arhiva: 08/06/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De ce suferim de singuratate?
de Elena Aimee la: 08/06/2005 23:44:00
omul este o fiinta sociala, de aceea de cate ori ramane singur sufera. problema ce ma preocupa pe mine, insa, la acest ceas tarziu din noapte, este de ce ne simtim singuri chiar si atunci cand suntem inconjurati de o multime de oameni, cand avem prieteni si chiar o jumatate cu care sa impartasim si bunele si relele. poate din cauza ca nu ne simtim suficient intelesi sau poate pentru ca avem multe lucruri de spus si nu ne incumetam sa le impartasim nimanui. simtim nevoia sa ne impartasim gandurile fara barierele temerei sa nu fim prosti intelesi de ceilalti si apoi priviti cu alti ochi. cand am gasit acest site am simtit o imensa bucurie ca ma pot exprima liber fara nici o constrangere din pa  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Ce sunt oamenii ?
de evil13dark la: 08/06/2005 21:58:00
noi oamenii ne pricepem sa ne judecam intre noi . nu incarcam sa ne cunoasteam sau sa ne intelegem ne credem superiori si in unele cazuri nu este asa cum credem noi. ne credem superiori si suntem inferiori sau egali cu celalalte persoane. oamenii sunt judecati dupa aparente nu dupa ceea ce sunt. omul este fiinta superioara din punct de vedere stiintific dar ne comportam mai rau ca animalele. lupii nu se mananca intre ei asa cum fac oamenii. suntem invidiosi si plini de ura , plini de regrete si ganduri urate . credem ca totul ni se cuvine chiar si trebuie sa avem acel ceva cu orice pret chiar daca asta inseamna sa ii ranim pe cei din jurul nostru.multi nu avem capacitatea de a citi sufletele  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Conformism si nonconformism in mileniul III
de Intruder la: 08/06/2005 19:57:00
cat conformism si nonconformism este in jurul nostru la inceput de mileniu iii?/ respectati sau nu uzantele?...cat de supusi sunteti obiceiurilor?...reusiti sa iesiti din tiparele (auto)impuse?...aveti retineri chiar in orice?...cautati sa faceti impresie prin comportament, imbracaminte, machiaj, limbaj?...sau sunteti aliniati la regulile scrise si nescrise de acum 10 sau 100 de ani?/ pana unde mergeti cu nonconformismul?/ unde va opriti cu conformismul?/ va provoc la orice discutie pe aceasta tema indiferent de varsta, sex, locul unde sunteti!/
113 comentarii
modifica
Dragoste,prietenie sau nimic pur si simplu...
de cocosikada la: 08/06/2005 19:14:00
problema aceasta a inceput pe la inceputul lui martie sau cam asa ceva,insa eu cu persoana despre care este vorba ma cunosteam din octombrie pt ca lucram impreuna./ aveam deja un grup de prieteni cu care ieseam ,insa unul din ei se intelegea bine cu ,sa-i spunem o si incetu cu incetul l-a integrat in grup.nu spun ca mi-a displacut lucrul acesta ci la inceput chiar m-a bucurat pt ca era un om foarte de treaba ./ am inceput sa ne cunoastem mai bine,si pt ca ieseam mai tot timpul impreuna toti ceilalti au inceput sa vocifereze cum ca ne sta bine impreuna si ca de ce nu incercam.la inceput noi,adica eu si cu o faceam caz de necaz si ne amuzam de tot ce ne pregatea restul populatiei,nebagand de se  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Acum
de TeodoraPA la: 08/06/2005 18:59:00
acum imi doresc foarte tare sa stiu care e drumul meu si unde e secretul descoperirii lui... incotro sa o apuc. daca nu azi atunci cand, si cum anume, si daca nu singura atunci cu cine? / din tinerete am invatat sa caut inauntrul meu pentru raspunsuri si sa ma raportez la imensitatea lumii si la nemarginirea lui dumnezeu pentru a ma cunoaste si pentru a merge, pas cu pas, inainte. dar iata m-am oprit din nou, asa cum am facut-o de atatea ori, in statiile astea de oprire ale vietii, in care ar mai trebui sa-si traga omul sufletul un pic, sa mediteze la una alta, dar eu nu... eu o fac pentru a-mi goli paharul. / stau acum asteptand sa vina autobusul meu. au trecut multe pe langa mine. candva de  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Rece
de niko la: 08/06/2005 15:25:00
totul se continua in perioada./ totul nu se termina.intotdeauna intrebari fara raspuns.oamenii traiesc sa moara.de ce?o alta intrebare la care nu primesc altceva decat nimic./ seara.seara simt ce simt.poate sunt o falsa ''mater dolorosa'',desi nu sunt mama.poate ca sunt asa ca sa ma enervez pe mine de fiecare data cand incerc sa fac ceva ce.../ da,seara mea nu e ca a ta...poate tu dormi,poate tu visezi,poate tu plangi sau poate stai ca mine...sau poate ''tu'' sunt eu.sau poate seara mea e ca a ta sau a ta e ca a mea./ nu mai stiu unde sunt.nici macar nu mai stiu ce fac atunci cand fac ce fac.sa fac asta ca sa mai pot face ceva cand doar gandesc,imi imaginez,poate,ca fac ce faceam inainte.../  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Lumina
de niko la: 08/06/2005 15:24:00
pagini rupte dintr-un caiet si aruncate pe jos.o lampa aprinsa undeva pe un birou.lumina.capul lui ''sprijinit'' pe masa.liniste.doarme si mana lui e inca fixata pe un stilou mizerabil, consumat pe jumatate./ nu stie ce se intampla in jurul lui.nu mai vrea sa simta.facuse mult prea multe lucruri pentru toti.nu mai vrea ce voia inainte.nu mai vrea sa spere si totusi.../ doarme.in spatele lui o umbra il priveste.iese din intuneric si lumina lampii ii lumineaza fata.se apropie incet de el.il priveste.tace sa nu-l trezeasca.e asa de linistit cand doarme!e la fel ca inainte.e tacut si nu stie ca ea e acolo./ stie ca atunci cand doarme o aude doar pe ea si o asculta.n-o mai priveste.privirea lui ar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
(pre)meditare
de OBREGON la: 08/06/2005 14:27:00
rochia ecvestra ti s-a rupt exact cand ma pregateam sa-mi dau chilotii jos/ sa ma eliberez de tracul debutului in lumea melomanilor injectati/ ejaculand platourile de eclere si sticlele de rom ieftin/ si punand maimutele in frac sa-mi tunda parul pubian si cel dinauntrul fundului/ acum iti ejaculez sanii, ca si aseara/ punandu-te in pozitia caprei negre,/ si-ti dezvirginez buricul, in vazul tuturor/ pana ce iti vine sa te pisi pe covoarele persane, manjite cu excremente de babuini si cercopiteci/ ceri mai mult, acum ca te da la televizor/ vrei sa-ti moi buzele spuzite/ conducandu-ti teasta cu ardoare pana in mijlocul drumului dintre talpi si creier/ vrei sa ma mai masori odata/ ultima o  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Drum necunoscut
de alexaghata la: 08/06/2005 12:13:00
din oceanul noptii-un freamat dispersat,/ din cioburi de emotii,un suflet disperat,/ din flacara de sticla topita-n mod ciudat.../ de-aici, din pragul mortii,din trupul zdruncinat,/ se naste calea sortii si-a vietii scurt pacat./ cuvinte inchise spre un rasarit;/ un ciob de morminte ce arde mocnit;/ o floare inchisa in lacrimi perlate;/ ganduri ucise de doruri furate.../ fereastra deschisa spre neguri abstracte;/ lumina aprinsa in vise uitate;/ deserturi triste intinse-nainte,/ nadejdii slabe descrise in cuvinte...
comenteaza!
modifica
Ce se mai poarta?!
