arhiva: 24/09/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poveste din satul meu
de Valeriu Cercel la: 24/09/2005 22:16:00
prima poveste/ (despre minciunǎ; matei:cap.30)/ duminicî am fost la liturghii,/ aşa cum i-obişiei la noi în sat,/ Şî lumi brie (!) cried sî hi fost vreo mii,/ cî slujba pi la doiş’pi s-o gatat;/ or fost vreo şinşi pomieni, dacî nu şasi,/ colaşi, colivi, tot s-o împarţit,/ iar babili ierau toati faloasi…/ da’ şi am vrut sî zîc, ca sî nu uit:/ popa ni-o zîs ca sa cetim, da’ ghini,/ capitolu’ triei-zaşi, scris di matiei,/ c-o sî vorghim, duminica ci vini,/ despri minciunî şî ispita iei./ acasî-n saptamânî-am şî uitat,/ pliecam di diminiaţî la praşit,/ iar sara, tot cu trieburi, deh(!) prin sat,/ cî n-am avut , va zîc, timp di cetit  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cu marea în ciorapi
de Tudor-Cristian la: 24/09/2005 20:34:00
mâine e duminică. duminică de toamnă senină, vie, taină, pol ceresc şi lună aşteptată... se simte culoarea nopţii iar razele lunii poartă o nouă victorie ! peste drum, oamenii cântă în surdină imnul verii trecute - o melodie lângă soare, fără refren, căldură pierdută la subsiori, toropeală ascunsă în întuneric, zori chemaţi de nopţi fără sfârşit ! mi-e seară. Şi plouă./ Într-o zi ca asta a venit pământul fierbinte şi a strigat apa, gândul a alunecat pe zăpada razelor de lună iar viaţa s-a revoltat : de ce ? de ce vântul urcă pe crengi, de ce simţurile încremenesc, de ce palmele mor ?/ vara duce pe umeri povara dulce a gândului mistuit, arsur  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Pe sub piele
de Emma Brad la: 24/09/2005 20:03:00
aici/ sub adăpostul pleoapelor trăieşti/ râzând la acelaşi banc sec / fără prea multă logică/ mi se deformează sufletul de ironie/ strecurată subtil în ochi / şi de cuvinte trase la polizor/ pe sub piele îşi fac muşuroi azi şi ieri/ stând în aceeaşi poziţie/ scrâşnind din canini/ cu limbile scoase ca două căţele crâncene/ transpiraţia încremeneşte în palme / sprijinindu-se pe inelar/ zbieraseră atunci otreapa deshidratată/ şi ochii ce vroiau să mai zăbovească / în amintirile cuibărite aici/ sub adăpostul pleoapelor/ aproape de motorul ce încă mai toarce/ piele de om
1 comentariu
modifica
Nea' Grigore vrea sa se-nsoare
de Intruder la: 24/09/2005 16:48:00
nea' grigore puse sacosele din rafie, jos, langa poarta; sacose rezistente, pline ochi cu de-ale gurii. cu mainile prin buzunare, isi cauta cheile...unde mama naibii le-am pus?...mereu le ratacea...in sfarsit, le gasi, smoc de fiare legate de un breloc ruginit pe care scria "peugeot". se mai uita cu ciuda la soneria pusa deasupra cutiei postale si descuie poarta. nu mai scartaia, a uns-o dimineata cu vaselina din belsug. / in curte se startonicise o racoare placuta. prin oras, vipia isi facea de cap. lua sacosele si le duse la masuta din curte acoperita cu o musama cu trandafiri roz. intra in casa si reveni imbracat doar cu niste pantaloni scurti care-i descopereau picioarele nebronzat  ...continuare .
22 comentarii
modifica
FERICIRE-VIS IMPERFECT
de mmmmmm la: 24/09/2005 13:42:00
zorii zilei imi bateau la geam...ochii mi se descgisesera sfios si cautara miscare...fericire,apoi ma indreptai spre fereastra cu geamuri impunatoare...vroiam sa privesc lume...,dar fereastra era prea sus...atunci am vrut sa ies in gradina sa ma bucur de roua de pe petalele gingaselor flori...,insa usa era incuiata...am vrut sa vorbesc...,buzele erau ferecate...as fi vrut sa ma inalt spre cer si sa ma bucur de toate acestea de sus...,dar derul era prea departe.../ ma simteam prizonier, in propriul trup, in propriile ganduri, in propria-mi viata... asaca as fi vrut sa evadez, dar gandurile zburau intr-o pornire salbatica, imi controlau fiecare miscare, deodata ochii mi se umplura de lacrima, i  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Reflectii
de doctors la: 24/09/2005 09:54:00
-sa cauti femeia ideala este cea mai buna metoda sa ramai celibatar./ -marea intelepciune este sa iei lumea asa cum e./ -un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta./ -reteta succesului contine o ceasca de stiinta,un butoi de prudenta si un ocean de rabdare./ -tacerea este singurul lucru de aur pe care femeile nu-l pot suporta.
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...