arhiva: 07/09/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sfaturi ale unui immigrant mai vechi
de stelian la: 07/09/2005 17:55:00
emigrarea e subiectul despre care s-a scris, pe acest forum si pe multe altele, cel mai mult si se va scrie multa vreme fara sa se ajunga la un raspuns definitiv. pentru ca depinde de individ si de situatie, de aspiratiile si ambitia fiecaruia, de calitatile si slabiciunile fiecaruia./ latinii stiau bine ca o astfel de mutare are doua parti distincte si chiar aveau cuvinte diferite pentru asa ceva: parasirea unui loc – emigrare, si sosirea intr-un altul - immigrare./ la stramutare faci un prim pas - pleci din romania si trebuie sa ai motive serioase sa vrei sa o faci. daca modul in care iti castigi existenta in tara iti displace cu mult, daca viata sociala nu-ti pla  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ati trait o noapte albastra?!
de ALYENA la: 07/09/2005 15:08:00
noaptea amintirilor albastre-scriere personala/ era in amurg.iubirea murise si cerul plangea cu stropi de argint pe lesul stropit.intunericul noptii isi lasa,in patul ceresc,norii lui molateci infoiati,iar prin ninsoarea de stele,luna argintie aducea peste lume vraji pentru ca lumea s-adoarma in albastrul visarii./ era atata liniste in jur incat mi se parea ca aud cum se izbesc in geamuri razele lunii cu linistea ei splendoare./ in suflet mi s-a trezit un glas strain ce canta-n mine un cantec al durerii amortite ce o simt ca-n vis pe toata.e un cantec greu,un cantec-leac vechi pentru dureri mai noi cu care-ncerc sa tulbur linistea.ies;incerc sa spun o ruga pentru a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O alta scriere personala...
de ALYENA la: 07/09/2005 14:55:00
noaptea amintirilor albastre/ era in amurg.iubirea murise si cerul plangea cu stropi de argint pe lesul stropit.intunericul noptii isi lasa,in patul ceresc,norii lui molateci infoiati,iar prin ninsoarea de stele,luna argintie aducea peste lume vraji pentru ca lumea s-adoarma in albastrul visarii./ era atata liniste in jur incat mi se parea ca aud cum se izbesc in geamuri razele lunii cu linistea ei splendoare./ in suflet mi s-a trezit un glas strain ce canta-n mine un cantec al durerii amortite ce o simt ca-n vis pe toata.e un cantec greu,un cantec-leac vechi pentru dureri mai noi cu care-ncerc sa tulbur linistea.ies;incerc sa spun o ruga pentru a scapa de durerea u  ...continuare .
4 comentarii
modifica
O scriere personala...
de ALYENA la: 07/09/2005 14:54:00
nimic nu e gratis/ m-am uitat in trecut,apoi in present,iar apoi am intrezarit si o farama din viitor si-am ajuns la concluzia ca in lumea asta nimic nu e gratis!dar absolut nimic! nici macar iubirea,pe care unii considera ca o merita si ca li se cuvine.pentru orice ne dorim,trebuie sa “platim” un pret;indifferent ca e un “pret modic” ori unul “consistent”.daca ne dorim cu adevarat,trebuie sa platim./ spun ca nici macar iubirea nu e gratis deoarece,pentru a iubi pe cineva,nu platesi nimic;pur si simplu ai vazut ori ai intalnit o persoana,ti-a ramas in minte si-n suflet si astfel,o iubesti.dar pentru a fi iubit trebuie sa platesi;plata nu se face cu bani cash ori cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
TIMP
de Iulian Popa la: 07/09/2005 14:35:00
/ farama de clipa / in care am scris "clipa" a trecut./ si farama de clipa în care am scris "trecut"/ a trecut./ prezentul nu exista./ chiar de-am scris "prezent",/ el e deja trecutul fanatic si absent./ si astfel viaţa noastra se scurge între doua/ iluzii temporale: trecut si viitor./ ciudata odisee e toatã-aceasta cale/ pe care o strabatem constient sau trecãtor.
2 comentarii
modifica
Pastel
de Iulian Popa la: 07/09/2005 14:26:00
pastel/ s-au dus vremurile bune./ adunatul merelor coapte/ udate de roua dimineţilor tomnatice,/ magiunul mestecat în ciaunul din grădină/ sub tabla ruginită de ploi,/ căratul apei de la fântâna din poieniţă/ pentru a pune varza în butoi./ acum,/ chiar de am vrea/ n-am mai putea aduce înapoi/ colindatul prin nămeţii satului după covrigi,/ bucuria săniuşului care nu ne obosea/ mersul în pădurea de mesteceni ca de nea./ oftăm/ visând să fim din nou copiii de-altă dat’,/ să respirăm din nou aerul curat/ al păcii sufleteşti/ când pieptul parcă nu-ncăpea/ tot sentimentul de a fi.
2 comentarii
modifica
Molima
de Noschuna la: 07/09/2005 11:36:00
- ieronim… murmură tânăra în halat alb, cu faţa îmbujorată brusc. s-a dus şi hans... e la fel ca ceilalţi, vino să vezi.../ bărbatul aplecat asupra biroului negru din salonul golaş tresări pentru o clipă. apoi îşi recăpătă sângele rece, se ridică mecanic şi îşi aranjă pe mână mănuşa de plastic – înălţă cu prevedere animalul inert, evitând însă ochii aceia larg deschişi dar stinşi şi groaza surdă ce mocnea batjocoritoare acolo./ - priveşte-i coada, mai făcu o ultimă sforţare fata, înainte de a se repezi în bezna încăperii alăturate./ horcăielile şi sughiţurile înfundate ce răzbăteau din toaletă i se înfipseră lui ieronim ca un fior  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Leonard Cohen e lefter.
de Daniel Racovitan la: 07/09/2005 11:07:00
http://www.macleans.ca/topstories/finance/article.jsp?content=20050822_110877_110877
5 comentarii
modifica
Tristetea
de Tofan Ana Isabella la: 07/09/2005 07:56:00
apropos,nu ne face bine sa fim din cand in cand tristi. nu ne face ea,tristetea, sa ne regasim ...eu sunt o persoana decele mai multe ori tista ,dar printre picaturi ,imiapare pe fata si cate un zambet.cat de des sunteti intr-o stare de tristete sfasaietoare...si apoi e buna pentru ca atunci cand sunt trista ceez,pana aluneca mai bine pe hartie
25 comentarii
modifica
Parodie agri-culturala
de Valeriu Cercel la: 07/09/2005 04:09:00
mi-a pus un ins cu-o minte prematura,/ o întrebare cu întorsatura :/ daca ar fi cumva o legatura,/ Între cultura şi agricultura (?!).../ cu toate ca-s cam mic eu de statura/ Şi studii am doar în arhitectura,/ i-am explicat ca totul în natura,/ e conectat la fel ca o structura:/ van gogh, aman şi alţii în pictura,/ uzându-se de-o simpla ţesatura,/ au pus pe ea, dar în miniatura/ imagini luate chiar pe aratura (!);/ gasim apoi la orice editura,/ poeţi care produc maculatura,/ ce-ajung celebrii doar prin sapatura,/ care se face şi-n agricultura (!);/ soprana, ce cântând o uvertura,/ pa scena-arata bine la faptura,/ Însa pe strada e o creatura,/ ce seamana mai mult a...muratura;  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Apocalipsa se apropie......cica
de ambrozi la: 07/09/2005 02:10:00
a dat un reportaj pe un canal italiensc ca: deja suntem in ultimii ani ai apocalisei..se apropie...din cauza rabiaoleor care sunt si relelor, si rusia declara razboi israielului./ mai zicea ca isus o sa coboare pe pamant si o sa judece vii si morti, iar cei care au provocat suferinta o sa se roage la mormintele celor morti sa fie ei in locul lor./ si lumea are deja presimtirea asta ca o sa vina apocalipsa si o sa se schimbe lumea...ori o sa disparem ori o sa ramanem pana ne chinuim.iar dupa venirea lui iisus pe pamant se vor mai trai mii de ani.
21 comentarii
modifica
Hackerii
de daniel_amro la: 07/09/2005 00:04:00
as dori sa stiu mai multe despre hackeri! cum procedeaza, ce vor, ce gandesc. sunt foarte fascinat de "meseria" asta si credeti-ma, daca as putea i-as intreba personal dar nu cunosc nici unul.
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...