arhiva: 20/07/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Clopote - o privire spre începuturi
de PARAU la: 20/07/2005 20:20:00
trilogia “proiectul unei limbi universale” - “negura”/ / motto: / “prin clopot nu dai veste/ doar unui singur om/ ci zvoană - ’mpărăţită/ ce vine de la dom”/ / o privire spre începuturi…/ clopotul este unul dintre cele mai vechi instrumente sonore pe care-l cunoaştem. el s-a născut în vremea străveche, chiar mai înaintea utilizării unui limbaj scris, în vremea când când omul a reuşit cu ajutorul focului să facă argila mai durabilă pentru obiectele de uz cotidian şi când un vas a reverberat, lovit probabil./ pasul următor, spre clopotul metalic s-a făcut apoi firesc, în epoca bronzului, când noul material de plămadă pentru uneltele necesare  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Confesiunea unui clopot
de PARAU la: 20/07/2005 20:01:00
confesiunea unui clopot/ “mă puteţi vedea sau chiar atinge, dar cel mai bine e să mă puteţi auzi. mă văd toate vieţuitoarele. mă ating vântul, ploaia, zăpada, ceaţa şi lumina. doar vibraţia mea trebuie să o audă sufletele voastre, ca să vă facă să căutaţi mai adânc în minte, adevărul. totodată, eu vă ajut să priviţi din când în când în sus, pentru a vedea şi auzi prin mine, mai ales, primul adevâr de atunci, de acum şi dintotdeauna. pentru că ştiţi că-n cazul adevărului nespus, tăcerea poate deveni asurzitoare. atunci, acum şi-ntotdeauna”/ altcineva spunea odată: “cultivând minţile şi inimile oamenilor, schimbi istoria. dar depinde ci  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Femeia- barbatul; intre zeflemea shi adevar[1]...
de smadalea la: 20/07/2005 16:38:00
preambul/ / <cine este mai valoros, cheia sau broasca. raspunsul : amandoua sunt inutile,daca nu sunt impreuna.>/ shi astazi ca shi ieri biologi ,psihologi,sociologi ,politologi etc. sustzin ca barbatul shi femeia sunt doi poli opushi ,sunt partzi distincte ale speciei umane. tot ce se arata fecund ia nashtere ,fie trupeshte ,fie spiritualiceshte din dinamica rezultata prin impartzirea speciei umane intr-o jumatate feminina shi una masculina./ de aici femeia este egala cu barbatul ,numai pentru ca este femeie shi incomparabila cu el; barbatul este egal cu femeia shi incomparabil cu ea...,dar amandoi sunt partzi egale ale speciei umane shi numai prin intrarea lor in polar  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Deturnare
de alxx la: 20/07/2005 14:11:00
- dealtfel, pe vremea aia nici nu existau dischete. gauream la cartele de le visam noaptea, spuse gazda mea, nu fara o urma de nostalgie. lucram pina seara tirziu, iar toata dimineata urmatoare perforam cartoane, urmind sa le introducem (la propriu) in calculator dupa-amiaza./ am zimbit politicos, si am mai servit o bucatica din deliciosul desert pregatit de profesor. mai interesat decit de povestea lui, eram curios ce nume poarta delicatesa si cum a fost preparata. politetea ma obliga totusi sa il ascult, pe de o parte din respect pentru virsta, si pe de alta pentru ca ma tinea in gazda si nu aveam incotro; seara eram oricum prea obosit ca sa fac altceva, iar cinele pe care le pregatea era  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ingerul cersetor din Lupeni
de Alexandru Dumitriu la: 20/07/2005 12:35:00
ingerul cersetor din lupeni/ un inger anonim, ca atatia altii,/ nepieptanat, cu aripile taiate ordinar, / precum coada unui maidanez ciopartit în gluma de micii strengari ai orasului,/ interpreta destul de bine la muzicuţa/ piesa “angie” de la rolling stone/ in gara din lupeni, valea jiului./ franturile de aripi de-abia se mai zareau,/ formandu-i o cocoasa discreta./ se asezase pe peron, sub un carton mai curat, stand turceste,/ sau ca un yoghin concentrat pentru levitatie./ era îmbracat modest,/ cu pantaloni raiati maro, sacou gri şi camaşa descheiata la primii doi nasturi,/ incaltat cu o pereche de pantofi prafuiti, de somer descumpanit… / a renuntat la aura sa galbena acum ca  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ce inseamna ptr voi sa iubiti?
de muselk la: 20/07/2005 00:46:00
de cate ori v-ati trezit dimineata si dupa ce v-ati deschis ochii sa spuneti cu siguranta ca soarele ce-si aseaza razele pe fereastra voastra, intr-o zi senina, in care norii sunt ca si ciresele pe un tort, ca iubiti acea zi, acel soare, acei nori, acel vazduh si ca speranta e atat de mare incat tot ceea ce va planuiti se-ndeplineste cu cea mai mare certitudine? sa visati atunci cand cerul va fura din cotidian iar astfel sa calatoriti spre vis...spre iubirea care pluteste in aer iar voi o simtiti fara sa va dati seama de unde vine si de ce se rasfrange asupra sufletului vostru. de cate ori ati ramas uimiti de ce ea ce a facut iubirea ptr viata voastra? de cate ori ati stat linistiti undeva,  ...continuare .
36 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...