de Kprice la: 08/06/2005 11:22:00
simţim cu toţii îndesindu-se ocheadele caniculare ale soarelui, neobosit în misiunea sa de a ne reaminti constant cã ne aflãm în plin sezon estival. indiferent cã suntem dornici de a ne bucura de luminozitatea şi cãldura razelor sale plimbându-ne prin parcuri ori stând pur şi simplu la bronzat, sau dimpotrivã, preferãm umbra teraselor, suntem cu siguranţã preocupaţi de aspectul nostru exterior, parcã mai mult acum, vara, decât oricând./ Şi pentru cã nu trebuie sã fii un frecvent consumator de modernisme sau un cunoscãtor al tendinţelor sezoniere pentru a putea aprecia şi dori a-ţi însuşi frumosul, omul fiind prin însãşi natura sa un estet, parcã  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Aproapelui
de Kprice la: 08/06/2005 11:06:00
nu ştiu cum privirea spre luminã sã-ţi îndrept,/ mai oarbã decât tine eu însãmi aş putea sã fiu,/ cu ochii întredeschişi abia filtrând, saşiu,/ acea luminã ce poate-o porţi deja adânc în piept./ nu ştiu cum paşii pe dreaptã cale sã-ţi îndemn,/ când gleznele purtatu-m-au neştiutoare/ pe-acele drumuri de viaţã pierzãtoare/ ce toate şi-au lãsat în mine semn./ nu ştiu sã trãiesc fãr-a cãdea-n pãcat,/ eu, ce cu-n cuvânt am şfichiuit mai tare/ decât acel ce-şi mânã boii pe ogoare/ Şi-adoarme seara ostenit, dar împãcat./ nu ştiu de mâna ce-ţi întind îţi trebuieşte,/ de ţi-e-n vreun fel sprijin sau mie mi-o deveni;/ primeşte-mi-o tu, îns  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Eternitate
de Kprice la: 08/06/2005 11:02:00
sclipea pe-un cer orfan de alte stele,/ sfidând a beznei sumbră mângâiere,/ Îndepărtând a nopţii umbră/ o clipă, cu lumina ei s-ascundă/ sfioasă, a soarelui perfidã lipsă/ ce-a-ntunecat cu-a sa eclipsă/ universul, din care rămasă/ doar ea, dorinţa de-a mai fi / un azi, un mâine, şi înc-o zi,/ lucea timid în depărtare…/ o stea la fel ca toate: căzătoare!
comenteaza!
modifica
Aşteptare
de Kprice la: 08/06/2005 10:54:00
prin umbra unduitoare de-atâta verde foşnitor, / spre roca dintre izvoare ce scaldă al ei picior, / o rază ce printre ramuri încetişor se strecoară / să ajungă la mine, din brazi şi pini îşi face scară. / abia desprinsă din soare, călduţa dâră de lumină / se înţepă în treptele de ace şi căzu în iarbă, lină. / din falnici brazi o horă-n jur pădurea parcă-i face, / Şi-o doină îi cântă adierea, văzând-o cum pe jos zace. / din ierburi, frunze veştede, mi se-nălţă pe-o gleznă / să mai scruteze o dată zarea, apoi s-o stinge-n beznă. / În jur, ca-ntr-o capelă veche, un aer solemn domneşte. / doar al tău nume-l tulbură, când dorul ţi-l şopteş  ...continuare .
comenteaza!
modifica
La o bere populara
de Apollinaire la: 08/06/2005 10:48:00
imi place sa ma uit la ce-si comunica oamenii intre ei, atunci cind nu au ce face, cind se plictisesc sau cind au ceva de facut dar pur si simplu n-au chef./ sintia: ceau brunetu cum esti/ brunetu: vac-o!/ un moment de maxima intensitate… mi-a placut atit de mult incit abia ma abtin sa nu folosesc dialogul ca titlu si subtitlu./ astept cu mare interes sa vad la ce scoala va merge copilul meu. cind spun la ce scoala nu ma refer la nume sau locatie ci la ce si cit va invata de acolo. daca va fi in stare sa foloseasca o cratima acolo unde trebuie si fara un efort cerebral mult mai sustinut decit e cazul. nu de alta, dar generatia happy meal (si nu numai ea) se pare ca are probl  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Daruri
de Kprice la: 08/06/2005 09:54:00
Îşi zoreşte săptămâna copilele cu pas ştrengar / la cules de raze duse, mai multe s-adune pentru dar. / dintre toate, cea zglobie, luni găseşte şi se-arată / cu un imens buchet în braţe, ce ţi-l dăruieşte-ndată. / mai prejos să nu se lase, marţi spre ceruri s-a-nălţat / senin privirii să îţi coboare din azuru-ndepărtat. / graţioasă miercuri vine, la rând urmând ea după ele, / Şi-n darul de ieri presară lumină-n pulbere de stele. / dintotdeauna îngemănate, joi şi cu vineri, împreună, / Ţi-or cerne vis nemaivăzut în nopţile cu clar de lună. / neobservată să nu treacă, sâmbăta în cale-ţi iese, / c-o adiere caldă dăruindu-ţi mângâierile-i  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Zâmbetul tău
de Kprice la: 08/06/2005 09:44:00
Ştiam c-aşa va fi: mai dulce, mai gingaş, mai minunat / decât tot ce eu vreodată am poftit… şi-apoi gustat. / pentru-ntâia oară însă, când buzele-n sărut mi-ai prins, / te-aş certa! ca prea în grabă, pe furiş mi le-ai atins. / Şi dacă mai mult de-o clipă risipeai şi-aş fi oftat / iar de dorul gurii tale, greu aş fi fost de împăcat. / abia de am reuşit să-ndur ezitarea-ţi de prisos: / sărutul să-ţi începi de sus.. sau de pe buza de jos!? / dragostea-mi înflăcărată, ce lacomă mă mistuia, / din oaza surâsului tău, văpăile inimii înteţea. / aprinsă-n suflet, adânc… tu mereu s-o ştii arzând; / o candelă… în al tău zâmbet, scumpă icoană  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mângâiere
de Kprice la: 08/06/2005 09:29:00
pe fruntea mea aflată-n haos/ aşează-ţi mâna în repaos,/ Şi darul viselor senine/ m-adoarmă-n mângâieri divine./ În palme-obrajii să-mi cuprinzi/ ca-ntr-o râvnită-mbrăţişare/ s-ar dărui arzând, fierbinţi/ de dorul atingerii tale./ cascada buclelor rebele/ mi-ar deveni ascultătoare/ păstrând complice între ele/ a şoaptei tainică dogoare./ privirea să-mi înalţ spre tine,/ timide gene am învins!/ dar ce mi-ar fi putut reţine/ focul patimii nestins?/ zâmbind, nerostita-mi chemare/ mi-ai ascultat! si ai răpus/ cu cea mai tandră sărutare/ buzele-mi care…s-au supus. /
comenteaza!
modifica
Un compromis, doua compromisuri..."n" compromisuri?
de Intruder la: 08/06/2005 08:21:00
cate concesii facem intr-o zi, intr-un an, intr-o viata?/ ce castigam si ce pierdem?...compromisurile sunt mici si mari./ pentru ce le facem?...sa ne fie mai bine?...mai cald?...sa fim mai fericiti?...mai liberi?...mai bogati?...mai destepti?/ compromisul poate trece peste morala si principiile noastre...sau nu./ exista cineva care nu a cedat, nu a renuntat de voie sau nevoie?.../ compromisurile ne ajuta sa strabatem prin viata, sinuos, sa alunecam dar sa nu cadem, sau daca o facem- sa cadem in picioare...ne ajuta pe noi si pe altii in acelasi timp./ ce inseamna a face un compromis?...a fi ingaduitor?...a fi practic?...a face o favoare?...a renunta?/ haideti sa ne expunem opiniile!/ /
75 comentarii
modifica
Analiza post criza a ostatecilor
de ampop la: 08/06/2005 08:10:00
presedintele basescu a prezentat un comunicat relativ lung si plicticos de o ora. serviciile secreta romanesti au fost aduse in al zecelea cer, preamarindu-li-se meritele nemarginite in eliberarea ziaristilor. "securitate e cu noi"... parca il auzeam pe generalul ghitza al trupelor de securitate (azi jandarmerie), in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989. toata lumea jurnalistica, de la vladica la opinca , a remarcat scaparile voite ale lui basescu,respectiv ca s-a dat ceva la "schimb" si "implicarea siriei" in eliberare. la schimb puteau fi doar teroristi hizballah sau de cer nu alfatah.logic. de unde?...din romania...round-up al teroristilor bine protejati pana mai acum in martie si dati la  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Ploaie
de eliza.ioana la: 08/06/2005 08:03:00
ploua. ploua torential si nu se mai opreste. iar cand ajung jos, pe/ pamant, picaturile se transforma in noroi de suferinta si melodii de/ despartire. niciodata ploaia nu mi s-a parut atat de ostila… de/ trista. nu-mi mai amintesc in ce moment ploaia mi-a vorbit pentru/ prima oara. o sa tin minte, insa, pentru totdeauna, acest moment ca/ cel in care ploaia mi-a dat drumul, m-a abandonat sub norii astia/ suparati pe dumnezeu… acum sunt chiar singura. nu-i nimeni care sa/ planga alaturi de mine… iar picaturile de ploaie imi ranesc pielea…/ incep sa fug.. nu stiu exact unde. departe de ploaie, departe de mine,/ departe de viata. fug din ce in ce mai disperata, ma impiedic de/ baltoacele  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...