arhiva: 12/09/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
BARFA ROMANEASCA
de rac la: 12/09/2005 22:05:00
va propun sa barfim, sorelor si fratilor, in special pe subiecte romanesti: de mass-media, din filme, politica, actori, diverse - ce vreti voi, numai sa fie despre romani./ vreau sa concurez trancanelile aristrocrate, dar si nearistrocrate - pe principiul ca oriunde am fi, suntem tot romani, si ne place barfa, discutia..., deci sa palavragim, mai ales sa barfim tot felul de actiuni publice si nepublice, ale persoanelor cunoscute din ro... - politica si bataie de joc./ va invit in salon...
42 comentarii
modifica
Un inger si un elf...
de Lady Allia la: 12/09/2005 20:03:00
...buna dimineatza vis frumos...cum ai dormit?...eu m-am trezit printr-o raza de soare...dupa ce am alergat deasupra lumii si am dansat in talpile goale pe nori...si am sarutat luna pe frunte...si am mangaiat stelele cu buzele...dimineatza...dimineatza..stiu ca pasarile canta cel mai frumos...soimul tipa cel mai tare...vantul se joaca nestingherit...departe de forfota zilei...cand oamenii uita sa viseze...si tot ce exista este uitarea....ma gandesc la zilele in care esti si tu plecat...iar monotonia zilei te duce departe de mine...atunci as vrea sa te iau de mana...sa ne plimbam prin roua racoroasa...sa iti arat frunzele copacilor...sa te sarut sub razele stinghere ale soarelui...si sa iti sp  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Vis anemic...
de Lady Allia la: 12/09/2005 19:57:00
de existi vis anemic si bolnav/ apari/ pana nu imi tai venele sufletului/ cu cioburi de lacrimi/ caci mi-a ajuns lama la osul gandurilor/ si o simt / cum freaca ca o lama de buldozer/ in suflet...da unde esti ingerul meu?/ nu vezi ... ca visez inca/ la tine/ si la pasii nostri pe malul/ marii?
3 comentarii
modifica
In miez de noapte
de Lady Allia la: 12/09/2005 19:56:00
acum in miez de noapte,/ cand gandurile dorm/ si simturile uita parca de noi.../ cand noaptea se pierde/ in fiecare ungher / al lumii si al viselor/ cand ielele canta si danseaza/ ca intr-un ultim joc/ furand iubirea si zambetul/ cand si d-zeu doarme/ uitand sa ne mai vegheze/ ...visul meu s-a trezit/ plangand ca un copil mic/ si intinzand mana dupa tine/ inger dulce si drag...dar/ ah!!! ti-am simtit doar parfumul/ pe perina...si/ iar m-am trezit prea tarziu/ pentru a te prinde de mana/ sa te rog doar atat/ ramai...ramai...ramai/ sau du-ma in locul in care/ nu pleci niciodata.../ si iar ma doare/ privirea sufletului de dor / de tine si de dimineata/ in care visul este...cald/ si tu esti aici.  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Esti
de Lady Allia la: 12/09/2005 19:54:00
esti secunda ce-mi ingheata-ntre/ pleoape,/ esti clipa ce-o opresc in cea mai/ calda bataie,/ esti momentul ce-l ascund in cel mai/ adanc ungher,/ esti ingerul ce-mi vegheaza sufletul,/ esti vantul ce-mi aduce zambetul,/ esti soarele ce-mi sterge lacrima,/ esti norisorul ce-mi pune coronite,/ esti...visul meu,/ casuta noastra pierduta-n padure/ cu pisici si paianjeni jucausi/ cu copaci si peisaje de basm.../ esti ... cel mai antic copac/ care mi-a crescut direct din suflet/ ...cu radacini ancestrale / batran in milioane de eoni.../ ca insasi existenta.../ esti pasul pe care il fac/ fara ezitare.../ esti...tu/ si te iubesc ca esti tu.../ inger nefiresc de uman !
comenteaza!
modifica
Te tin de mana...
de Lady Allia la: 12/09/2005 19:52:00
te tin de mana/ si iti simt inima/ pulsand in palma/ iti simt privirea/ incalzindu-mi sufletul/ nu se poate sa ma insel.../ nu se poate ca la capatul/ acelei tineri de mana/ sa nu fii tu.../ nu uita.../ ti-am simtit inima/ pulsand in palma.../ ti-am simtit in palma/ curgand lacrimi/ din ochii sufletului/ si asa.../ am stiut mereu/ sa te regasesc/ oriunde ai fi fost/ ingerul meu !
4 comentarii
modifica
Ce mi-a zis mie contabila de la Drept
de Niculaie la: 12/09/2005 17:58:00
azi dimineata era nefiresc de multa lume pe culoarul de la drept unde este contabilitatea. toata lumea platea taxe, de la restante pana la inscrieri la facultate, orice facultate din universitate, tot era facut de la un singur ghiseu. intru in vorba cu doamna de acolo, contabila, zic, si o intreb, asa mai pe departe, cam cum i se pare situatia asta. ca si cum avea raspunsul deja pregatit, doamna contabila zice: "asa stau lucrurile. ca sa schimbati, trebuie vorbit la rectorat, la consiliul de administratie. dar consiliul se intruneste in sedinta doar de doua ori pe an. ah, mai este si un caz exceptional dar acum oricum, nu puteti convoca sedinta, nu vor veni nici jumatate." femeia continua sa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Avina (are 4 pagini)
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:39:00
avina/ / era ploaie şi priveam pe fereastră torentul care cădea de pe acoperişul casei mele. curgea ploaia în şiroaie acoperindu-mi geamul cu deformările apei. dincolo de apă se vedea ceaţa dungilor de ploaie care cade peste lume… atunci mi-am amintit de soţia mea avina care era plecată pe ploaie. nu era afară dar era plecată, căci eu eram departe de ea, şi fiind singur acasă mă atrăgea imaginea lumii care cere să fie contemplată. soţia mea era mult mai tânără ca mine, era discretă şi foarte curată, era ca o fată. era micuţă de statură şi avea un păr şaten în cârligi până la umeri. nu-mi imaginam să se schimbe vreodată, o consideram o veşnică fată  ...continuare .
comenteaza!
modifica
pierdut infim
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:36:00
pierdut infim/ / cui îi pasă că tu te-ai rătăcit pri infimul pas al trecătorilor de la dude?/ te-ai aprins la fel de repede ca pălmuţele lor ude/ care plesneau agitate peste perdeaua albastră./ “era într-un anotimp numai ziua voastră”/ le-ai spus odată încurcat în propria cugetare, / erai pe semne un nesfârşit om mare. / Şi niciodată nu vroiau să-ţi răspundă, / la fel cum clipeau apele-n liniştita undă. / te-ai întors în cugetările tale şi ai tras perdelele  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Infinit nevinovat
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:35:00
infinit nevinovat/ doar pe tine te mai cred/ prin stelaţiile luminii./ doar pe tine te percep,/ din toţi oamenii zecimii./ doar acum mă mai alin,/ prin prinsoarea scrisului/ un vers de trei ori mai lin,/ Şi-un ochian al visului./ doar odată să te s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De-as curge
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:33:00
de-as curge/ / de-aş curge şi eu pe oglindă ca tine/ m-aş prinde în cuiul din grindă pe mine,/ de-aş fi un lichid solidar şi atât/ aş spune mai mult şi cu har în pământ./ / de-aş fi un stilou albăstrui cum eşti tu,/ de-aş sta agăţată-n acelaşi cui,/ de-aş crede în fii şi fecioare/ m-aş pierde cu totul în soare./
comenteaza!
modifica
iubitule
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:32:00
iubitule/ / mă ţin în braţle tale de iubit,/ Şi-mi pari mai mult infinit, / decât însăşi cerul şi misterele lui./ nimic nu-mi da, nimic să-mi spui./ erai indigo precum copia cerului,/ mă fremătai între deget şi mă dădeai flerului./ erai bucăţică pentru mine,/ iar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Moale
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:28:00
moale/ te cuprinde frica verii,/ când e copt cireşul,/ mulţi şi-anoşti sunt astăzi merii,/ mâine toţi cireşii./ mă-nverzesc pe zi ce trece,/ Şi de apă bună,/ viaţa vrea să mi se-nece,/ cad şi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mica
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:26:00
mică/ s-a trezit natura / să mă scol şi eu?/ să-mi pierd armura ,/ În lupta cu-n zeu?/ s-a albit iar vremea,/ să albesc şi eu?/ să dau albul vieţii/ pe trecutu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
MINCIUNA MICA
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:25:00
minciună mică/ / mângâi o minciună, / dulce, lungă, lună./ mângâi blana-i sură,/ vina-i tristă, pură./ drag ţi-e visul trist, / rar un alpinist,/ aruncat pe munte, / printe zări mărunte. / chipeşă minciuna, /  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dragoste
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:08:00
dragoste/ / aşa plăcut e drumul fără tine/ că am de cine să îmi fie dor,/ aşa aproape-i dragostea mea pentru tine/ aşa departe-i ochiul tău de ea./ ce bine că îmi eşti mereu departe/ ce bine că-mi rămîne sentiment/ pentru un om atît de groaznic,/ pentru un om puternic şi dement./ aşa plăcută-i apariţia mea deşartă,/ aşa plăcută-i strada fără hartă,/ aşa plăcută-i viaţa fără tine,/ aşa nebună eşti pe lîngă mine./
comenteaza!
modifica
Inca
de Ioana P. la: 12/09/2005 17:07:00
Încă/ / mai e tandreţe în frunză de vară/ după ce visu-i pe cale să piară,/ mai e tandreţe în verdele verii/ cu zîmbetul vechi mai înfloresc merii./ mai e o zi şi lumea dispare/ dar tot mai e dulceaţă în mare,/ mai e o clipă de singurătate/ Şi sună dulceaţa din sate./ mai simţi o clipă de libertate,/ mai ai o mamă, un tată şi-nu frate,/ mai simţi ceva în sufletul lumii/ Îi plîngi de dor dulceţii şi lunii./ mai e o zi şi pierdem pămîntul,/ mai e o zi dulce ca duzii,/ mai umblă pe stradă şi sfîntul,/ mai ies din apă şi uzii./ mai e un încet în vorbire,/ mai spune-un profet de iubire/ Şi slobod rămîne un nud/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Tarziu in suflet
de Iuliana S la: 12/09/2005 15:34:00
s-a facut tarziu in suflet,/ il strang cu mana de pe drum/ ma gandesc ca poate s-o fi prins ceva in el,/ in timp ce noi mergeam din om in om,/ intrebandu-i ce mai fac cu viata./ a nins asa de frumos/ ca ne-au ramas pasii în zapada/ (sa mai zica cineva ca n-am existat!)/ in timp ce radeam./ aici, pe unde-am ajuns,/ e foarte departe si frig,/ si-as mai vrea sa aud o data/ povestea aceea/ despre noi/ jucandu-ne / dincolo de deserturi. /
comenteaza!
modifica
ai carte, ai parte (?!)
de Intruder la: 12/09/2005 14:31:00
au inceput scolile. ce parere aveti de schimbarile din invatamantul romanesc?/ redau mai jos un fragment dintr-un articol, aparut in ziarul "evenimentul zilei": / (http://www.expres.ro/eveniment/?news_id=197189&phpsessid=6c8117c77fd06a86a6c2ef58f22dc1f0)/ intre unitatea de invatamant si parinte se va incheia un contract in care sunt prevazute drepturile si obligatiile elevului, ale tutorelui, precum si cele ale scolii. / astfel, scoala isi asuma principala responsabilitate pentru felul in care vor fi pregatiti elevii, iar parintele este cel care raspunde pentru modul in care se imbraca si se poarta elevul la scoala. acesta trebuie „sa aiba o tinuta vestimentara/personala si o conduit  ...continuare .
37 comentarii
modifica
Caut investitor, infiintare agentie imobiliara!
de crisss la: 12/09/2005 14:05:00
manager caut investitor- colaborator pentru infiintare agentie imobiliara, sau doresc colaborare- agentii imobiliare existente. investitie 5.000-7.000 euro, profit peste 200.000 euro/anual. afacere legala, sigura, profitabila. investitia se poate recupera in maxim 4-5 luni. seriozitate. business_ok_a@yahoo.com
2 comentarii
modifica
Oglinzi-Reflexii
de ALYENA la: 12/09/2005 10:33:00
merg pe strada...fie ca ma plimb,fie ca merg cu un anumit scop,si vad oamenii din acest oras;ma uit atenta la chipurile lor...ai zice ca sunt adevarate relicve ale societatii acesteia corupte ce condamna omul,fara drept de apel,la o viata nesigura si-ndurerata,chinuitoare.au niste chipuri ridate,crispate,incruntate,serioase...pana si copilasii,acei ingerasi ai lumii ce sunt complet nevinovati de soarta ce-i asteapta,au aceleasi chipuri.mi se par foarte cunoscute,chiar comune;cand ma uit la ele,imi aduc aminte de mine,de diminetile in care ma trezesc si arunc o privire fugara in oglinda ce zace pe peretele din camera.cu siguranta oglinzile s-au saturat de chipurile noastre si parca ar vrea sa  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cine sunt?
de Iulian Popa la: 12/09/2005 10:29:00
obosit de zgomotul din viaţa mea/ mă întreb adesea cine sunt/ Şi cu fruntea-ncărunţită de pământ/ mă întreb adesea cine sunt./ Şi când zgomotul devine disperare/ Încruntându-mi chipu-ngândurat/ mă confund cu ceasul înnoptat/ ce-a cuprins întreg pământ şi mare./ tac atunci. Şi ca şi gânditorul/ sper că va veni curând o altă eră/ Şi că în întreaga atmosferă/ va domni surâsul de-altă dat’.
comenteaza!
modifica
Sufletele noastre
de ALYENA la: 12/09/2005 10:28:00
sufletele noastre-scriere intocmita cu ajutorul unor cugetari ale lui iorga s.a. / sufletele,cele ce sunt cele mai de pret lucruri ale oamenilor,n-au putut fi descoperite;n-am intalnit intelepti care sa incerce sa le descopere;caci,daca ar fi incercat cineva,cu siguranta n-ar fi fost dezamagit(a).si pentru ca n-am intilnit nici o persoana care sa-ncerce sa ne descopere sufletele,acestea au fost cuprinse de ierni de aspre suferinti in speranta ca vor aparea noi primaveri. / dar acele primaveri au uitat sa vina…si-atunci,sufletele noastre s-au infasurat cu raceala, asa cum pamantul se-nfasura cu zapada,pentru a-ti pastra caldura.insa, caldura ce-am pastrat-o in sufletele noastre le-au tran  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Care e cea mai veche amintire din viata voastra?
de laura_ana la: 12/09/2005 00:59:00
de cateva zile tot incerc ca aflu care e cea mai veche amintire din viata mea. cred ca excursia de la tusnad, desi, in afara de brazi si de ninsoare, nu-mi amintesc nimic. aveam 3 ani atunci. am niste fotografii facute acolo, alaturi de un urs destul de real si de mort, dar eu nu imi amintesc nimic. parca ar fi fost altcineva in locul meu, care semana leit cu mine. apropo de mine, cred ca "dilema" copilariei mele este parul meu. negru si cret, apoi mai lung ca de obicei di drept, apoi iar cret, mai mult ondulat, la fel ca acum. si uneori, si acum, se intinde iar. singur. ciudat. o fi din cauza samponului. nu va spun care, sa nu cumva sa trezesc cna-ul. / imi amintesc ca prin vis ca m-am rata  ...continuare .
8 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: