arhiva: 16/01/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Inca mai caut...
de Rami la: 16/01/2006 22:55:00
inca mai caut la fereastra ta/ lumina ce ardea noapte de noapte,/ lumina care ma orbea/ ca o-aprindeau scanteile din soapte./ inca mai trag cu ochiul prin perdea/ si inca simt mirosul fin de mosc;/ de n-ai inchide azi fereastra ta.../ ...as mai orbi o noapte, recunosc.
comenteaza!
modifica
Femeia in alb...
de celdesubdush la: 16/01/2006 20:30:00
aş fi putut s-o cunosc oriunde...pe stradă...la serviciu...la cafenea...nu are importanţă./ indiferent de portiţa prin care a intrat în viaţa mea ea este...femeia în alb./ Într-un fel special face parte din zilele mele. Şi când vreau s-o întreb ceva ştiu unde o pot găsi. / e doctoriţă? nici pe departe, deşi din cauza albului m-aş putea păcăli uşor şi uneori, când vorbim despre viaţă mi se pare că e un pic doctor de suflete. / Întotdeauna urmăresc cu plăcere felul cum disecă lucrurile ce nu merge în relaţiile interumane, încercând să descopere rădăcina răului./ atunci poate veşmântul alb să fie o rochie de mireasă? greşit, nici acesta nu-i r  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Mamaligâ di barabuli
de mark kraft la: 16/01/2006 17:41:00
sâ fierbg barabulili ca la barabuli pchisati/ cân’ sân’ gata di pchisat, sâ varsâ apa pi tri sferturi/ sâ toarnâ faina pisti barabuli, şi sâ pchiseazâ şi amiesticâ pânâ îi fiartă şi faina./
10 comentarii
modifica
O nouă zi
de mark kraft la: 16/01/2006 17:35:00
dimineaţa intra, fără să ceară voie, prin jaluzelele jerpelite din ferestre. era treaz de mult. de cîteva minute stătea, ca de altfel în fiecare dimineaţă, pe marginea patului cu picioarele goale pe linoleumul uzat şi cu capul lăsat între umeri. de sub tocul uşii, un gîndac mare şi negru – probabil de bucătarie – îl privea atent. Ţevile de apă îi huruiau in cap. mirosuri de prăjeli şi cafea ieftină treceau prin pereţii garsonierei confort trei. semn că vecinii se treziseră şi se pregăteau să plece la serviciu. serviciu? rahat. avusese şi el unul. asta pînă cînd banda de cărbune îi prinsese mîinile. acum avea două cioturi diforme. cu toată strădania  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Intre doua idealuri
de Cristache Gheorghiu la: 16/01/2006 16:50:00
cuvânt înainte/ este un "cuvant inainte" pentru ca sper sa mai urmeze si alte cuvinte, in functie de observatiile cititorilor. de fapt, este si incepuntul cartii cu acelasi titlu (intre doua idealuri), care este tot o invitatie la dialog./ / Între egoismul extrem şi altruismul extrem, omul real îşi găseşte calea lui proprie în funcţie de personalitate, mediu, educaţie şi multe altele. dintre cele două, egoismul este natural. „elanul vital” al lui bergson, „voinţa” ca sursă de viaţă la schopenhauer şi alte idei asemănătoare reflectă ceea ce natura face în orice moment, începând cu cea mai mică celulă şi terminând cu cele mai mari şi complexe sisteme biol  ...continuare .
comenteaza!
modifica
take five
de luiza dan la: 16/01/2006 14:00:00
si k sa ma intorc si mai profund, m-am alaturat gastii.../ filozofie ,carti,ceva de neelucidat pt lumea mea de-atunci / incercam sa ma integrez intr-un sistem greu de agreat, dar / cum se spune...trebuia sa fac partea din clasa de vaza / a intelectualitatii.../ in timp ce gandurile mele traversau spectaculos,un subiect la altu/ deodata ma simt tintuita de privirile cuiva..acea energie care nu te lasa, / pana nu cercetezi cine iti fura corpul si odata cu el, toate dorintele/ o mana firava, inceata, parca sleita de puteri,gata sa-si dea duhu'/ de-abia jongla in aerul gretos, o amarata de tigara.../ susceptibilitatea mea, nu era inventata de vreun filozof..simteam doar tacerea din sloiul / acela  ...continuare .
6 comentarii
modifica
catre spirit
de andra7 la: 16/01/2006 13:49:00
dulci framantari pamantene…incontestabile, pretutindeni existente si adulmecate. si, totusi, atat de dulci incat nici nu constientizam…/ intrebari ce vin si pleaca, dar a caror savoare ne formeaza eul. degeaba ne plangem de framantarile noastre; ele sunt atat de constructive incat nici nu ne dam seama!/ eul… eul meu spune zilnic atat de multe, intreaba zilnic atat de multe…da, sunt atatea de descoperit, atatea de gandit si de masticat./ ce poate fi mai divin decat framantarea pamanteasca a omului in microcosmosul lui launtric. el, infima creatura a acestui pamant, vrea sa patrunda dincolo./ dincolo… definiti-mi acest cuvant ! dincolo… sublima undui  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Vargas Llosa ?, Mario pentru doamne ...
de picky la: 16/01/2006 08:29:00
ce parere aveti despre el ?/ zic unii ca ar fi cel mai mare scriitor in viata !
40 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...