arhiva: 21/06/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
asteptandu-L pe Hristos
de cristianas la: 21/06/2005 20:55:00
dar voi nu asa l-ati invatat pe hristos—( efeseni 4.20) / dumnezeu este altfel si biblia spune altceva decat ceea ce prezinta doctrinele. / doresc sa atrag atentia organizatiilor religioase actuale, cunoscute sub numele de biserici, indiferent de confesiune, de denominatiune- ca se bazeaza pe o interpretare gresita a bibliei, si prezinta o imagine falsa a lui dumnezeu. / cred si marturisesc tot ce declara simbolul de credinta de la niceea./ dar doctrinele eschatologice- care nu au fost stabilite prin acest crez- sunt false, gresite, anticristice. / mantuirea (eliberarea din lumea rupta de pacat) -este universala- este darul fara plata al celui care s-a rastignit pentru fiecare om. nu at  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Ziua de apoi
de Simonanomis la: 21/06/2005 19:08:00
selectii din volumul de poeme ziua de apoi/ / nunta / (rimate zilei de apoi)/ la marginea lumii fac saltul mortal/ mă rog de toţi sfinţii să-mi facă sicriu/ din patul miresei, simbol nupţial/ mă-nghite pustiul din tine de viu./ noaptea mă digeră, bună-mbucătură/ secretul luminii, ascuns între ventricole,/ pulsează-mă cu inima la gură/ drog pe uniforme, numere matricole./ descoperă-mi faţa, dă naibii voalul,/ sărută-mi arşita buzelor stinse,/ gest inutil, unde-ncepe calvarul,/ declară-mi vorbele proscrise/ pune-mi albastrul, dă-mi cununa de iele,/ Împrumută-mi ceva nou şi vechi împreună/ ia-mă de soaţă în visele mele./ fă-mă a ta, sclavă nebună.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Exista in Romania posibilitatea reala pt elevi sa lucreze?
de lore_lie la: 21/06/2005 18:45:00
a venit vacanta si vreau sa lucrez.da stiu,e pacat,pt ca voi lucra mai tarziu toata viata.si totusi am nevoie de ceva de facut,nu vreau sa stau in casa sa lenevesc.am facut si asta dar mi-a ajuns.mai citesc,invart canalele tv,aproape am invatat pe dinafara programul,ies afara si ma plimb cand am cu cine.o parte din cunoscuti pleaca in vacanta pt ca isi permit si unii lucreaza...picolite,sampling....si cam aici se opresc posibilitatile.din motive simple si de inteles,parintii se impotrivesc sa vin noaptea acasa,deci nu pot sa fiu picolita...si nici nu vreau,pt ca munca pe care o depui nu e rasplatita asa cum ar trebui.ai nevoie de mult noroc si de oameni darnici in ocupatia asta,pt ca salariul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Plimbare udă
de Mr_SStar la: 21/06/2005 14:41:00
o vioară ne cântă cu note perene,/ plimbarea de seară prin ploaie./ deşi gândurile curg în şuvoaie,/ străzile apoase culeg doar tăcere./ privesc cum ploaia îţi fuge prin degete,/ Şi văd serafimi, în picături sau în lacrimi./ În delirul clipelor suntem numai patimi,/ dragostea noastră -fantomă a existenţei./ ia adolescenţa, împarte-o în două,/ ia şi partea mea, numai, nu-mi cere,/ cu glas violet si plin de miere,/ să-mi fac chip cioplit din tine.
comenteaza!
modifica
Pădurea de cruci
de Mr_SStar la: 21/06/2005 14:40:00
În dimineţi tăcute mi-am înălţat coroana gandurilor,/ Şi am privit cum soarele răsare deasupra frunzelor,/ decojind lumina de-ntuneric şi visul de realitate./ cel ce şi-a trăit viata plin de neputinţe şi păcate,/ Şi încă mai aşterne sentimente-n goluri si ecouri,/ iar singurătatea sa o-mparte cu pomii fără de suflet,/ apucându-şi ideile ca plumbul din nemişcatul umblet,/ acela mereu am fost eu si numai eu încă voi fi./ chiar dacă acum mă zbat în hohote de spaimă şi tăcere,/ pentru fiecare ram mort, la fiecare frunză căzută,/ pentru fiecare vis deşart, la fiecare zi pierdută./ mi-aduc aminte de john lennon, ce straniu l-a-mprăştiat ţărâna!/ lemn verd  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Înapoi, în Evul mediu
de stancosty1 la: 21/06/2005 11:30:00
la o mănăstire de prin moldova s-a petrecut un lucru incredibil: o fată pripăsită pe-acolo, bolnavă de schizofrenie, a fost omorîtă prin schingiuire si înfometare de "măicutele" si "preotul" mănăstirii, pe motiv că era posedată./ mai mult decât atât, localnicii tin partea criminalilor si nici institutiile statului nu par prea interesate să se ocupe de problemă./ iată rezultatele reformei învătământului în românia. obscurantismul a învins pe deplin./ cu oameni astfel educati, numai bine să faci o masă de manevră docilă si ascultătoare.
4 comentarii
modifica
Doctorate
de stancosty1 la: 21/06/2005 11:22:00
la emisiunea de aseară a lui turcescu, de la realitatea tv, am aflat cu stupoare că dinel staicu (pentru cine nu stie, acesta este un fost subofiter de militie, convertit în democratia originală în om de afaceri si patron de echipă de fotbal) este doctor în economie./ apoi, m-am mai linistit. titlul tezei de doctorat este "economia subterană". ei, da, aici, este într-adevăr, "doctor", că altfel, cum să-si fi făcut ditamai averea? mai stiu si pe altii, "doctori" în acest domeniu!/ lăsând gluma de-o parte, ce mai înseamnă astăzi un doctorat în românia (cel putin în anumite domenii), atâta timp cât el poate fi cumpărat, sau, şi mai grav, el poate fi obtinut la un conduc  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Somnul adanc al nepasarii...
de Sonya la: 21/06/2005 10:21:00
in opera sa,caragiale a incercat sa infatiseze realitatea ce il inconjura, sa ironizeze lipsa de cultura a societatii si imputinarea sau minimizarea adevaratelor valori ale timpului./ un fapt demn de mentionat este acela ca faptele expuse de caragiale in "spitalul amorului" sunt valabile si in vremurile pe care le experimentam astazi. privindu-i opera in ansamblu descoperim faptul ca a anticipat ceea ce avea sa urmeze, a creat poate o idee general valabila si pentru timpurile ce ne vor urma noua, generatiei "democratice". / si astazi vedem cum adevaratii oameni de cultura nu sunt apreciati la justa lor valoare, cum societatea se bazeaza pe anumite moravuri de decadenta sociala. obse  ...continuare .
comenteaza!
modifica
fiul /fiica dvs. vine si va spune : stii , sint gay .
de sinteticZero la: 21/06/2005 03:49:00
o problema de toleranta si acceptare : intr-o buna zi fiul /fiica dvs. vine si va spune stii , sint gay ./ cum reactionati ?ce veti face ? care va vor fi reactiile ?
1 comentariu
modifica
Pasarea cu pene de vis
de Cucu Iulia la: 21/06/2005 01:28:00
ce pasare doarme-n al noptii cuibar/ pierduta in neguri, lipsita de har./ e mica, e neagra, ascunsa in pene,/ e mica, e alba, e mare cat lumea/ e mica si doarme, e mica si moare/ e mica si vie, cu pene o mie/ cu vise o mie, cu raze o mie,/ cu totul o mie./ nu-mi place cum doarme, caci somnul i-e rece,/ si-n ea totul moare, si visul meu trece./ o vreau sa mai doarma, o vreau sa mai steie,/ sa mai simt doar o clipa, parfumul din pene./ ce pasare moare-n cuibarul de roua/ si-n ea totul ploua,/ si-n mine iar ploua,/ si totul rasare, si totul se naste,/ 'ntunericul piere, lumina il paste./ ma trezesc dezgolita, si pasarea-i moarta,/ o chem doar cu frica, o chem doar in soapta,/ raspunde:"sun  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: