plagiez o poveste celebrä , nici sä mä scuz pentru ca sunt un om al secolului douazeci sí unu , care mai crede în minuni .trebuie sä recunosc cä am avut norocul sa adun în mintea si sufletul meu destulä fantezie pentru a crea o nouä lume. nu ca as fi un fel de zeu cu drept de viatä si moarte asupra lumii create , doar putin îndrägostitä de frumusetea cuvintelor sunt si de puterea lor asupra noastra./ si pentru cä sunt , pe deasupra, si un om norocos va spun cä am avut ocazia sä întâlnesc în zilele noastre ,modernul secol al vitezei si-al stresului , un vräjitor! da, un vrajitor în adevärata putere a cuvântului , unul simplu si blând, färä înfäti  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Loz in plic
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:55:00
loz în plic/ de simona anomis, germania/ nostalgia acelor vremuri comuniste , grele si nenorocite, dar cu atâtea lucruri simple, care ne-au încalzit inimile cândva, ma încearca si pe mine , nefiind imuna la amintiri frumoase. sigur ca dacä-mi întreb parintii , care-si amintesc de infernalele cozi la alimente si nesiguranta zilei de mâine, au alte pareri despre acele timpuri , dar noi copiii de atunci , tinerii de alta data , eliberati de povara marilor responsabilitati , am receptat altfel situatia. / daca tot n-am avut decât un program amarât de doua ore la televizor si discotecile erau prea rare am plimbat adeseori aleele orasului , nu în cautare de carne , lapte , oua , unt  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Batatorul de covoare
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:53:00
fragment din gandurile sotului meu sensibil.../ / printre cele mai însemnate realizări ale fostului, din '89 "decedatului" şi de unii chiar mult regretatului „ primului constructor al ţării” se numără şi mohorâtele cartiere de blocuri ale urbelor româneşti. am moştenit de la socialism paleta monocromatică şi tristă a clădirilor de beton, înconjurate de mult prea puţinele la număr spaţii verzi. am schimbat noi, ca cetăţeni revoluţionari ce am fost, imaginea oraşului, agăţându-ne la balcoane haine colorate sau punându-le acoperişuri de ţiglă cărămizie cutiilor de chibrituri, cum mai erau numite blocuruile. vile şi vilişoare răsar printre blocuri, ca ciup  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Salvaţi Vama veche!... ia nene o carte despre droguri!
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:51:00
salvaţi vama veche!... ia nene o carte despre droguri!/ foaie de jurnal / reportaj pitoresc cu sare şi piper de la mare!/ / salvaţi vama veche, scria pe tricoul unui tânăr, care se oprise în faţa micuţei mele tarabe ambulante, ca să cumpere o carte. / pentru că din sutele de oameni, care s-au plimbat prin faţa mea, în acea zi de 4 august 2004, a fost primul client, l-am oprit la o discuţie. prea puţini s-au oprit să ia o carte în mână, s-o răsfoiască sau să-mi pună o întrebare legată de coţinutul romanului, al cărui autoare eram si pe care speram să-l fac cunoscut, într-un mod cât se poate de neortodox, tineretului venit să-şi petreacă concediul la va  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Drum de pisica - fragment din romanul "Lacrimi in sticla"
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:49:00
/ asa este viata , un drum de la poarta/ si scurt de trei pasi , pâna-n calea ferata .../ aveam aproape unsprezece ani. robi era doar cu doua luni mai mare decât mine. de ziua lui am fost , ca de obicei , în gara sa admiram în tacere mersul trenurilor.... era cea mai mare bucurie , pe care i-o puteam face lui robi! asteptam rabdatoare , sa se sature de privit , sa mergem acasa la mine si sa-i arat cadoul. Îi cumparasem un trenulet electric cu sine si chiar si o gara ... erau si pomi de plastic , oameni de plastic !... / ce s-ar fi bucurat , robi ! am economisit tot anul , ca sa-mi pot permite luxul de a-i face o asemenea bucurie ! / afara ningea. robi , chiar îmi spunea ca si-ar fi d  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Ora omului negru
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:47:00
/ / bani, bani, bani, nimieni nu are, nu are destui, nimanui nu-i ajung, sa-si împlineasca dorintele, mici sau mari, parsive sau înaltatoare. nu conteaza decât banii, ei sunt cei importanti sau vinovati, motivul crimei, al divortului, al sinucigasului. mereu sunt banii de vina, înmtodeauna ei,desi îi vrem, îi credem nevinovati, mai mult decât orice altceva îi dorim, cu toate ca sunt o stavila în calea fericirii, dunä de nisip miscatoare, înselatoare mocirlä, mlastinä puturoasä, în care ne ramân sufletele prizoniere pe vecie, putrezind,înainte de aprinde cineva de veste! dar îi vrem! banii!/ / cu ei ne cumparam tigarile, cocaina, platim dependenta si ucigasul profesionist  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Rostul raului de masina
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:46:00
toate drumurile duc undeva, până şi fundăturile au rostul lor, dau într-un zid, pe care unii reuşesc să-l treacă, pe când alţii sunt atât de trişti încât văd printre cărămizi, necazurile altora. / am plecat la un drum necesar. m-am urcat în maşină, pe uşa din dreapta, în limitele normalului, lăsându-mi inima sa bată mai departe, poate puţin mai tahicardic, dar încă în parametrii optimali. m-am legat în centură, cu acuta senzaţie că-mi agăt lanţuri grele de piept, că-mi arestez simţurile şi le târăsc ca pe nişte criminale cu cătuşe la mâini, prin faţa tuturor ... am închis o secundă ochi, înainte ca motorul să înceapă a toarce, ca un motan îm  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Libertatea - un elixir plin de reacţii adverse
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:44:00
“ cu un glonte în ceafă” îşi şoca publicaţia spiegel de curând publicul. atras de un asfel de titlu dramatic, cititorul putea afla amănunte despre cariera criminală a unui tânar rus. ajuns aici în germania, eugen n. a devenit în scurt timp şeful unei grupări internaţionale criminale, care are deja şapte oameni pe conştiinţă, dacă se poate vorbi de vreo conştiinţă în acest caz. eugen n. a şocat autorităţile prin lipsa de scrupule dovedită şi energia criminală dezlănţuită la vârsta de 20 de ani, când alţii abia întâlnesc prima iubire. / tânărul rus nu este o excepţie, ca el sunt mulţi, cu un trecut şi prezent mai mult sau mai puţin dramatic şi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Adevărul o fundatură , minciuna un alt labirint - file de jurnal
de Simonanomis la: 17/06/2005 10:39:00
adevărul o fundatură , minciuna un alt labirint.”/ care este calea de mijloc?/ din jurnalul unui dezradacinat in germania/ simona anomis/ / / impactul meu cu occidentul de acum 13 ani a declanşat prima criză de personalitate. nu este chiar aşa de simplu cum pare, când eşti pus să alegi între siguranţa materială şi împlinirea spirituală sau chiar mulţumirea sufletescă. sunt căi diferite de urmat, stări fin nuanţate, aspecte de viaţă, făcute parcă, să tragă în direcţii opuse. e ca şi cum ai conduce o căruţă trasă de cai nărăvaşi, fără hăţuri, doar cu puterea minţii! cum, cât, de ce? doar nu ne naştem toţi paranormali, nici măcar perfecţi şi  ...continuare .
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...