arhiva: 21/08/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Spune-mi cum sa te iubesc
de Chrysilla la: 21/08/2005 23:38:00
spune-mi cum sa te iubesc, / atunci cand planuiesti cu fruntea spre cer,/ o noua constelatie a noastra, amandorura,/ atunci cand cu indarjire inchizi in ochii tai noaptea,/ temnite intunecate pentru stelele care nu vor sa te asculte,/ atunci cand strangi buzele, ocol pentru cuvintele / care te tradeaza fugind spre mine,/ atunci cand nu ma privesti, nu ma asculti, nu ma simti/ incolacindu-te cu bratele si chemandu-te / inapoi pe pamant, pe pamantul nostru./ spune-mi cum sa te iubesc atunci cand/ pe apa bruna a ochilor tai rasare soarele,/ cand buzele tale imi cheama apropierea,/ cand bratele tale deseneaza cercul care ne inchide inauntru/ doar pe noi, ca pe doi parasiti pe o insula./ spune-mi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Iarna Primaverii de la Praga
de alterpress la: 21/08/2005 22:12:00
in urma cu 37 de ani, tancurile sovietice au pus capat “primaverii de la praga”/ in dimineata lui 21 august 1968, europa s-a trezit in stare de soc. sute de blindate si aproape 300.000 de soldati din tari membre ale pactului de la varsovia (foto: lideri militari ai tdv intr-o reuniune) intrasera in timpul noptii in cehoslovacia, la decizia dictatorului sovietic leonid brejnev. agresorii proveneau din cinci tari: urss, polonia, bulgaria, germania de est, ungaria. / acestia pretindeau ca au intervenit la cererea comunistilor cehi, pentru a salva socialismul in aceasta tara a europei centrale, unde regimul impus cu 20 de ani mai devreme de urss, printr-o lovitura de stat, se clatina. num  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cat de retrograd este Mihai Eminescu?
de alterpress la: 21/08/2005 22:06:00
radu mihai crişan in dialog cu irina airinei*/ motto: va veni ziua în care şi pietrele vor vorbi adevărul, în care cartea faptelor petrecute va sta deschisă şi se va citi atât de lămurit, încât toată doctrina paralogismelor nu va fi în stare să-i întunece înţelesul. (mihai eminescu, «românul» continuă şi acum…,timpul, 2 noiembrie 1877, în opere vol. x, ediţie critică întemeiată de perpessicius, editura academiei, bucureşti, 1989, pag. 3)/ textul care urmează reproduce integral precizările pe care le-am făcut asupra lucrării “testamentul politic al lui mihai eminescu” – editura cartea universitară, bucureşti, 2005 – în calitate de autor al ei, c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Materialist sau idealist?
de rac la: 21/08/2005 21:35:00
intrebarea ma framanta de cand eram pe bancile liceului. profesorul nostru de filosofie ne vorbise in cateva randuri despre cele doua doua mari categorii, despre cele doua moduri de a privi lucrurile, despre ce presupune fiecare./ asadar, la 17-18 ani eram un idealist convins. voi?/ acum, la mai multi ani de atunci, nu mai gandesc chiar asa. nu-mi neg gandurile din vremea aceea, nicidecum, dar... mi-am nuantat parerea... nu ca as fi devenit materialist, dar ... cred ca raspunsul e la mijloc. depinde de cat de la mijloc poate fi o asemenea optiune, intre asemenea variante!/ am avut, de-a lungul timpului tot felul de discutii pe tema asta. concluzia? nu stiu nici eu./ voi cum sunteti? mater  ...continuare .
20 comentarii
modifica
emigrarea in strainatate
de celine la: 21/08/2005 17:54:00
cum credeti ca emigrantii fara cetatenie, reusesc sa intre si sa iasa cand vor din tara?? cum e posibil ca un cetatean roman sa-si schimbe numele de familie cu cel al unui cetatean strain ...fara a fi casatorit??? pt. a primi cetatenie in decursul timpului si a circula fara probleme intre tari??(respectiv romania-germani)
2 comentarii
modifica
Cetatea Oradea - scurt istoric
de panzerschreck la: 21/08/2005 11:00:00
cetatea oradea a fost ridicata, la sfirsitul secolului al xi-lea, pentru a proteja initial o manastire cu hramul sfintei fecioare maria, manastire inaltata dupa cum spune legenda pe o insula intre bratele crisului repede, langa paraul petza. la inceput fortificatia era alcatuita dintr-un val de pamint, intarit cu palisada si cu turnuri de lemn./ dupa instalarea in cetate a sediuluii episcopiei romano-catolice de oradea, a fost inaltata in incinta o catedrala, slujita de un colegiu alcatuit din 24 de preoti denumit capitlu./ inca de la inceputurile sale, cetatea oradea a avut rolul de nucleu polarizator al asezarilor ce fiintau in arealul oradean, fiind concentrate in jurul sau functiunile pol  ...continuare .
1 comentariu
modifica
o noua lume, o prelungire, noi dimensini
de rege_promo la: 21/08/2005 01:36:00
dincolo de extreme. scrie un text. o poveste. da frau liber gandului.redescopera lumea. creeaza alta. abereaza, neaga... treci dincolo... de extreme.
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: