arhiva: 09/08/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Si eu si Tu
de chiaragold la: 09/08/2005 21:51:00
tu, iubite, imi ascuti sunetul viorii/ si faci sa rasara clipa./ eu, iubite, te consum cu ardoare / si fac timpul sa stea, sa se gandeasca/ de ce ne joaca feste./ noi, iubite, suntem copaci chinuiti/ si zdruncinati de furtuna mintilor noastre,/ ne autoflagelam cu reguli, norme, conveniente./ iubite, traieste-mi clipa si da-mi-te / sa te respir, sa te traiesc si sa te port,/ eu vreau!/ putem noi oare acorda notele timpurilor noastre?
2 comentarii
modifica
Matei Visniec
de Honey in the Sunshine la: 09/08/2005 21:37:00
cine il stie din auzite, cine din citite ?/ eu am citit de curand cateva piese de-ale lui pentru ca pe aici (aici = resita, romania) actorii de la teatrul municipal sunt foarte incantati de el./ ma gandeam ca poate diasporenii din franta il cunosc personal sau poate a mai ramas cineva impresionat dupa ce l-a citit (ca mine)... poate i-a vazut cineva vreo piesa pusa in scena.. din cate stiu eu "caii la fereastra" a fost reprezentata si la national in bucuresti.../ as recomanda, din ce am citit, "istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal" piesa plina de spirit...si.. deh.. ma bucur ca mai exista dramaturgi romani care pot inspira replica "bah... asta chiar e roman ?!"/ p.s.: in  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Religie sau secularism?
de silviudima la: 09/08/2005 19:59:00
intr-o era in care ratiunea bate pasiunea, in care stiinta invinge religia mai este cineva care, in mod deshis, isi arata aversiunea fata de ceea ce pare bun dar dauneaza fiintei umane?/ competitia intre colegii de munca este buna?/ - da, promoveaza calitatea si autodepasirea/ - nu, dezumanizeaza persoana/ ambele variante sunt corecte. sau nu. nu stiu. cert este ca astazi, in ciuda atator mijloace de comunicare (ca niciodata) ne regasim singuri, tristi in fata televizorului. am da un telefon insa nu stim cui. ne este frica sa spunem: imi e dor de tine sau iarta-ma pentru mandria mea, mandrie care nu ne lasa sa ne destainuim. / suntem singuri in multime. atata lume, si totusi, singuri... de  ...continuare .
8 comentarii
modifica
HIDROGENUL- energia de maine
de Calypso la: 09/08/2005 16:30:00
in fiecare an, ardem cantitatea de petrol pe care natura a avut nevoie s-o fabrice / intr-un milion de ani!/ dar cand petrolul se va epuiza, ce vom face?/ expertii spun ca productia mondiala va incepe declinul intre 2010 si 2050. rezervele "identificate" se ridica la 1 milion de barili (1 baril=159 litri)./ cei mai mari producatori de petrol (arabia saudita si rusia) furnizeaza foarte putine informatii cu privire la adevaratele rezerve./ avem o singura certitudine: din 1860 in prezent s-au extras 1 milion de barili de patrol din "inima" planetei noastre./ hydrogenul, va putea el inlocui petrolul??
53 comentarii
modifica
P1
de TheMind la: 09/08/2005 16:03:00
peunu, nimic mai mult decat o flama ce s-a stins deja cand o citeshti/ un mugur inghetzat expus sub clarul unui tzurtzur plin de praf marunt/ e vocea ascunsa a ceea ce nu pot s-arat cand sunt lucid, caci... nu mai sunt/ ce-am vrut sa fiu. daca nu esti nici inger, nici demon, ci intre, nu traiesti.../ si simt ca acum ma nasc.
1 comentariu
modifica
Marlania la romani
de ampop la: 09/08/2005 15:09:00
ce exemple de marlanie la romani puteti enumera. incep eu: vesta reflectorizanta expusa ostentativ la luneta masinii pentru "imunitate" din partea "colegilor" politisti, trecerea masinilor de politie sau ambulanta pe la intersectii cu pornirea girofarului si sirenei fara a fi in misiune, masinile coapte de coroziune cu tunning fitzos, masinile cu manele bubuind din statii de mii de wati, suptul maselelor la masa, apucarea canii de cafea cu degetul mic departat, unghia crescuta la degetul mic ca "instrument" gretos, camasile "la moda" cu dungi oblice, descheiate amplu la gat pentru a expune pieptul paros al mitocanului, lanturile da aur atarnate de gatul bovin, sudoarea nespalata de mai multe  ...continuare .
9 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: