arhiva: 02/06/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
TELEVIZORUL-necesitate sau pacoste?
de Calypso la: 02/06/2005 23:37:00
traim intr-o societate in care informatia e din ce in ce mai abundenta, departe insa de a ne imbogati in aceeasi masura spiritul./ lasand la o parte internetul si radio-ul (cazut un pic in desuetudine), televizorul ramane sursa favorita de informatie a marii majoritati dintre noi.dar poate el asuma responsabilitatea pozitiei sale dominante ? / ne deschide noi orizonturi sau ne inchide intr-un univers artificial ?
75 comentarii
modifica
forumul "cafeneaua"
de gina_alberta la: 02/06/2005 22:32:00
trebuie sa recunoasc ca insusi numele forumului m-a atras aici./ nu numai ca imi place la nebunie ideea ca acest forum sa se numeasca asa, dar nici nu-mi pun intrebarea de ce se numeste asa!/ ce as vrea sa intreb eu, este referitor insa la nume:/ pt voi, cafegii de aici de pe forum, ce inseamna cafeaua?...si in ce cantitate o beti?/ exista oare oameni aici pe forum care sa nu bea cafea?/ in privintele de mai sus voi raspunde si eu: pentru mine cafeaua contribuie la starea mea de spirit, imi insoteste cartea din brate, imi bucura noaptea si da gust amar vietii mele...da bunul gust amar!/ cat in privinta catitatii afirm: media este de 4 pe zi, la o cana de 200 ml, 1 lingurita de zahar, 4 de  ...continuare .
44 comentarii
modifica
despre nimicul in sine
de gina_alberta la: 02/06/2005 22:15:00
in ce masura gaditi si simtiti nimicul si mai de graba ce inseamna acest nimic?/ "-ce faci?/ -nimic!/ -ce ai?/ -nimic!"/ sunt un nimic...nu fac nimic...nu am nimic/ raspunsuri aberante, dar in sinea lor adanci si totdata mincinoase../ nimicul ca actiune?...ca stare?...ca dorinta?...ca acceptare?/ ce este acest nimic care se lipeste de buzele noastre in raspunsuri oarbe?/ nimicul -involutie, stagnare?/ cand nu am chef de nimic, ce fac? nimic?/ nu vi s-a intamplat sa aveti o stare de spirit urata de tot in care nu sunteti motivati de nimic, sau mai bine spus sunteti motivati de acest nimic?/ la intrebarea :"ce se intampla cu mine cand traiesc nimicul?" sa raspundem ca nu mi se intampla nimic?  ...continuare .
72 comentarii
modifica
comercialitatea "confort" sau "complacere"?
de gina_alberta la: 02/06/2005 21:56:00
in ce masura va supara sau va satisface ideea de comercialitate, aplicata in orice domeniu?/ este de admis ca oricand oricum si in orice exista comercialitate, dar este ea benefica pentru a tine un echilibru, ori este dezavantajoasa caci si duce la mediocritate?/ este bine ori drept sa luptam pentru a iesi din tipar, din complacerea, confortul si la-ndemana aceste idei?/ ce ne ofera o mai mare satisfactie si ne hraneste orgoliul in ceea ce facem: audienta maxima a majoriitatii manipulate, ori autenticul si aparte-le- minoritatea calitativa?
4 comentarii
modifica
Trecutul sau prezentul?
de evil13dark la: 02/06/2005 21:23:00
de multe ori privim in trecut si analizam faptele noastre progresele, regresele facute de noi. ne uitam in trecut si ne vedem pe noi in situatii dificile.poate in prezent suntem capabili sa rezolvam acele probleme din trecut dar atunci se parea ca nu exista nici o solutie .astfel vezi cum iti trece viata fara sa o poti opri si fara sa realizezi ceva important pe plan economic , social, dar cel mai rau este atunci cand nu ai obtinut nimic pe plan sentimental. ai avut ocazii sa vorbesti cu el/ea sa il/o cunosti dar de fiecare data te cuprindea teama si intrebarea :oare este bine ceea ce fac sau poate trebuie sa ma opresc? multi spun ca este bine sa gandesti inainte sa faci sau sa spui ceva da  ...continuare .
5 comentarii
modifica
The Pillow Book (Cartea de Capatai)
de gabriel.serbescu la: 02/06/2005 21:18:00
the pillow book (cartea de capatai)/ de peter greenaway / cu vivian wu, ewan mcgregor, yoshi oida, ken ogata / film de 5 stele, o poveste medievala reluata intr-un habitat modern. arta in arta. erotism, senzualitate, multa poezie si multa lirica picturala, datorata poate si faptului ca greenaway este scriitor si pictor, in momentele in care nu face filme extraordinare./ incep cu adresa catorva sit-uri:/ http://www.alcheraproject.com/archives/25b.htm/ aici gasiti adevarata pilow book, scrisa de sei shonagon/ un sit oficial al regizorului ar fi urmatorul:/ http://petergreenaway.co.uk/pillowbook.htm/ ce include si imagini din film la adresa/ http://petergreenaway.co.uk/pillowbook1.htm si/ h  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Multumiri D-lui Valerian Stan pentru reactia promta!
de Octavian Mihaescu la: 02/06/2005 19:25:00
marginalizarea reprezentantului victimelor mineriadelor si demonizarea grupului puiu-radoi-mihaescu, in "contrapartida" cu "pupat piata independeti" (jalnic-suspectul constantinescu, etern-manipulatoarea tvr, roman, gelu voican, gulea, dinescu s.cl.) a aratat inca o data, celor care intr-adevar vor sa vada, unde a fost si unde se afla romania post-ceausescu./ imi pare rau, dar "mesajele sms ale tinerilor" au fost si ele o mare manipulare. de ce? pentru ca ele - in buna parte manipulare a realizatorilor emisiunii - ne spuneau un singur si foarte mincinos lucru: ca vinovat de cele intamplate este exclusiv pensionarul ion iliescu. or, adevarul e ca responsabilitatea este a intregului sistem pe c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
rasismul, xenofobia, intoleranta... cuvinte straine romanilor?
de Renegatul la: 02/06/2005 13:59:00
sunt romanii rasisti, xenofobi si intoleranti. de fapt, cine sunt romanii, ce inseamna "roman", cine este get beget roman? eu nu prea stiu...poate stiti voi.
30 comentarii
modifica
Barfa
de Tofan Ana Isabella la: 02/06/2005 11:31:00
ce credeti despre persoanele care comenteza mereu vrute si nevrute, despre oricine cu orice ocazie,si daca se poate sa vorbeasca numai de rau,cu atat mai bine. sa moara capra vecinului cu alte cuvinte. sunt niste persoane de cea mai joasa speta. am postat acest topic pe un alt site si mi-au spus ca barfa este constructiva. cum poate fi constructiva daca ii faci rau altcuiva in mod deliberat.
12 comentarii
modifica
Scopul umanitatii
de aurasdim la: 02/06/2005 10:56:00
ma chinuie o intrebare si desi stiu ca aceasta intrebare nu poate sa aiva un raspuns absolut o sa incerc sa aflu de la voi un raspuns care sa-mi fie pe plac./ si iata intrebarea :/ care este scopul existentei oamenilor in univers???
68 comentarii
modifica
Bani de-ngropăciune
de L0r3 la: 02/06/2005 07:34:00
era bătrân şi-aşa scârbit de toate/ Încât uitase dac-avea un nume/ pusese, însă, nişte bani deoparte/ să fie-acolo...pentru-ngropăciune./ dar într-o noapte-n care vechi eresuri/ s-au adunat în mintea lui să steie/ reînnodând ciudate înţelesuri/ Şi-a amintit mirosul de femeie./ Şi-a alergat pe loc, bătrân bezmetic/ cu toată viaţa prefăcută-n scrum/ târându-şi bucuros trupul scheletic/ s-a dus la curve ca pe-un ultim drum./ Şi întrebat într-un târziu de banii/ cei irosiţi pentru plăceri lumeşti/ el a răspuns: îmi pare rău de anii/ trecuţi aiurea, ascultând poveşti. /
7 comentarii
modifica
Sunt româncă
de L0r3 la: 02/06/2005 07:33:00
da, sunt româncă, uite, nu mi-e jenă/ am sângele cum spuneţi voi, fierbinte/ dracula doarme-aci, la mine-n venă/ Şi-n oase port romane-aşezăminte./ eu chiar de tac vorbesc cu voi într-una/ atâtea mii de ani îmi sunt înscrise/ pe pielea mea, încât întotdeauna/ cuvintele-mi apar ca uşi deschise./ iar mâna mea în veci nu sta-va-ntinsă/ la pâinea voastră, aruncată-n silă/ chiar dacă steaua mea demult e stinsă/ mă torn mai bine-n lut decât în milă. /
5 comentarii
modifica
Hai sa manipulam!
de cico la: 02/06/2005 06:34:00
am scapat de cenzura informatiei si nu mai putem fi inselati! ...asa sa fie? sau am devenit victimele naive ale propriei ignorante in materie de manipulare? / considera urmatorul scenariu : esti un important om politic fara prea multe scrupule, cu suficienta avere si influenta. in presa apare un articol (in parte speculativ) cu dezvaluiri ale unor lucruri compromitatoare asupra ta. cum informatia odata publicata nu mai poti s-o opresti, ce mijloace manipulative strict informationale poti totusi folosi ca sa o contracarezi si sa-ti "repari" astfel imaginea? / citeva idei (dezvolta si adauga) : / (1) discreditezi sursele si sustinatorii : ziarul, autorul, denuntatorii, toti cei imp  ...continuare .
39 comentarii
modifica
f.f.a. 3 - Ce face propriu, amorul nostru
de George Avramescu la: 02/06/2005 05:40:00
- din alt condei, cu-aceiaşi mână*/ … sau nouă disertaţie despre destin, conjuncturĂ Şi repere sĂnĂtoase/ motto: “e atât de păcat pentru un om, să nu uzeze din plin de o trăsătură atât de particulară regnului său: aceea de a gândi.” – tot de mine ;)/ haideţi să vedem pentru început, în ce măsură omul resimte nevoia unei divinitaţi care să-i guverneze actiunile. părerea mea este că există două feluri de atei, pe faţa pământului: unii sunt aceia care nu au cunoştiiţă de dumnezeu, cei cărora divinitatea le apare drept imposibilă şi ca atare, nu vor să creada in altceva decât în aceasta lume şi instinctele care pe ei îi guvernează. ceilalţi  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...