arhiva: 21/07/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Zona crepusculara: Reincarnare, Carma, Destin.
de Simonanomis la: 21/07/2005 23:28:00
" sentimentul cel mai dominant al oamenilor ar trebui să fie iubirea. ea generează viaţa, ea ne face creativi, ea ne face să parcurgem toate cerurile fericirii, să fim îngeri şi demoni în acelaşi timp./ Şi totuşi, teama este infinit mai puternică, este sentimentul care ne copleşeşte. teama de necunoscutul din viaţă şi mai ales faţă de lumea aceea de dincolo de lume, unde nu ştim ce ne aşteaptă, iar pragul ei am dori să-l păşim cât mai târziu cu putinţă./ astfel oamenii au încercat din cele mai vechi timpuri să “străpungă” negura viitorului, să dea la o parte cortina, ca să privească scena pe care se va juca pentru fiecare dintre ei piesa de teatru, ma  ...continuare .
96 comentarii
modifica
Demnitatea vietii, demnitatea mortii
de Cassandra la: 21/07/2005 22:35:00
poate ati auzit de ramón sampedro, cel care a luptat timp de 28 de ani pentru o moarte demna. in ianuarie 1998 a obtinut ceea ce a reprezentat scopul luptei sale – propria moarte, din nefericire insa a pierdut lupta legala. / dupa un accident petrecut in 1968 ramón a ramas tetraplegic si obligat sa-si petreaca restul vietii in totala dependenta de ceilalti. el a trait cu o singura dorinta, aceea de a se elibera de infernul de care nu putea scapa decit cu ajutorul altora. a avut timp suficient sa se gindeasca, sa-si puna gindurile pe hirtie cu mare efort si sa le publice. dupa cartea sa “scrisori din infern”, amenabar a facut un film premiat cu oscar. este marturia cutremuratoare a u  ...continuare .
5 comentarii
modifica
INGER SI DEMON
de Emma Brad la: 21/07/2005 22:34:00
/ numaram pana adormeam roadele imaginatiei mele/ intotdeauna netunse dar cu privirea vioaie / in care stele verzi clipoceau puternic./ am inceput sa vorbesc singur/ cand stelele se lipira de umbrele degetelor/ si topaiau in pai/ rotofeiul de colo, / se simtea nelalocul lui / ca o jigodie in lesa ce nu-si recunoaste obarsia,/ si lovi paiul cu urechile pleostite de caldura./ un sarpe se proiectase, pe ecran/ etalandu-si coltisorii ca o desfatare/ "are intentii bune", gandesc,/ trecand voit peste suieratul sinistru/ caci aluneca incet si domol fara semne de violenta/ " da, am tot interesul sa ma servesc promt si cinstit", marai/ sorbind dintr-o inghititura ghemotocul de blana argintie./ batea  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Durere romaneasca V
de Valeriu Cercel la: 21/07/2005 21:16:00
de doua’ş-cinci de ani plecat,/ traind printre straini, departe,/ venind în ţara-am constatat,/ un lucru ce-l gasesc aparte;/ aici, in ţara ce traiesc,/ În babilonul peste ape,/ toţi emigranţi şi toţi vorbesc,/ o limba englezeasca-aproape;/ caci fiecare-n felul lui,/ aceasta limba o stâlceşte,/ fiinca timp de-nvaţat nu-i,/ tot omu-aici…munceşte,/ Şi-o ‘nvaţa-aşa, din auzite,/ de scris, e vai de mama lor (!)/ Şi cu accente diferite,/ nu are treaba-acest popor (!)/ caci chiar daca vorbim stricat,/ Şi nici cuvinte nu ştim toate,/ ne inţelegem minunat,/ iar viaţa merge, ca pe roate…/ În românia, toţi au şcoala,/ da’ nu de asta eu ma leg…/ este o limb  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Imigrare in US
de Mariane la: 21/07/2005 03:30:00
buna ziua tuturor,/ ne-am stabilit in montreal, canada, de acum 13 ani, eu sint contabila iar sotul meu este informatician./ ne-am decis sa ne mutam in statele unite, mai precis california. / am dori sa cunoastem persoane deja stabilite in california sa ne familiarizam deja cu ce este pe acolo,incepind poate cu procedurile de imigrare./ multumim frumos anticipat/ marya_nenciu@yahoo.com
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...