arhiva: 24/07/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Demnitatea vietii, demnitatea mortii
de Cassandra la: 24/07/2005 19:11:00
poate ati auzit de ramón sampedro, cel care a luptat timp de 28 de ani pentru o moarte demna. in ianuarie 1998 a obtinut ceea ce a reprezentat scopul luptei sale – propria moarte, din nefericire insa a pierdut lupta legala. / dupa un accident petrecut in 1968 ramón a ramas tetraplegic si obligat sa-si petreaca restul vietii in totala dependenta de ceilalti. el a trait cu o singura dorinta, aceea de a se elibera de infernul de care nu putea scapa decit cu ajutorul altora. a avut timp suficient sa se gindeasca, sa-si puna gindurile pe hirtie cu mare efort si sa le publice. dupa cartea sa “scrisori din infern”, amenabar a facut un film premiat cu oscar. este marturia cutremuratoare a u  ...continuare .
75 comentarii
modifica
NDE
de MOGECRI la: 24/07/2005 18:57:00
a-si vrea sa stiu daca cineva a avut nde(near death experience sau experienta in apropierea mortii)
8 comentarii
modifica
JK
de MOGECRI la: 24/07/2005 18:54:00
as dori sa stiu daca cineva a auzit de jiddu krishnamurti
4 comentarii
modifica
liberul arbitru
de lipici la: 24/07/2005 13:50:00
unde mergem noi cu totii?/ timpul trece ceas cu ceas./ ce sa facem noi cu timpul?/ nici nu stim cat a ramas./ lucrurile importante / care sunt inca nu stim./ care-i scopul nostru-n viata,/ sa mancam si sa dormim?/ in alegerile noastre/ suntem limitati prin lege./ intre hrana si-al tau suflet/ tu ia spune, ce-ai alege?/ legea grea a omenirii/ te-a facut sa pretuiesti/ cele necesare firii/ si-ai uitat sa mai traiesti./ da-ne doamne noua minte,/ ca-n afara de cuvinte/ altceva nu mai legam,/ ca muncim ca sa mancam./ lasa-ne sa ne iubim,/ pentru viata sa traim./ las’ sa curga peste lume/ stropul de intelepciune./ / sa simtim in viata toata / tot ce-o face min  ...continuare .
11 comentarii
modifica
cine este in masura sa puna reguli in domeniile artistice?
de lipici la: 24/07/2005 13:45:00
intelectualii stiu sa se exprime, si cu acest amanunt au reusit sa amageasca lumea, poporul, cei multi,cei simpli.limbajul sofisticat nu-ti foloseste cu nimic daca nu ai ceva de spus.asa cum orice opera de arta realista muncita 40 de ani si fara subiect, de exemplu:"madona cu pruncul", nu semnifica nimic,si nu poate cere nimic de la privitor decat respect pentru rabdarea omului care a facut-o., sau stima pentru indemanare.(in vremea aceea multi artisti se limitau doar la a gasi o imagine expresiva, care vorbea de la sine pe care o reproduceau, cu mici diferente de executie, bineineles)dar mesajul unde este?si daca este, ce spune? nu-i asa ca e usor sa faci o opera si sa-i lasi pe ceilalti sa  ...continuare .
60 comentarii
modifica
moulin rouge
de sabrina la: 24/07/2005 09:53:00
l-am vazut . mi-a placut ... si cat mi-a placut!!! atat de mult incat am un folder cu poze , diverse articole de pe net (cele mai interesante) si evident soundtrackul (care este foarte reusit dpmdv)/ dar ce sta cu adevarat in spatele acestui film(si a altor filme sau carti , nici nu stiu cate materiale cu acest subiect exista)? care este "radacina" ca sa zic asa ... e o legenda sau o poveste adevarata ?
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...