arhiva: 01/09/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
leoaica
de Ioana P. la: 01/09/2005 22:31:00
leoaică/ din des în des mergea în aceleaşi locuri, şi respiraţia ei era din ce în ce mai rară şi mai rece. un păr atât de rar că nu-l puteai numi decât “firiu” Şi-o faţa-atât de luminasă şi senină că riv s-ar fi ferit de ea. un soare-atât de straniu, ca o lună, îi lumina din palmă jumătăţi, în schimb privirea ei febrilă privea şi chiar nu-i mai cerea nimic. / stătea noptatică, absentă, în faţa sticlei din fereastră şi-n privirea ei ce se topea de caldă, căzu o geană rece şi subţire, ce-i adusese-n ochi sclipire parcă de şireată. privea un univers de câmp, de fapt, o practică banală vale./ Şi-şi to  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Dimineaţa
de Mik la: 01/09/2005 20:45:00
m-au trezit dimineaţa/ dureri la acvariul cu veşti./ se lăsase ceaţa,/ apoi bruma peste peşti./ prin venele bătrânei/ vântul flutură batista/ căptuşindu-le cu zmei./ puţini visează/ să-şi nască iarna timpuriu,/ puţini cutează/ s-o crească mai târziu./ În vise şi doar în vise/ pun peceţi pe frunţile doamnei/ si plânge uneori./ dimineaţa / bruma şi ceaţa/ dor.
comenteaza!
modifica
lipsa...
de bizon adrian la: 01/09/2005 19:14:00
cred ca ne-am intrebat cu totii unde am gresit si de ce am facut acel pas pentru ca mai apoi sa ne intrebam, oare pentru a cata oara, de ce?/ libertate de a alege...libera consimtire a constiintei ca habar nu avem ce anume vrem...ca nu stim ceea ce trebuie si ce nu trebuie sa facem...asta ne inclina inspre noi...ne aduce in noi inchisi si izolati...adanci si nestramutati...fara clipe de adevar...ci numai o stare latenta de vise devenite deseori amintiri pe care doar un suras le destrama.../ apoi m-am intrebat: daca as iesi din lumea mea...as putea oare sa fac efortul asta?...oare as putea sa privesc si lumea ei...a lui...a lor...fara sa o trec prin lumea mea?...ar fi destul de greu..  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Traiesc - decid - gresesc...
de Aeda la: 01/09/2005 18:33:00
exista momente in viata, momente hotaratoare, in care pasul facut te marcheaza pe veci. bun sau rau, nu conteaza! tot ce conteaza este ca trebuie sa il faci; si cat de repede te hotarasti sa-l faci. pentru ca viata nu trece mai depatre ci intra intr-un fel de letargie pana te decizi. pentru ca nu poti trece mai depatre pana nu alegi. si stii ce este bine pentru sufletul tau si ce nu. depinde ce e mai puternic in tine pana la urma./ cel mai bine e sa alegi imediat - astfel viata trece normal, fara intreruperi./ ce faci cand eziti? intrii intr-un fel de sala de asteptare prin geamurile careia vezi cum viata ta curge in reluare, iar a celor din jurul tau - la viteza normala. si te lasi furat de  ...continuare .
4 comentarii
modifica
rugă
de PARAU la: 01/09/2005 17:38:00
doamne, unde-ţi este traista ?/ cea din care-mparţi dreptate ?/ Şi, când ai de gând, pe mine/ să mă-ntrebi de sănătate ?/ eu sunt cel care cu ruga,/ zilnic mă opresc în prag/ la lăcaşul ce ţi-e casă/ dar un gând mă ţine-n prag./ nu-ţi sunt oare, drag eu ţie ?/ nu mă rog îndeajuns ?/ altfel, de ce-mi este viaţa,/ un amarnic râs şi plâns ?/ Ştiu că sunt doar o grăunţă/ pe un ţărm de mare crudă./ dar, te rog, măcar primeşte/ ca vre-un sfânt să mă audă./ o să-i spun că toată truda/ nu spre mine-i îndreptată./ ci că vreau s-adaug ruga/ la strădania mea de tată./ Ştii, că de-oi porni copiii,/ pe-al lor drum de străduinţă,/ am să vin de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Clopotele Rusiei
de PARAU la: 01/09/2005 17:35:00
trilogia proiectul unei limbi universale/ volumul ii - negura/ capitolul ii - poveşti şi povestiri cu şi despre clopote/ 2.2. - soarta clopotelor rusiei Ţariste Şi mai apoi/ În contrast cu larga acceptare a clopotelor în bisericile din vestul europei, în zona religioasă a imperiului roman de răsărit şi a imperiului bizantin, acestea au pătruns mai târziu şi cu oarecare dificultate. deşi constantinopolului i-a fost dăruit un set de clopote încă în anul 886, acestea au fost folosite doar pentru a marca orele la palatul imperial şi la biserica de rit latin. creştinii ortodocşi din răsărit erau mai degrabă obişnuiţi cu sunetul unui instrument vechi – toaca –  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Toamna
de Koralya la: 01/09/2005 16:58:00
'a venit toamna,/ acopera-mi inima cu ceva../ cu umbra unui copac,/ sau mai bine cu umbra ta!'/ toamna,se numara bobocii,asa se zice./ si se mai culeg viile..si se mai bea must..!/ toamna e anotimpul nostalgiilor,a plimbarilor in parcuri,cu piciorusele prin frunzele uscate si aramii,toamna se contempla marea..!/ apropo,stiati ca marea nu e niciodata singura?!
comenteaza!
modifica
Rugăciunea nefiinţei
de neia la: 01/09/2005 15:34:00
vindecătorul, / insistând a-mi acoperi ochii / cu ofranda undelemnului sfânt, / a scăpat un strop binecuvântat / în apa văzului meu…/ am orbit de neputinţă, tată, / şi-acum mă avânt / spre a putea să-ţi câştig negrăitele porunci./ Ştiu, ştiu prea bine/ că multe mai sunt, / şi dă-mi-le mie, oarbă fiind, / spre a face lumină./ sunt cel mai umil ucenic al tău,/ sunt cel mai acru dinte al amorului lumii. / Şi strig! / lasă-mă să fiu unicul faur, / lasă-mă să ridic piatra şi să arunc,/ două picături din apa răbdării în praful deşertului / spre a creea o altă mare / sau un alt suflet uscatului./ lasă-mă să fiu iarăşi eu!/ /
comenteaza!
modifica
Cristale de amintire
de neia la: 01/09/2005 15:24:00
cristale de amintire/ lucrurile ne sting…/ ne înfig în minte cristale de amintire, / ne zgârie sinapsele / cu grăunţele clipelor ucise, / ne sfâşie crezul sau ni-l răstoarnă / în visare./
1 comentariu
modifica
prapastie
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:21:00
prăpastie/ a fost în gol un colţ de stâncă/ pe care ploaia nu cădea./ au fost mai mulţi oameni să plângă,/ dar nimeni nu plângea./ când s-a udat trotuarul, frate,/ m-am trezit dezorientat,/ căci o fisură în asfalt, / Îmi inunda labele toate. / printre apusul de pe stânci, / s-a aruncat în violentare,/ ca veşnic nefiind, să plângi, / pe timp de ploi, pe timp de ploaie./ abisul retrăgând în van, / s-a pricopsit cu neştiinţă,/ a crăpăturii celofan, / mi-a adus doar suferinţă./ au fost prăpăstii şi mai mari, / dar de atunci nu cade ploaie/ sau dintre turme să tresari, / ca-n turmă oi, şi-n groapă oaie. /
2 comentarii
modifica
Copil drag
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:20:00
i copil drag/ cică adam înseamnă pământ şi eva înseamnă viaţă. da. aşa se spune…aşa e. / Şi se mai ştie că ghiaţa e rece. Şi că apropierea e caldă. deci abandonul e rece. se spune că deşertul nu e abbandonat că este cald. care este diferenţa între egipteni şi urşii polari? niciunii nu sunt singuri. / / cine-i mângâie părul strălucitor încă? poate n-are nevoie. e puternic de rupe cu atâta pasiune bucăţile de pământ. are degetele scurte, altfel l-ar fi durut. rupe pământul cu puritate. e curat. dar ochii lui mari şi maţi n-au sclipirea. e doar stăpânit de duhul creaţiei. el creează din pământ o lume. corpul lui murdărit de noroi se purific  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Proza lunguta...Miller Othik
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:17:00
miller othik/ / am coborât din gară şi soarle îmi încălzea picioarele. mergeam încet, ca de-obicei. relaxat, toceam pavajul gării, şi respiram îngândurat aerul de vară obijnuit al acelui loc. stăteam singur doar eu şi ţigara pe care o apăsam uşor cu două degete şi pe care o aruncam înainte de-a se termina, cu o oarecare scârbă de mine şi o oarecare simpatie pentru ea, căreia-i spuneam zâmbitor: “lasă…” / Încăperile aerisite ale gării aveau ecou iar eu mă poticneam în faţa uşii lor şi ieşeam din nou afară. umbra lor îmi schimba şirul gândului. / socoteam să părăsesc gara în câteva minute dar zăboveam pentru că nu ştiam pe  ...continuare .
comenteaza!
modifica
leoaica
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:14:00
leoaică/ din des în des mergea în aceleaşi locuri, şi respiraţia ei era din ce în ce mai rară şi mai rece. un păr atât de rar că nu-l puteai numi decât “firiu” Şi-o faţa-atât de luminasă şi senină că riv s-ar fi ferit de ea. un soare-atât de straniu, ca o lună, îi lumina din palmă jumătăţi, în schimb privirea ei febrilă privea şi chiar nu-i mai cerea nimic. / stătea noptatică, absentă, în faţa sticlei din fereastră şi-n privirea ei ce se topea de caldă, căzu o geană rece şi subţire, ce-i adusese-n ochi sclipire parcă de şireată. privea un univers de câmp, de fapt, o practică banală vale./ Şi-şi to  ...continuare .
comenteaza!
modifica
amandoi urati
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:12:00
amâdoi urâţi/ o linişte indefinită în care sunetele lungi ale tăcerii răsună disonant într-un fracment de partitură cântată la pian. ne-ndemânarea sună jalnic. totuşi în cameră e o linişte ce se-mparte în bucăţele. mâinile frânte şi obosite cad greşit pe lângă clapele care trebuiau atinse. / terminată, se ridică luându-şi mâinile de pe pian. În linişte este frumoasă. mâinile ei suferă, dar când curg încet pe lângă corp, nu par a avea nici un defect. sunt triste, ele obosesc mereu. / dar lasă pianul, se opreşte-n oglindă. Îşi găseşte frumuseţea feţei şi-a părului tânăr ce-onconjoară. zâmbeşte pe sub plete şi pleacă. stinge lumi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Caraus
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:10:00
cărăuş/ “când mă uit la tine, mii de oameni dacă ar fi în jurul meu, tot pe tine te-aş vedea, tot pe tine te-aş vedea, chip de fată.”/ nu-mi luam ochii de pe ea şi foşnea pădurea. foşnea tragic şi vântul rece mă-nconjura descurajator. o duceam în braţe şi crezusem că acest moment îmi va fi tenebros şi mă va umple de groază. dar chipul ei mă striga prin lumina lui, şi nu-mi puteam lua ochii de pe ea. mergeam privind-o şi nu vedeam bine pe unde calc. dar îmi cunoşteam drumul şi călcam sigur pe ramuri de brad. se lăsase întunericul şi ultima lumină cădea pe faţa ei, care deşi moartă, parcă-mprăştia lumină din miezul capului până la suprafaţa p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
aerul unui om adevarat
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:07:00
aerul unui om adevărat/ solubilitatea patimilor extraterestre l-au lipit de pământ. era solubil. cel puţin acum. avusese experienţa tragi-comică a unei săptămâni în sticlă cu dop. plutise uşor pe cursul şi reveria unui fluviu subteran. era un fluviu modificat odată cu evoluţia idioată a lumii care-şi pierdea hazul şi simţurile pe zi ce trecea. / revenind la omul solubil care se lipise de pământ, sesizăm că mâinile lui erau murdare de sânge, defapt zgâriate. nu comisese nici o crimă. era doar un om normal, şi simţea durerea, spre deosebire de restul lumii care se degradase: oameni pierduţi guvernau lumea şi o ţineau în mâinile lor murdare car  ...continuare .
comenteaza!
modifica
de veghe-n lanul de secara
de Ioana P. la: 01/09/2005 14:05:00
de vege-n lanul de secară/ era să ieşi din lanul de secră, şi te-ndreptai vertiginos. Ţineai în mâna-ţi slabă şi amară, un chiop copil, un chip frumos. / Şi el cu ochii-i vi aprinşi şi iute, se-ntindea tulburător. iar buza-ţi hotărârea s-o sărute şi el cerea-napoi stăruitor. din mijlocul de joc şide secară fusese luat de mânata amară. când mingi de joc din toi izbucnitoare, tu alergi ca cel ce nu ştie că moare. / era să ieşi din lanul de secară. era să laşi un chip dulce în soare. era să pleci să laşi tot jocul vieţii, tuprost copil pierdut în pâcla ceţii. / aveai o buză roşie-arsă de vânt şi te grăbai cu-n pas din când în când. În jur  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Ceapa mica
de Ioana P. la: 01/09/2005 13:59:00
ceapă mică/ coaja mică de alună,/ vălureala de străbună,/ semisforile întregi/ nu mai ai nimic să negi./ coji de boală printre vise,/ lumi albastre nedescrise/ Şi cum doar nimicu-i surd,/ tu rămâi un mic absurd./ faza trecerii tăcute,/  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cleo mon
de Ioana P. la: 01/09/2005 13:56:00
cleo-mon-amientare/ / cristo creta dio nor/ leno vira zin lampor/ pad etrus amientare/ nino-nino paltorare/ campo dus la tinezar/ pad etrus amientar/ nino neverere dustra/ me che chipto en ilustra/ zan zentar in perda on/ com en com in cleo-mon/ edo zita de pendare/ cleo-mon amientare/
18 comentarii
modifica
Lena
de Ioana P. la: 01/09/2005 13:54:00
lena / lena las lenara lom,/ limtum lam em-ti pe lar/ or arette revins pall/ trolim lamps lor die mor,/ inserate or detrol,/ lena striras nisipoll./ larserate lar senip,/ han niht cornin lara dip./
2 comentarii
modifica
omul meu
de Ioana P. la: 01/09/2005 13:52:00
un om mut/ odată, am sărutat un om mut/ el nu ştie ce-i asta, sărutul se face-n cuvinte/ când el mă minte…eu mor…/ dar ştie să mă-nvie, / Ştie să m-aducă la visul meu trecător./ el e omul meu…iar eu sunt vaca lui!/ ce-i rău strivesc între coarne/ soarele-l port printre oase,/ Şi lapte îi port printre buze,/ dar vacile-s duse…eu sunt o fată/ odată…am sărutat un om mut,/ el nu ştie ce-i asta, cuvântul se face-n sărut./
15 comentarii
modifica
Reflecteaza!!!
de Bart la: 01/09/2005 12:48:00
acest mesaj te va ajuta sa reflectezi. continua sa citesti, merita efortul. / un prieten a deschis sertarul dulapului sotiei sale si a ridicat un pachet invelit in hartie de matase:/ - acestea - a spus - nu este un simplu pachet, e lenjerie./ a aruncat hartia de impachetat si a observat matasea rafinata si dantela./ - ea a cumparat aceasta prima data cand am fost la new york, acum 9 ani. nu a folosit-o niciodata. a pastrat-o pentru o ocazie deosebita. bine... cred ca aceasta este ocazia./ s-a apropiat de pat si a asezat lejeria langa celelalte haine pe care urma sa le duca la pompele funebre. sotia lui tocmai murise. intorcandu-se spre mine imi spuse:/ - nu pastra nimic pentru o ocazie de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Linişte pastorală
de L0r3 la: 01/09/2005 10:44:00
- mă nepoate, ia stai mă colea lângă mine o ţârişică şi luminează-mă şi pă mine, ce-i cu tine d'ai venit tu să stai în miezu' verii cu doi hodorogi bătrâni ca noi în loc să umbli în cap peste cap după fete?/ - aveam nevoie de schimbare, bre tataie, tumultul oraşului a-ncetat să-mi aducă transfigurarea necesară creaţiei şi-am venit în căutarea liniştii pastorale dacă tot pot s-o am pe gratis./ - aha! pricepui acu', somn pă săturate, o cană dă lapte dă la ţâţa vacii, un ouşor moale... da' tot n-am înţeles, de ce taică să te transfigurezi, ce te obligă careva? drept să-ţi spui, eşti cam transfigurat cu belciugii ăia în sprâncene şi cu vasilina  ...continuare .
comenteaza!
modifica
festivalul international de documentare artistice si arta foto
de robilix la: 01/09/2005 08:20:00
festivalul international de documentare artistice si arta foto/ art aiud 05, editia i / 21 – 23 octombrie 2005/ centrul cultural "l. rebreanu" aiud, fundatia “inter-art” aiud si aiudonline.ro va invita sa participati în perioada 21 – 23 octombrie 2005 la festivalul de documentare artistice si arta foto art aiud 05, editia i. / conditii de participare/ sunt invitate sa participe persoane din întreaga lume, cu imagini si filme de scurt metraj./ / reguli de participare/ festivalul este deschis tuturor indiferent de vârsta sau pregatire. participantii se pot înscrie în festival cu 3-5 fotografii si/sau cu 1-2 filme de scurt metraj./ autorii fotogra  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: