arhiva: 27/08/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Curiozitate
de Cassandra la: 27/08/2005 23:52:00
de curind baietelul de 5 ani al unor prieteni intreba cu mare curiozitate “de ce se pot vedea obiecte atit de mari cu ochii care sint atit de mici”, si “cum se face ca desi avem doi ochi nu vedem dublu?”. ma gindeam atunci ca omul este o fiinta curioasa prin natura sa, si ca de mici incepem sa ne intrebam si sa cautam raspunsuri. / cine a vazut serialul cosmos al lui carl sagan, poate isi aminteste comentariile lui despre pasiunea omului pentru cunoastere. el spunea ca pasiunea pentru explorare, cunoastere, se afla in inima fiintei umane si ca impulsul de a calatori, a vedea, a cunoaste, si-a gasit expresia in toate culturile. astfel dadea exemplul primilor fenicieni, al navigatorilo  ...continuare .
52 comentarii
modifica
poezie
de goage la: 27/08/2005 21:52:00
am vrut sa prind o stea / si n-am putut/ feeric noaptea stralucea/ neintrerupt la capatai am vrut so pun/ eterna calauza / sa-mi lumineze al meu drum / in noaptea lunga/ pe bolta arde inca steaua mea / fantastic de frumos / deatitea ori ma amagea / ca vine jos  ...continuare .
comenteaza!
modifica
incognito
de Intruder la: 27/08/2005 14:56:00
poca-poca, pam-pam...
3 comentarii
modifica
sic transit gloria noctis
de Intruder la: 27/08/2005 13:50:00
pe sub lacrima de zgura, / peste urma de arsura/ de pe ochi si de pe gura,/ zace patima uscata. / poarta sta intredeschisa,/ pumnii- ti plang a neputinta/ peste patura intinsa/ ca un giulgiu, ca o apa.../ soapta ce s-a ratacit/ in cearceaful alb, botit/ si-n vazduhul cel coclit,/ cade blanda in uitare. / scartaie cumpana veche/ intr-un suflet nepereche;/ vinul nu vrea sa te- mbete. / ...nici nu e vin in pahare./ timpu-i mort cu ceasuri rele;/ nu esti cititor in stele/ sa stii cand iesi din zabrele/ dar scrasnesti amar din dinti. / visul isi arata coltii/ si ranjeste asupra mortii... / pe rand, ne-am temut cu totii/ de surasu- ncremenit. / trup de sarpe te- nfioara,/ la picioare se coboara; /  ...continuare .
1 comentariu
modifica
ce nu merge in Romania ?
de hgrancea la: 27/08/2005 12:25:00
nu pot sa nu ma intreb adeseori de ce nu merge romania mai bine ? ce ii lipseste oare fata de alte tari ... am incercat unele raspunsuri dar parca nu mi se par a fi suficiente totusi am sa le enumar poate ma ajutati sa le completam impreuna .../ - pe orimul loc as pune dezinteresul celor alesi pentru munca pentru care li s-a dat girul ...si urmarirea in principal a propriilor interese financiare/ - apoi dezinteresul alegatorilor, al cetatenilor, in a urmarii si a-i sanctiona pe cei alesi ... dezinteresul fata de politica... absenteismul de la vot... si aici la alta scara atentia se indreapta tot spre propriile interese financiare / - ar urma dezinteresul pentru implicarea in politica a oame  ...continuare .
12 comentarii
modifica
De ce deranjeaza adevarul?
de rac la: 27/08/2005 10:56:00
spune-i cuiva ca a gresit cand chiar a gresit. arata-i unuia gafa ce tocmai a infaptuit-o. spune altuia adevarul despre cum sunt lucrurile, atunci cand nu sunt in regula. spune ce crezi./ si vei deranja./ de ce?/ pentru ca adevarul doare, probabil. pentru ca unii din noi nu stim sa pierdem, de buna seama. e asta o chestiune de educatie, pesemne./ de ce doare adevarul?/ e asta un specific balcanic? latin? romanesc?/ cateva exemple de a spune adevaruri care dor:/ - un coleg de serviciu greseste un lucru, ii spui, se convinge ca e asa, dar el te priveste ca pe un dusman;/ - cineva, intr-o discutie, sustine frenetic un punct de vedere, iar cand vii cu argumentul demonstrat ca se inseala, se  ...continuare .
253 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...